2022-05-22 488 views
叫左一個原味燉奶同一朱古力燉奶食得出用料十足,奶香味好濃。有朋友叫咗燉蛋我都試咗一啖,蛋味超級強勁。如果叫我下次再食,我會揀佢駐店嘅原味燉蛋同原味燉奶。因為可能朱古力燉蛋係凍嘅,我又唔係覺得佢特別出色,朱古力味有,不過唔係話好濃。同埋始終熱食比較滑我覺得🤤講真30幾蚊40蚊一碗係貴咗啲價錢,但係佢味度香濃又夠滑,又覺得佢值得。😋回味無窮♾️推薦度(10👍🏻滿):7.5👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):7⭐️環境(10⭐️滿):7⭐️賣相(10⭐️滿):7⭐️味道(10⭐️滿):9⭐️價錢(10⭐️滿):6⭐️服務(10⭐️滿):7⭐️地點(10⭐️滿):7⭐️[港澳義順牛奶公司 (銅鑼灣)]地址:銅鑼灣駱克道506號地下#甜點 #甜品 #甜點控 #甜 #糖 #中式 #中式甜品 #燉奶 #燉蛋 #燉品 #義順牛奶公司 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #sweet #sweettooth #desert #why #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodielife #hkfoodies #foodiehk #foodiegram #winsomelai

叫左一個原味燉奶同一朱古力燉奶
食得出用料十足,奶香味好濃。
有朋友叫咗燉蛋我都試咗一啖,蛋味超級強勁。

推薦度(10👍🏻滿):7.5👍🏻
地點(10⭐️滿):7⭐️
[港澳義順牛奶公司 (銅鑼灣)]
地址:銅鑼灣駱克道506號地下

2022-05-09 283 views
義順牛奶這個名一直好出名,好多年無食,行開銅鑼灣,想食甜品,雖然選擇多,同時好多都要排隊又要等,再加上最近放寬堂食可坐4個,兼到晚上十點,特別多人,想起了附近的義順,於是打算碰下運氣。去到義順,竟然很多位,可能比較新式的甜品舖搶了很多客,對我們來說反正是好消息,即入座。.👇薑汁燉鮮奶 $39 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.不愧是馳名的義順,奶好滑,落足料,好夠薑👍😋 甜度亦剛剛好,微甜,不會奪了奶及薑的味道。好.又不用等位,好夠薑,又夠傳統,推介

👇薑汁燉鮮奶 $39 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

薑汁燉鮮奶

又不用等位,好夠薑,又夠傳統,推介

2022-04-28
薑汁燉鮮奶
夏日炎炎最好就是吃冰的甜品 有時候不想直接吃冰好像很不健康 這次便來了港澳義順牛奶公司吃雙皮奶🥰其實已經吃過很多次了一直沒有分享~-🌟-雙皮奶 (冷)$36比起日本的奶凍我更喜歡港式甜品🤣雖然環境沒有很fancy 但吃的就是食物最純粹的味道 牛奶凍滑順 面頭好像一層皮包著一樣 ~

-🌟-
雙皮奶 (冷)$36
2022-02-10 301 views
義順可以話係我嘅童年回憶👧🏻以前唔係成日過海難得去到銅鑼灣都必定會食返碗雙皮奶先走☺️依家甜品嘅種類應有盡有 大家都未必會醒起呢d樸實嘅甜品前排路過見到就入去尋回兒時嘅味道😙.🌟馳名雙皮燉奶 ($36)雙皮奶奶味香濃 而且都夠滑🥛個人推薦熱食 因為凍食嘅雙皮奶口感會冇咁滑而且仲可以養生健康d舊式嘅中式甜品買少見少 希望下次去到都仲可以食到啦😃
義順可以話係我嘅童年回憶👧🏻
以前唔係成日過海
難得去到銅鑼灣都必定會食返碗雙皮奶先走☺️
依家甜品嘅種類應有盡有
大家都未必會醒起呢d樸實嘅甜品
前排路過見到就入去尋回兒時嘅味道😙
🌟馳名雙皮燉奶 ($36)

雙皮奶奶味香濃 而且都夠滑🥛
個人推薦熱食 因為凍食嘅雙皮奶口感會冇咁滑
而且仲可以養生健康d
舊式嘅中式甜品買少見少 希望下次去到都仲可以食到啦😃
2022-01-25 237 views
✨馳名雙皮燉奶揀咗熱食 上枱賣相已經唔太靚明顯好多倒汗水喺表面面層嗰層薄薄奶皮 竟然係外置係可以成塊拎起 但燉奶表面仍然係光滑明顯係先整左燉奶 塊皮之後再後加鋪喺面而家唔應該叫雙皮奶 應該要加皮奶燉奶 味道其實係唔錯奶味濃 但都比以前淡左質感滑溜 偏水狀但加埋啲倒汗水 搞到成個雙皮奶好水食完個碗底 都有好多水喺度同以前相比完全係兩回事味道普通 雙皮奶差咗好多難怪而家只剩返銅鑼灣店服務好一般 店員都唔多禮貌價錢偏貴 唔值呢個價
✨馳名雙皮燉奶

