2021-11-27 321 views
最近發現這間主打素食、低卡的店舖,餐牌上除了介紹食物亦會幫手計算每份餐單的卡路里、脂肪、蛋白質和碳水化合物的含量,亦有推介合適餐單給素食者、減磅、生酮或需要增肌的人。個人認為十分方便追求健康的人,不用食每樣食物都要用計算機計計條數先食。今次我試了「地中海素食墨西哥卷」原本以為只有一條墨西哥卷,但餐廳附送多一份沙律。☺️墨西哥卷餡料包括南瓜,藜麥,橄欖,番茄仔,鷹嘴豆泥,芝士,菠菜。上網搜尋地中海飲食以大量橄欖油,豆,天然穀物,水果,蔬菜,適量乳製品,少量肉製品為重要特色,難怪菠菜有點油份。雖然整餐只是蔬菜為主,但有飽肚感覺而且幾好味。不是每個健康餐都是餓肚和難食的😉

今次我試了「地中海素食墨西哥卷」

原本以為只有一條墨西哥卷,但餐廳附送多一份沙律。☺️

地中海素食墨西哥卷
TakeAway
地中海素食墨西哥卷
2021-06-27 1047 views
兩個人叫咗兩份餐,唔算貴但都唔算平~ 叫咗一份韓式嘅烤牛肉飯餐,再加兩個溫泉蛋~ 味道都唔算濃,食落幾健康~ 如果鍾意食辣嘅話落埋個辣醬會更加入味 但係位置比較挑剔,堂食空間唔多,坐唔到好多人,外買打包攞走食比較好啲~