Yellow KooCoo

Yellow KooCoo (Closed)

Yellow KooCoo (Closed)
2K
美食心靈
味覺饗宴 街坊必試韓味
美食心靈
Level 2
2024-02-04
Follow
今次唔小心試錯成一宵夜宵夜大冒險!🌟 本身只係諗住試吓新開嘅韓式外賣店,點知出面吹緊涼風,一走入去即刻一肚子熱氣!起頭嘅蜜糖烤雞香到嚟,聞到個天香勁撲鼻,頂唔順嗰種!件件肉咬落皮脆肉嫩,真係滿足到我呢個夜貓子!💤夏威夷pizza🍕好得嚟!芝士溶溶哋,拉絲效果一流,入口即化,非一般外賣店可以提供嘅質素!飲品我就叫咗個韓國風味奶茶,味道又濃又滑,幾解渴,唔錯喎!再講講韓式餃子同紫菜粉絲卷,佢哋真係norm情況下實晌食,不過腸仔嗰下又係得意未夠晌,稍為普通少少。牛肉飯卷就明顯啲乾,不過韓式雞絲湯卷就喺度救番場,暖笠笠嘅湯仲響胃裡面開咗個派對,啱晒!🍜總括嚟講,如果唔係因為我肚子已經打滿叉,真係實晌食場韓式盛宴!間舖嘅食物質素同服務都一流,真心推介俾想尋求一啲新口味街坊嘅你!👏🏼👌🏼Read More
violeta3
大不如前
violeta3
Level 2
2023-08-05
Follow
一年前好中意食呢間,差唔多全部炸雞都食過。依家Menu改左好多,全店最好味其實係芝士波,依家都無左。至於炸雞,炸法都以前唔一樣,我個人中意食之前果種多D。而重要一點係,D粉落少左超多!!以前D粉真係多到令每舊雞都變成橙色。依家少到咩程度?我以為比錯原味我!!D雞只有🤏🏻好少粉,要知道雪霜芝士款係貴D喎??好唔滿意!!!Read More
joxfoodie
超正韓式外賣店🍗🍕不得不試
joxfoodie
2023-07-06
Follow
💁🏻‍♀️可能係成個荃灣最出色既韓式外賣店😋依家最新menu仲有四款pizza同3款派對套餐~上星期即刻買返屋企同屋企人一齊開心share🥳自選pizza加大大份炸雞 仲配埋可樂🥤勁滿足今次我就揀左最喜愛既夏威夷薄餅🍕 有酸酸甜甜既菠蘿同大量cheese做主調仲有蕃茄仔 火腿同辣肉腸 食落好有層次我見佢地係即叫即整架 親自舖上材料~炸雞揀左香甜炸雞 啲醬夠多夠juicy 有成15件雞件都好入味 加少少檸檬汁味道再提升~.天氣咁熱一定要整返個水冷麵先🥰加上蛋絲 青瓜絲🥒同鵪鶉蛋 特製冰湯好出色 拎到返屋企都仲有冰🤍味道濃厚 麵底清爽帶煙韌感☺️由於麵較長 用剪刀剪開食用更佳~依家諗起都想整返碗🤤Read More
+ 5
blissful.foodiary
荃灣韓式外賣店
blissful.foodiary
2023-07-02
Follow
之前上朋友屋企開party,就去咗附近買野食上去,見到呢間韓式外賣店幾多野食就試下。
韓國秘製蛋黃醬炸雞炸雞份量好多好足料,外脆嫩滑,仲係無骨啖啖肉。ദി˶ー̀֊ー́ ) 秘製蛋黃醬甜甜地,有少少辣,幾惹味,有驚喜。韓國烤肉薄餅呢個pizza超大份,分到8大件,配料有烤牛肉、橄欖、青椒、洋蔥等,仲有芝士可以拉絲,餅底偏厚似麵包。店員即叫即製,大約要等10-15分鐘。辣炒豬肉紫菜飯卷 佢地嘅紫菜飯卷都有幾款口味,辣炒豬肉味道豐富,唔會太辣,調味啱啱好。
炸醬麵 炸醬麵都好大碗,入面有鵪鶉蛋、薯仔粒、青瓜絲、蛋絲等等,醬汁香濃。麵條有咬口,味道幾正宗。Read More
CCS Jasmine
韓式外賣炸雞pizza店
CCS Jasmine
2023-06-30
Follow