難怪而家只剩返銅鑼灣店
服務好一般 店員都唔多禮貌
價錢偏貴 唔值呢個價
2021-12-08 396 views
唔係住呢區,今晚食完飯行過義順諗住食碗雙皮奶,入到間舖頭得5-6個人到,因為我老公唔食甜野,我叫一碗,佢話唔得。如果係繁忙時間我都理解,舖頭又冇乜人,啲阿姐一人一句咁話要叫一人一樣。老公仲話佢出去等我食完,有冇攪錯。最後一碗都唔食,咁樣嘅服務幾好食都無用。

最後一碗都唔食,咁樣嘅服務幾好食都無用。

2021-12-08
Type of Meal
Last Night Supper
2021-12-06 282 views
啲朱古力凍燉奶同朱古力布甸冇分別難食到嘔,又貴我真係覺得自己係水魚,俾咗成一百幾蚊食埋啲隔離Donki一半價錢可以買到嘅甜品,仲要好食過佢多多聲仲要嗰度啲員工服務又串又差
啲朱古力凍燉奶同朱古力布甸冇分別
難食到嘔,又貴

仲要嗰度啲員工服務又串又差
2021-11-30 328 views
好耐之前想同老公去食義順點知原來油麻地分店已經執咗笠後尾畀我老公發現原來銅鑼灣仲有分店所以今日食完拉麵就走咗去食甜品喺十年前曾經同我同事去過 全部都係阿姐講嘢粗聲粗氣有啲趕客不過可能呢啲係佢哋嘅餐廳文化加上香港飲食業十間有八間都係咁可能香港人已經習慣首先因為其實冇人招呼我哋所以我哋淨係諗住開部手機準備掃安心出行嘅時候入到去個位非常之窄踏入餐廳 一步已經有一張枱收銀位仲要有個人畀緊錢所以個位要大家讓一讓先行到 已經聽到有個阿姐勁大聲講量體溫呀 其實我第一次入嚟我又唔知個體溫計擺咗喺左手邊定右手邊其實唔需要咁惡啩可以客氣少少嗎 好啦佢哋嘅安心出行碼不是喺門前面喺每一張枱牆壁上面 我哋掃完安心出行之後我同我老公都揀咗燉奶我老公就揀咗朱古力燉奶我就揀咗原味燉奶我舉咗手成分鐘都冇人理我 後尾落完單食嘢之後我哋只係啱啱食完但估唔到侍應已經立刻過嚟收拾碗 我哋已經立刻埋單埋單嘅時候收銀員非常沒有禮貌地跟我說有沒有三蚊其實語氣可以客氣少少嗎現在你是請求我給你三蚊不是我欠你三蚊如果不是我老公想食燉奶我是永遠都不會過來這間店舖的燉奶是招牌當然好食老公嘅朱古力燉奶亦都非常之濃嘅朱古力味 價錢真係貴咗啲要36
好耐之前想同老公去食義順
要36蚊同37蚊
同埋份量也細咗啲
服務態度有更大的進步空間
2021-11-10 338 views
銅鑼灣真係好多嘢食有陣時真係諗唔起食咩甜品好就鍾意加油香港澳門情懷嘅燉奶啦天氣開始轉動真係想入嚟食返碗雙皮燉奶呀 其實都有少少怪36蚊一碗都唔可以可以成日嚟㗎不過勝在夠港式地度呀入嚟坐低唔夠一秒點完啲嘢接完即刻上菜話真係好有效率呀 我袋都未放低已經 上菜啦 鍾意佢個陣奶奶咪好重唔係 太甜 仲好creamy添食一碗都唔會覺得好鬧真係好正呀 呢個款式都幾多嘅我都未試過曬所有其他所有嘢 加上地點方便近地鐵站都真係可以成日嚟呀
  • 馳名雙皮燉奶
  • 紅豆雙皮奶
  • 薑汁燉奶
2021-10-29 310 views
由細食到大既義順,一直以黎都好好食,好香奶味,薑味,亦都好滑,食落好有滿足感😋雖然對上一次食都己經有成年,今日經過梗係去食番碗回味一下啦,加到三十幾蚊一碗都唔緊要,只要好食就足夠叫左碗雙皮奶,大家睇到果塊奶有幾咁細塊😑更可惜既係我食左一啖就己經想放棄🙄完全冇奶味,怪怪咁,豆腐花果種口感,真係想講何得何能收我三十幾蚊碗😮得個名😪以後可以唔駛食喇,自己整都好過佢,好在佢間野仲有通粉食😅😅😅

