2022-06-14 3510 views
腦細可能見我喺杜拜返嚟咁辛苦就比左張現金券我💵仲幫我book埋 我好好同男朋友仔去食一個dinner嘆吓👩🏻‍❤️‍👨🏿姬松茸豬腱螺頭🐌個湯就係好濃姬松茸味🍄豬腱肉好軟腍 一啲都唔鞋口鹹度啱啱好 唔會太淡🐷五色米炒飯🍚顧名思義係五種顏色嘅蔬菜炒飯🥒🌽🥕其實你會見到佢炒得粒粒分明 但係又唔算太油不過可以再多啲蔬菜料😉岩鹽燒西班牙黑毛豬🐷呢個就普普通通冇乜特別都算叫做有豬味嘅不過我比較鍾意食牛扒類🙊雞絲扒時菜🐣🥬雞絲太多芡汁 食唔到本身嘅雞味之餘仲覺得有啲鞋雞肉一啲都唔滑🥲蝦🦐唔記得咗呢個叫咩名堂蝦都彈牙 不過呢個應該係基本吧配上酸酸甜甜嘅柚子 有啲似泰式蝦沙律燜鮑魚鮑魚好腍 咬口都唔錯味到就普普通通 唔會話想返轉頭再食🤨總括來講其實冇乜太大驚喜如果要自費就唔會再嚟食啦🤣🤣
腦細可能見我喺杜拜返嚟咁辛苦就比左張現金券我💵

唔會話想返轉頭再食🤨

總括來講其實冇乜太大驚喜
如果要自費就唔會再嚟食啦🤣🤣
2022-05-24 1966 views
朋友送左張coupon比我個到只招待會員打去book位查家宅唔緊要但唔該語氣態度好啲囉都唔明貴飯堂點解仲會請呢啲人聽電話我唔洗在場而家起電話都已經感受到佢個啲趕客既服務態度張coupon掉左佢我都唔會去食😡🤬
朋友送左張coupon比我
個到只招待會員打去book位查家宅唔緊要
但唔該語氣態度好啲囉
都唔明貴飯堂點解仲會請呢啲人聽電話
我唔洗在場而家起電話都已經感受到佢個啲趕客既服務態度
張coupon掉左佢我都唔會去食😡🤬
2021-10-07 3590 views
今晚同太太去咗呢間餐廳食飯,事原因為打咗疫苗,公司派現金券,剛剛好可以去到食一個set dinner,有免費晚餐,食完附近又可以行下,當然去下啦。餐牌:香煎法國鵝肝姬松茸豬腱螺頭青芥汁烤波士頓龍蝦尾雞絲扒時菜岩鹽燒西班牙黑毛豬五色米炒飯鮮果拼盆美點雙輝除了香煎法國鵝肝及姬松茸豬腱螺頭可以一讚外,其實食物質素都是一般,並沒有太大驚喜。而環境方面可以一讚,疫情關係,各防疫措施都做得很好。每枱相隔有很遠的距離。枱面都放置了紙巾消毒液。餐廳在38樓,可以望出景色一流。服務方面很好,收碟添茶,基本做得很足。

餐牌:
青芥汁烤波士頓龍蝦尾
雞絲扒時菜
岩鹽燒西班牙黑毛豬
五色米炒飯
鮮果拼盆
美點雙輝

而環境方面可以一讚,疫情關係,各防疫措施都做得很好。
每枱相隔有很遠的距離。枱面都放置了紙巾消毒液。
餐廳在38樓,可以望出景色一流。

服務方面很好,收碟添茶,基本做得很足。
青芥汁烤波士頓龍蝦尾
Dinner
Dining Offer
Voucher
2021-07-24 2818 views
一間坐落銅鑼灣區既食店,竟然係垃圾級嘅水準,得罐可樂好飲之外其他全部都唔係人類食物!唔係前輩既退休飯局邀請我,我都見識唔到呢啲災難級嘅食物!絕對唔會有下次再去食!
2021-07-23
2020-12-09 3864 views
從 OpenRice 食評才知(銅鑼灣)有這所中菜聽。推介外賣午餐(原因):1.小菜味道好,好有鑊氣2.白飯靚,好有家庭飯味3.例湯,真材實料無味精4.食物夠熱5.可whatsapp落單,服務一流,而且客錢合理6.滿300元還有免費送貨星級食堂,有誠意,真心推介
從 OpenRice 食評
才知(銅鑼灣)有這所中菜聽。

