2020-04-11 361 views
入長洲食海鮮其實幾低食,一般食肆都有套餐每$200-$800不等豐儉由人。是日入到長洲遊人稀少(閒日加限聚令😅),一排的海鮮餐館都選擇休息只有此家營業,在傍小販買雞瓜螺,友人未食過而此家餐館話來料加工只收$40,都可以接受便坐低了。食套餐首選當然食蟹啦 ! 不過黃昏剛入黑就話賣晒了。左選右選下選了西芹炒鮮魷和蒜蓉蒸扇貝,加埋$40雞瓜螺、一支青島兩個人都能食。雞瓜螺只是用水烚,食原味西芹炒鮮魷味道一般,鮮魷偏韌蒜蓉蒸扇貝都是正正常常當晚插曲😓😓😓因為其他食店休息,客人都集中此店大約15枱,但係亂到七彩。落了單要追先攞啤酒嚟,不過無攞水杯,又再返轉頭攞,咁叫去攞埋D雞瓜螺入出啦,結果佢攞住袋嘢入去攞水杯出嚟再攞返袋嘢入廚房,同一路線行幾轉。到上菜(因為是加枱給我們)就全部亂晒龍 ,眼見幾張枱都在追單欠D様欠果樣。我的就攞隔離枱,别人的就攞我張枱😂😂想攞碟蝦醬,等了一陣我走柜面攞紙巾時同我講:蝦醬已裝唔記攞給你😂😂😂😂😂埋單時看看張單來料加工收$60,我問不是$40咩?佢話單寫$60喎。OK無下次啫😎總括味道是可以的,但我就不喜歡整個過程啦!
雞瓜螺只是用水烚,食原味
西芹炒鮮魷味道一般,鮮魷偏韌
蒜蓉蒸扇貝都是正正常常
當晚插曲😓😓😓
因為其他食店休息,客人都集中此店大約15枱,但係亂到七彩。
總括味道是可以的,但我就不喜歡整個過程啦!
白烚雞瓜螺
白烚雞瓜螺
蒜蓉蒸扇貝
西芹炒鮮鱿
2020-04-08
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
蒜蓉蒸扇貝
西芹炒鮮鱿