2021-06-17 7619 views
今日跟同事去到觀塘工廈下原來都有好多特色嘢食,今日嚟咗呢間「古今二」居酒屋🏮入邊有兩個以前細個玩嘅波子機有少少懷舊味道!再睇下餐牌嘅名都要估下係咩嚟😂 而日本料理選擇也多❤️而且像壽司卷這種大份量😎想食不同口味就必須一班朋友黎食先得了😂🔸涼伴前菜🔸日式麻醬秋葵豆腐 $58一上枱聞到好香嘅芝麻味,將啲秋葵蟹子撈埋豆腐一齊食🙌令淡淡無味好滑嘅豆腐變得充滿麻香🤤🔸獨家原創卷物🔸東京爆脆 $88好大卷壽司裡面包著吞拿魚蟹柳🤤外邊吱左師傅自家製醬汁❤呢個名唔知同呢條卷有咩關係😂綠野仙蹤 $98面頭有芒果🥭沙律醬入面就包住蟹柳青蘋果🍏細細舊一口一啖食落去有青蘋果嘅清香🥰我一個人就食咗半條😂🔸串燒🔸自家製香菇雞肉丸串燒 $38店家將香菇切都好碎混合雞肉整出黎既肉丸🍡每啖雞肉丸都有香菇嘅香味🥰外邊有啲日本醬油味☺️不過實在超級大粒我真係食唔晒🙌黑豚荔枝卷串燒 $38呢個配搭幾特別🙌黑豚肉本身有點肥🙊但經過燒烤之後再加上中間嘅荔枝肉甜甜地,完全中和左肥膩嘅感覺😋🔸湯鍋🔸三文魚頭湯鍋 $88湯鍋有成個三文魚頭豆腐喺入面😉三文魚冇魚聲味🤪加埋娃娃菜一齊煲好鮮甜👍營養價值又高😚啱晒鍾意飲湯嘅我地😜總結這邊跟日本

🔸涼伴前菜🔸

自家製香菇雞肉丸串燒 $38

黑豚荔枝卷串燒 $38

🔸湯鍋🔸
三文魚頭湯鍋 $88

總結這邊跟日本很多小店都好似好有感覺😍食物全部都是即叫即做的🥰而且呢度嘅卷物係出邊其他舖頭係食唔到😌感覺到師傅用心製作鑽研去滿足唔同朋友既口味👍
  • 黑豚荔枝卷串燒