2021-07-12 208 views
本身好鍾意飲芝士奶蓋嘅飲品,但近排減肥都唔係好敢飲芝士奶蓋。堅果奶蓋感覺上無芝士咁邪惡,所以都試下。見到舖頭有好大張相係伯爵朱古力堅果奶蓋茶,第一次幫襯所以就揀咗呢款皇牌。堅果奶蓋份量好多,佔咗杯茶三份一 可以用細細隻嘅鏟奶蓋嚟食,好得意。食落好creamy好香榛子味,好似食緊金莎/Nutella咁,鍾意食金莎/Nutella嘅話一定好鐘意呢個堅果奶蓋!而且甜度剛剛好朱古力伯爵茶底我揀咗少甜少冰,真係好少甜,飲完唔會有罪疚感伯爵茶味香唔會太濃有苦澀味,撈埋堅果奶蓋味道更加豐富自從試過呢個堅果奶蓋之後真係上咗癮,而家唔會想飲芝士奶蓋,淨係想飲NUTTEA嘅堅果奶蓋茶。

伯爵朱古力堅果奶蓋茶
堅果奶蓋份量好多,佔咗杯茶三份一
朱古力伯爵茶底我揀咗少甜少冰,真係好少甜,飲完唔會有罪疚感
伯爵茶味香唔會太濃有苦澀味,撈埋堅果奶蓋味道更加豐富

伯爵朱古力堅果奶蓋茶