2023-09-23
整間店舖用上木系庭園風格。這間日式餐廳除了有一系列招牌pancake,仲有定食。餐廳主打無麩質日式班㦸及輕食,用上全日本空運食材呢。而甜品選擇有超多!又有日本人氣甜品🤩款款都好靚好適合打卡✨▪️黑朱古力 Montblanc 配焙茶雪糕&朱古力班戟($158)🍫蒙布朗係一款法式甜品,而宜家係日本超人氣甜品之一!原味的蒙布朗栗子泥為原料,再以奶油製成,以濃厚栗子香氣為賣點。不過之後再發展出更多味道,例如抹茶、朱古力、草莓等。餐廳提供多種配搭。我地揀左黑朱古力+朱古力班戟+焙茶雪糕。外層一絲絲嘅黑朱古力超濃郁帶點甜,而且好厚身。入係住朱古力蛋+cream+雪糕,豐富嘅層次配上軟滑口感,超級滿足!▪️牛肋條意大利麵定食($138)🍝(包括有餐湯、沙律、茶)主要用上蕃茄汁煮,酸酸甜甜。有紅蘿蔔同炆得好淋嘅牛肋條,配上意大利粉,愈食愈開胃😋▪熱提拉米蘇咖啡($48)☕️整杯甜甜地,面頭有朱古力粉同手指餅,都算大杯,賣相都一流✨▪維地納咖啡($48)🤎本身睇圖覺得冇乜特別,但試完之後覺得係必囘叫之一🤣面頭一層濃厚甜甜的奶蓋鋪在黑咖啡上,為苦澀的咖啡帶上一點甜味。雖然咖啡杯較迷你,但小口品嘗也是一種享受。而
▪️牛肋條意大利麵定食($138)🍝
(包括有餐湯、沙律、茶)
▪熱提拉米蘇咖啡($48)☕️
整杯甜甜地,面頭有朱古力粉同手指餅,都算大杯,賣相都一流✨
▪維地納咖啡($48)🤎
本身睇圖覺得冇乜特別,但試完之後覺得係必囘叫之一🤣面頭一層濃厚甜甜的奶蓋鋪在黑咖啡上,為苦澀的咖啡帶上一點甜味。雖然咖啡杯較迷你,但小口品嘗也是一種享受。而且有陶瓷小貓擺設,超級可愛又不失單調🐱
✍🏻整體:
整體光線同環境都好舒服,甜品種類多過主食~但食完有大大滿足感🥰如果想飲杯嘢傾吓計真係唔錯嘅選擇✨