推介外賣午餐(原因):

1.小菜味道好,好有鑊氣
2.白飯靚,好有家庭飯味
3.例湯,真材實料無味精
4.食物夠熱

5.可whatsapp落單,服務一流,而且客錢合理
6.滿300元還有免費送貨

星級食堂,有誠意,真心推介

2020年12月份午餐
2020-12-09
Delivery
$60 (Lunch)
2020-08-27 2515 views
午餐原來有此會,只接待會員入會費唔平現在都要變陣,做外賣$60, 六款選擇$300送貨前日收到單張,我有興趣試推介俾老細,老細話請大家食我們叫了7個飯盒準時1點送到兩位白裇衫打tie 送來紙袋都靚喎。他們問我們公司留卡片作紀錄每一份套餐貼label,餐湯包保鮮紙食後感,一般酒樓味原來海蜇可以炒,特別是日餐湯是冬瓜薏米瘦肉果皮湯,足料!

原來有此會,只接待會員
入會費唔平

現在都要變陣,做外賣

$60, 六款選擇
$300送貨

前日收到單張,我有興趣試
推介俾老細,老細話請大家食

我們叫了7個飯盒
準時1點送到

兩位白裇衫打tie 送來
紙袋都靚喎。
他們問我們公司留卡片作紀錄
每一份套餐貼label,餐湯包保鮮紙

食後感,一般酒樓
原來海蜇可以炒,特別
是日餐湯是冬瓜薏米瘦肉果皮湯,足料!
2020-08-27
Delivery
$60 (Lunch)
香港所有成年組別比賽結束後,當然女子甲組聯賽及女子乙組聯賽、青年聯賽。後三個比賽還有它們的足總盃及足總盾比賽進行中。在這個時候所有球會都會舉辦答謝宴,包括香港超級聯賽、香港甲組聯賽、香港乙組聯賽及香港丙組聯賽球會答謝支持者、球員、教練及球會管理層。👏👏當天開始之前,維港兩岸的景色。😊而且服務非常體貼。👏當天的球員及教練的分享。👍👍球員、教練、管理層及支持者的分享2,我們雖然是香港丙組聯賽球會,但是有香港超級聯賽球會的待遇,謝謝球會主席邵先生,主耶穌及所有管理層成員。☝🙌當天的答謝宴,是自助餐方式,答謝宴開始前我們有謝宴祈禱以及有詩歌敬拜還節的🙏☝🙌,因為我們是不一樣的球會。😊😊自助餐當天有水果拼盤,而且每份水果都非常新鮮。還有白灼的大白菜。😊😊甜品區的選擇一應俱全。☝🙌我記得聖經所説,人生存不是單靠食物,仍是效著神所說的每一句話語。當天我們佈置的場地。十週年紀念球衣答謝香港世界貿易中心提供場地。😊👏🙌☝自己的簽名。😊💪💪👍👏以及答謝球會主席邵先生的投入和管理層的相信。🙌👏☝😊球衣會用作紀念用途。