係韓式外賣炸雞店呀!仲要冇骨架,冇骨好重要,可以啖啖肉!韓國雪霜芝士炸雞上面滿怖芝士粉,香濃芝士味,未食都已經聞到好香芝士味!食落芝士甜甜地,幾得意,炸雞脆卜卜炸醬麵上面有2隻鵪鶉蛋,蛋絲,青瓜絲,有唔同嘅配菜撈埋炸醬麵,幾日口感韓國烤肉薄餅超大份,可以有8塊,烤肉係烤牛肉,落足料,又再一次滿佈芝士,仲要可以拉絲的辣炒豬肉紫菜飯卷喜歡佢既五顏綠色,色彩繽紛,望到都開心,有唔同既配料,味道豐富,辣炒豬肉幾好食,唔會太辣Read More
+ 7
konglui.food
韓國人主理韓食外賣店🇰🇷
konglui.food
2023-06-26
Follow
[ Yellow KooCoo ]前排去朋友荃灣屋企開party,上去前係荃灣千色匯呢間韓式外賣店買嘢食。外賣店由韓國人主理,供應韓式pizza、韓式炸雞、紫菜飯卷、韓式炒粉絲、辣炒年糕等韓式🇰🇷美食。✿ SET 1: P-CHI SET $348店內嘅韓國🇰🇷老闆娘話佢地最新Menu出咗4款韓式pizza及3種派對套餐。派對套餐可以自由配搭韓式pizza🍕及韓式炸雞🐔🍗,隨餐送:可樂兩罐、醃黄瓜🥒、醃蘿蔔、辣醬🌶、芝士粉🧀、蒜蓉醬🧄。呢個Set 1有一個韓式pizza及一份韓式炸雞。韓式pizza🍕:「韓國夏威夷薄餅」單點$179即點即製作嘅pizza,店員即場砌pizza餡料再放入烤爐,所以要等約20分鐘⏱。呢款經典薄餅口味以菠蘿🍍、煙肉🥓、芝士🧀為配料,鹹中帶甜,大量芝士鋪滿薄身餅皮。韓式炸雞🐔🍗:「韓國原味炸雞(一份)」單點$178可選有骨或無骨。雞肉新鮮即炸🔥,份量好多有廿舊左右。炸雞肉嫩皮脆,炸粉好薄唔厚,就算放一段時間依然脆口。👍 想食重口味可以配搭隨餐送嘅辣醬🌶、芝士粉🧀或蒜蓉醬🧄。✿ 蔬菜紫菜飯卷 $38店員即場將熟白米飯🍚、青瓜🥒、紅蘿蔔🥕等材料捲進紫菜🍙裡,芝麻油調味好香,價錢算抵食。✿ 韓國冷麵 $98水冷麵係加入冰涼🧊湯底嘅冷麵🍜。麵條幼身且有咬勁,麵量都好多。店員將大量冰🧊加入酸甜湯頭,配料有雞蛋絲、青瓜🥒、鵪鶉蛋🥚等,夏日食清爽消暑。😎總結🫦 外賣店由韓國人現場主理,確保韓式食物味道夠正宗。派對套餐份量好多,一個韓式pizza及一份韓式炸雞夠2-3人share食。🤤✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Yellow KooCoo 地址:荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期地下G025號舖電話:2988 8949✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Read More
siumaluk
外賣必選
siumaluk
2023-06-25
Follow
🚣‍♀️端午節快樂🎉今日可以將寒衣入櫳嚕🤭今日端午節我地決定就唔食糉😆走咗去買啲韓國外賣返屋企應下節🥡嘻嘻🥳📍之前放工經過見到呢間好搶眼嘅韓國外賣店好多人排隊🇰🇷今日就趁住端午佳節走嚟試吓先🥳而外賣黎講❤️呢間嘅外賣包裝真係超貼心👍我哋仲叫咗份「韓國蔘雞湯」🎉真係超級穩陣💯🍕韓國至尊薄餅 $189🌈至尊Pizza就食得多喇🤗而韓國至尊Pizza我就真係第一次食噃🤭薄餅上面鋪滿咗唔同嘅餡料🔥🈶️烤肉、香腸、青椒、黑橄欖同埋豐富嘅芝士🧀重點係批邊填入滿滿又香濃creamy粟米湯🌽多重味道❤️增次豐富💯絕對滿足口感喔🥳🍗 韓國蜜糖香滑炸雞 $188🌈韓國烤雞之中我就最鍾意食就係蜜糖嘅口味嚕🍯炸鷄係即叫即炸🔥雞肉嫩滑仲無油膩感🍴重夠曬大到隻👍真係冇得輸💯我哋秒殺⏰🐥 韓國蔘雞湯 $128🌈呢個韓國蔘雞湯真係超份量十足✅而且仲係真材實料添💯裏邊仲有好大隻雞髀🍗超嫰滑💯值得一讃係佢哋嘅包裝呀👍佢哋係將個盒個頂啤實左✅所以可以好輕鬆咁拎返屋企慢慢食🔥返到屋企個湯一啲都冇漏到出嚟呀🥳🍙牛肉紫菜飯卷 $48🌈呢個牛肉紫菜飯卷食入口帶有芝麻油香味🔥食起上嚟有啲鹹甜鹹甜嘅味道✅咬落去充滿住厚實又香脆嘅豐富口感 🍙飯卷令人食慾大增呢👍Read More
