2021-10-09 2004 views
唐宮小聚主打摩登中菜,點心造型真係好Cute😳#小胖遊中環🐠—————————————————🔹和牛啤梨🍐同非常山竹💜2款外型趣緻,咸水角外層都炸得脆脆,內裡少少Chewy🤪🍐入面嘅餡料係切碎黑椒牛肉,黑椒味超勁,反面牛肉切得好碎,令存在感低咗🥲💜山竹一啖咬開滿滿的龍蝦汁🦞與蟹肉🦀要小心爆汁😮‍💨💡2款都要趁熱食,小編就中意山竹多啲(同埋2選其1就ok,因為都幾相似).🔹黑金流沙竹炭麵粉造包口感鬆軟,加埋表面三條金色,係超Luxury的感覺)餡料選用熱辣辣奶黃流沙,口感鬆軟🤤.🔹荷花蒸飯(勁fail無影打開)荷葉飯有大蝦、雞粒、瑤柱配料,🦐都幾大隻,飯粒吸哂精華但荷葉味略嫌不足,但我都食咗好大碗🍚.🔹冷盤小食沙薑豬手、涼拌秋葵、松露雞同皮蛋,全部都好食!😛.🔹水果茶🍹大大杯好足料,不過就少少偏甜—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌗🌑🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌖🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌕🌖🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌖👅再食指數:🌕🌕🌕🌗🌑.♟Overall♟傳統中菜點心用新派手法呈現,既Presentable又時好味🥢
唐宮小聚主打摩登中菜,點心造型真係好Cute😳
#小胖遊中環🐠
—————————————————
🔹和牛啤梨🍐同非常山竹💜
2款外型趣緻,咸水角外層都炸得脆脆,內裡少少Chewy🤪
💜山竹一啖咬開滿滿的龍蝦汁🦞與蟹肉🦀要小心爆汁😮‍💨
和牛啤梨
非常山竹

🔹黑金流沙

🔹荷花蒸飯(勁fail無影打開)

🔹冷盤小食沙薑豬手、涼拌秋葵、松露雞同皮蛋,全部都好食!😛

🔹水果茶🍹大大杯好足料,不過就少少偏甜

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌗🌑