2022-09-28 1362 views
相信住響灣仔嘅人,冇人會唔識得呢一間老字號。三不賣。對於一啲後生啲嘅人或者唔係住喺呢一區嘅人,聽到呢三個字會係完全唔知道佢係賣乜。但係灣仔人或者一啲有歷年嘅人就會知道要清熱解毒,近排食得熱氣嘢多就會去嗰度買一支野葛菜水飲。好多師傅會講,我唔驚一個人識得100萬招唔同嘅招數,但係我只怕一個人一招練咗100萬次。當一間舖頭只買一樣嘢嘅時候,而佢亦都可以幾經歷練生存到今時今日,你就會知道係真材實料,童叟無欺,絕無欺場。通常去到都係一支一支咁買走,一飲落去你會覺得喉嚨好舒服,少少鹹鹹地甜甜地咁樣,通常打完邊爐生飛滋就會第一時間諗起三不賣呢一間舖頭。涼茶嘅保證。

2022-09-15
$30 (Lunch)
  • 野葛菜水