當天開始之前,維港兩岸的景色。😊

而且服務非常體貼。👏

當天的球員及教練的分享。👍👍

自助餐

當天我們佈置的場地。

十週年紀念球衣答謝香港世界貿易中心提供場地。😊👏🙌☝

自己的簽名。😊💪💪👍👏

以及答謝球會主席邵先生的投入和管理層的相信。🙌👏☝😊

球衣會用作紀念用途。
2019-06-02
Dinner
自助餐
2018-10-09 5707 views
本人是主婚親妹,是晚25圍是晚服務極差,服務員將菓汁倒瀉淺在三賓客身上和椅上;又在上熱湯時,將碗敲在長者頭上,幾乎整碗倒下,極為恐怖;服務員添熱茶熱水,竟然不是拿起杯,而是將滾水迫入座位加添,也很危險。食物方面:1.乳豬全體,不是全隻上,有些圍數上埋豬頭,有些沒有,全是散上,每人三舊,乳豬皮完全唔脆,沒有燒過的感覺,像紙一様薄,咬不開,肉是凍的,像是昨晚食剩,拿來給狗吃的一様,絕無誇張!2.蟹咁冇味。西芹老到吐出來。黑豚肉連20出頭的少女也問出口,怎麼食不開。湯得個熱字,冇螺頭味,冇松菌香。鲍魚整隻上都冇用,連鮑汁都冇味,伴鮑魚的豆苗還可以。鷄吃了一啖便放下。炒飯像吃隔夜飯和所謂實實的蝦肉,幾啖後放下。伊麵完全冇味,冇食。魚還可以,雖然有人説食不開。紅豆沙淡淡的還可以。明明香港貿易中心會是很有口碑的,怎麼會連藉藉無名的餐館也比得上!極有被騙的感覺,感覺是不受尊重,連香港貿易中心會自己也不尊重自己!有沒有這様誇張呢?就是這樣誇張,本人才憤憤不平,不吐不快!
本人是主婚親妹,是晚25圍

食物方面:
2018-10-06
2018-03-05 6043 views
我個同事退休,老闆請我哋去呢間clubhouse度食中菜, 總共有兩圍。印象最深刻嘅有咕嚕肉,好多乾冰,出曬煙咁,好鬼靚 ,味道都好好味, 外面脆卜卜 ,入面仲有肉汁,而且好香豬肉味,但由於佢係凍食,我就唔係好慣,所以對於我嚟講有啲扣分。第二度好有深刻印象嘅係片皮鴨, 師傅喺你面前將隻鴨片出嚟,呢度嘅片皮鴨除咗片皮,都黐埋幾多肉,其實我鍾意咁樣多啲,因為啲鴨肉都好香、好好味,連住皮一齊食好正,片皮鴨嗰個包好好味, 絕對唔係普通乾爭爭嘅包,起曬筋,有咬口,好正!

朋友帶左我去香港世界貿易中心會食晚飯,據知道呢間會所既入會費都唔平,如果唔係跟住會員朋友黎,恐怕都暫時未有機會去呢間會所食野,所以今晚就由朋友黎話事食咩!=]西班牙深海八爪魚沙律 八爪魚一共有三片,味道同平時食平價八爪魚真係好唔同,味道鮮甜且帶有海水味,口感十足~建議不要點旁邊既豉油/wasabi,以免遮蓋鮮味~蝦子扣南美海參 向來知道浸發海參過程繁複,十分花時間~眼前呢條南美海參size頗大,十分名貴,海參口感爽口帶滑~ 獻汁唔算十分濃味,帶點咸香,正好突出海參既味道! 海參營養價值好高,具有食療作用,也有補腎之效,所以要食多D~~ 玉蘭苗炒牛肉 賣相精緻,將紅蘿蔔刻成蝴蝶形狀,別有心思。牛肉片炒得幾好,唔會過韌,肉味幾重,不過略嫌底下既菜偏油~ 生炒糯米飯 我同朋友都一同大讚呢個糯米飯,糯米飯內有蛋絲、臘腸粒、潤腸粒、蝦粒同蔥花~材料份量好足料,基本上啖啖都食到配料~ 不得不驚訝係呢碗糯米飯炒得粒粒分明,在寒冬下食就特別暖身!係屋企食唔到呢個既味道><,真考師傅既功架~鮮果拼盤 有4款水果,分別係火龍果、西瓜、蜜瓜同品蜜瓜,新鮮多汁~美點雙輝映 食埋小甜品就好

西班牙深海八爪魚沙律

蝦子扣南美海參

獻汁唔算十分濃味,帶點咸香,正好突出海參既味道!

