2022-05-23 1041 views
娘親最愛食拿破崙餅,知道呢間酒店芒果拿破崙係名物,於是係酒店Eshop訂左一個,仲有折扣,打去confirm原來已經唔需要print out個收據,可接受電子版本,十分方便及支持環保。訂左2點取餅,早左少少到酒店,職員問左電話號碼就知道訂單。搵左陣發現蛋糕未送到落黎,有細心解釋因為會按時新鮮製造,聽到非常加分👍🏻但知道客人黎左都會跟進餅房進度。等左15分鐘,一個新鮮既芒果拿破崙拎左黎,職員再次細心講解個蛋糕可能未雪實,要小心拎及盡快回家放番雪櫃。當晚再取出食用,芒果十分甜美,厚切好滿足,應該用上呂宋芒品種。拿破崙下層有吉士同埋酥皮,圍邊鋪滿杏仁,雖然樣子同其他拿破崙唔一樣,但食落感覺仲滿足,啖啖都有吉士,又唔太膩。終於明白成為名物既原因。

TakeAway