2024-03-08 219 views
壽司盛(二)🍣 三文魚🍣 劍魚腩🍣 特盛北寄貝🍣 日本石蛸(八爪魚)🍣 珍寶甜蝦🍣 鯛魚🍣 馬刀貝🍣 三文魚加州卷🍣 賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧壽司們以大型木雕船隻送上,氣勢十足觀感一流。壽司們大件又新鮮,色澤明亮鮮美,非常吸引誘人。🐧 最喜歡珍寶甜蝦壽司🦐 甜蝦鮮嫩無比,食落爽滑又甘甜,啖啖肉超滿足之選🤤 赤穗蠔刺身賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧赤穗生蠔杯位好深,蠔肉肥美又飽滿,一口吃下去,清澈的鮮味和奶油般的甜味充盈整個口腔,濃鮮的滋味令人無限回味。汁燒原條魷魚賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧魷魚超大條極厚肉,原條汁燒處理,令魷魚的肉質依舊保持鮮嫩,食落煙韌又彈牙,嚼感十足,當中香甜的燒汁令魷魚的鮮味更出眾,非常可口。鹽燒雞腎、鹽燒雞皮、汁燒雞肉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧三款串燒火候控制得宜,外層微燻金黃,上枱時散發著邪惡的焦香,非常吸引。🐧 最喜歡外脆內爽的雞腎😋 簡單以鹽燒方式製作,令雞腎獨特的口味更突出,超級惹味。軟殼蟹沙律賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧軟殼蟹炸得外脆內嫩,油而不膩,配搭清爽又開胃的沙律菜一齊食,作為餐前小菜十分理想。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳裝橫日本風

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝橫日本風情濃厚,採用了日本紙傘、旗幟、櫻花等元素作點綴,馥味十足,打卡必選。

🐧❤️結語:壽司盛豐富又華麗,誠意必食推薦。
2024-02-26 195 views
我家附近的宜安街開左唔少新食店,但好多都係大陸風味,全部都係辣辣辣, 小朋友唔太啱食 ~最近開左呢間日式料理~ 見佢嘅午市丼飯都係街坊價幾十蚊,唔離地,幾吸引,一於試一試佢嘅實力先店鋪不算大,約二十個位吧,整體感覺是乾淨整潔,坐得舒服。最重要係不會有成陣魚腥味 (很多日式料理店的通病)先來一個日本蠔 赤穗蠔 生蠔肉質飽滿,口感鮮美,口感帶有小小的creamy,但不會很溜搭配特製的醬汁,讓您感受到更濃郁的海鮮風味活赤貝刺身原隻活赤貝上,超級爽口,鮮甜。食刺身就是要這種感覺~軟殼蟹卷 很明顯食到是新鮮即製,紫菜脆脆,飯軟糯,加上脆口的軟殼蟹,軟脆相容大小朋友都鐘意食~清酒煮蜆這個清酒煮蜆是我食過最超值的不要少看這個小兜兜,粗略數過,竟然有成30隻蜆 ~ (接近一斤了吧) 而且隻隻都是肉質飽滿,新鮮。不得不提個湯底, 佢唔似普通清酒煮蜆咁清,是很CREAMY 的,有奶油香。非常惹味湯底更提升了蜆的美味,我都直接喝了幾口~最後來一個串燒這裏的串燒都很實惠~雞腎雞皮雞軟骨都係 14蚊串而且即燒即上枱。滾燙熱辣的,香香脆脆的。調味濃郁,最合佐酒~ 是夜沒有飲酒,叫2杯凍檸茶,超大的一杯呢~呢度以平