韓國蔘雞湯
小李16
性價比高的韓式外賣店
小李16
2023-06-25
Follow
# #荃灣 @yellowkoocoo早前經過見就快開張, 終於趁著假期前夕開個 Party! 公司派對離不開炸雞、Pizza, 這家外賣店滿足我們所有願望! 炸雞店, 韓國人主理, 全店用上黃色很吸晴, 耀眼的招牌很搶眼, 廚窗擺放一系列外賣菜式樣版, 讚! 韓國雪霜芝士炸雞 $195/隻 ~ 雞肉嫩滑,完全沒有雪藏味, 外皮炸得香脆, 外賣到公司仍然脆身! 芝士粉以盒盛載另上, 食時才灑上雞上, 不會變腍, 很好啊! 韓國炸醬麵 $88 ~ 像在韓國食一樣! 爽滑彈牙的麵, 有著軟糯薯仔粒, 醬汁香濃, 配有大量青瓜絲及蛋絲, 再加鵪鶉蛋, 很滿足! 牛肉紫菜飯卷 $48 ~ 滿滿的牛肉, 配有爽脆青瓜、蛋絲、甘筍絲、醃黃瓜等, 飯不會過軟,紫菜面灑上滿滿的芝麻, 我很喜歡! Monster Pepperoni Pizza 韓國辣肉腸薄餅 $179 ~ 最新Menu有四款pizza, 但我們喜愛辣肉腸! 餅底夠薄, 餡料豐富, 芝味及醬汁很濃郁, Pizza 寸尺很大的, 足夠開 Party 食! Menu 遇有3種派對套餐, 已決定下次試試! BTW, 貼心的備有 Kimchi、醬料包及手套, 很讚! Read More
carcar123
韓式外賣店
carcar123
2023-06-22
Follow
平時慶祝都會買pizza, 炸雞咁, 朋友就話咁不於試吓韓式pizza, 佢見到有間店好啱我地, 餐牌上面有四款pizza提供, 仲有3種派對套餐同其他韓式小食, 可以一間買齊, 啱曬我地🫰🔸️韓國秘製蛋黃醬炸雞炸雞外脆內嫩滑, 之前食親炸雞都係食甜辣, 今次試呢個蛋黃醬係甜甜地帶微辣, 惹味得嚟仲要好食, 有驚喜🔸️牛肉紫菜飯卷飯卷入面除咗牛肉仲有蘿蔔、青瓜、蛋絲等, 面頭再灑上好多芝麻, 材料豐富, 色彩繽紛, 一口一啖就最啱🔸️韓國烤肉薄餅薄餅都幾多料, 有牛肉、橄欖、青黃椒、洋蔥等,入口啖啖肉, 欣賞佢底墊了廚房紙, 感覺無咁油膩🔸️炸醬麵入面有青瓜絲、蛋絲、鵪鶉蛋等,麵條有咬口,味道香濃帶微甜Read More
韓國秘製蛋黃醬炸雞
mok mok mok
韓式炸雞快餐店新發現😍😍
mok mok mok
2023-06-20
Follow
Lunch time約埋同事去呢間韓式炸雞快餐店Yellow KooCoo買外賣,性價比高,回頭之選!我哋點左2人份量嘅午餐自取,分別點左四個菜式>>韓國至尊薄餅、韓國秘製蛋黃醬炸雞、牛肉紫菜飯卷同埋韓式冷麵。菜式嚟講,呢間選擇堅多,基本上熱門韓式菜都有!先講至尊薄餅,超足料、size又夠大,餅皮薄脆,啖啖拉絲肉粒,有夠香郁脆!炸雞必選秘製蛋黃醬炸雞,真係辣得好過癮!炸雞外皮酥脆,裡面卻保持著肉汁,配上蛋黃醬真係絕配!蛋黃醬有濃濃嘅香氣,食起來非常可口,一點也不膩~牛肉紫菜飯卷同韓式冷麵都非常不錯,牛肉嫩,配上清爽的紫菜同米飯,食起來很有口感,而韓式冷麵好爽口,夏天食好開胃!整體嚟講,呢間韓式快餐店食得過,價錢親民,可一食再食!Read More
+ 5
mandakiki95
荃灣地道貼地韓式小店!
