2021-06-23 2897 views
位於尖沙咀the one既健康餐叫左兩個set 一個你海南雞飯一個係雞胸肉蕎麥麵兩個都超級足料真係可以食到飽呀而價錢都尚算合理 以份量黎計算既話而且好好既d汁係另上咁樣就真係可以計住卡路里 放心咁食
位於尖沙咀the one既健康餐

而價錢都尚算合理 以份量黎計算既話
而且好好既d汁係另上
咁樣就真係可以計住卡路里 放心咁食

2021-03-15 2869 views
-🦄YOUNI @younihk-健康素食碗配韓式醬 Hkd68轉椰菜花西蘭花飯 +Hkd10花草茶 +Hkd15 加大主食 +Hkd18Rating🌕🌕🌕🌕🌑-數數手指🖐🏻原來我呢幾年嚟都食咗 @younihk 4次我去 @younihk 唔係做GYM🙊只係單純去食嘢🤪畢竟佢哋嘅食物又有營養又好食😋我食得好放心可以按照自己當日嘅需要 去配搭返你個餐嘅膳食😆想食清淡啲又得 想要蛋白質高啲都得 可以自由配搭同埋我最鍾意佢哋個餐牌上面會提供卡路里嘅資料啱哂啲要減肥 計卡路里嘅朋友仔 可以食得放心啲😉-上個禮拜我分別去咗尖沙咀同埋旺角兩間分店🙈個人比較鍾意尖沙咀分店多啲 旺角個間係第一次去不過我每一次都係叫素食碗💚可以自由簡5款配料🎃南瓜👉🏻37KCAL♦️好甜又煮得好稔 呢個軟硬度剛剛好👌🏻♦️軟綿綿咁好好食😋適當地吸取碳水化合物👍🏻🍠紫薯👉🏻78KCAL♦️之前曾經買過佢哋自家出品嘅紫薯蓉🤤♦️係 @hktvmall 就可以訂到 又係超軟綿綿🙊♦️紫薯真係好好食 無咩多餘嘅調味🥰♦️唔係個啲加咗好多奶同糖嘅紫薯蓉🙅🏻‍♀️♦️但係都會做到好CREAMY嘅口感 好食😋🌽粟米👉🏻47KCAL♦️粟米粒夠甜
🦄YOUNI @younihk

但我諗我下一次都係會叫返同一款😂對佢情有獨鍾

@younihk 都做咗我1/2個飯堂 想食得清淡啲就會去
2021-03-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$96 (Lunch)
  • 健康素食碗
2020-09-13 3210 views
雖然Youni開係Gym Room入面,不過唔係會員都可以入嚟食野,而且好處就係野食一定夠健康,仲要冇咩人,以尖沙咀嚟講真心好少有!Youni大部分食物都只係用咗最基本嘅調味,食到食物原材料嘅味道,夠raw又唔易肥~今次叫咗菠菜蒜香牛油果雞肉墨西哥卷($48),個汁係基本上等如冇嘅,不過我就好鐘意,如果食開重口味多汁嘅,可能會厭太寡。雞肉嫰滑,牛油果夠熟,好味道,加上海量菠菜,係健康嘅感覺呀!值得一讚嘅係,$48唔只得個卷,仲有個羽衣甘藍沙律附送(佢係冇注明係menu㗎),配有藜麥及車厘茄,超級refreshing!無論堂食定外賣都會有,食到飽飽營養又足,如果公司附近有,一定會係咁嗌嚟食~

1K
聽人哋講話營養餐又寡又難食🥴但早幾日我上網就搵到 YOUNI 嘅營養餐🧐種類好多,一啲都唔乏味🤗.檸檬蒔蘿焗三文魚🍋🐟挪威三文魚🇳🇴高質量蛋白質,豐富歐米伽3😋.香蒜蝦球🧄🦐低卡路里,9 種必須胺基酸, 維他命 B-6 及 B-12 來源💪🏻.即食火雞胸(蜜糖味)🍯即食雞胸(沙薑)、即食雞胸(原味)🐓無激素❌無抗生素❌肌酸的最佳來源👍🏻.即食叉燒🐖慢煮丹麥豬肉🇩🇰無激素❌無抗生素❌.椰菜花西蘭花飯🥦🍚仲有羅漢齋同即食紫薯
即食叉燒🐖慢煮丹麥豬肉🇩🇰無激素❌無抗生素❌
椰菜花西蘭花飯🥦🍚仲有羅漢齋同即食紫薯
2020-01-14 2986 views
新的一年我決定要了減肥,整個尖沙咀我都找不到一間有卡路里標籤的減肥餐廳,到最後找到了the one上面的健身中心。想到去發現有好多不同的選擇,有很健康的菜飯,有豬扒,有雞有沙律有面等等。如果不夠飽還可以點家飯底或者加餸菜。今次我點了一個石榴汁慢煮叉燒菜飯,加大了份量,兩個人share。石榴汁甜甜的,跟叉燒很配,個飯仲包埋好多,多個同埋好多菜,所以其實一定會飽。我覺得減肥餐來說,佢都算幾好食,我都好滿意,但係始終都唔及肥膩野好食。

