1K
2017-11-24 6739 views
男朋友推薦左好多次嘅裕興,連好多遊客都識,但我第一次食到咋。因為佢地只營業週一至週五,平日我冇乜機會會過海,所以就唔到時間。剛巧男朋友臨近年尾要清清假期,於是我地搵左個平日入去長洲行下,順道就喺早上黎會一會裕興週三十點前黎到,老闆娘話要等約35分鐘,因為一早有心理準備,所以不會驚訝,直接乖乖坐低等。環境就係一般般啦,都係大排檔嘅格局,開喺路中心咁的。不過都唔會話太過難頂。老闆娘嘅態度好好的,只要你好聲好氣的話。餐牌供應多士、三文治、獨立包裝嘅出前一丁同福米,一律配飲品,不設單點,定價$27-46。都係啲好港式嘅材料,肉丁、餐肉、芝士、炒蛋、咸牛肉、司華力腸、廚師腸等。一人落左一份之後就默默等候,飲品先上。咸牛肉炒蛋三文治烘底 $38三文治厚度正常,但餡料很足。除左炒蛋、咸牛,仲會配上椰菜絲同花生醬。咸牛肉幾足,因為夾埋菜絲一齊食,唔會太鹹;花生醬又夠香,雖然食嘅時候會有少少狼狽。多士烘底金黃色,香脆唔乾,雖然係一份咁簡單嘅早餐,但咁多人願意等,都有原因嘅炒蛋肉丁出前一丁 $46呢度全部用獨立包奘嘅一丁或者福米,唔知你地覺得有冇分別啦(我淨係覺得大部分茶餐廳食到嘅一丁都好難食)成塊炒蛋,

餐牌供應多士、三文治、獨立包裝嘅出前一丁同福米,一律配飲品,不設單點,定價$27-46。都係啲好港式嘅材料,肉丁、餐肉、芝士、炒蛋、咸牛肉、司華力腸、廚師等。一人落左一份之後就默默等候,飲品先上。
凍奶茶

凍檸茶

咸牛肉炒蛋三文治烘底 $38

咸牛肉炒蛋三文治烘底

咸牛肉炒蛋三文治烘底

炒蛋肉丁出前一丁 $46
成塊炒蛋,加左肉丁入去煮,好靚仔亦都足料,肉丁份量不少,撕成絲,所以基本上啖啖都有。食落唔會太辣,簡單美味。
炒蛋肉丁出前一丁

餐牌:

2017-11-22
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$48 (Breakfast)
炒蛋肉丁出前一丁