2020-06-01 1745 views
🎐每次見𡃁妹,實有好野益熊妹既。今次就帶熊妹去尖沙咀做下面扮下靚靚🤩。📌做面前就見個面食個快晏先。𡃁妹朝早食左個full breakfast,咁熊妹就揀左間咖啡店《梔子》,食個輕怡午餐。📌咖啡店店子小小,午餐時份都坐🈵人。📌今時今日的咖啡店要係香港呢個寸金尺土的城市立足,承受極度昂貴的租金壓迫下,唔限時俾客人坐成個下午晚上,單純只賣咖啡飲料☕️最多賣埋一兩件cake仔🧁,最後面臨的絕對都只得一條死路☠️,就係執笠❌。所以而家絕大多數的咖啡店都會配合埋小食咸點,或者直情做到好似一間餐館咁有哂頭盤、小食、主食、甜品,才能繼續走下去🚶🏻‍♂️。當呢種反客為主的飲食文化思想逐漸普及化時,大家都會很自然地轉移視線,將重心放在餐廳的主食方面,甚至排擠一些沒有提供主食的咖啡館,所以留得低的都係這類咖啡餐館,然後很容易地遺忘了初衷咖啡店的悠閒感以及咖啡的味道☕️。 📌所以午餐menu 都好大路,由輕怡的沙律🥗、bagels🥯到正常主食的意大利麵🍝、飯🍛都有,價錢$78-$108,包一杯咖啡☕️或茶🍵,價錢都好🈴理,不過會收加一服務費。📌仲有自家製精緻蛋糕🍰,咖啡配蛋糕, 一口蛋糕一啖咖啡,這就是咖啡館的味道。牛

📌咖啡店店子小小,午餐時份都坐🈵人。

牛油果蛋比高三文治,$88
📌牛油果控的熊妹見到牛油果食物一定唔放果,仲要係少見的比高包🥯。
牛油果🥑熟度剛剛好,一啲都唔生,又唔會過熟變黑變爛,非常新鮮軟熟的牛油果,而且呢種熟度會散發出淡淡的牛油果香味,是令人念念不忘的味道
,相信這就是牛油果的魅力🤩。
蛋是煎太陽蛋🍳,蛋黃流心的,蛋邊煎得脆脆的,非常合格的荷包蛋。不過比起流心煎蛋,熊妹喜歡炒蛋多啲。

反而比高包好有驚喜
!黑黑的包係竹炭做成,係無味道的,在上色比較特別。比高包的質感好煙韌,烘得微熱又帶點麵包的軟熟,包面還塗上一層滿滿的cream cheese,就咁食比高包加cream cheese已經好好味,又或者連埋牛油果蛋一齊食,就增加多重口感同味道,《梔子》的比高包果然做得相當出色!讚!

燻牛肉比高三文治
燻牛肉比高三文治,$88
📌𡃁妹話明唔係太肚餓,又跟熊妹點左另一款比高三文治。

兩大片煙燻牛肉加一片芝片,再夾雜啲沙律菜。

同樣地,比高包都有塗上cream cheese,包的質感一樣的煙韌同軟熟,很不錯!

不過,熊妹認為燻牛肉呢款比較咸啲,都係偏好牛油果蛋多啲,清清淡淡更能吃出各款材料的味道。

Flat  White
Flat White,跟餐價,$0
📌來到咖啡館,熊妹當然點上最愛的沖調咖啡-flat white喇!

咖啡杯唔算大,係一款非常日系的咖啡杯。

奶泡層唔算太厚,咖啡味都重,呷一口奶泡再喝一口從奶泡下流出的咖啡,比例剛好,合格的一杯flat white!

