alilys
2014-09-12
4K views
Follow
好彩有人預早(5:15) 攞定籌, 謝謝! ^3^
6:00就有得入.
如果放工時間先黎攞就會差好遠, 一定唔只等45 min.
終於入座, 限時90分鐘.
餐牌有2本, 一本係drink list, 一本係野食, 其實選擇唔多.
仲夏熱帶水果茶$48(一冰一熱). 凱撒沙拉 $65, 甜蜜派對蜜糖吐司 (酥脆) $95, 佛羅倫斯花枝干貝麵 $95
仲夏熱帶水果茶(冰)
仲夏熱帶水果茶(冰)
先黎仲夏熱帶水果茶(冰), 中伏, 第一啖飲落去係咸咸地. 仲叫左一冷一熱. 早知試左一柸先. 除左咸咸地, 仲有少少鹼性既感覺, 朋友話可能係茶太澀. 味唔討好, 而且所謂既仲夏水果就係橙同蘋果?
仲夏熱帶水果茶(熱)
仲夏熱帶水果茶(熱)
凍個柸唔得, 熱個柸反而好好多, 係甜左d. 不過都唔可以話好好飲. 因為凍個柸唔夠甜, 熱個柸甜左d, 我地mix 左2個黎飲先好d.
但一柸值$48 既野飲其實屬於好差=.=
佛羅倫斯花枝干貝麵
飲左柸又貴又難飲既野, 有d 失望. 之後黎佛羅倫斯花枝干貝麵, 好彩野食好好多. 個干貝麵好好味, 有干貝既鮮味, 而且意粉質感挺身彈牙. 好食, 唯獨係太細碟, 2個人share, 每人分得2啖.
凱撒沙拉
凱撒沙拉
凱撒沙拉, 菜好新鮮, 芝士粉同煙肉味配合得好好, 雞排個味都好食. 不過都係好細碟.
蜜派對蜜糖吐司 (酥脆)
最後, 係後上既甜蜜派對蜜糖吐司 (酥脆), 侍應會放低俾你拍照, 可以既時候就叫佢地幫你切. 佢地一路切會一路介紹個吐司.
個吐司好味亦好似我地選既一樣酥脆, 沾著吉士醬同雪糕, 好好味. 入面個6條麵包磚好鬆脆, 但個外殼就軟身左d.
總括黎講, 服務幾好, 好nice. 野食係好食. 野飲(至少係我地叫個柸)好失望. 野食偏貴同細碟. 食完都唔覺得飽.........朝聖都係只此一次. 試過就算. 相比同樣是人氣既台式CAFE咖啡弄, 雖然都係偏貴, 但會想再去食. 呢間就真係一次就夠.

Ratings