2025-05-30 341 views
今日一家人嚟到補祝母親節食飯,因為正日前大家都約唔到,有啲去咗旅行有啲有嘢做。我哋一早book咗呢間泰國菜餐廳,因為食過幾次食物又大份,價錢合理,味道好,如果小人食就會可能覺得唔抵食。開頭嚟咗個生蝦車,整得好靚,其實都食過幾次,因為佢次次啲蝦都好新鮮,店員話係每日新鮮入貨。馳名冬陰功湯呢個一定要叫,又酸又辣又開胃,上菜前職員仲幫你加埋個火熱住。炭燒豬頸肉同埋炭燒沙嗲串燒泰國師傅喺門外出邊炭燒,風味十足,火力十足椒鹽冇殼瀨尿蝦呢一個阿妹留咗,因為阿媽鍾意食瀨尿蝦,都係新鮮入貨,炒得好惹味,仲有粟米食,阿媽冇牙所以對呢個菜式10分喜歡黑色咖喱竹炭麵包軟殼蟹,好多咖喱汁承載住咖喱軟殼蟹,呢個幾特別,唔係周圍有得食佢哋嘅炒河粉係用闊河粉,同泰國一模一樣。另外其他菜都做得唔錯,最後仲要打包走我哋八個人都食唔晒
生蝦車

馳名泰式冬陰功湯

炭燒豬頸肉同埋炭燒沙嗲串燒
泰國師傅喺門外出邊炭燒,風味十足,火力十足
炭燒豬頸肉

炭燒沙嗲串燒雞

椒鹽冇殼瀨尿蝦
泰國粟米冇殼椒鹽瀨尿蝦

黑色咖喱竹炭麵包軟殼蟹

炒飛天
乾炒河粉

佢哋嘅炒河粉係用闊河粉,同泰國一模一樣。

另外其他菜都做得唔錯,最後仲要打包走我哋八個人都食唔晒
生蝦車
馳名泰式冬陰功湯