先來一個日本蠔 赤穗蠔
赤穗蠔

搭配特製的醬汁,讓您感受到更濃郁的海鮮風味

活赤貝刺身

原隻活赤貝上,超級爽口,鮮甜。
刺身就是要這種感覺~

軟殼蟹卷
大小朋友都鐘意食~

這個清酒煮蜆是我食過最超值的
而且隻隻都是肉質飽滿,新鮮。
湯底更提升了蜆的美味,我都直接喝了幾口~

最後來一個串燒

這裏的串燒都很實惠~雞腎雞皮雞軟骨都係 14蚊串
而且即燒即上枱。滾燙熱辣的,香香脆脆的。
調味濃郁,最合佐酒~

是夜沒有飲酒,叫2杯凍檸茶,超大的一杯呢~
凍檸茶

呢度以平民化的價格,便能品嘗到正宗的日本風味。
每一道菜都看到廚師的心思,而且賣相精美,味道鮮美,令人回味無窮,絕對是值得再光顧的小店
2024-02-22
赤穗蠔
凍檸茶
2024-02-07 256 views
好耐冇嚟過牛頭角食嘢啦,最近上網見到呢間新開嘅日本菜小店,價錢好似幾親民,即管嚟試吓。🍴 刺身-赤穗蠔(2隻) ($76) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫呢個赤穗蠔超級肥美,食入口非常鮮甜,配少少青檸汁同蔥花,簡直絕配,要encore! 🍴 壽司盛 ($250) ⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚(2貫)劍魚腩(2貫)特盛北寄貝(2貫)日本石蛸(八爪魚)(2貫)珍寶甜蝦(2隻)鯛魚(2貫)馬刀貝(2貫)三文魚加州卷4件每樣都起碼有兩件,同朋友share一齊食,咁就可以每樣食啲。壽司船望落同食落都幾新鮮,而且製作都用左少少時間,係即叫即製,而且食得出都算幾新鮮幾肥美。🍴 油甘魚頭泡菜鍋 ($128) ⭐️⭐️⭐️💫油甘魚頭泡菜鍋係當日精選,魚頭首先炸咗再放入個鍋入面,所以個皮係好香口,原來配埋泡菜一齊食都係一個唔錯嘅配搭。個鍋底仲有豆腐、芋絲同冬菇等等做配料,所以一定食得夠飽。.............................. 宇鮨料理 地址📍: 觀塘宜安街19號地舖 總評分: 8.2/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫衛生🧹:

🍴 刺身-赤穗蠔(2隻) ($76) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

🍴 壽司盛 ($250) ⭐️⭐️⭐️⭐️
三文魚(2貫)
劍魚腩(2貫)
特盛北寄貝(2貫)
日本石蛸(八爪魚)(2貫)
珍寶甜蝦(2隻)
鯛魚(2貫)

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-02-01
2 day(s) ago 0 views
餐廳簡約設計,以傳統和傘作裝飾店內乾淨企理,牆身貼有不同食物相片食物選擇眾多,同朋友懶得諗就點2人餐價錢親民,而且份量十足有不少街坊幫襯,好啱朋友家人聚會晚市朝日生啤酒有買一送一優惠❥ 2人餐 $268沙律|刺身或壽司|炸物|燒物|鍋物|烏冬或飯團✾ 三文魚牛油果沙律牛油果軟滑配搭細嫩三文魚以沙律醋作調味,清爽開胃✾ 刺身劍魚腩|三文魚|赤海蝦刺身新鮮肥美,劍魚腩柔軟豐腴三文魚細膩軟嫩;赤海蝦綿密彈牙✾ 日式蟹肉忌廉餅外金黃酥脆,內綿密幼滑✾ 西京燒比目魚入口鹹中帶甜,魚肉嫩滑香氣滿滿配搭日式蛋黃醬增添風味✾ 泡菜豚肉鍋暖笠笠一大鍋,爽脆泡菜同柔軟豚肉湯底清甜帶點泡菜酸辣,配菜豐富金菇、娃娃菜、大蔥同小棠菜等等✾ 燒明太子飯團飯團表面焦香脆身,入口鬆軟帶點濕潤感每啖散發淡淡明太子鮮香味❥ 鹽燒三文魚頭鮫 $48三文魚魚皮焦脆,肉質鮮嫩富魚油甘香加少許檸檬汁更能提鮮同帶點清爽感❥ 汁燒豆腐串 $28香脆表面沾滿鹹甜醬汁,一口咬開豆腐嫩滑多汁
餐廳簡約設計,以傳統和傘作裝飾
店內乾淨企理,牆身貼有不同食物相片
食物選擇眾多,同朋友懶得諗就點2人餐
價錢親民,而且份量十足
有不少街坊幫襯,好啱朋友家人聚會
晚市朝日生啤酒有買一送一優惠