Cappuccino
Cappuccino,跟餐價,$0
home office慣了,每天都要喝杯咖啡提神的𡃁妹就點了cappuccino ,同樣的咖啡杯,奶泡層多一點,依然香濃的一杯意大利泡沫咖啡。

📌午餐包一杯咖啡,真係幾抵食!如果熊妹𡃁妹唔係趕住去做面扮靚,真係寧願坐夠一個下午,再點多件蛋糕仔🧁,好好享受一下久違了的咖啡店悠閒自在感。
2020-05-21
$97 (Lunch)
燻牛肉比高三文治
Flat  White
大家應該對呢間又黃又靚嘅文青cafe唔陌生㗎啦~而我之前都已經嚟過好幾次 @cafezi.official 食嘢,印象中佢嘅意粉冇乜特別,所以之後幾次嚟都係食呢度嘅bagel🥯整體來講,呢度環境舒適,印象中之前嚟幾次都冇time limit,唔知係咪因為疫情嘅關係,依加會有90分鐘時限。不過今次叫嘅所以嘢食都嚟得好快,都有足夠時間慢慢食嘅😆唯一唔太鍾意呢度嘅地方係佢要最低消費每人一杯飲品,對於我呢啲比較鍾意飲水嘅人就有啲麻煩喇(゚∀゚)同埋會令到整體比較貴,我哋今次叫咗兩個bagels,一份小食再加每人一杯,每人都大概要$180。.been to @cafezi.official a few times already 👍 didnt remember anything that blew our minds 😆 overall, its a really nicely decorated cafe with a very chill and relaxing vibe to it 😎 but didnt like the fact that we were forced to ord
been to @cafezi.official a few times already 👍 didnt remember anything that blew our minds 😆 overall, its a really nicely decorated cafe with a very chill and relaxing vibe to it 😎 but didnt like the fact that we were forced to order one drink each since i personally enjoy just drinking water plus the foods here are slightly more expensive then the typical cafe 🤣 ordered 2 bagels 2 drinks and 1 snack which costed around $180 per person
牛油果蛋比高包三文治

《牛油果蛋比高包三文治》$78 😋😋
𝐀𝐯𝐨𝐛𝐚𝐠𝐞𝐥
大家都知呢度嘅bagel係用 @blendithk 嘅bagels,但我每次都會食到唔同嘅味道,好似有一個小驚喜嘅感覺😛今次呢個係黑芝麻味,不過其實食落個人覺得唔太食得出黑芝麻嘅味道🤔
個人覺得可以再烘熱多少少,雖然店員都有提我地要趁熱食,但食嘢都比較算快嘅我食到中段已經覺得bagel開始變硬。
對比起上次係N.O.T食到嘅blendit bagels,N.O.T嘅會有外脆內軟嘅口感,今次反而只係煙韌。
而味道方面,牛油果太陽蛋呢個組合都冇得輸㗎啦🤪牛油果幾新鮮,而太陽蛋都煎得啱啱好勁Perfect!!再加埋淡淡嘅cream cheese,越食越開胃~

《煙三文魚比高包三文治》$88 😋😋
𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥
今次呢個sundried tomato bagel,味道都係唔太出~
而味道方面,cream cheese同煙三文魚呢個組合都一定正㗎啦🤪煙三文魚嘅份量都算多~
𝐙𝐢 梔子 @cafezi.official
📍#BELLYwong_tst #BELLYwongs_jordan
#BELLYwongs_sweets #BELLYwongs_cafes #BELLYwongs_western #BELLYwongs_breads
牛油果蛋比高包三文治
6 day(s) ago 0 views
一直都好想黎「梔子」試下 不過呢度實在太受歡迎喇 次次夜晚黎到都full booking 今次清annual leave放閒日 終於都有機會係下午茶時間黎試下呢間超人氣cafe喇!裝修睇得出花左唔少心思 收文青風小清新路線 非常適合影美美照用打卡呃like 亦好適合坐低傾計咖啡到喇 連餐具都好別緻牛油果蛋比高三文治 $88好好味好想再食! 牛油果同芝士醬同雞蛋簡直係絕配!蛋仲係流心添呀!值得一讚既係沙津既份量唔少 又牛油果又多菜 感覺清新健康!黑醋雜菌意大利粉 $88配料好多 而意大利粉口感好好 好彈牙 黑醋味唔會過重 但佢既存在令成個意粉生色不少 亦能減低油膩感 試完之後 真心明白點解佢佢既人氣咁高!下次想再黎食多次佢個牛油果蛋比高三文治同試試佢d cake呀!