2020-01-01
TakeAway
2019-12-03 2079 views
早排報咗尖沙咀瑜伽班,想趁有空閒嘅時間段練下身體同埋減肥,所以食飯既時候都唔想太過heavy!!同朋友每次做完yoga,都會喺度享用返個午餐Youni主打健康低卡低脂食物,標榜健康飲食,菜肉同碳水化合物比例適中,比食客可以好放心地享用!餐廳空間不大,健身中心的一個角落,但勝在Open to Public,唔係會員都入得。我哋三個人叫咗三個餐。可以見到一個餐主要分為主食、主菜同埋一啲配菜,$78嘅價錢都算豐富!主食有海南雞、叉燒、雞扒等等,可以見到菜式都係低碳水、高纖維、高蛋白嘅食物,一啲以往固有嘅低脂食物印象,唔係只有雞胸肉揀㗎!個人都好鍾意佢嘅配菜,紫薯球、糖心蛋、同埋蘿蔔湯,清淡簡單得來有好夠味道!係唔錯嘅減肥之選!雖然食物健康,但係味道都唔差,唔會係淡茂茂嘅減肥餐咁!

我哋三個人叫咗三個餐。

雖然食物健康,但係味道都唔差,唔會係淡茂茂嘅減肥餐咁!

$80 (Lunch)
2019-10-08 1663 views
<尖沙咀健康餐好選擇>呢間喺 gym房 gogi側邊既 youni主打健康飲食 可以做完運動黎個健康餐 補充下營養 就算唔係會員都可以食 食店入面既 set餐 主要係素食 就算有肉都會去皮 少油鹽糖 夠哂健康 我就點左呢個🍴去皮海南雞胸肉蕎麥麵 🐤 78 蚊 幾鍾意佢同外國時興既將卡路厘 寫喺餐牌上面 方便客人自己安排飲食 呢個590 卡路里既雞飯 外表幾靚 西蘭花 粟米 紫洋葱 紫椰菜 🥦 全部食物都幾新鮮 粟米幾香甜🌽 佢應該加左少少健康既酸醋汁令味道更好同開胃 海南雞胸肉去左皮 . 就算雞胸都夠哂軟淋 口感十分唔錯 可能係用左慢煮先甘淋 🐥 加 d黑胡椒個味都好夠 配角腐皮 帶少少甜 夠哂爽口 而蕎麥麵 正常 係幼身爽口啡色嗰 d . 其實落 d醬汁已經唔會差。 😄 以 tst the one . 再加上健康飲食黎計 呢個價錢可接受 可以間中食下👍🏻#健康飲食 #雞胸肉 #海南雞 #粟米 #素食 #蕎麥麵 Score 平均分 <7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻

<尖沙咀健康餐好選擇>

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#youni
尖沙咀彌敦道100 號 the one 9至11 樓

=====================

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2019-10-08
$80 (Lunch)
2019-09-29 1311 views
晚上下班想在尖沙咀吃salad搜到了這家餐廳這家餐廳開在健身房裡主要是為健身人士🏋🏻‍♂️而設🥊餐牌上有標示配料,以及總的卡路里,蛋白質,碳水食材都很天然💐⭐️朋友點了A2:🥗牛扒牛油果羽衣甘藍salad,88HKD 1/5羽衣甘藍salad感覺像是放了很久,好乾,即使淋了青醬還是覺得羽衣甘藍很硬,真的像在啃草🌱🌱。上面的配料也蠻少的,牛扒🥩咬起來有點硬,要用嚼的。⭐️我點了B1:🍚慢煮牛排韓式拌飯,88HKD 3.5/5拌飯的配菜豐富,有日式甜豆皮,泡菜,玉米,炒蘑菇,和豆苗。飯是雜糧飯,還是溫熱的♨️ 和五顏六色的配菜一起很有滿足感。只是牛排確定是慢煮的?? 很難嚼哇🌚
晚上下班想在尖沙咀吃salad
搜到了這家餐廳

