2019-03-01 876 views
朝早唔係好舒服攞左半日假睇醫生,睇完之後同事約我一齊出杏花村食午餐後先返工,於是我早d到商場睇下有咩選擇,經過這裡睇到餐牌都不錯,所以入去一邊等一邊諗食咩!雖然餐廳在商場內,但都有分"室內"和"室外",我們安排坐"室外",雖然比較多人經過,但"室外"比較光,位同位之間唔算迫,坐得都幾舒服!除左主餐牌散叫,另外都有精選午餐可以選擇,我想食得清淡d,所以選擇湯烏冬,同事唔怕辣選擇泡菜粉絲湯!落單後前菜就到,可以選擇泡菜或芽菜,但份量小左d,一啖就食左!<韓式海鮮湯烏冬> 湯烏冬裡有青口,大蝦和魷魚圈,仲有大量雜菜和冬菇,雖然入面咩都有,不過味道就較淡,雜菜太多,食到個口有d寡<豬肉泡菜粉絲湯配白飯> 同事話唔係好辣,泡菜和蛋花好多,豬肉雖然比較乾但都幾入味,粉絲可以再多d就更好食完先上餐湯,次序調轉哂唔緊要,但個湯真係好凍,飲左一啖已經唔想再飲!!整體來講,餐廳環境不錯,但價格偏貴又要收加一,食物一般,同我想像中有點落差!

Type of Meal
Lunch