2018-01-08 146 views
今日同女朋友同佢個FD行街,佢兩個話想食下韓式野,就搵到呢間位於登龍街既GOOBNE,其實一路對韓式野無乜特別好感,可能睇親韓劇見D人都係食公仔面啊,炸醬面啊咁樣,所以覺得好似無乜特別,但兩個話要食,咁又一試無壞。餐廳都算易搵,去到唔算多人,唔使等好耐 。。。(好彩)餐牌有幾多我都無諗過韓式野原來有既野出現,女朋友點佐個芝士炒年糕,我同朋友仔就點佐最鐘意既炸雞同埋我去親日本一定食既蛋卷,見呢間韓式野有,當然睇下有咩分別啦。先黎係份蛋卷,比我想像中大分,都可以話同價錢成正比,蛋都幾滑,但就唔似日式個隻咁甜,但配埋入面D料都幾夾,唔錯。再黎係芝士炒年糕,唔太明點解炒年糕有面係中間,但夾落個味又OK,好快就清曬,可能因為我都幾肚餓再黎就係我最受既炸雞啦,咖哩味唔算好重,但配埋個蜜糖甜甜地又真係幾野味﹗但都幾大份,3個人叫佐呢三樣野真係好飽,而最重要我係KO左七成﹗但整体都比我想像中既韓式野有創意同特別,味道都幾唔錯,下次有機會都會再黎食。

芝士炒年糕
蜜糖咖哩雞
韓式雞蛋卷
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
芝士炒年糕
蜜糖咖哩雞