2010-12-16
星期日一行四人約定慶祝好友生日,預先book左6:45(限時個半鐘),佢地會喺果朝call你confirm。知佢地唔收切餅費所以預先買定蛋糕入去。佢地生意好好,keep住唔少人等位,但間舖d位都幾逼,同埋環境會有少少嘈。講番食物,我地叫左四個餸一個飯一籠小籠包同一個甜品,本來想叫北京填鴨,但因為得一隻叫,我地驚食唔哂就無叫到:豆腐餃子-呢味餸幾考功夫,賣相都幾特別。豆腐包住d菜味道幾清。鎮江排骨-呢個係menu無既,但係佢唔係出面食開果d排骨而係肉塊,而個汁又同松子魚一樣,雖然味道ok,但都有d失望。松子魚-條魚切得太大舊,所以炸得唔夠透,亦都唔夠入味。阿婆炆肉(唔記得個名)-有d似切細既東坡肉,味道一般。小籠包-呢個ok瑤柱蛋白炒飯-呢個都ok拔絲香蕉-d冰水太早上檯,到d香蕉黎到既時候已經唔夠冰,仲有衛生問題,佢喺收起之前d餸時放低盤冰,結果跌左少少之前d餸既汁落去,又因為放得耐,有d塵都跌埋落去。因為我第一次食所以唔知佢就係用呢盤冰水直接淋落去個甜品度,否則一定要佢換過盤。有朋友話個皮唔夠脆,我就覺得幾好味既。至於服務就都係一般,因為太忙喇,所以招呼都幾漏氣。我地個蛋糕佢只係就咁
松子魚-條魚切得太大舊,所以炸得唔夠透,亦都唔夠入味。
阿婆炆肉(唔記得個名)-有d似切細既東坡肉,味道一般。
小籠包-呢個ok
瑤柱蛋白炒飯-呢個都ok
至於服務就都係一般,因為太忙喇,所以招呼都幾漏氣。我地個蛋糕佢只係就咁放低,連盒都唔開,又唔俾打火機,叫左都等好耐先黎。叫佢地幫手影相叫左幾次都無人啋,結果我地要玩自拍。