❥ 2人餐 $268
沙律|刺身壽司|炸物|燒物|鍋物|烏冬或飯團
✾ 三文魚牛油果沙律
牛油果軟滑配搭細嫩三文魚
以沙律醋作調味,清爽開胃

刺身
劍魚腩|三文魚|赤海蝦
刺身新鮮肥美,劍魚腩柔軟豐腴
三文魚細膩軟嫩;赤海蝦綿密彈牙

✾ 日式蟹肉忌廉餅
外金黃酥脆,內綿密幼滑

✾ 西京燒比目魚
入口鹹中帶甜,魚肉嫩滑香氣滿滿
配搭日式蛋黃醬增添風味

✾ 泡菜豚肉鍋
暖笠笠一大鍋,爽脆泡菜同柔軟豚肉
湯底清甜帶點泡菜酸辣,配菜豐富
金菇、娃娃菜、大蔥同小棠菜等等

✾ 燒明太子飯團
飯團表面焦香脆身,入口鬆軟帶點濕潤感
每啖散發淡淡明太子鮮香味

❥ 鹽燒三文魚頭鮫 $48
三文魚魚皮焦脆,肉質鮮嫩富魚油甘香
加少許檸檬汁更能提鮮同帶點清爽感

❥ 汁燒豆腐串 $28
香脆表面沾滿鹹甜醬汁,一口咬開豆腐嫩滑多汁
嚟到觀塘食嘢, 真係有啲選擇困難, 在芸芸美食中, 都係揀咗日本料理。宇鮨料理食店位於觀塘宜安街, 裝修簡潔, 環境舒適休閒。蟹子沙律橙黃色蟹子脆卜卜又鹹香, 沙律菜鮮甜, 口感清新。松葉蟹丼蟹肉鮮味香甜, 肉質幼滑, 充滿鹹鮮海水味, 加埋香飯, 口感特別順滑。刺身五品五款刺身都好新鮮, 三文魚腩很肥美, 油甘魚鮮甜充滿油香, 八爪魚爽脆咸鮮海水味, 口感好清爽。生蠔大大隻好肥美, 厚肉得嚟好有海水味, 蠔味濃郁, 肉質鮮甜香滑好creamy。唐揚三文魚骨魚骨炸得好香脆, 酥脆可口, 調味得宜好惹味。#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger#觀塘美食 #日本菜 #打卡熱點 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐

蟹子沙律
橙黃色蟹子脆卜卜又鹹香, 沙律菜鮮甜, 口感清新。

松葉蟹丼

刺身五品

唐揚三文魚骨
魚骨炸得好香脆, 酥脆可口, 調味得宜好惹味。

2024-03-10 55 views
有不少定食選擇,價錢親民。叫咗兩款午市套餐,再加配小食,份量很多。🍱日式蒲燒秋刀魚丼 (有前菜及麵鼓湯)$58秋刀魚吸收蒲燒醬香甜味,非常入味,魚肉唔會乾身,煮得幾綿嫩。🥟日式餃子(5隻) +$28炸得外層酥脆香口,餡料加入咗粟米和紅蘿蔔粒,增加口感。肉混合咗醬汁,好夠味。🍣壽司八貫盛 (配2件加州卷、迷你湯烏冬) $988款由廚師發板嘅壽司,款式豐富。有三文魚、吞拿魚、北寄貝、炙燒三文魚等等。加上湯烏冬,為餐點增添溫暖嘅感覺。🐟唐揚三文魚骨 +$28好大一份三文魚骨,非常抵食。魚骨炸得香脆,外層有椒鹽,鹹香味幾惹味,魚肉鮮嫩多汁。好適合做配酒小食😋🦪原隻活赤貝 $58赤貝十分爽口,彈牙有口感。令人回味。🥗蟹籽沙律 $48沙律醬份量恰到好處,唔會太多。有幾多蟹柳絲,再加入唔少蟹籽,令口感更豐富。

