2021-12-14
《日系文青梳乎厘🥞》———————————————-#TERA 💕-作為甜品控嘅我哋,專登去咗佐敦呢間新開嘅日式甜品店😋 呢間餐廳就厲害啦,由法國藍帶廚師主理,主打自家製梳乎厘班戟~-餐廳完全唔似置身於鬧市中,入到去就好似遠離咗喧囂嘅感覺,直情感覺自己去咗日本京都嘅寺廟一樣,幽靜舒服🏯無咩華麗嘅裝飾,以木系為主軸,樸素優雅🎋-🍂 榛子焙茶梳乎厘班戟每日限量供應嘅梳乎厘班戟款式多元,全部都係即叫即製,鬆軟綿密,蛋味香濃,帶點微微蜜糖糖漿香味🤤 上面滿佈榛子忌廉,配搭焙茶北海道3.6牛乳粒粒布丁同榛子脆脆,食落夠哂幸福❤️-☀️ All Day Breakfast 除咗甜品,我哋都叫咗個主食,全日早餐十分豐富,有粟米、煎肉腸、炒雞蛋、車厘茄同美式煙肉~另外有個香脆窩夫,淋上楓糖漿,非常香甜🧇-🧀 流心芝士撻額外我哋仲追加咗個店員推薦我哋食嘅特色芝士撻,係全新登場嘅神秘甜點,一如其名,相當流心,一咬開就爆哂漿,夠哂熱辣辣,新鮮出爐😍-⭐價錢參考:榛子焙茶梳乎厘班戟: $138全日早餐: $98流心芝士撻: $16🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$125
———————————————-
#TERA 💕