我平時都好鐘意食餃子,所以聽到朋友話九龍灣新開咗一間餃子店,仲要老闆娘自己包的,梗係要去試白菜豬肉湯餃推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝真係食得出老闆娘自己包,餃子皮唔會黐埋一嚿,同埋唔厚皮,皮薄餡靚,食落肉的份量不少,但唔會太滯,個湯底都唔馬虎,就咁飲都好鮮甜重慶小涼麵推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚咁淨係食餃子有少少單調,所以叫多一碗麵,味道唔會太辣,份量都幾多,一定夠飽重慶麻辣萵荀絲推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚辣度比小涼麵重少少,但食落爽脆,好開胃豆漿推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚飲落好滑,豆味濃✨整體來講,性價比高,餃子真係每日老闆娘自己包,值得一試

白菜豬肉湯餃
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝

重慶小涼麵

重慶麻辣萵荀絲
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

辣度比小涼麵重少少,但食落爽脆,好開胃

豆漿

飲落好滑,豆味濃

✨整體來講,性價比高,餃子真係每日老闆娘自己包,值得一試

2024-08-03 260 views
韭菜猪肉餃煎餃:皮薄餡新鲜,外脆内多汁。鲜肉小雲吞:鲜甜爽脆木耳,皮薄餡靚,值得推荐下午茶的套餐也十分實惠,一份餃子就有小菜一碟和飲品一杯,我也十分推薦。另外門口畫的公仔十分可愛,希望以後可以畫更多的公仔。
韭菜猪肉餃煎餃:皮薄餡新鲜,外脆内多汁
。鲜肉小雲吞:鲜甜爽脆木耳,皮薄餡靚,值得推荐
2024-08-02 239 views
渝香餃新開張到現在,食過好多次,覺得產品一次比一次好味;原來老闆為保持出品質素,親自四出尋找供應商,提供新鮮豬肉,疏菜,餃子雲吞皮等等;餃子食落皮薄,肉和菜比例剛剛好;小雲吞加料後,味道好夾;煎餃脆皮軟芯非常juice;湯底除左芫荽湯,仲新加入每朝即煲無味精老火湯可以選擇,正。家鄉醃製辣菜脯,味道獨特,開胃,仲可以無限添食;自家調味小食還有萵筍,皮旦,青瓜和木耳,味道一流;至於冷麵,麵質本身還可以,加汁加配菜後,可以一試。
2024-08-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
又係公司附近搵食,新開咗一間手工餃子雲吞麵「掂」,就一于試吓係咪真係掂先。渝香餃主要都係食餃子,湯餃煎餃都有,有韭菜、椰菜、白菜、粟米、芫茜五個口味。我今次就叫咗粟米煎餃試吓。落完單佢哋就會問你要唔要菜脯,記得一定要要呀。菜脯係麻辣味,非常之香,夾埋餃子一齊食就非常之正。講返個餃子,煎得非常香脆,但係裏便仲係好軟熟。粟米一粒粒嘅質地好突出,餃子味道係正常嘅,但係加埋個菜譜一齊食就不得了,加多少少醋就Perfect池啦

2024-07-27 249 views
🥢重慶小雲吞|清湯🥟白菜豬肉+粟米豬肉湯餃🥚重慶麻辣黃金皮蛋九龍灣一間餃子小店發現有 #chiikawa 身影🤣目測店主係粉絲(着咗U記聯乘衫+門口餐牌有畫像)餃子好高質!湯餃大大隻又爆餡,想講清湯底好有驚喜😍清甜冇味精味,食到有媽媽嘅味道🥳🥢重慶小雲吞係名符其實嘅皮薄餡靚!細細個一口份量,豬肉+雲耳絲鮮味十足,配埋鹹香湯底簡直係絕配🤤推薦大家食埋🥚重慶麻辣黃金皮蛋,唔係魔鬼辣個重,微辣口感幾過癮~
🥢重慶小雲吞|清湯
🥟白菜豬肉+粟米豬肉湯餃
🥚重慶麻辣黃金皮蛋

2024-07-22 286 views
有間新開張餃子專門店~每天早上才包餃子 非常新鮮無論是湯餃或是煎餃都很出色是一間有誠意的小店 ⍢莞茜豬肉湯餃(10隻) $62滿滿芫茜為主的餃子 芫茜愛好者必點餃子皮非常薄 沒有厚厚粉狀感值得一提湯底是住家湯沒味精 健康又好喝~白菜豬肉煎餃(10隻) $62餃子餡料同樣份量十足餃子皮亦沒粉狀感 煎得外脆內軟 吃上去也不覺得油膩 讚!重慶麻辣皮蛋 $25帶點辣的小食 正常發揮豆漿 $9甜度適中⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐渝香餃手工餃子雲吞麵店📍九龍灣常悅道19號福康工業大廈地下2A號舖
有間新開張餃子專門店~
每天早上才包餃子 非常新鮮
無論是湯餃或是煎餃都很出色
是一間有誠意的小店 ⍢

莞茜豬肉湯餃(10隻) $62
滿滿芫茜為主的餃子 芫茜愛好者必點
餃子皮非常薄 沒有厚厚粉狀感
值得一提湯底是住家湯
沒味精 健康又好喝~

白菜豬肉煎餃(10隻) $62
餃子餡料同樣份量十足
餃子皮亦沒粉狀感 煎得外脆內軟
吃上去也不覺得油膩 讚!

重慶麻辣皮蛋 $25
帶點辣的小食 正常發揮

豆漿 $9
甜度適中

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

渝香餃手工餃子雲吞麵店
📍九龍灣常悅道19號福康工業大廈地下2A號舖
2024-07-19 313 views
公司附近又有新既餐廳開左🤗必須要做試食員啦,我真係超中意食!!午餐就甘食十隻餃子好似有d唔夠飽,所以我揀左6隻餃子加個麵底,佢本身係上海麵黎既,可以+$3轉米線都得✅叫左我最愛既芫荽餃子,一試愛上呀🥰出面好多時食芫荽餃子都唔會好足料,呢到既芫荽餃子係真係好多芫荽係入面,味道岩岩好‼️而湯底就只有辣同唔辣,不過都夠架啦,太多花樣反而突出唔到個餃子味道而朋友就叫左小雲吞,有12粒同16粒,個人認為佢個小雲吞一啲都唔小xp大大粒好足料🤗小食就揀左雲耳,正常口味,冇咩特別😂就係甘,呢度就成為左我既飯堂😂

小食就揀左雲耳,正常口味,冇咩特別😂

就係甘,呢度就成為左我既飯堂😂
2024-07-19 233 views
餃子控又出動喇‼️公司附近新開左一間餃子店,當然要幫襯下!呢個店舖非常之簡約,餃子款式只得5款,不過貴精不貴多,做得好食款式少唔緊要🥟韭菜豬肉餃 vs 芫荽豬肉餃呢兩款餃用煎會特別香首得好金黃色,餃子皮夠薄,亦有啲煙韌感肉&菜完全係黃金比例,唔會太肉感,係我鍾意果type❤️個人覺得韭菜餃比芫荽餃更出色,芫荽嘅香味唔夠突出,唔知係唔係係洗嘅過程浸得太耐‼️🥟白菜豬肉餃湯麵呢度嘅麻辣菜圃好好食,加入湯麵一齊食好正湯餃同樣好出色,咬開好juicy,帶出左白菜嘅清甜味麻辣黃金皮蛋
餃子控又出動喇‼️
公司附近新開左一間餃子店,當然要幫襯下!

呢個店舖非常之簡約,餃子款式只得5款,
不過貴精不貴多,做得好食款式少唔緊要

🥟韭菜豬肉餃 vs 芫荽豬肉餃
呢兩款餃用煎會特別香

首得好金黃色,餃子皮夠薄,
亦有啲煙韌感
肉&菜完全係黃金比例,
唔會太肉感,係我鍾意果type❤️
個人覺得韭菜餃比芫荽餃更出色,
芫荽嘅香味唔夠突出,唔知係唔係係洗嘅過程浸得太耐‼️

🥟白菜豬肉餃湯麵
呢度嘅麻辣菜圃好好食,加入湯麵一齊食好正

湯餃同樣好出色,咬開好juicy,
帶出左白菜嘅清甜味

麻辣黃金皮蛋