🍱日式蒲燒秋刀魚丼 (有前菜及麵鼓湯)$58

🥟日式餃子(5隻) +$28

🍣壽司八貫盛 (配2件加州卷、迷你湯烏冬) $98

🐟唐揚三文魚骨 +$28

🦪原隻活赤貝 $58
赤貝十分爽口,彈牙有口感。令人回味。

🥗蟹籽沙律 $48
2024-03-08 26 views
餐廳由細舖轉大舖,由葵涌轉觀塘,就算點轉,沿用葵涌分店的日系裝修風格。座位多了不少,亦很闊落,坐得非常舒服。餐牌上多了好多新菜式,價錢亦很相宜,我地都點了一小部分黎試下。 -串燒-⦁醬燒雞肉 $14/串⦁鹽燒雞軟骨 $14/串⦁鹽燒雞皮 $14/串⦁鹽燒迷你日本番薯 $14/串串燒選擇很多,雞肉嫩滑多汁,雞皮烤得香脆無比,雞軟骨爽口,番薯🍠香甜。 -單點-⦁玉子燒 $46⦁蟹肉芒果水菜米紙卷 $88⦁唐揚三文魚骨 $45⦁三文魚頭鍋 $98玉子燒🍳非常滑,半生熟的口感。Mix左越南風味的米紙卷物🌯,口感煙韌,蟹肉🦀同芒果🥭亦很鮮甜,有種refresh的感覺。點少得佢地特別推介的三文魚系列呢‼️兩款份量好足,三文魚肉的嫩滑,味道甘香,滿滿的Omega 3。

-串燒-

2024-03-05
蟹柳芒果水菜米紙卷
  • 蟹肉芒果水菜米紙卷
2024-03-03 32 views
最近知道觀塘新開左一間日式餐廳😳即刻放工就過黎試下先🦪刺身-原隻活赤貝(1隻)$58赤貝裙邊爽脆清甜😳而赤貝肉鮮甜,夠哂大隻🍣B02-壽司盛(二) $250一上枱見到整部船都裝滿壽司,夠盛大🤩有三文魚、劍魚腩、特盛北寄具、日本石蛸(爪魚)、珍寶甜蝦、鯛魚、馬刀貝同三文魚加州卷。當中珍寶甜蝦夠大隻而且口感鮮爽中帶軟糯,另外劍魚腩帶有淡淡粉紅色,肉質柔軟、鮮甜而不油膩😋🐟唐揚三文魚骨 $45三文魚骨炸得脆卜卜,每片魚骨既肉都好香脆。另外仲可以配搭上沙律醬🥘三文魚頭鍋 $98三文魚經炸過,湯係奶油白色,好鮮甜☺️而且有滿滿一鍋三文魚,另外配上金針菇、娃娃菜非常豐富。另外配搭一碗白飯店舖裝潢都好有日式感覺,好乾淨整潔,而且價錢好親民👏🏻
最近知道觀塘新開左一間日式餐廳😳即刻放工就過黎試下先