咖啡到喇 連餐具都好別緻

牛油果蛋比高三文治 $88
值得一讚既係沙津既份量唔少 又牛油果又多菜 感覺清新健康!
黑醋雜菌意大利粉
黑醋雜菌意大利粉 $88

黑醋雜菌意大利粉
2020-09-10 0 views
因為疫情關係都唔太敢出街食飯,但今日因為工作來到尖沙咀,要食都要支持黃色小店!梔子的裝修都幾精緻,環境舒服。我們安排到坐最入的高枱,個個位比較熱,不過店員很好,開左個倉門,等入面嘅冷氣傳出來俾我地涼下,很貼心呢!飲品我地叫左冷泡白桃烏龍,Chocolate Bananut。白桃烏龍有淡淡的白桃香味,感覺很清新。而Chocolate Bananut 同想像中有點出入,香蕉味較重,是健康飲品的味道,如果朱古力味多返啲會好點。另外,我地叫了牛油果蟹肉意粉同黑松露薯條。意粉方面,牛油果的醬汁同蟹肉非常夾,蟹肉份量也很多。分量少少的意粉其實食落都很飽。而薯條新鮮熱辣送上,份量很多。加埋我最愛的黑松露醬,真係會食唔停。最後,來一件朱古力松露蛋糕,朱古力味濃,不過有少少甜,不過同朋友一齊share食岩岩好。

2020-09-04 322 views
一直都好想試,難得見到唔使排隊等位,walk-in 一試梔子啦。餐廳裝修非常吸睛,好靚呀。走文青路線,絶對適合打卡。整體感覺坐得好舒適,好岩同三五知己,同閨蜜約會食野傾計既地方,值得推介。食物方面,我地叫咗午套餐分別係黑醋雜菌意大利粉$88同牛油果蛋比高三文治$88。黑醋雜菌意大利粉$88有驚喜!初頭會以為係西式煮法既意粉,但原來係炒意粉既煮法,食得出有鑊氣似中式,不過食落又唔會覺得好油膩,所以味道香濃。黑醋味唔太強烈,意粉口感彈牙偏有咬口,配有大量雜菌同菜一齊去炒。午餐黎講,份量都算適中,整體來講好滿意。套餐包熱咖啡或者茶,如果想要凍的話,就加$5。如果想輕食同健康嘅話,我會推介朋友點個款牛油果蛋比高三文治。因為食得太飽,下次想試吓佢地既甜品餐單既開心果蛋糕
黑醋雜菌意大利粉$88
套餐包熱咖啡或者茶,如果想要凍的話,就加$5。
因為食得太飽,下次想試吓佢地既甜品餐單既開心果蛋糕

2020-09-04
2020-08-30 300 views
約左朋友食個晏,點知朋友可能係條街行得太耐,體溫唔合格🙈靚女侍應姐姐勁 Sweet 咁拎左杯凍水俾我朋友,等佢降下溫😘過左一陣,體溫回復正常,成功入座。唔係第一次幫襯架喇,不過就比較少午餐時間黎,就咁睇名,午餐款款都好吸引,多得靚女侍應姐姐好細心咁介紹個 Lunch Menu,最終揀左蕃茄蟹肉意大利麵,配左一個叫做Green既 Smoothie。個意大利麵黎到,個擺盤已經好賞心悅目,份量啱啱好,就算男仔都唔會唔夠食。啲蟹肉比我想像中多好多,$108真係超值。味道方面,調味剛剛好,一開始有啲驚會酸味太重,但蕃茄既酸味同鮮味調配得啱啱好。蕃茄意大利麵既顏色上搭配杯 Green Smoothie,增加左視覺享受。而杯 Green 好似由羽衣甘藍、蘋果,菠蘿等既水果打完,飲完覺得成個人都健康左😂不過,最重要既一點.....佢係黃既!所以一定 Encore 👍🏻

