今日我去到喺OpenRice長期都排名比較高嘅一間泰國餐廳度試一試佢哋嘅泰式菜🇹🇭,其實依一間餐廳係幾年前我已經食過一次,隔咗幾年後我又翻返嚟呢一間餐廳😋,同朋友一齊食飯,有時都想食泰國餐廳,食佢地嘅蝦餅&咖哩等等泰國小菜🥰🥰隔左幾年佢地嘅裝修都無變,至於野食嘅質素,我唔記得啦,因為食飯多數都focus 係朋友身上,野食都無咁著重😹今次就唔同啦!因為要寫食評,所以食咩都要記得清清楚楚係基本😹當然都影響唔到我同朋友聚會嘅心情👯👯‍♂️⭐️泰式小食拼盤 💰$148小食拼盤一共有四樣野食,包括炸春捲,泰式炸魚餅,蒜蓉炸雞翼,最後就係成個拼盤最好食嘅炸蝦餅👍🏻 1款菜式有4個享受😎 除左雞翼乾得濟,其他都ok😋😋⭐️黃咖喱牛肉 💰$68今餐嘅泰式黃咖喱令我覺得意外好吃👍🏻雖然我覺得有啲水,但可以講係成餐飯焦點之一🥰 以前食開嘅咖喱係比較濃郁又唔會好稀,以外呢一餐啲咖哩稀得黎又幾重口味😋😋⭐️蒜蓉包四件 💰$28咖哩配塔必備之一!食咖哩必定要叫嘅一份蒜蓉包配咖哩😋真係好好食架👍🏻👍🏻⭐️馬拉盞炒通菜 💰$68黎到泰國餐廳,點少得馬拉盞炒通菜👍🏻今次馬拉盞炒通菜鑊氣足夠,食落去仲好入味👍🏻😋😋⭐️原隻椰青海鮮

泰式小食拼盤

馬拉盞炒通菜

⭐️馬拉盞炒通菜 💰$68
原隻椰青海鮮飯

⭐️原隻椰青海鮮飯 💰$78
平時食開菠蘿炒飯啦,今次就試一試椰青海鮮飯😋炒飯的味道有少少咸,但有香濃嘅椰香味,而且份量都好足😂三個人差啲食唔哂👦🏻👩🏻👦🏻

⭐️椰青 💰$38
食泰國野,點可以少左椰青嘅陪伴!👍🏻👍🏻
原隻椰青海鮮飯
蒜蓉包四件