🦪刺身-原隻活赤貝(1隻)$58
赤貝裙邊爽脆清甜😳而赤貝肉鮮甜,夠哂大隻

🍣B02-壽司盛(二) $250

🐟唐揚三文魚骨 $45

🥘三文魚頭鍋 $98

店舖裝潢都好有日式感覺,好乾淨整潔,而且價錢好親民👏🏻
2024-02-27
身為觀塘街坊,梗係時刻要留意下附近有啲乜嘢美食啦!!上次行過見到裝修緊,宜安街呢間舖新開咗兩個月,今日就嚟試下啦!!三文魚頭鍋定食,唔好以為佢得個前菜碗白飯,其實份量非常足夠!!湯底應該係壽喜燒湯汁~甜甜地…幾惹味!!三文魚頭有好多件,先炸脆咗再放湯,完全唔會感覺到平時食三文魚頭嘅油膩,而且仲啖啖肉,配菜有洋蔥、京蔥、芋絲、香菇同埋白菜,用料充足~大男人食都夠飽!!壽司八貫定食配迷你烏冬,全部壽司都好新鮮,有油甘魚、劍魚腩、牡丹蝦、牛肉……份量都唔細,仲要讚一讚個手打烏冬~好彈牙!豬骨湯底亦都濃郁!串燒我哋就叫咗雞中翼同埋日本番薯,再嚟多個汁燒魷魚桶~突然間好想食海膽,佢個海膽軍艦價錢非常實惠,食完就真係飽飽喇!!店員話遲啲會有多啲燒酒或者米酒選擇~今日就飲住Asahi先啦…都好抵啦$200/500ml!!

三文魚頭鍋定食

八貫壽司定食配迷你烏冬

海膽軍艦

2024-02-28
三文魚頭鍋定食
八貫壽司定食配迷你烏冬
海膽軍艦
好耐冇乜點出街食野,發現新開左一間日式小店,價錢幾公道,唔算貴,入去試吓個質素先🤤店舖環境唔算好大,但係坐位都尚算舒適又唔會有壓迫感☺️牛油果三文魚沙律呢個非常推介👍首先三文魚非常新鮮又肥美,加埋餐廳特調醬汁同牛油果🥑真係好正🤤只係略嫌份量少左啲🤣一人一碟應該都食得曬😋😋壽司盛點左一份壽司盛,份量岩岩好☺️上枱造型可愛😍係一架船型嘅器皿盛載着,非常吸睛🤩🤩壽司盛有18件壽司,分別係三文魚、劍魚腩、特盛北寄貝、日本石蛸(八爪魚)、珍寶甜蝦、鯛魚、馬刀貝、三文魚加州卷,全部都好新鮮,唔會有隔夜唔新鮮嘅味道☺️☺️📍宇鮨料理 (觀塘)觀塘宜安街19號地舖#日式料理 #人氣小店 #美食推介 #性價比高 #觀塘美食 #宜安街 #kwuntung #yummy #relax #foodie

牛油果三文魚沙律

壽司

📍宇鮨料理 (觀塘)
觀塘宜安街19號地舖

2024-01-19
Tea
  • 牛油果三文魚沙律
觀塘嘅🇯🇵日式料理小店🌟宇鮨🌟,走親民路線,定食$100有找,仲要不設加一服務費,值得一讚👍🏻!🍣壽司八貫盛 $98由廚師精選嘅八貫壽司、兩件加州卷、前菜、仲有湯烏冬,價錢都唔過$100,勁抵食!烏冬滑溜湯又香甜!是日精選壽司有三文魚、油甘魚、劍魚、鯛魚、八爪魚、北寄貝、火炙左口魚邊、腐片,質素對得住價錢有突!♨️三文魚頭鍋 $98切件嘅三文魚頭有炸過,一咬即爆出肥美嘅魚油,真係幾正!湯底清甜可口,內含蔬菜、菇類、豆腐、大蔥、洋蔥等,仲跟埋白飯,份量豐富!🥑牛油果三文魚沙律 $58排得好靚之餘,牛油果同埋三文魚都好新鮮!🍢鹽燒雞皮|雞腎|雞軟骨 $28/2串🍠鹽燒迷你日本番薯 $28/串佐酒三寶雞皮、雞腎、雞軟骨都係 $28 2串,香脆可口!日本番薯勁甜,食到我心心眼!

🍣壽司八貫盛 $98

♨️三文魚頭鍋 $98

🥑牛油果三文魚沙律 $58

排得好靚之餘,牛油果同埋三文魚都好新鮮!