不過,最重要既一點.....
佢係黃既!所以一定 Encore 👍🏻
蕃茄忌廉蟹肉意大利麵
蕃茄忌廉蟹肉意大利麵
2020-08-21 437 views
黎到尖沙咀,除左行誠品之外,當然唔少得去返間cafe做文青😳☺️係openrice見到話12點開鋪,不過我地去到時見到最近提早左開店,去嘅時候記得留意❗️入門口時量體溫同酒精搓手都係基本☺️去嘅時候有幸坐到近門口嘅位置,完全方便打卡☺️店內採用黃光,成個環境感覺好溫馨好舒適,裝飾得好靚,而且個人幾中意花嘅design,所以未叫野食已經想比滿分!朋友叫左杯Iced Americano,我就試左杯Iced Rose Latte,感覺冇我想像中好飲,玫瑰味好少,或者因為嗌左凍飲,被冰沖淡左味道,Americano就不過不失🧐正餐方面,叫左一碟牛油果蟹肉意粉同煙三文魚蘋果沙律🥗意粉採用左扁意粉,蟹肉非常足料,充滿牛油果香,而且面頭有芝士粉同豆苗加持,整體食落好清新‼️完全有驚喜值得一試😆沙律方面都唔錯,配有青蘋果,果仁,同埋沙律菜,不過略嫌佢嘅柚子柚偏甜,煙三文魚份量可以再多多少少😆,整體都唔錯,如果想輕食都可以選擇佢❗️甜品叫左一件dark chocolate mousse cake同開心果mousse cake,食完之後終於知點解個個去都會叫開心果蛋糕食啦☺️☺️相比朱古力蛋糕,佢嘅mousse更加軟滑,

甜品叫左一件dark chocolate mousse cake同開心果mousse cake,食完之後終於知點解個個去都會叫開心果蛋糕食啦☺️☺️相比朱古力蛋糕,佢嘅mousse更加軟滑,而且入口清甜,食完成件都唔會覺得漏,對比之下朱古力蛋糕就稍為遜色,質感偏硬身少少,而且偏甜,不過對於chocoholic黎講都可以一試☺️

走嘅時候店員提返我地要自行處理返垃圾同紙巾,旁面就有個垃圾桶😌疫情之下,大家都要盡返自己責任呀😉
牛油果蟹肉意粉
煙三文魚蘋果沙律
2020-08-09
$200 (Lunch)
牛油果蟹肉意粉
煙三文魚蘋果沙律
  • 牛油果蟹肉意大利麵
  • 開心果蛋糕
2020-08-11 411 views
是日被約去尖沙咀食個生日飯😽😽,餐廳環境以木既顏色為主,感覺好休閒放鬆👆🏻KERORO😼由於有人係大肚婆既關係,叫左杯無酒精飲品,主要有奇異果蘋果同青檸,好清新,好岩夏天飲👆🏻自選begal 三文治😼呢個可以自選兩款包嘅餡料,我哋揀咗牛油果同忌廉芝士,個包雖然黑蚊蚊,但係飲落去好軟熟加埋牛油果同芝士,又唔會好濟咁,仲有好多好吸引嘅配料,例如:煙燻牛肉三文魚,不過大肚婆友人總係有食物限制啊👆🏻香蒜蘆筍巴拿馬火腿意大利麵😼呢個感覺普通,不過巴拿馬火腿尚算有啲鹹香👆🏻炸池魚仔其實揸得好香好脆,雖然魚味唔係好夠,加埋蛋黃醬配酒其實一流,但可惜佢嘅骨太多同有d硬啦👆🏻芝士磨菇釀雞翼都係正常表現,蘑菇釀入雞翼都幾有咬口,略嫌芝士味可以再重d👆🏻開心果蛋糕😻呢個好特別,個人都幾鍾意食果仁果類野,既有開心果既香,又平衡到忌廉同其他蛋糕嘅口感,嚟到記得一定要叫左留定先!唔係好快賣晒

