2019-05-24 924 views
由日本到香港開張到現在都經常去光顧, 因為一蘭嘅豚骨湯真係最岩我口味, 豬骨味道同拉麵都夠正宗。今次特登再親臨本店係因為想試之前網上教最强食法, 我想試下咁點係咪真係比之前更滋味! 果然不出所料, 真係非常出色。網上流傳最强落單選法口味濃淡: 濃味油膩度: 超濃厚蒜泥: 1份蒽: 有叉燒: 有赤紅秘製醬汁: 3倍麵的硬度: 超硬原來咁選法真係惹味好多, 但油膩度重了自然會比較膩, 所以食完要飲大量冰水。3倍辣度剛剛好, 既可以享受辣味刺激又不會影響豚骨湯既香味。蒜泥要1份, 會令拉麵更香更滑。麵質硬度點超硬, 食落更煙靭。食完好滿足好實在。由於太好味嘅關係, 所以我決定加麵底。

網上流傳最强落單選法
叉燒: 有
赤紅秘製醬汁: 3倍
麵的硬度: 超硬

天然豚骨拉麵

由於太好味嘅關係, 所以我決定加麵底。

2019-05-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
天然豚骨拉麵