🍢鹽燒雞皮|雞腎|雞軟骨 $28/2串
🍠鹽燒迷你日本番薯 $28/串

👧🏻😋👅🍽✨牛頭角人恩物 🍱 新張免加一‼️-宇鮨料理🇭🇰 觀塘宜安街19號地舖 🇭🇰-🎏平民價錢高質日本野, 簡直係觀塘同牛頭角人福音! 上年12月先正式開業, 而家新張期間仲全日免加一🎏單點餐點選擇好多, 有壽司刺身, 揚物鍋物, 沙律小食串燒; 另外仲有二人/四人餐, 食好啲經濟之選👍🏻 Lunch Set都係$58起-🐚 原隻活赤貝 $58/隻💯赤貝大大隻又厚肉, 質地爽滑, 味道鮮甜; 一隻起叫冇 minimum, share食試多啲款都好ok-🍣 壽司八貫盛配2件加州卷 迷你烏冬 $108✨壽司八貫款款不同, 最愛油甘魚同八爪魚都好鮮甜✨烏冬個魚湯呈奶白色, 清清地, 烏冬又彈牙-🥗 火灸醬油牛肉柚子冰菜沙律 $88💯醬油生牛肉火灸過帶出油香, 冰菜好入做沙律, 爽脆超新鮮💯柚子揀左尾部較結實冇咁鬆散, 食落有咬口又有柚子酸甜令沙律更清新-🐟 牛油果莎莎鰻魚卷 $68✨鰻魚超重魚油香味! 厚身又嫩滑, 連埋一樣咁smooth既牛油果同飛魚子一啖放入口超滿足-🧈 玉子燒 $46💯質地結實得黎超滑, 咬開到中間係有流心感覺; 面頭少少燒過既蛋黃醬更有層次-🦑 唐揚魷魚圈 $42✨
👧🏻😋👅🍽✨
牛頭角人恩物 🍱 新張免加一‼️
宇鮨料理
🇭🇰 觀塘宜安街19號地舖 🇭🇰

🐚
原隻活赤貝 $58/隻

🍣
壽司八貫盛配2件加州卷 迷你烏冬 $108
壽司八貫款款不同, 最愛油甘魚同八爪魚都好鮮甜
✨烏冬個魚湯呈奶白色, 清清地, 烏冬又彈牙

🥗
火灸醬油牛肉柚子冰菜沙律 $88
💯醬油生牛肉火灸過帶出油香, 冰菜好入做沙律, 爽脆超新鮮
火灸醬油牛肉柚子冰菜沙律

🐟
牛油果莎莎鰻魚卷 $68
牛油果莎莎鰻魚卷

🧈
玉子燒 $46

🦑
唐揚魷魚圈 $42
✨炸得幾好, 金黃酥脆唔油膩, 落左蔥花同鹽食落好香口
唐揚魷魚圈

火灸醬油牛肉柚子冰菜沙律
牛油果莎莎鰻魚卷
唐揚魷魚圈
2024-02-26 19 views
這間日本餐廳位於牛頭角的宜安街,主打正宗地道的日式料理,以親民價錢提供新鮮時令的刺身及壽司,深受附近居民愛戴。軟殼蟹沙律 - $68金黃酥脆的軟殼蟹有著甘甜的蟹肉,伴隨著甘香的蟹膏,再撒上爽脆的蟹籽;新鮮翠綠的沙律菜伴以柚子醋很清新。熟壽司盛(三) - $204壽司船盛放超有氣派!大大條珍寶蟹柳香甜多汁,火炙芝士半溶化富奶香;厚度十足的腐皮甜度適中;自家製熟海老爽滑彈牙;粟米軍艦爽脆香甜;吉列蝦酥脆彈牙;蒲燒鰻魚塗滿鹹中帶甜的醬油;特盛北寄貝鮮甜爽口;芝士蟹子卷超爽口。三文魚頭鍋 - $98燭火慢慢保持著鍋的溫度。多塊金黃的三文魚頭毫不油膩,嫩滑的魚肉有著豐富的魚脂甘香,還有洋蔥、香菇及黃芽白等蔬菜平衡膩感,跟配白飯及中華沙律。
這間日本餐廳位於牛頭角的宜安街,主打正宗地道的日式料理,以親民價錢提供新鮮時令的刺身壽司,深受附近居民愛戴。

