2017-04-04 640 views
前晚去咗北角探朋友,之後回程途經一間糖水舖,即刻糖水癮起。食完飯最好就莫過於嘆番碗糖水喇! 我同我老公都叫咗番薯糖水因為係我哋兩個嘅至愛,但通常都好難遇到好食嘅! 今次依個番薯糖水就煮得好夠火候,啲番薯好綿又有番薯味,一定係用咗揀手貨。 另外,啲糖水有用足夠老薑,因為我哋覺得番薯糖水一定要夠辣先至好食。 雖然我哋住九龍但值得再去。
番薯糖水
2017-04-02
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
番薯糖水
2017-04-01 280 views
以前最愛王記糖水的蛋白杏仁茶,自從幾年前結業後一直吃不到合心意今天本想去濠江買糕點,白走一趟後遇到蓮子容,就是這樣遇到好好正的蛋白杏仁茶,下次要試芝麻糊沒想到要寫評,沒有為杏仁茶拍照
沒想到要寫評,沒有為杏仁茶拍照
2017-03-24 248 views
今日路經北角,突然好想食糖水,見到一間小店就試試啦。家庭作業,但誠意十足!黑豆雲耳糖水夠特別,清甜又用料十足喎!!!而今次令我的起心肝寫食評,不是糖水!!!而是燻蛋!!!有一陣茶香煙燻味,加少少椒鹽,蛋黃流出嚟,絕對不比日本溏心蛋差!誠意推薦!
今日路經北角,突然好想食糖水,見到一間小店就試試啦。
家庭作業,但誠意十足!
黑豆雲耳糖水夠特別,清甜又用料十足喎!!!
而今次令我的起心肝寫食評,不是糖水!!!而是燻蛋!!!
誠意推薦!
2017-03-24
$30 (Last Night Supper)
  • 溏心燻蛋