2023-08-14 121 views
《📍古今二食評分享 》中意食日本菜🇯🇵嘅你唔可以錯過!今日同大家介紹一間位於尖沙咀The ONE嘅古今二,古今二主打多款創意日式料理、壽司及串燒等,同平時嘅日式料理絕對唔一樣,亦都會絕對令你驚喜🥳!🔸【蟹柳沙律 - $78】先唛一道清爽美味嘅開胃菜。蟹柳絲經過精心處理,搭配新鮮蔬菜和沙拉醬,口感爽脆,帶有微妙的海鮮風味。每一口都能感受到蟹肉鮮甜和蔬菜嘅清爽,絕對是夏日嘅絕佳選擇☀!🔸【龍捲風 - $72】龍捲風🌪係一道創意十足嘅日本料理,絕對係必必必必必必點!龍捲風特別加入Cream Chesse及加鰻魚,令到口感非常幼滑之餘,亦都帶畍你一種全新感覺!重點係龍捲風上面亦灑滿薯片脆,外脆內軟嘅豐富口感,絕對令你一試難忘🤩!🔸【東京爆脆 - $98】東京爆脆加入新鮮吞拿魚及蟹柳,配埋新濃芝士及惹味辣汁,令到整體感覺非常新鮮,又唔會過膩,味道相當不錯👍👍!🔸【特色串燒 - $32-38】▶️鹿兒島黑豚荔枝卷將嫩滑的黑豚肉和甜美嘅荔枝包裹在一起,口感豐富🥰!▶️宮崎味鹽牛舌嫩軟的牛舌以獨特嘅味鹽調味,帶來濃郁嘅牛肉風味💗!▶️鹽燒白饅外皮酥脆,內部鬆軟又爆汁,搭配微鹹嘅鹽味,超突出到白饅嘅鮮味💦!🤪
《📍古今二食評分享 》

🔸【蟹柳沙律 - $78】

🔸【龍捲風 - $72】

🔸【東京爆脆 - $98】

🔸【特色串燒 - $32-38】
▶️鹿兒島黑豚荔枝卷
將嫩滑的黑豚肉和甜美嘅荔枝包裹在一起,口感豐富🥰!
▶️宮崎味鹽牛舌
嫩軟的牛舌以獨特嘅味鹽調味,帶來濃郁嘅牛肉風味💗!
▶️鹽燒白饅

🤪iHungry開心指數:8/10分