manwoman
Level 2
2016-05-30
2K views
Follow
有時候去食肆, 食物質素固然重要, 但服務態度其實好影響日後會否再次光顧。
因為幫襯過太子同葵涌區小肥牛,覺得食物好態度好, 之後有張贈券送刺身, 咁啱去開大埔就用埋佢, book咗位後, 早左20分鐘去到, 門口個阿姐(疑似經理級)話未夠鐘無枱喎 , 當時其實有好多空枱, 但佢無叫我不如坐一陣先, 有枱先轉。既然佢臉黑黑亦無謂不識趣, 惟有出外走個轉, 到夠鐘先返去。(如果係大埔友都知, 嗰度除左食肆無嘢好行)
終於夠鐘返去,門口換左個男(應該都係經理級), 佢話原先book張枱未走, 介唔介意坐門口嗰張? 我話無問題, 就坐下, 之後其他員工都有禮招呼, 點知到點菜又輪到嗰位黑面姐黎招呼, 態度唔友善又話你地用贈券叫其他嘢就正價啦吓, 我話明白明白, 諗住叫啤酒, 佢又話你地叫12蚊3支特價啤酒, 飲唔晒唔俾拎走架, 我話明白明白, 其實我地3個人, 飲3支啤酒,點解咁擔心我地飲唔晒?
之後佢就入咗去招呼其他人, 但我見佢只係同啲食客傾計 , 其他人就出出入入較為忙碌。。。。
論呢間食物質素,坦白比起葵涌同太子就差啲啲, 但唔緊要, 服務就真係。。。。, 其實其他員工都好好, 好正常, 有位好似叫「fung」的阿姐亦好熱誠, 但就係因為一個人影響左其他人既努力, 好可惜, 唔怪得隔離八妹咁旺場, 呢間周五晚都只得6成客。。。。唉~原來係咁.......
Like
Ratings