老佛爺鬼打咁鐘意食火鍋,就試呢間喇,貪佢任君選擇,豐廉由人,地方寬敞,招呼不錯。佢set的套餐不錯,適合不同人事,有些愛海鮮又得,愛肉肉肉又得,簡單火鍋配料又得。鍋底可湯底或粥底,加88元有麻辣雞煲。另見佢有牛什鍋,蕃茄坑腩鍋等,有機會試吓,今次叫了麻辣雞煲,配海鮮B餐。個餐本身包一海鮮盤和肥牛及黑毛豬,另選八款火鍋料,不包飲品,另叫了一榨竹䉀芧根和大大杯凍檸茶。雞煲好野味,小辣辣度剛好,但略為咸了點,海鮮盤蝦,蟹,蟶子,鮑魚好新鮮甜美,蠔就急凍的,一般般。食完雞煲可加湯做火鍋湯底,或換作粥底也可,我們選了前者。(後悔冇改粥底,一定好鮮甜,經海鮮滾過)。八款配料都好新鮮,尤為墨丸好正,夠Q彈,但雞子就麻麻,雪藏野,好大雪藏味,肥牛豚肉夠肉味,但略肥。飲品茅根清熱解渴,大大杯檸茶夠份量。埋單2人544元,人均約270元,又雞煲,又海鮮,又粥底鍋(不過我地冇轉),都還可以,如簡單火鍋相信會化算些。

鍋底可湯底或粥底,加88元有麻辣雞煲

麻辣雞煲

)。

飲品茅根清熱解渴,大大杯檸茶夠份量。

竹䉀芧根

大大杯檸茶