mandakiki95
2023-06-18
Follow
係荃灣千色匯有間黃色yellowkoocoo 韓式外賣小店,老闆仲係韓國人黎Tim~~感覺很友善,而且幾地道!據講之前小店pizza 是全新推出的,總共有4款配合pizza亦推出左3款party set,岩晒唔同人數~ 另外亦有提供韓式便當,一人也可食炸雞,都算幾多元化!我就選擇左 全份炸雞及一個pizza set配可樂及前菜韓國雪霜芝士炸雞全隻真係好大份! 目測接近20件韓式芝士粉調味真係會令人上癮炸雞嫩滑又無骨~韓式烤肉薄餅 韓式牛肉、辣肉腸、芝士,食得出手作麵粉味 咬落啖啖都是配料,好足料!韓式便當 都幾吸引~(泡菜煎餅、紫菜卷、煎餃)泡菜煎餅有泡菜味,而且煎得好香脆!牛肉飯卷係韓式牛肉調味,亦帶麻油香!Read More
CCL1997
韓式炸雞、薄餅、飯卷俱備且出色之外賣
CCL1997
2023-06-18
Follow
荃灣最近新開左呢間韓食下外賣餐廳,餐單包羅萬有,由薄餅以至炸雞、飯卷及韓式拌飯湯品應有盡有。經過見到買左幾樣野上朋友屋企開 PARTY 試 😆👅 韓國泡菜煎餅 ( $ 70 ) 頗大份既一份煎餅,以泡菜料為底,顏色澄橙,泡菜味明顯但不會太辣,加上醬汁一齊食更美味 😇👅 韓國原味 + 蜜糖 炸雞 ( $ 118 )叫得外賣當然要試埋韓國炸雞,叫左半份原味 及半份蜜糖 ,餐廳幫忙分左兩盒以免混亂。兩款炸雞都炸得表皮酥脆而肉質嫩滑,原味雖原汁原味但味道較淡,蜜糖味則有啲似蜜糖芥末味,甜咸相宜~呢個 Size 同朋友 Share 岩哂 🥳👅 牛肉紫菜飯卷 ( $ 45 )一條內餡含牛肉、青瓜、蛋絲等等既紫菜飯卷,見職員準備期間都會係飯卷表面塗上一層麻油及灑上芝麻碎粒,食落的確有香濃既麻香味,而內餡湊埋一齊呈現出繽紛多變之味道,十分美味 ❤️‍🔥👅 韓國辣肉腸薄餅 ( $ 179 )呢份 pizza 至少係3 -4 人份量,見職員即場預備薄餅並加入配料烤製,尤其加左不少芝士 🧀 外表光澤澄黃,見到就想大快朵頤 🤤 薄餅邊烘至焦脆,餅底柔韌。味道微咸並帶芝士獨有之香味,薄餅亦加入了不少惹味既辣肉腸,正呀!🤩🤩▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️Yellow KooCoo (荃灣)📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期地下G025號舖Read More
doraemon叮噹
超正韓國外賣小店😜😜
doraemon叮噹
2023-06-16
Follow
今日男朋友話想食韓國炸雞,我收工之後係荃灣搵到呢間韓國外賣店,買外賣返去二人世界。🥰🥰呢個既外賣套餐有四款pizza 或者 3款不同派對套餐可以任揀,超多選擇🤤🤤🤤我地叫左半半炸雞、一個至尊pizza同埋兩個小食,包括一份芝士炒年糕同埋一份紫菜卷。🔸炸雞(蜜糖香滑炸雞、秘製微辣蛋黃醬炸雞)本來就已經好鍾意食蜜糖炸雞,甜甜地既味道可以中和炸雞既油膩感。