6 day(s) ago 0 views
「鐵板燒黑淑牛肉飯 蒜蓉汁」是一道令人難忘的美味佳餚,好味。 鐵板夠熱! 烹調到完美的黑淑牛肉,在鐵板上發出令人垂涎的滋滋聲,散發出誘人的香氣。肉質鮮嫩多汁,口感細緻柔軟,入口即化,令人回味無窮。搭配的蒜蓉汁則為此菜添上了絕妙的點綴。香濃濃的蒜香與輕柔的酸甜完美融合,為整道菜肴注入了更多層次。淋在白米飯上,蒜蓉汁浸透飯粒,增添了飯菜的絕妙配搭。 好好食😋 我覺得呢一間分店好夠熱 係最重要的 加左可樂$10 有點貴

2024-01-19 136 views
朗豪坊入邊有唔少高級餐廳,價錢都比較不一般🤣咁行行吓行攰咗,又唔想周圍走搵餐廳,所以就揀咗pepper lunch,平民少少咁樣其實今次係第一次食鐵板飯,所以都算幾有驚喜!Lunchtime 時間坐滿晒人,不斷有人食完之後走,亦都不斷有人fill返啲座位,搵位都搵咗一段時間。嗌咗蔬菜黑椒牛肉飯,加咗隻雞蛋,一攞上枱個黑椒味即刻撲鼻而來,好香,成餐飯又有牛肉,又有煎蛋,又有西蘭花,Protein滿滿。食上口熱辣辣,配埋7喜,一淡凍一淡熱,啲氣功晒上嚟,又熱又凍,正。不過要小心嘅係,個鐵板真係好熱,一唔小心好容易會辣親。

不過要小心嘅係,個鐵板真係好熱,一唔小心好容易會辣親。

2023-11-03 149 views
每次經過朗豪坊美食廣場,都會俾pepper lunch 嘅香氣吸引😛唔知點解係得Pepper Lunch嘅香氣特別獨特,喺其他餐廳係搵唔到!一聞到就會好肚餓🤣今次嗌左個黑椒牛肉飯,一拎上手鐵板熱辣辣,可以自由配搭蜜糖汁或者蒜蓉汁亦都可以自己再加黑椒👍🏿我就要左蒜蓉汁,一淋上去即刻有個種令人食慾大增嘅香味!牛肉份量啱啱好加埋粟米,個飯熱辣辣非常之好食😋食到最後仲有飯焦好香口~價錢實惠又抵食飽肚,話佢係快餐世一真係唔過分😛
2022-11-09 733 views
照燒汁珍寶漢堡扒套餐😎$78之前見到社交平台Group有人分享呢個優惠😮老實講平時真係少去Pepper Lunch😥Join咗佢哋個app就會見到coupon😁不過睇條款先知唔係間間舖都用到🌝其實我好耐冇食過佢哋😂漢堡扒都算幾厚身同Juicy👌當時以$28呢個價就真係幾抵😆但原價我就唔會考慮🤣🤣🤣Pepper Lunch Express (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖
照燒汁珍寶漢堡扒套餐😎$78

當時以$28呢個價就真係幾抵😆
但原價我就唔會考慮🤣🤣🤣

旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖
2022-09-22 412 views
由細食到大既牛肉飯但係每次食仍然係興奮既感覺必須加芝士&蛋大個左、仲鐘意加泡菜 好味之前成日試吓啲牛扒呀三文魚諗住食貴少少試試佢啲好野但係都唔會比得試黑椒牛肉飯講真,其他真係好一般😂唯獨係黑椒牛肉飯❤️永遠都唔厭但係覺得珍寶同普通好似差唔多量其實😂😂
由細食到大既牛肉飯
但係每次食仍然係興奮既感覺
必須加芝士&蛋

大個左、仲鐘意加泡菜 好味
之前成日試吓啲牛扒呀三文魚
諗住食貴少少試試佢啲好野
但係都唔會比得試黑椒牛肉飯
講真,其他真係好一般😂
唯獨係黑椒牛肉飯❤️永遠都唔厭
但係覺得珍寶同普通好似差唔多量其實😂😂
2022-09-03 314 views
落完單話預45分鐘,咁我喺屋企諗住執埋少少嘢就出去啦,未出門口就見到「可以取餐」,大佬,相隔9分鐘咋,咁我即刻出去拎都要20分鐘啦,拎得都凍晒… 唉。講真,你咁預時間,喺餐廳立場包晒底實唔會出事,咁我就失晒預算。可以點處理?

2022-09-03
TakeAway
2022-07-21 362 views
Pepper Lunch Express🍲📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎小編放工經過旺角時, 發現原來朗豪坊都有間 pepper lunch, 記得以前細細個已經好鐘意食🙈,仲要係間唔中就食下果隻😂, 事關 真心覺得抵食,性價比高既👋🏻。🌟黑椒牛肉飯 $53真心覺得性價比太高😂,重點係好食,又唔貴。🌟極量黑椒牛肉飯$68其實係黑椒牛肉飯既增量版,牛肉同埋飯都係多左既。▶️另加$18 可配 飲品及特色小食。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍🧸如果鐘意小編既介紹,請即Follow IG: @foodlog2021 😘 之後再㩒下右上角個🔔, 小編定期會為你送上最新資訊☺️謝謝支持。♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦︎♦
Pepper Lunch Express🍲

📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖

🌟黑椒牛肉飯 $53
真心覺得性價比太高😂,重點係好食,又唔貴。

🌟極量黑椒牛肉飯$68
其實係黑椒牛肉飯既增量版,牛肉同埋飯都係多左既。

▶️另加$18 可配 飲品及特色小食。

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2022-06-23 276 views
學生時代📕已經好鍾意食嘅鐵板黑椒牛肉飯,以前40幾蚊就飯包埋汽水🥤今時今日$53單售黑椒牛肉飯汽水🥤加$10每次上枱聽到治治聲都好治癒☺️每次都要淋蜜糖汁同蒜蓉汁😋😋

今時今日$53單售黑椒牛肉飯
汽水🥤加$10

每次上枱聽到治治聲都好治癒☺️

每次都要淋蜜糖汁同蒜蓉汁😋😋
2022-06-23
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$53 (Other)
2022-06-08 129 views
以前係旺角朗豪坊要食lunch或者dinner,我都會揀食pepper lunch,直到我屋企附近開左間pepper lunch,想食pepper lunch不再需要去旺角,但後來結業了,所以好耐無食pepper lunch。今日經過旺角食lunch就揀左食pepper lunch,平時覺得份量偏大,今日見到餐牌有兒童餐選擇,份量比較少,但包飲品,價錢比普通套餐平,仲有貼紙送。落單後,好快可以取餐,鐵板非常熱,味道不錯,份量剛好👍🏻
落單後,好快可以取餐,鐵板非常熱,味道不錯,份量剛好👍🏻
2022-06-06 102 views
今次就去食鐵板牛飯,我哋兩個就叫咗極量咖喱黑椒牛肉飯加芝士&蒜香牛肉飯。咖喱黑椒牛肉:由於叫做極量,牛肉份量超多,牛肉煎熟咗之後把飯拌勻芝士就係呢個時候發揮作用溶化了,味道方面黑椒味較重。蒜香牛肉飯:味道較清淡,但每一口都蘊藏有香蒜嘅味道。

蒜香牛肉飯:味道較清淡,但每一口都蘊藏有香蒜嘅味道。
2022-06-02 123 views
呢間Pepper Lunch可以話係中學時期嘅回憶🤭因為佢嘅黑椒牛肉飯都好好食而且價錢唔算話好貴 🤓🤓🤓🤓每次佢一送上嚟都覺得自己好似一個廚師咁係咁炒👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳⭐️鐵板黑椒牛肉泡菜飯⭐️今次第一次咁樣加泡菜食,泡菜味道都OK嘅,但下次我會加埋芝士因為今次冇加芝士口感好似差啲咁😹😹😹個牛肉都幾好味嘅不過如果放得太耐嘅話就會有啲硬🥹🥹🥹粟米加埋飯就真係好好味😋😆👍🏻

⭐️鐵板黑椒牛肉泡菜飯⭐️
2022-03-06 143 views
好香嘅Pepper Lunch 📍Pepper Lunch Express (朗豪坊) (旺角)-旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖💰$51-100 pp 每次一經過,都會即刻聞到Pepper lunch嘅鐵板味,超級香超級吸引,成日都會忍唔住去食😆。每次都必嗌黑椒牛肉飯,午餐黎講價錢好合理,只需$50。牛肉份量唔算少,炒兩炒,再加蜜糖汁同黑椒汁撈埋一齊更加好食,牛肉嘅鮮味更加突出,再同飯一齊入口,熱熱地食超好食😋,正!
好香嘅Pepper Lunch

-旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F2號舖

💰$51-100 pp

这家店在朗豪坊四楼的一个档口,需要到档口,点餐之后拿到餐牌,等一阵子餐盘响了后取餐,点餐的时候他跟我说要等二十分钟左右,然而端上来的餐,我说实在的,不如学校食堂同类型的铁板饭好吃,肉少酱汁少味道很一般感觉人多很糊弄,听同学说,其他连锁店的很好吃,之后就尝尝别的地方的店叭。
2021-12-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2021-12-08 137 views
行過food court附近聞到香味仲要炸炸聲真係超級邪惡😈😈😈色香味多角度轟炸由於唔係好肚餓嘅關係所以平平哋嗌左個1號餐淺嘗一下呢個炸炸聲香噴噴嘅鐵板牛肉飯
行過food court附近聞到香味
仲要炸炸聲
真係超級邪惡😈😈😈
色香味多角度轟炸

由於唔係好肚餓嘅關係
所以平平哋嗌左個1號餐
淺嘗一下呢個炸炸聲香噴噴嘅鐵板牛肉飯
2021-10-06 235 views
今日去咗旺角覆診,今日突然想食鐵板,想有晒一聲嘅感覺!咁就嚟咗朗豪坊度食啦!記得呢間野當年返學都成日食嘅!味道就一向都係普普通通,都係求倒汁嘅感覺!講返重點啦!今日叫咗個黑椒牛肉飯啊!個味到就真係普普通通,嗰塊鐵板夠熱嘅,倒落去都會「晒」一聲煙霧離慢,不過有時食得比較慢,啲牛肉就會好快Over cook 左,如果牛肉厚少少可能會好啲!咁大致上都滿意嘅!個味道就未算話太濃,但仍然都可以接受嘅!至於附近啲座位都算坐得舒服嘅!

2021-10-06
$50 (Lunch)
  • 黑椒牛肉飯