2019-03-16
這店剛好係黃埔地鐵站A出口,位置十分就腳。路經此地,見到有口水雞就好想試一試。舖面全黑,其實不太顯眼,但勝在貼上大大個menu,價錢仲好合理親民,吸引入內試試😁。室內裝修就是簡約現代中國風,座位寬敞,乾淨👍🏼星期六下午時段都有午餐menu,真讚!本來想試口水雞,但見到麻辣鍋,居然一人食都可食到麻辣鍋,加$10可轉田雞,餐包白飯同菊花蜜,仲有雲耳做前菜。前菜係微辣的,菊花蜜不會太甜也不會似水般淡,啱我少甜嘅口味食完前菜不久,麻辣田雞鍋送上,跟本就係縮細版嘅麻辣鍋,絕對無因為係午餐set而偷工減料,賣相一流驚喜係佢有好多蓮藕片同薯仔片,另外大豆芽(應該係,除非唔係),我個人唔太喜歡芽菜青味,呢個完全無青味,所以覺得佢係大豆芽😅。田雞約一隻或多dd,好似食到3大隻大脾🤔。雖然田雞唔多,但夠晒大隻多肉味道是香辣過種,唔會辣喉(我食開譚仔5小辣),呢個辣到剛剛好,唔會辣到勁飲嘢,食得個人舒服😁👍🏼,味料內應該有點蝦米乾,炒香咗好味。如果食得辣嘅朋友就可能覺得佢唔夠勁。 不過,美中少少不足係略嫌無花椒味,所以麻味不足。這店員工都有禮貌同埋手腳快,靈活走位合作好似好好咁呢間小店好似新開,門口貼上試業
室內裝修就是簡約現代中國風,座位寬敞,乾淨👍🏼
星期六下午時段都有午餐menu,真讚!
前菜係微辣的,菊花蜜不會太甜也不會似水般淡,啱我少甜嘅口味
麻辣田雞鍋
這店員工都有禮貌同埋手腳快,靈活走位合作好似好好咁
呢間小店好似新開,門口貼上試業期間只收現金,記得帶錢去食呀