這家餐廳開在健身房裡
主要是為健身人士🏋🏻‍♂️而設🥊
餐牌上有標示配料,以及總的卡路里,蛋白質,碳水
食材都很天然💐
1949 views

韓式拌飯

⭐️我點了B1:🍚慢煮牛排韓式拌飯,88HKD 3.5/5

韓式拌飯
2019-09-29 716 views
做運動之前想食啲light啲既野,喺openrice search到喺the one間fitness centre入面有間賣健康食品既cafe仔,就踩上去試下。最初都會有啲擔心:入去駛唔駛check member card架呢?原來一上到9樓就會見到Youni,可以完全無視佢個巨型reception直接行入去。去到揀定要食既野,俾完錢啲staff會比部機你,部機響就可以去攞野食喇其實佢啲飯麵類好吸引,但食完好快要做運動,都係忍住手,嗌咗個墨西哥卷算。個卷整熱咗之後都香脆,入面個餡啲菠菜同菇都好好食,但伴碟啲羽衣甘藍真係幾似草🙄🙄🙄好佩服啲人為咗健康而食佢,個人就覺得煮熟咗好食啲喇😪備註:食食下都幾多烏蠅仔飛埋黎,呢個係喺商場食野冇expect到既🦟🦟🦟

Type of Meal
Dinner
2019-09-08 777 views
YOUNI - 慢煮叉燒飯!因咩事Lunch食得咁健康呀?係肥呀.係肥呀.係肥呀.原來健康版叉燒既味道都唔差,好軟熟,最重要係健康又低卡路里,一共只係583卡,而且食完係好飽肚架!又有好多唔同既沙律菜同菇,食哂D餸已經7-8成飽. 個底係糙米飯真係好健康!個Set仲配左隻溫泉蛋,好正!打工仔OL想食得健康想減肥但又要計住卡路里去YOUNI食或外賣番公司食的確係個幾好選擇! 佢地仲有好多款energy bowls揀,唔錯唔錯!
YOUNI - 慢煮叉燒飯!因咩事Lunch食得咁健康呀?
係肥呀.係肥呀.係肥呀.

個Set仲配左隻溫泉蛋,好正!
佢地仲有好多款energy bowls揀,唔錯唔錯!
2019-08-01
Healthy💚 Yummy💚 Tasty💚 Youni💫..平日食lunch🍴已經唔知食咩好❓健康`營養`瘦身`餐 你又試過嗎❓..色彩繽紛 又營養均衡既餐點,有別於一般瘦身菜單。仲有多款唔同選擇:✨瘦身能量碗✨高蛋白質能量碗✨ 7種午餐可供選擇呢。ll Argentinan Sirloin Steak Avo Kale Salads$88 (482kcal -37g protein -34g carbs)食沙律🥗 都可以好豐富:西冷牛扒🐮`牛油果`番茄🍅`藜麥`羽衣甘藍🥬`石榴`椰子碎`阿根廷青醬。超級健康又有營好味,牛扒極嫩嫩的,羽衣甘藍💙好新鮮好鍾意。飲品方面,都好多選擇:有機咖啡Organic Coffee☕️`果昔Smoothie🍹`健康茶Wellness Tea🍵 總有款能夠滿足到你。llChoc Monkey $58 (Under 300 Kcal)用:香蕉🍌`花生醬`蜜糖🍯`可可粉🍫`燕麥`純素杏仁奶🥛調配。極重花生醬香 好濃郁,愛吃花生醬既一定好喜歡,我也愈喝愈愛上這種味道。llGreen & Lean $58 (Under 300 Kcal)用:蘋果🍏`菠菜`青瓜🥒
Healthy💚 Yummy💚 Tasty💚 Youni💫
平日食lunch🍴已經唔知食咩好❓
健康`營養`瘦身`餐 你又試過嗎❓

l[阿根廷牛扒牛油果羽衣甘藍沙律]l

l[香蕉可可特飲]l

l[超級綠色蔬果汁]l
用:蘋果🍏`菠菜`青瓜🥒`奇異果🥝`蜜糖`薑`椰水🥥調配。味道極之fresh 而且好容易入口 好好喝💚。感覺綠色食物總為身體注好能量,而且都係低卡健康既好選擇呢。