玉蘭苗炒牛肉

生炒糯米飯

鮮果拼盤

有4款水果,分別係火龍果、西瓜、蜜瓜同品蜜瓜,新鮮多汁~

美點雙輝映

食埋小甜品就好滿足,酥點可口,不錯~

整體黎講,服務友善同主動,食物有驚喜~而且景觀怡人,座位既空間感幾大~
2018-01-18 6188 views
與好友開心嘆完浪漫超值下午茶,又是時間慢慢移師到銅鑼灣世貿中心38樓的 世貿中心中心會,參加中學同學的婚宴了!說起來,昨天天氣清朗又溫暖,真是大婚好日子呢~ 雖然證婚儀式已在下午完成,但本來也打算來拍一下晚上婚宴 Snapshot,不過才拍了兩張照片,就給勁可愛、肥嘟嘟的 Dum B 搶去了焦點..... 所以在打後的時光,有一半的時間甜魔媽媽都在爭抱B(難得他又願意跟我,好開心!!!),沒怎麼拍照了..... 雖然以七個月B來講,Dum B 是超級肥B,但對比兩兄妹還是太輕巧了,所以之後媽媽抱了他好多好多次;借以幫助 Dum 爸為名(Dum 媽做姊妹整晚都在忙),滿足一下湊B癮~  食物,絕對是其次的... 不過這裡上菜快,食物水準的確也不錯,也值得推介給打算擺酒的準新人們~這是大紅乳豬全體。 錦繡鴛鴦柳,鴛鴦柳分別是雞肉及駝鳥肉,後者都幾嫩滑 百花炸蟹拑是我最不喜歡的,覺得有陣怪怪的腥味 抱完B回來,為什麼會有豬扒?原來是照燒黑豚肉,味道又幾好呢! 姬松茸豬腱燉螺頭非常足料夠火好喝,比高貴的鮑參翅肚燉湯更合意;我們那席少了一位,變相多了一份餐,我不客氣將多出來那碗也喝掉了!

錦繡鴛鴦柳,鴛鴦柳分別是雞肉及駝鳥肉,後者都幾嫩滑

百花炸蟹拑是我最不喜歡的,覺得有陣怪怪的腥味

甜魔媽媽又被 Dum B 電到了!整晚心掛另一異性,好歹也拍一下老公吧,這晚他擔任司儀,也非常忙碌的~

繼續有苗甫原隻鮑魚,鮑魚個子不小,但我更愛菜苗。

清蒸沙巴龍虎斑,火候控制還不錯!

當紅炸子雞也好吃,之後鮮茄蝦粒炒飯及幸福伊麵都抱B去了,沒拍也沒吃了~

最後吃過百年好合紅豆沙,以及永結同心(甜點併盤),又是時間散去~

祝一對新人甜甜蜜蜜,百年好合,永結同心,早生靚B,然後我又可以玩B,Yeah~
2018-01-17
2018-01-18 2422 views
是所有私人會所感覺到好高貴, 好有氣派令次就去咗位於銅鑼灣嘅私人會所食物好精緻,睇得出廚師用咗好多心機去烹調料理有一道好嘅食物絕對唔容易服務而且仲好好,環境仲要對住維港景食住都可以欣賞美麗嘅景色廚師會隨着時間就會有唔同嘅款式製造唔同嘅食材今日真係可以好好享受一個下午會因應唔同嘅時節有唔同嘅款式清酒素麵浸美國桶蠔我覺得依個生蠔個味道好特別,特別隔離嘅炸魚仔我好鍾意食翡翠石榴球另外呢個係菜包的,個菜做到好薄身,好考功夫裏便係有冬菇等等嘅食材,味道好好味,再配埋下面嗰啲汁簡直一流橡果黑毛豬雖然伴碟就唔係太特別,但係味道尚算可以文昌雞我自己就好鍾意食啦,因為佢個味道真係好特別食多啲可能讀書叻啲生菜絲炒牛肉飯每粒飯都可以炒到乾身而不油膩,果然是師傅的功夫
是所有私人會所感覺到好高貴, 好有氣派

