2019-01-14 83 views
我地去咗元朗BBQ,順便去 沐白小農買咗幾杯靚台茶來嘆下啦!一邊嘆茶,一邊BBQ,仲唔係人生樂事! 仲要撞啱有新品推出,緊係要試一試再同大家匯報一下啦。🥛小JMの選: #桂圓鮮奶小JM係好喜歡食圓肉嘅,所以當知道有桂圓嘅相關新品推出就即刻買俾佢試試。剛好尋日天氣都好開轉冷,飲返杯暖笠笠嘅桂圓鮮奶剛好可以溫暖一下。小JM知道飲品有桂圓肉後真係一啲都唔諗住俾我試,仲叫我自己飲返 #芋頭鮮奶。還好係過手前我都飲咗幾啖,偷下雞。💞媽媽飲後感:桂圓鮮奶味道清甜順滑,啖啖果肉,而且甜度適中,最重要有埋熱飲,啱晒凍冰冰嘅日子。🥤媽媽の選: #大甲芋頭鮮奶💞媽媽飲後感:芋泥味道香濃豐郁,軟棉棉得來仲夾雜一啲芋頭粒。夠晒香滑,最正係有得飲又有得食。#值得一試之選 🍊爸爸の選: #西施柚子茶💞爸爸飲後感:(不好甜的爸爸)柚子比較清新香甜,而且唔會有澀味。飲落啖啖都有柚子嘅果肉,有啲仲係連柚皮添,口感特甜清香,而且有仲少少甘甜。BBQ飲剛好可以去油膩感,值得一讚!
一邊嘆茶,一邊BBQ,仲唔係人生樂事!
仲要撞啱有新品推出,緊係要試一試再同大家匯報一下啦。

🥛小JMの選: #桂圓鮮奶

💞媽媽飲後感:

🥤媽媽の選: #大甲芋頭鮮奶

💞媽媽飲後感:
芋泥味道香濃豐郁,軟棉棉得來仲夾雜一啲芋頭粒。
夠晒香滑,最正係有得飲又有得食。
#值得一試之選

🍊爸爸の選: #西施柚子茶

💞爸爸飲後感:(不好甜的爸爸)
柚子比較清新香甜,而且唔會有澀味。
BBQ飲剛好可以去油膩感,值得一讚!
  • 西施柚子茶
  • 大甲芋頭鮮奶