另外餐廳仲有訂製飯盒服務,下篇再介紹一下 我食左咩健康好味既便當飯盒餐單吧😋。你都想健康既話 一齊食得有營吧💫。
2019-07-18 618 views
係尖沙咀附近做完yoga, 就梗係想搵d健康 d既野食填飽個肚。咁岩search 到呢間開係the one 健身房入面既店舖,主打能量bowl, 有分埋減肥同增肌,滿足晒我呢d做完運動對卡路里有要求既人。呢間店雖然係開係gym入面,但係其他人都可以隨便入去食,佢有列晒所有有能量bowl既熱量同係屬於咩功能,例如減肥,多蛋白質咁,我要左一個地中海風味蒸魚柳飯,佢個分量好足,又多蔬菜, 加埋個地中海風味蕃茄醬, 令到成個飯唔會好清同 dry, 一個男仔食都相信會覺得好飽。好推薦俾做完運動又或者想食得健康d既朋友👍🏻
2019-07-13 740 views
-🦄Youni-韓式健康素食碗 Hkd68+Hkd5 配羽衣甘藍沙律Rating🌕🌕🌕🌗🌑-第二次來到尖沙咀既Youni食Lunch🍃今次來到見到個餐牌 比上次既有啲唔同係配菜方面多左啲新既選擇 E.g.青瓜🥒於是我雖然今次都係食返素食碗 健康好選擇😛但係就叫左啲味食過既食材😌-個Base都係叫左羽衣甘藍配黑醋汁叫左個汁另外上😇咁就可以隨喜好調配口味唔洗怕加曬啲汁會太過Heavy喇😎個人都係認為新鮮既生既Kale比熟既好味好多然後面頭既配料🥦西蘭花同蘑菇上次食過南瓜🎃泡菜同青瓜🥒就係今次新嘗試🙈南瓜整得軟稔入味😒但都係我心愛既紫薯好食啲所以下次決定都係要Encore返紫薯先😂而泡菜係呢個碗到係最重要既一個角色👍🏻因為其他配菜都冇咩味 所以加泡菜食就平衡返唔會特別鹹或者特別辣👻味道岩岩好👍🏻👍🏻-整體而言😹素食碗係岩曬一啲唔想食咁Heavy既你可能有人覺得佢會好Dry 但對我來講就岩岩好食完都會有飽足感架🤙🏻所以唔可以睇少佢Haha-
🦄Youni

可能有人覺得佢會好Dry 但對我來講就岩岩好
食完都會有飽足感架🤙🏻所以唔可以睇少佢Haha
2019-07-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$73 (Lunch)
2019-07-05 863 views
男友對呢間健康餐一直都好有興趣見有時間就去試下佢啦間舖喺正Goji入面 見大家咁努力運動我就喺到食野有啲唔好意思咁🙈成件事好free嘅 自己搵位坐再去counter買野食 自己攞食完亦都自己攞返過去種類唔多 不過以健康餐嚟講都已經好吸引✨去皮海南雞胸肉蕎麥麵成個餐睇落好靚粟米甜 都食得出無額外加調味料西蘭花就無乜味嘅 對筆者嚟講可以熟多少少就好喇甜腐皮好好食 不過佢其實係咪唔應該出現喺健康餐呢😆雞胸呢就點都唔會好滑㗎喇 但唔乾唔「鞋」口已經好好蕎麥麵就中規中矩啦✨慢煮沙朗牛排韓式拌飯韓式拌飯其實係泡菜加紅米飯 雖然簡單但味道好牛排同樣唔乾唔「鞋」味道偏向原味啲總結嚟講 喺街可以食到健康餐好難得賣相同味道都好好 可以吸引到多啲人食得健康啲但價錢嚟講就有啲小貴因為佢份量唔算大 不過你慢慢食 食完唔會好飽不過唔會餓嘅推薦大家嚟試下😉
男友對呢間健康餐一直都好有興趣

推薦大家嚟試下😉
去皮海南雞胸肉蕎麥麵
慢煮沙朗牛排韓式拌飯
2019-06-22 676 views
事關朋友話要展開減肥計劃😂,所以就簡左一間食健康營養餐嘅餐廳,餐廳置身於一間gym house入邊,一邊食營養餐一邊望住d人做gym🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♂️, 真係非常健康👍🏻!營養餐都有7,8款選擇,每一款都有寫明配菜,同埋卡路里係幾多,而且並唔係完全冇肉類嘅選擇,賣相都幾可口幾靚😍!無肉不歡嘅我最後簡左呀根廷牛扒牛油果羽衣甘藍沙律🥗,配菜有西冷牛扒,牛油果🥑,羽衣甘藍,蕎麥,椰子碎🥥,蕃茄🍅,石榴,呀根廷青醬,共482 kcal, 望落好似幾健康同埋吸引, 但食落口或者因為唔慣嘅關係,我覺得味道一般,牛扒都係冇落調味料的,而且呀根廷醬味道一般,所以食左一半就冇食了,所以食唔慣營養減肥餐嘅你要好好考慮啦!