令次就去咗位於銅鑼灣嘅私人會所

食物好精緻
,睇得出廚師用咗好多心機去烹調料理
有一道好嘅食物絕對唔容易

服務而且仲好好,環境仲要對住維港景食住都可以欣賞美麗嘅景色

廚師會隨着時間就會有唔同嘅款式製造唔同嘅食材

今日真係可以好好享受一個下午

會因應唔同嘅時節有唔同嘅款式

清酒素麵浸美國桶蠔
我覺得依個生蠔個味道好特別,特別隔離嘅炸魚仔我好鍾意食

翡翠石榴球
另外呢個係菜包的,個菜做到好薄身,好考功夫

橡果黑毛豬
雖然伴碟就唔係太特別,但係味道尚算可以

文昌雞
我自己就好鍾意食啦,因為佢個味道真係好特別
食多啲可能讀書叻啲

生菜絲炒牛肉飯
每粒飯都可以炒到乾身而不油膩,果然是師傅的功夫

2017-11-22 3381 views
今日同朋友食飯,好榮幸佢帶左我黎食好野!位置好大好寬敞,亦好華麗,絕對適合舉辦小型婚禮/公司party。電梯都好華麗!我地今日就食中式野,飲茶!有唔同既醬汁,當中我覺得XO醬就最好味!另外佢個花生好香脆,我都好鍾意食!我地叫左龍井,個茶好清香。仲會暖住個茶,好貼心!<香煎蘿蔔糕>呢個蘿蔔糕好好味,食得出係自己做既,有好多既白蘿蔔,而且味道適中,唔會太重味!<煎窩貼>煎窩貼亦都好值得讚,因為一咬有好多肉汁,超香超好味,又唔會好膩!<冬筍鮮蝦餃>蝦餃雖然比較細隻,不過入面隻蝦真係好鮮甜!而且個皮都好煙韌!<原籠粉絲蒜蓉蒸龍躉球>龍躉球好新鮮好甜,蒸既時間岩岩好,令好啲肉好滑!<菜苗千層竹>個千層竹好好食,平時唔好腐皮/豆腐既我都覺得幾好味!菜苗亦好新鮮!<鮮蝦雲吞麵>雲吞麵又係勁好食!麵條煙韌又好有蛋香,鮮蝦雲吞既鮮蝦好新鮮好甜!最後仲有個甜品,我好喜歡因為唔會太甜,而且椰汁糕好香滑。總括而言,我超級推介大家去食!餐廳食物質素好高,採用既材料都好新鮮。而且服務態度十分好,成餐飯都食得特別開心!
今日同朋友食飯,好榮幸佢帶左我黎食好野!

電梯都好華麗!

我地今日就食中式野,飲茶!

我地叫左龍井,個茶好清香。仲會暖住個茶,好貼心!

香煎蘿蔔糕
<香煎蘿蔔糕>

<煎窩貼>

<冬筍鮮蝦餃>

原籠粉絲蒜蓉蒸龍躉球
<原籠粉絲蒜蓉蒸龍躉球>
龍躉球好新鮮好甜,蒸既時間岩岩好,令好啲肉好滑!

