呢度嘅裝潢十分用心❤️,基本上以金黃色為主調,門面有古色古香嘅感覺,店內就有中西合璧嘅感覺,既有刻上菜式名稱嘅掛牌,又有兩幅壁畫。每款燒味仲係日日新鮮出爐添㗎😉~.🔸 (HK$68)黯然銷魂飯聽得多,見呢度再特別啲係鴛鴦飯,於是試一試😆。呢個飯係全港首創,有:半肥瘦叉燒、煎雙蛋、冰燒鳳凰雞。.半肥瘦叉燒好大件,燒得啱啱好,食落一啲都唔柴,用上大將燒肉汁,充滿蜜香😋。兩隻太陽蛋就煎得好靚,蛋邊煎至微微金黃。而冰燒鳳凰雞係無骨雞扒,配上秘製嘅鳳凰辣汁,十分惹味🤤!.🔸 (HK$58)本身係燒味雙拼飯之一,而白飯可免費轉為上湯粗麵/瀨粉/米粉,於是點咗瀨粉。呢度嘅瀨粉幾大碗,份量比想像中多,上湯嘅味道算幾濃😚。而燒鵝、燒腩仔都皮脆肉嫩,主要因為用咗呢度自設嘅太空爐嚟燒🔥,自然燒得咁靚👍🏻。.🔸 (跟餐+HK$6)單拼/雙拼燒味飯可加錢配老火靚湯🥣,而呢度嘅老火靚湯仲係日日唔同,星期一至日共提供7款😍。當日嘅老火靚湯係青紅蘿蔔煲豬骨湯,飲落味道清甜,而且湯料幾足🙌🏻。.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,呢度嘅燒味都好食,特別推介半肥瘦叉燒、古井燒鵝,價錢方面相宜,性價比算高!就算唔堂食,都推介斬料返屋

🔸[黯然銷魂鴛鴦飯] (HK$68)

黯然銷魂鴛鴦飯

🔸[古井燒鵝+燒腩仔配上湯瀨粉] (HK$58)
古井燒鵝+燒腩仔配上湯瀨粉
呢度嘅瀨粉幾大碗,份量比想像中多,上湯嘅味道算幾濃😚。
上湯瀨粉
古井燒鵝+燒腩仔

🔸[青紅蘿蔔煲豬骨湯] (跟餐+HK$6)
青紅蘿蔔煲豬骨湯

✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,呢度嘅燒味都好食,特別推介半肥瘦叉燒、古井燒鵝,價錢方面相宜,性價比算高!就算唔堂食,都推介斬料返屋企食☺️!
黯然銷魂鴛鴦飯

(以上價錢僅供參考,一切以燒味店為準)
古井燒鵝+燒腩仔配上湯瀨粉
上湯瀨粉