👆🏻KERORO😼

👆🏻自選begal 三文治😼

👆🏻香蒜蘆筍巴拿馬火腿意大利麵😼
呢個感覺普通,不過巴拿馬火腿尚算有啲鹹香

👆🏻炸池魚仔

👆🏻芝士磨菇釀雞翼
都係正常表現,蘑菇釀入雞翼都幾有咬口,略嫌芝士味可以再重d

👆🏻開心果蛋糕😻
位於山林道既梔子cafe 係走小清新路線 樓底高 裝修係走簡約風又帶一點日式田園feel佢既開心果蛋糕一直都好評如潮,今日專誠黎試試佢。結果都無失望,一黎蛋糕以低糖配方製作 唔會太甜,開心果味又非常重,慕絲仲好滑,上面加左幾粒杏仁令蛋糕既香味提升不少。記得落單時叫店員keep定比你!因為好快就會賣曬架!至於主食,我地就叫左牛油果蟹肉意粉同埋燻牛肉bagel。意粉非常足料 蟹肉份量超多而且清新既牛油果味 中和左意粉的油膩感 兩者既配合亦都非常夾!值得一試!至於個Bagel 就中規中矩,牛肉偏咸又欠缺煙燻味,比起其他食物較為失色,但個人覺得口感方面做得好好,有煙韌既感覺又唔會太硬, 材料又非常豐富 一啲都沒有吝嗇。

2020-07-02
$200 (Tea)
  • 牛油果蟹肉意大利麵
  • 開心果蛋糕
2020-07-17 317 views
搵靚女陪小弟去整西裝之後梗係要食埋個飯傾下計啦預早幾日book位好在有位,因為之前試過早2日book星期五都full入座嘅時候就問定使唔使留定蛋糕,我地決定先留定開心果同朱古力蛋糕由於入座至少每人要叫一杯野飲我就試下飲杯牛油果果昔,口感唔係好濃厚,有少少清新嘅感覺,但靚女話有D草青味試左個煙三文魚bagel,但bagel太煙韌,店員叫我地拆開兩半黎share食,變左個cream cheese醬就唔太平均,同埋成件事個口感都唔同左,但味道黎講係唔錯嘅,只係煙三文魚肉質太實,個煙燻味都唔夠香另外叫多個小食釀雞翼,熱辣辣,雞肉又夠嫰滑,正最後就係預留嘅兩件cake開心果蛋糕 : 濃濃開心果味,cream味夠晒香但又唔會太heavy,輕盈口感,必食之選~!朱古力蛋糕 : 好濃朱古力味,濃到食左一半之後就覺得太heavy太滯唔太想食,建議share食,如果唔係應該會好滯整體性價比唔太高,尤其一定要叫杯野飲令到有限制,咁樣食法已經要成2舊水落樓,不過如果同女仔去食、打卡的話都係唔錯嘅環境係幾舒服,傾計氣氛唔錯,一入座嘅時候全場客人都係得我一個男仔,證明係女生girls talk之選
搵靚女陪小弟去整西裝之後梗係要食埋個飯傾下計啦
由於入座至少每人要叫一杯野飲