菜苗千層竹
<菜苗千層竹>

<鮮蝦雲吞麵>
鮮蝦雲吞麵

最後仲有個甜品,我好喜歡因為唔會太甜,而且椰汁糕好香滑。

2017-10-16
香煎蘿蔔糕
原籠粉絲蒜蓉蒸龍躉球
菜苗千層竹
2017-08-17 5188 views
老友帶我到銅鑼世貿中心頂樓一起午餐步出𨋢門已很有空間感,而且再穿另一大門到達餐廳範圍更能望到整個維他利亞海港,感覺寧靜又舒適。原來老友是這裹的會員,怪不得有這麼的好地方享受午餐。老友很熟稔的點了個「二人套餐」,我絕無異議。先來《鴛鴦素鳳翼球》 - 清炒和鮮炸的無骨鴛鴦鷄翼包裹著不同顏色的素菜,有紅蘿蔔粒、白蘿蔔粒和菇粒,味道清淡;而伴碟有青豆、磨菇和士多啤梨,配搭清新又開胃。《朱鴻武豆腐》- 名字有氣勢,其實是紅燒豆腐夾著一片金華火腿加竹笙,再配二棵菜心增加視覺效果,獻汁除了加入少許蠔油,還帶有淡淡的火腿鹹香味道,少油少鹽,頗乎合健康之道。《紫心龍球》- 蝦球包着皮蛋紫羗經油炸得黃金,入口香脆,蝦肉彈牙鮮甜,混和著皮蛋和紫羗的味道很提味,只需點少許喼汁,已經醒神開胃,感覺與皮蛋酥的制作有異曲同工之妙。《掛爐牛柳絲》- 鮮嫩的肉質輕炸過所以外職口感薄脆,香口惹味,而肉質尤如鮮魚般,多汁兼有一啖即溶的感覺,加上味道酸酸甜甜,頗剌激味蕾。《五色米炒飯》- 細問職員之下知道五色即是紅米、糙米、野米、黑糯米和絲苗,而且聽聞只有這餐廳才有此炒飯。一聽名字即時有一種健康的感覺, 五種不同的米加入杞子
老友帶我到銅鑼世貿中心頂樓一起午餐

老友很熟稔的點了個「二人套餐」,我絕無異議。

而伴碟有青豆、磨菇和士多啤梨,配搭清新又開胃。

《五色米炒飯》- 細問職員之下知道五色即是紅米、糙米、野米、黑糯米和絲苗,而且聽聞只有這餐廳才有此炒飯。一聽名字即時有一種健康的感覺, 五種不同的米加入杞子、瑤柱、蘿蔔粒和粟米粒一起炒,這道美味健康的五色米炒飯絕對值得推介。

食完這少鹽少油的菜式,是時候吃甜點:
《鮮時果拼盆》- 生果新鮮清甜。

《美點雙輝映》- 酥點香脆可口,杞子糕清甜滋陰。

這次真係要多謝老友的好介紹,聽聞做世貿會的會員還能很多優惠呢,真吸引!

服務:態度親切,主動性強,令人自在舒服。
2017-08-10
Lunch
1K
2016-08-11 7017 views
每次都係參加婚宴才有機會去世貿會吃晚飯,有時都會同同學仔來飲茶。今日再來,是同一眾獅子會會友例會。今天是新任會長的第一例會,所以都會吃得豐富一點。頭盤是煙燻鴨胸沙律,味道比較西式一點,煙熏味道非常突出,鴨胸嫰滑而且調味適中。與新鮮香橙一同吃,味道匹配醒胃。"紅燒牙揀勾包翅"是意想不到的足料,翅的份量多到夾都夾唔晒,雖然有點不環保,但湯的味道做得濃而不濁,非常抵讚。清蒸沙巴龍虎斑火候拿捏得好,魚肉普遍都嫰滑。蠔皇扣鮑魚,要特別一讚這裡的鮑魚汁,鮮味十足,不會一味死鹹。鮑魚做到糖心效果,煙韌軟熟。鮮茄炒蝦仁清爽醒胃,鮮茄真材實料。當紅炸子雞屬皮脆肉嫩之作,不用加鹽也非常惹味。鮮蝦荷葉飯香糯軟熟,冬菇粒超香!豉油王銀牙炒麵是這裏的名物,吵得夠乾身,好香,豉油味好出,唔怪得是會員的至愛。世貿會的傳統中菜美食做得實在出色,希望可以再來。
清蒸沙巴龍虎斑火候拿捏得好,魚肉普遍都嫰滑。
鮮茄炒蝦仁清爽醒胃,鮮茄真材實料。
當紅炸子雞屬皮脆肉嫩之作,不用加鹽也非常惹味。
鮮蝦荷葉飯香糯軟熟,冬菇粒超香!
世貿會的傳統中菜美食做得實在出色,希望可以再來。
2016-07-07