2015-07-07 2241 views
店名:粵來順地址 : 上環干諾道西21-24號海景商業大廈地下C-G舖好味指數:8/10價錢:平均$80/人前身為鉅龍酒家,裝修後變身為 #粵來順 。今日lunch同班同事一齊去試試新野。店內環境舒適,裝修頗為懷舊,因為新張期內全單有8折,我地叫左n碟點心,幾款小食同炒粉炒飯各一碟,除番開一人$80都唔洗,幾抵呀!味道方面,椒鹽豆腐外脆內滑 、蝦春卷夠脆又惹味、炒飯乾身夠多料 、蝦腸牛肉腸都幾滑 、奶皇包勁爆汁,滿足的午餐!
店名:粵來順
地址 : 上環干諾道西21-24號海景商業大廈地下C-G舖
好味指數:8/10
價錢:平均$80/人

2015-06-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2015-07-05 2138 views
旺角大受好評的店來到上環開分店,以懷舊裝修作主題,星期天的中午來試試,叫了5個點心一個蛋白杏仁茶。牛肉腸 - 很好,皮通透,滑,牛肉有香料味,豉油應是自家調掣的,深色及帶甜,有水準。蝦餃 、义燒飽 - 好吃和牛酥 - 驚喜,酥皮一流,餡味道好。豬潤燒賣 - 沒甚麽特別杏仁茶比較失望,稀。

蝦餃 、义燒飽 - 好吃

和牛酥 - 驚喜,酥皮一流,餡味道好。

豬潤燒賣 - 沒甚麽特別

杏仁茶比較失望,稀。

2015-07-05
$100 (Lunch)
2015-07-04 1797 views
朋友介紹話粵來順老細係名廚,有時睇電視都會見到陳師傅一顯廚藝,新開張當然要試試。店舖地方乾淨企理,格局同前身鉅龍相似。打開menu, 有家常小菜,海鮮,燉湯,燒味,最驚喜見到無乜地方有嘅甜品-馬蹄露,一於留肚比佢先來小食牛立方,其實係牛𦟌切粒。味道少少酸幾開胃杞子白果菜苗,清清地,湯又唔會過咸,食開淡味嘅我好buy! 不過唯一扣分嘅係白果冇去心,食起上嚟好苦,依到要改善下炸子雞,皮脆肉滑,唔似冰鮮雞。隻雞多肉唔肥,正呀期待嘅馬蹄露,可能食過澳門嘅杏香園實在太正,依個比較之下失色,但唔會死甜,其實都唔差。員工非常有禮貌,尤其有兩位相信比較senior 嘅,看來對工作非常有熱誠,有傾有講。食物質數好,清淡冇味精,最出名嘅杏汁豬肺湯會係我下次之選

先來小食牛立方,其實係牛𦟌切粒。味道少少酸幾開胃

炸子雞,皮脆肉滑,唔似冰鮮雞。隻雞多肉唔肥,正呀

2015-07-04
2015-07-03 1363 views
初次到這餐廳亦是新開於上環今日一試..還真失望到極點點了個姬松茸響螺燉竹絲雞這湯還可以但火口差了點如可以燉的時間長些會更好客家走地雞肉質還可以我們分別點了鮮蝦燒賣及黃沙膶燒賣這兩款都只能用差來形容特別是黃沙膶...有點帶苦真心不好吃水煮牛肉牛的肉質已不好加上並沒麻辣..失望這餐廳唯一要讚的就只是服務很好還望可以改善一下吧
初次到這餐廳

加上並沒麻辣..失望
水煮牛肉
這餐廳唯一要讚的就只是服務很好
還望可以改善一下吧
$395 (Lunch)