2019-05-22 4722 views
雖然發出了酷熱天氣, 但無損我喜歡食臭臭鍋心情, 尖沙咀8鍋一向係人氣店, 今日中午經過, 人流比起夜晚確實少得多!!! 不用等位就可以直入, YEAH!!8款鍋物選擇, 跟白飯/粉絲, 有野飲送~ 一律都係$88, +$7 可以飲D特別少少既野飲, 任揀餐牌中$30內都可以!更可以追加火鍋配料, 另有少量台式小食供應注意每日12:00至5:30都設加一服務費啊雖然人流較少, 但落左Order之後等左半個鐘都唔見有野食上檯, 追問一下職員, 原來職員忘記幫我地落單!! 追單後, 野食總算好快上檯揀左個咖哩奶蓋鍋, 有一個小火興住, 但唔知點解朋友果個鍋一直可以滾下滾下食, 我既鍋食到尾都唔滾, 不過個鍋都keep到熱湯底咖哩味較淡, 帶些少咖哩甜味, 唔係辣果種,入面有吸湯既娃娃菜、蟹柳、粉絲、炸枝竹, 完全吸左湯底精華, 正啊有幾片豬肉片, 帶些少爽, 亦同樣吸到湯底味, 唔錯有幾粒魚蛋仔, 略帶彈牙呢個唔知係咪叫黃金魚子球, 超正! 一咬中心位會爆醬啊!!配有白飯, 夠飽肚。 如果個湯底濃郁d會更好!因為我個鍋物冇牛肉片, 所以加左個牛肉牛肉有薄薄雪氣, 卷成一卷卷, 雖然邊位好似

更可以追加火鍋配料, 另有少量台式小食供應
注意每日12:00至5:30都設加一服務費啊

咖哩奶蓋鍋

湯底咖哩味較淡, 帶些少咖哩甜味, 唔係辣果種,
有幾片豬肉片, 帶些少爽, 亦同樣吸到湯底味, 唔錯

有幾粒魚蛋仔, 略帶彈牙
呢個唔知係咪叫黃金魚子球, 超正! 一咬中心位會爆醬啊!!

配有白飯, 夠飽肚。 如果個湯底濃郁d會更好!

因為我個鍋物冇牛肉片, 所以加左個牛肉
牛肉有薄薄雪氣, 卷成一卷卷, 雖然邊位好似有d黑, 但冇變味, 薄薄一片放入湯底, 易索湯至入味
牛肉

加左$7轉特飲---盆栽奶茶
奶茶味幾香, 唔會太濃, 面層有OREAL碎增加口感同朱古力味, 幾好飲

最後叫多個小食同朋友SHARE, 炸花枝丸
雖然唔係好彈牙, 但花枝丸甜甜地, 再加上左甜酸醬, 幾惹味!!
炸花枝丸
2019-05-19
$200 (Lunch)
咖哩奶蓋鍋