另外叫多個小食釀雞翼,熱辣辣,雞肉又夠嫰滑,正

最後就係預留嘅兩件cake
2020-06-24
2020-07-16 207 views
補祝朋友六月生日,指定食黃店,呢間去睇左好耐,终於有機會去試!!環境:小清新風格的裝修,白色多門的店鋪門面打卡一流,店裡店外的擺設都有花心思,好多影相位,啱哂周末去食個brunch。食物:味道不錯,因為限時食90分鐘,所以性價比相對唔高,咖啡好飲,蛋糕好食,特別推薦蛋糕!!意粉好遲先上,仲要提我地張枱要準時交還,得番半個鐘 急急食哂啲野,仲要食埋蛋糕,狼吞虎嚥,食之無味。Rose latte ($40)~好飲,拉花奶泡打得靚,有玫瑰花茶花卉小小裝飾,淡淡玫瑰味剛剛好,冇奶腥味,略甜。Chocolate banana ($58)~朋友話一般,佢係健康果昔,香蕉溝朱古力,我諗健康野唔啱佢。黑松露帶子意粉 ($168)~有三粒帶子,一啖咬落去,仲有鹽粒,好咸,唔計粒帶子意粉醬份量啱啱好,重黑松露味,意粉軟硬剛剛好,好彈牙,唔錯。三文魚蘋果沙律 ($108)~好多煙三文魚,少少腥要配埋青蘋果同菜一齊食,沙律用黑醋,伴碟有藜麥紅莓乾合桃杏仁,都幾驚喜,大大碟,抵食。芝士蘑菇釀雞翼 ($68)~賣相好吸引,雞翼煎到熱辣辣漲卜卜,食得我津津有味,雞翼冇骨,釀左芝士同磨菇,意外好夾,好啱我口味,想食哂

環境:

食物:

Rose latte ($40)
Chocolate banana ($58)
黑松露帶子意粉 ($168)
三文魚蘋果沙律 ($108)
芝士蘑菇釀雞翼 ($68)
~賣相好吸引,雞翼煎到熱辣辣漲卜卜,食得我津津有味,雞翼冇骨,釀左芝士同磨菇,意外好夾,好啱我口味,想食哂四隻。
朱古力松露蛋糕 ($58)
開心果蛋糕 ($58)
~因為夠鐘交枱,蛋糕我用吞的速度食,朱古力蛋糕做左好多層次口感,但我冇時間細味,開心果蛋糕味道好清新,必試喎!!

服務:
因為朋友遲左少少,我又早左少少,我係門口Chill 左15分鐘😆,天未黑,都幾熱,但個門口好靚,好似去左台灣咁(卑我企多陣,好想去旅行),店員哥哥卑左杯水我,好貼心!!

整體:
因為限時感覺小貴同粒帶子太咸之外,一切都很美好!!
#會再幫襯🙆🏻‍♀️
2020-07-02 328 views
是日放假一天,就到了聞名已久嘅梔子cafe 下午茶, 打算好好偷閒一下田園休閒風格嘅裝飾佈置開放式吧枱, 佈置同樣有點日式田園風格因為未食午餐,試左飯餐,日式慢煮牛肋肉, 肉夠冧,不過味道很淡一般餐飲叫左玫瑰latte ,有漂亮嘅拉花,有鮮艷的花瓣, 打卡一流, 味道亦令人滿意因為咸食一般令口慾不夠滿足,最後再叫了期待嘅甜品: 開心果榛子mousse 有明確嘅開心果味, 味道清甜,但mousse 入口有點油膩, 幸好有咖啡中和, 算是畫上了句號總結現時人流減少,不用排長龍, 可以去休閒一下。比較推薦甜品和咖啡,因為咸食一般,建議飯後再去。