軟殼蟹沙律 - $68

壽司盛(三) - $204

三文魚頭鍋 - $98
2024-02-25
Lunch
2024-02-25 23 views
好少嚟觀塘 咁啱有機會就試下觀塘上少少嘅呢間日本野🎌入到餐廳 裝修令人立即感受到濃厚嘅日本風情串燒 — 鹽燒雞皮、鹽燒雞腎、汁燒雞肉🍢雞皮夠香脆 其他都唔會太鹹 保留到雞肉本身味道原隻活赤貝刺身🐚係今晚我覺得最正嘅野!😋😋幾鮮甜 咬落又夠厚同爽脆 值得一試壽司八貫盛配加洲卷🍣叫個壽司盛就最好 唔洗諗 試到唔同壽司以握壽司為主 最好嘅係佢壽司飯唔會太大舊色香味俱全 唔錯唔錯個set仲搭配個迷你烏冬 (其實都唔迷你 所以呢個set share食都OK)每條烏冬都索曬昆布湯味日式餃子🥟上檯時金黃酥脆 記得快D食啊清酒煮蜆蜆肉隻隻都有肉地 有個好細火嘅爐仔keep住佢夠熱又唔會煮得過熟 玉子燒香滑細緻 都幾甜下 可以當埋甜品食haha呢度座位都算闊落 坐得幾舒服😗
好少嚟觀塘 咁啱有機會就試下觀塘上少少嘅呢間日本野🎌
入到餐廳 裝修令人立即感受到濃厚嘅日本風情

串燒 — 鹽燒雞皮、鹽燒雞腎、汁燒雞肉🍢
雞皮夠香脆 其他都唔會太鹹 保留到雞肉本身味道

香滑細緻 都幾甜下 可以當埋甜品食haha

呢度座位都算闊落 坐得幾舒服😗
2024-02-20
2024-02-22 38 views
位於觀塘嘅日本餐廳《宇鮨料理》主打刺身、壽司、串燒等等…食材新鮮,價錢亦相當親民ღ牛油果三文魚沙律 $58牛油果🥑一片片熟度剛好,口感軟綿,加上三文魚同沙律菜,味道清新怡人ღ刺身原隻活赤貝 $58色澤亮麗,食落肉質爽厚,鮮味十足ღ壽司盛 $250用咗隻木船裝住,好吸睛😍有三文魚、劍魚腩、北寄貝、八爪魚、珍寶甜蝦、鯛魚、馬刀貝每款兩件,仲有4件嘅三文魚加州卷😍超級豐富呀!食落新鮮冇雪味,我就最鍾意馬刀貝,入口好爽脆另外仲叫咗幾款串燒ღ鹽燒雞腎 $28|鹽燒雞皮 $28雞腎質韌脆嫩,食落好有口感,唔會燒到又乾又硬,讚👍🏻雞皮脆卜卜好好味😋ღ 鹽燒雞軟骨 $28|鹽燒明太子雞翼 $48爽脆嘅雞軟骨加上燒到香脆嘅外皮,雙重脆脆口感!雞翼飽滿,入面裝住滿滿明太子,食落微辣惹味估唔到幾款串燒都燒到好出色,有下次
位於觀塘嘅日本餐廳《宇鮨料理》
主打刺身壽司、串燒等等…食材新鮮,價錢亦相當親民

ღ牛油果三文魚沙律 $58

刺身
原隻活赤貝 $58
色澤亮麗,食落肉質爽厚,鮮味十足

壽司盛 $250
用咗隻木船裝住,好吸睛😍
仲有4件嘅三文魚加州卷😍超級豐富呀!食落新鮮冇雪味,
我就最鍾意馬刀貝,入口好爽脆

另外仲叫咗幾款串燒

ღ鹽燒雞腎 $28|鹽燒雞皮 $28

ღ 鹽燒雞軟骨 $28|鹽燒明太子雞翼 $48
爽脆嘅雞軟骨加上燒到香脆嘅外皮,雙重脆脆口感!
雞翼飽滿,入面裝住滿滿明太子,食落微辣惹味

估唔到幾款串燒都燒到好出色,有下次