第三站

Station 3 Cafe
2018-12-12 4204 views
之前諗過約friend嚟呢度食吓野 吹吓水 玩吓board game 但最後約唔成 咁今日就同我女朋友嚟咗試😂餐廳唔算太大 但侍應算幾多 佢有一間房 應該可以俾一大班人嚟食野同玩吓🙊今晚叫咗兩個dinner set 第一個係法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉 份量好足 唔會太多芝士 所以唔會食到好濟 不過略賺唔夠乾身黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 呢個risotto嘅質感唔錯 帶子都幾多 松露同野菌嘅味道都好出🍄跟餐會送一杯$34嘅飲品 而我地嗌咗呢兩杯都係要額外加4蚊嘅 生薑蜜 好大杯 好暖胃 岩晒咁凍既天氣飲🤤薄荷朱古力 薄荷幾清新 朱古力唔會太甜 可以接受🌱我地田園沙律 作為頭盤係幾大份 芝麻醬令到個沙律好開胃特色芝士蛋糕 法式朱古力chesscake 朱古力味好濃郁 配埋朱古力醬 更加濃郁 New York Cheesecake 雖然唔算好creamy 但芝士味好重 加埋個蜜糖 甜甜地咁 飯後甜品嚟講 細細舊啱啱好唔會太膩🍰除咗set之外 我地再叫咗個特級海鮮拼盤 試吓佢唔同款嘅小食 有魚柳 炸蝦 炸蟹鉗 帶子 同薯條 魚柳好厚身👍🏻 而我就最鍾意薯條 雖然睇落平平無奇 但就唔係間間餐廳做得好

薄荷朱古力 薄荷幾清新 朱古力唔會太甜 可以接受🌱

我地田園沙律 作為頭盤係幾大份 芝麻醬令到個沙律好開胃

除咗set之外 我地再叫咗個特級海鮮拼盤 試吓佢唔同款嘅小食 有魚柳 炸蝦 炸蟹鉗 帶子 同薯條 魚柳好厚身👍🏻 而我就最鍾意薯條 雖然睇落平平無奇 但就唔係間間餐廳做得好 呢間嘅薯條幾脆口 而且幾長🍟

啱啱去到間餐廳嘅時候係平日嘅七點 唔算好多人 但係走嘅時候差唔多坐滿 旺角果然係越夜越精彩呀😻
2018-12-11