2018-10-30 435 views
吉烈魚柳芝士三文治🥪塊魚柳炸到脆卜卜😍好治癒🤤行行下街想食tea,意外地見到依間餐廳嘅tea menu超多野揀😎 有三文治配薯條、拉麵、抹茶雪糕甜品、沙律、沙律飯🥗野食好食,環境又坐得舒服😌
吉烈魚柳芝士三文治🥪
塊魚柳炸到脆卜卜😍
好治癒🤤
野食好食,環境又坐得舒服😌
2018-09-30 753 views
今日約左朋友係tst集合,準備食個早餐(都3,4點),然後過海參觀最近開放既大館我地冇人想離開有冷氣既地鐵站,就黎左呢個同地鐵站駁住既k11,一踏入k11就已經見到Wired Green,望住個餐牌都好吸引就叫左個C2炸魚柳伴蛋醬沙律。法式多士配雲呢拿雪糕$68 連飲品wired既cafe一向都唔會令我失望,冇得去日本都可以黎呢度抒發下思鄉情懷沙律既dressing好fresh,酸酸地(從來都只係識食而唔知係乜),配埋mayo,口感好豐富但是,個雪糕笑唔到最後,佢溶哂呢個價錢,呢個環境,呢個質素,又可以靜靜地同朋友吹個靚水,抵啦!略嫌weekend staff不足,帶位落單都同一個人

就叫左個C2
炸魚柳伴蛋醬沙律。法式多士配雲呢拿雪糕$68 連飲品
炸魚柳伴蛋醬沙律。法式多士配雲呢拿雪糕

配埋mayo,口感好豐富

但是,個雪糕笑唔到最後,佢溶哂

略嫌weekend staff不足,帶位落單都同一個人
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
炸魚柳伴蛋醬沙律。法式多士配雲呢拿雪糕
2018-09-25 455 views
I need to grab a quick lunch on a Saturday, the queue is pretty long, yet it turns out that I only have to wait like around 15 mins, which is pretty reasonable in this prime location. I have ordered a curry minced meat salad rice with boiled egg set.I am expremely surprise when the dish arrive, the plate is unexpectedly huge, but with the tasty curry on plate, accompanied with sweet salad dressing, there is no reason that you cannot finish the whole plate!

Curry Minced Meat Salad Rice with Boiled Egg
2018-09-22 390 views
鹽麴雞肉叉燒拉麵- 清淡的湯底滲出清新的鹹味- 切成幼段的京蔥、香氣獨特的紫蘇葉,與清淡的湯底互相輝映,散發出陣陣田園氣息- 幼拉麵彈牙、輕盈,與淡雅的湯底很搭配- 溏心蛋黏稠甘香,討好
鹽麴雞肉叉燒拉麵
- 清淡的湯底滲出清新的鹹味
- 幼拉麵彈牙、輕盈,與淡雅的湯底很搭配
- 溏心蛋黏稠甘香,討好
首先要說的是上菜非常慢!異常慢。。。餓得有些菜都趕不急拍個照就被吃掉了!這個乾到像pizza的,你能看出來是什麼嗎?是大阪燒!到底是烤還是煎的!底都已經不是脆而是硬的!非常不好吃!而且淡到好像沒味道似的!廚師自己能吃吃看嗎?這個豬肉丸湯烏冬,沒有特別!我不會說它難吃!但也沒有什麼好吃的感覺!只要你去日式超市買好材料,你在家也能煮出來!可我最氣的是明明是在我面前煮的,為什麼拿料拿煲也是等20分鐘以上呢?噢!還有它有附上一碗冷湯,讓你配烏冬吃的!那冷湯十分酸,不是開胃美味的那種酸!感覺那種酸是有人要作弄的亂搞你食物的那種!被我稱我”作弄酸”超難吃的!!這個應該是整餐最好吃的東西的!雖然燒過的玉米還是冷的,但整體不錯!這個是等最久的!建議很餓的人不要等!真的會等到一肚子氣!饅魚份量少但好吃,配上下面被藏起來的雜菇十分好吃!份量少與價格不乎卻好吃!嗯!大概就是這樣!沒事不會再來!
首先要說的是
上菜非常慢!
異常慢。。。餓得有些菜都趕不急拍個照就被吃掉了!

這個乾到像pizza的,你能看出來是什麼嗎?
是大阪燒!
到底是烤還是煎的!底都已經不是脆而是硬的!
非常不好吃!
而且淡到好像沒味道似的!
廚師自己能吃吃看嗎?

這個豬肉丸湯烏冬,沒有特別!
我不會說它難吃!
但也沒有什麼好吃的感覺!
只要你去日式超市買好材料,你在家也能煮出來!

噢!還有它有附上一碗冷湯,讓你配烏冬吃的!
那冷湯十分酸,不是開胃美味的那種酸!
感覺那種酸是有人要作弄的亂搞你食物的那種!
被我稱我”作弄酸”
超難吃的!!