完全冇奶味,怪怪咁,豆腐花果種口感,
真係想講何得何能收我三十幾蚊碗😮

2021-10-22 216 views
食完蟹🦀️、刺身呢啲寒涼嘢一定要食返個薑汁燉奶暖暖胃選擇種類雖然唔多,但食物質素都好唔錯薑汁燉奶💰37薑味好濃郁,濃郁得黎又唔會辣,個奶非常之滑入口即化,好正
食完蟹🦀️、刺身呢啲寒涼嘢一定要食返個薑汁燉奶暖暖胃

選擇種類雖然唔多,但食物質素都好唔錯
薑汁燉奶💰37
薑味好濃郁,濃郁得黎又唔會辣,個奶非常之滑入口即化,好正
去得義順一定要食佢地出名既雙皮奶,之前間唔中會直接過澳門食,但自從疫情之後,好耐都冇去過,連喺香港都無食過,今日久違佢食一次😚-馳名雙皮燉奶(冷) 感覺冇以前咁重奶味,不過仍然好滑身,淡淡既奶味食落都唔錯,每次都最鍾意食雙皮奶上面層薄薄既皮🤤🤤-鮮牛油多士(加煉奶) 🧈🍞 同出面食嘅鮮牛油多士有啲唔同,佢哋唔係用厚身嘅牛油,雖然係博博嘅一層,但係加埋煉奶,永遠無得輸🥰😍😍多士亦都係新鮮烘起,夠熱夠脆👍🏻好可惜香港得返一間義順,希望疫情快啲完,可以去澳門食返當地既味道🥺🥺🥺

-馳名雙皮燉奶(冷)

-鮮牛油多士(加煉奶) 🧈🍞

2021-09-27 257 views
難得同姑拉們出城購物,行完一輪打算求其搵個地方食嘢抖抖。由SOGO 行去TIMES SQUARE 途中, 見到港澳義順牛奶, 初初大家都以為只係食甜品, 喺門口睇MENU, 先發現原來有咸食: 粉麵、豬扒飽、西多士、三文治等............咁我哋就一行4 人BANG BANG 聲入去啦。入去坐咗個卡位, 發現我哋坐果邊張椅原來同後面台客係同一張, 基本上後面客人一郁得大力, 都會搖到我哋。所以, 全程用餐都被搖黎搖去......... 有D 煩擾。西多士我掙扎咗好耐先決定食呢個咁邪惡嘅西多士, 一黎到見到咁大塊牛油, OMG! 邪惡!我將成塊牛油融化於西多士嘅表面同入面, 加埋糖漿, WOW! 熱辣辣咁, 超好味! 食完勁有罪惡感!姑奶叫咗豬扒包同餐旦治, 佢哋話都好好食。估唔到一間甜品出名嘅食店, 咸食都咁出色! SURPRISED!
難得同姑拉們出城購物,行完一輪打算求其搵個地方食嘢抖抖。

咁我哋就一行4 人BANG BANG 聲入去啦。

西多士
食完勁有罪惡感!
西多士

姑奶叫咗豬扒包同餐旦治, 佢哋話都好好食。
2021-09-19
2021-09-11 169 views
久唔久就想食一碗雙皮奶想喺街買到雙皮奶,其實都唔係特別易,香港唔係好多地方整。呢間餐廳唔算坐得好舒服,但係經過嘅時候,總係諗起佢嘅雙皮奶,就會入去食一碗😂尤其是係最近,幾乎冇遊客嘅香港,呢間舖頭就唔使排隊啦🤣🤣🤣一碗雙皮奶$36 ,有熱有凍。另外仲會有其他口味例如而加紅豆之類,其實都幾多選擇🥳薑汁撞奶都係另一個唔錯嘅選擇。我自己通常就係食碗熱嘅原味雙皮奶,貪佢美顏養生又好味。但唔知係咪而家年紀大咗,會覺得太甜☹️ 可能真係要發掘下其他地方搵啲冇咁甜嘅食了
久唔久就想食一碗雙皮奶

想喺街買到雙皮奶,其實都唔係特別易,
香港唔係好多地方整。

2021-08-31 219 views
同老婆行開CWB,又大熱天時經過就入去諗住整返碗雙皮奶順便坐下涼下冷氣,一坐低即刻Order兩碗凍既雙皮奶,黎到第一口係熱既,即時同落單位哥仔講黎錯喎,帶著口音既哥仔( 我唔係歧視)完全冇唔好意思及一句 Sorry,並即時好高姿態話我倆屈佢,我當時好清晰同佢講係要凍既,重點係連坐我隔離位其他食客都聽到,跟住佢仲串串貢話我食咗一口只可換一碗,(如果佢一早嘅態度好啲有唔好意思,我都會算數,我亦明白打工仔嗰種辛酸,I'm a nice guy)咁既態度下我當然Say No必需要換兩碗凍既,佢話唔換得,我即時拍枱話「咁我唔食喇」,佢第二秒已經將枱上兩碗嘢光速掉落桶裡去,跟住我倆一肚火就離開,真係好嬲亦唔相信而家啲人質素咁差,永不幫襯。
2021-08-28
Type of Meal