2019-10-24 850 views
去到觀塘,稍為搜尋一下就見到呢間人氣好高既"小時光", 諗都唔諗,一個字"試".入到去環境確實好懷舊,好似去返十幾年前讀小學嘅環境咁,我覺得不錯。 但環境呢啲好主觀嘅。點解咁講?因為坐低無耐隔離枱有個5-6歲既小朋友, 好大聲咁問佢媽咪,"點解個哋下咁污糟嘅?"個刻我係心入面不禁笑咗下, 係童言無忌吧講番食物質素,先黎個總結:唔試都無損失。食麵類嘅嘢,通常即刻飲口湯先, 湯底好味已經贏咗大半。 但呢碗牛肉麵湯頭無乜味,雖則個麵同牛肉不過不失,但亦補救唔到出色。 2.5分!呢個滷味拼盤唔好食,本身個鹵水汁已經唔好味,加上滷得唔入味,.而鹽水意麵我就第1次食,唔知係咪應該咁既味,但唔係我鐘意個d.3分!(主要係加分比佢個份量) 總結: 觀塘咁多野食,應該無下次了

講番食物質素,先黎個總結:唔試都無損失。
紅燒牛肉麵

台南鹽水意麵+ 鹵水拼盤

總結: 觀塘咁多野食,應該無下次了