2018-03-31 60 views
o係未講食左D咩之前要先警告大家,千其千其唔好比佢個店名呃左今次要介紹既係位於西營盤既一碗小麵,地鐵站行3分鐘就到,都唔算難搵一坐底貓奴如我就比對筷子架吸引住,好可愛餐廳充滿好多粉筆字同畫餐牌。我地點左麵麵俱到同老闆介紹既酸菜魚麵,仲有點左蒜泥白肉同口水雞做小食麵底可以揀上海麵,米線同薯粉開餐!唔洗一陣2碗麵已經到左,好快手!一到左,我地2個即刻比碗麵嚇親一。碗。「小」。麵????!!唔好講笑,真係一D都唔小,建議餐廳改名做一碗大碗麵(SOR搞左爛GAG)酸菜魚麵個湯好鮮甜!酸同辣味調配得岩岩好(我仲飲哂D湯,無味精,好味)魚無腥味,不過就略嫌多骨左少少,如果係魚腩位可能會更好米線軟硬度剛好唔會過熟麵麵俱到呢碗麵真係好抵食!一碗大大大麵入面帶齊菜,豆,豬手,豬大腸,牛腩,肉碎豬手同牛腩夠淋夠入味,豬大腸大大舊不得不提個薯粉真係幾好食,唔會太韌,粗幼亦剛好2個小食蒜泥白肉食過真係包你唔會再o係譚仔食真係2個級數既事D肥膏入口即溶,邪惡感UP蒜蓉加上醋酸味令人停唔到口唯一唔好既,係食完個口真係好臭成口蒜味口水雞,同樣係大大碟不過個人覺得水準同之前既野食比就差D喇雖然醬汁好惹味,但食落d雞無

一坐底貓奴如我就比對筷子架吸引住,好可愛

餐廳充滿好多粉筆字同畫
麵底可以揀上海麵,米線同薯粉

開餐!唔洗一陣2碗麵已經到左,好快手!

一到左,我地2個即刻比碗麵嚇親
一。碗。「小」。麵????!!
唔好講笑,真係一D都唔小,建議餐廳改名做一碗大碗麵
(SOR搞左爛GAG)

酸菜魚麵
魚無腥味,不過就略嫌多骨左少少,如果係魚腩位可能會更好

米線軟硬度剛好唔會過熟

麵麵俱到
呢碗麵真係好抵食!
一碗大大大麵入面帶齊菜,豆,豬手,豬大腸,牛腩,肉碎

豬手同牛腩夠淋夠入味,豬大腸大大舊

不得不提個薯粉真係幾好食,唔會太韌,粗幼亦剛好

2個小食

蒜泥白肉
食過真係包你唔會再o係譚仔食
真係2個級數既事
D肥膏入口即溶,邪惡感UP
蒜蓉加上醋酸味令人停唔到口

唯一唔好既,係食完個口真係好臭
成口蒜味

口水雞,同樣係大大碟不過個人覺得水準同之前既野食比就差D喇
雖然醬汁好惹味,但食落d雞無乜雞味
少少失望

就係咁,成枱野食,我地食到捧住個肚走

下次想要飽肚又好味之選?呢一碗大麵幫到你!