2020-03-10 786 views
最初見到NUTTEA,第一個反應係怕怕,因為我好怕個陣假杏仁味,但詳細睇過Nuttea係以杏仁,核桃,榛果,夏威夷果仁 & 腰果冷壓萃取,快速運轉乳化成為純堅果奶,完全沒有牛奶成份,環保健康之餘,仲岩晒有乳糖不耐症既我,所以就膽粗粗入去買黎試下伯爵朱古力堅果奶蓋茶($46)點了微糖走冰,攞住已經聞到好香既堅果味,仲有一隻膠既鏟仔卑你筆d奶蓋食,一食真係不得之了!堅果味非常香濃,仲有朱古力粉,好綿好滑,好好食,伯爵茶底亦都好香,鍾意濃味既朋友岩晒,滿分💯堅果奶蓋四季春 ($34)堅果奶蓋一樣咁香濃,呢款無左朱古粉相對無咁膩,四季春茶底亦都好香,味道比伯爵茶清,所以鍾意清淡d既呢杯非常適合因為NUTTEA我認識左堅果奶,真係一試愛上,仲好有衝動想試晒佢menu上咁多款既奶蓋飲品😆

伯爵朱古力堅果奶蓋茶($46)
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

堅果奶蓋四季春 ($34)
堅果奶蓋四季春

伯爵朱古力堅果奶蓋茶