至於個蛋黃醬炸雞就超級有驚喜,唔單止超香,醬汁都好好味,而且好特別,之前都無試過蛋黃醬既炸雞🍗絕對值得一試😍😍🔹韓國至尊薄餅呢個至尊pizza好多餡料,有肉粒都有蔬菜,而且餅皮夠薄,我覺得好好味😋💜芝士炒年糕平時我係外面食炒年糕最鍾意食既反而唔係個年糕,而係裡面既魚糕片,不過有d鋪頭會有腥味,但係呢間小店竟然完全無腥味,超級好食,而且醬汁夠惹味,配埋芝士真係一流👍🏻👍🏻🩵炸紫菜卷呢個紫菜卷裡面包左一絲絲好似冬粉咁既再炸香,外脆內軟既口感,係一款比較特別既小食,值得一試😗#hkfoodie #hkgirl #koreanfood #koreantakeway #twfood #takeaway#韓國炸雞 #芝士炒年糕 #韓國薄餅#zoeintwRead More
秘製蛋黃醬炸雞
MoniqueYiHong
超級有驚喜嘅韓式外賣自取
MoniqueYiHong
2023-06-15
Follow
一間超級有驚喜嘅韓式外賣自取當日記錯咗以為呢間係甜品外賣試食所以我同男朋友兩個都食飽飽午餐再去攞外賣男友去到同我講唔對路喎 呢間係食炸雞薄餅二人份量仲要好多 又係食都食唔完當外賣準備好 我去Pick up嘅時候發現份量真係超級多兩隻手攞呢兩大袋好似做緊運動舉緊大啞鈴咁行到去男友架車嘅時候 佢睇到都嚇呆咗我哋望住一大堆嘢食諗辦法要處理 因為睇到好好食 唔想嘥咗佢最後分咗俾4家人😂我食嘅時候,係當宵夜食要重新蒸熱 但估唔到翻熱咗之後都依然勁好食✨雞嘅醬汁味道好正🍕夏威夷pizza 入面嘅芝士都好正💕韓式餃子同紫菜粉絲卷都OK唯一,韓式牛肉飯卷有少少乾🙂不過佢嗰啲蜜糖烤雞,真係冇得頂 如果一拎即刻食,應該更加正熱性價比嚟講,整體分數都非常之高👍🏻👍🏻佢哋舖頭收銀接應我哋嘅係韓國人非常好禮貌 友善仲用廣東話問我要唔要餐具?筷子🥢🤣如果我下次要買外賣 一大班人食都應該會揸車去荃灣呢一間度買😍Read More
Kimmybbg
🇰🇷 韓國人主理高質外賣店
Kimmybbg
2023-06-15
Follow
荃灣千色匯有間🇰🇷韓式外賣店,落單個陣先發現原來係韓國人主理🇰🇷既😳,老闆娘好nice☺️!-Menu有四款pizza、3種派對套餐📃✨跟餐送可樂一鑵、腌黃瓜、醃蘿蔔、辣醬、芝士粉、蒜蓉醬💕 韓國蜜糖香滑炸雞 $188(/half$128)👅好味指數:9/10無骨炸雞用哂雞件,啖啖肉🥹好正❗️🥰外皮炸得好香脆,內雞肉嫩滑彈牙😍,蜜糖味好濃郁,香香甜甜好惹味,份量又多,會回購!☺️👍🏻-💕 韓國烤肉薄餅 $189👅好味指數:8/10Pizza🍕餅底偏薄脆,配料有牛肉,辣肉腸,青黃椒,洋蔥,粟米,橄欖,同大量芝士,做到拉絲效果🥹,整體牛肉同辣肉腸味突岀,芝士味濃而不膩,3-4人食都可以👍🏻-💕 牛肉紫菜飯卷 $48👅好味指數:8.5/10肥大飯卷😆,好大條😂卷內有牛肉,蛋絲,青瓜,醃瓜,紅蘿蔔絲🥕,口感好豐富 ,好足料好飽肚!-💕 韓式炸魷魚 $55👅好味指數:7/10粗大炸魷魚🦑😂 魷魚彈牙但冇乜調味,可以沾番送既辣醬/芝士粉/蒜蓉醬,就更好食了😋。-環境:/10服務:9/10整體味道:9/10回頭率:9/10Read More
韓國烤肉薄餅
韓式炸魷魚