田園休閒風格嘅裝飾佈置

開放式吧枱, 佈置同樣有點日式田園風格

玫瑰拿鐵

總結

現時人流減少,不用排長龍, 可以去休閒一下。
比較推薦甜品和咖啡,因為咸食一般,建議飯後再去。
開心果cheese  cake
$120 (Tea)
玫瑰拿鐵
開心果cheese  cake
2020-06-29 380 views
提早book了晚上7:30,是日準時入座,用餐時間90分鐘,侍應很有禮貌的說如果之後沒有人入座是可以坐久一點的,感覺很貼心呢!店內裝修風格走文青小清新風,微暗的燈光有點溫馨,牆上貼了文宣,感覺氣氛一流!先點了梔子沙律內有牛油果、蘋果、果乾等等 再加上一點醋味道比相像中的更搭!主食點了牛油果蟹肉意大利麵蟹肉很足!牛油果醬也很match看起來份量小小的但吃得很飽!我們兩個女孩子只點了1個主食另外兩個小食-芝士蘑菇釀雞翼味道超棒! 雞翼原來是走了骨的,吃起來很方便,芝士蘑菇也有夠濃味黑松露薯條黑松露醬很足夠,薯條剛炸起來熱辣辣的最後點了兩杯cocktail No.8 和 A.I.N.Y兩杯都很滿意原本是想加上甜品手工蛋糕的,但吃到最後肚子已經超飽了!唯有下次再來嚐嚐!P.S. 杯墊是有貓貓

先點了梔子沙律
內有牛油果、蘋果、果乾等等 再加上一點醋
味道比相像中的更搭!

梔子沙律

主食點了牛油果蟹肉意大利麵
蟹肉很足!牛油果醬也很match
看起來份量小小的但吃得很飽!

牛油果蟹肉意大利麵

我們兩個女孩子只點了1個主食
另外兩個小食-芝士蘑菇釀雞翼

芝士蘑菇釀雞翼

黑松露薯條
黑松露醬很足夠,薯條剛炸起來熱辣辣的

最後點了兩杯cocktail
No.8 和 A.I.N.Y
兩杯都很滿意

No.8
A.I.N.Y.

P.S. 杯墊是有貓貓

梔子沙律
牛油果蟹肉意大利麵
芝士蘑菇釀雞翼
No.8
A.I.N.Y.
  • 芝士磨菇釀雞翼
2020-06-27 246 views
朋友生日一齊柴娃娃都慶祝,朋友指定梔子就去試吓啦!入到去裝修幾靚,好舒服,仲有少少半露天嘅bar枱仔!一見到餐牌有我好耐冇食過嘅bagel ,一定要叫,諗都唔洗諗,我哋仲叫咗雞翼,沙律,意粉,長通粉,炸魚仔,墨魚嘴!我最鍾意就係bagel,因為真係好耐冇食過,同埋佢做得幾好食,料都幾多!正!其次就鍾意佢個炸魚仔,配埋蛋黃醬,好味😋 其他意粉都做得幾好,中上水準啦!重點嚟啦,呢到係有heroes手工啤酒,同朋友一齊叫咗兩罐SI L DAN,好飲,有少少柑橘味!其實heroes啲啤酒真係唔錯,大家可以試吓!值得一讚係店員幾nice,我同佢講要兩罐屎L彈,佢笑話ok,冇問題!走果時,有個哥哥仔同我哋講88,佢話叫佢叔叔啦,唔係哥哥,但我諗其實我可能老過佢😂🤣😂
朋友生日一齊柴娃娃都慶祝,朋友指定梔子就去試吓啦!

入到去裝修幾靚,好舒服,仲有少少半露天嘅bar枱仔!

2020-06-21 300 views
喺尖沙咀行到攰,隨意搵咗間cafe坐吓,望落環境幾舒服,裝飾都幾靚入面都幾多人,我同朋友坐張枱本身有人book咗但未到時間,所以我哋先有位坐,但就要一個鐘內交枱我有啲飽,只嗌咗一杯牛油果奶昔,味道幾清新,好解渴,飲得出淡淡牛油果味,好fresh朋友嘅朱古力蛋糕同花茶,手工蛋糕每日都唔同款式,嗰日就有朱古力同開心果揀朋友話朱古力味真係好香濃,仲好滑嫩,仲大讚好少食到咁濃滑嘅朱古力蛋糕😋店舖仲有廁所,好方便下次約朋友都會揀呢間~🥰

店舖仲有廁所,好方便
下次約朋友都會揀呢間~🥰
Other Info. : 記得口罩要自己扔返,唔好擺落碗碟入面,衛生起見,店員係唔會幫你執㗎!
$80 (Tea)