這個應該是整餐最好吃的東西的!

雖然燒過的玉米還是冷的,但整體不錯!

這個是等最久的!
建議很餓的人不要等!真的會等到一肚子氣!
饅魚份量少但好吃,配上下面被藏起來的雜菇十分好吃!
份量少與價格不乎卻好吃!
嗯!
大概就是這樣!
沒事不會再來!
2018-09-10 395 views
午飯時間人不算多等候時間亦不長可惜店員服務態度令人有點兒不快上次到訪時該店員亦如此 不過還是食物和環境較重要因人不多 好友談至有約才離開 沒有了上次晚飯時間那種趕急的感覺 一點前訂座亦有優惠 選擇了鹹pancake 套餐(雖然單點較吸引)及一單點蓋飯 pancake 口感也不錯 三文魚蓋飯 有港女喜愛的牛油果 但飯較淡和乾身
午飯時間人不算多等候時間亦不長

pancake 口感也不錯
三文魚蓋飯 有港女喜愛的牛油果 但飯較淡和乾身
2018-09-10
2018-08-22 484 views
有時係尖沙嘴街行到攰攰地想休息下,但周圍都多人,想坐下都唔知去邊好。地鐵站N出口連住K11購物藝術館,一行入去就望到B2層呢間Wired Green,主打日式輕食料理。之前食過美麗華的Wired Cafe晚餐,覺得都唔錯,俾咗少少信心我入去試下。等位等咗一陣就有得入去,店員安排我坐嘅座位仲有小咕𠱸,都幾舒服。重點係唔洗經路面同人迫!今次叫咗:👉🏻巴馬火腿伴芝士蛋醬三文治 (送飲品) $65 *另有加一收費麵包新鮮柔軟,唔乾唔硬。夾住超多碎蛋沙,一咬就爆哂d碎蛋出嚟。加埋芝士、巴馬火腿,呢個組合都無得輸啦。另外,薯條無鹽,唔怕食完好咸,唔怕食完高納食物,第二日又水腫。下午茶的set包一杯飲品,咖啡或茶,冷熱同價。我叫咗紅茶,可以加糖水飲用。👉🏻 刨冰布甸 (無飲品) $58 *另有加一收費而男朋友就叫左一個刨冰布甸。上面係生果刨冰,下面係牛奶布甸。刨冰食落軟綿綿,喜歡的話可以加埋奶食。底下布甸原來幾大份,牛奶味都算濃。質地滑滑的,仲好動L。想簡單同朋友坐下、傾下計嘅話,Wired Green都唔錯。

今次叫咗:

巴馬火腿伴芝士蛋醬三文治

👉🏻 刨冰布甸 (無飲品) $58 *另有加一收費
刨冰生果特濃牛奶布甸

2018-08-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$68 (Tea)
巴馬火腿伴芝士蛋醬三文治
刨冰生果特濃牛奶布甸
2018-08-20 274 views
下雨天不想被雨沾濕唯有選擇與地鐵站連接的商場晚餐友人喜愛日本菜於是就選中這間WIRED green星期二的晚餐時間人不太多不用等位就已經可以入內餐單有定食有飯有意粉有壽司但每款入面都不是很多選擇看餐單本以為價格十分合理但上菜時卻發現原來份量較少三個人總共點了五個菜但都不覺得飽 (可能本人胃容量比較大🙈)值得推介的是 - 吞拿魚蓉卷物 - 明太子芝士玉子燒 - 京燒銀雪魚卷物內的吞拿魚蓉絕不欺場 可以感覺到滿滿的一口玉子燒熱辣辣的 蛋香配搭上明太子的鹹味銀雪魚滑不溜口的!!!除了份量比較少之外味道是不錯的!
下雨天不想被雨沾濕

但每款入面都不是很多選擇
看餐單本以為價格十分合理
但上菜時卻發現原來份量較少

三個人總共點了五個菜
但都不覺得飽 (可能本人胃容量比較大🙈)
值得推介的是
 - 吞拿魚蓉卷物
 - 明太子芝士玉子燒
 - 京燒銀雪魚

卷物內的吞拿魚蓉絕不欺場 可以感覺到滿滿的一口
玉子燒熱辣辣的 蛋香配搭上明太子的鹹味
銀雪魚滑不溜口的!!!

除了份量比較少之外
味道是不錯的!
2018-08-14
2018-08-18 270 views
今天做完嘢去嘆個下午茶,一個人走到K11 地庫見到wired green tea set 個溫泉蛋沙津(其實之前食過都ok)咁就係門口等待接待員,不過等咗3-4分鐘冇人見到我(都見到有3分1座位冇人)😪見服務員都忙所以都等多一陣,終於有個男服務員、豪冇表情係我面前行過!我伸出一隻手指說一位,佢就係後面抹下枱、我以為是比我就走近,點知佢問是否同後面女人一齊,我説不是!後面女人說兩位,最離譜是佢竟然問後面女人邊個嚟先,後面個女人竟然答自己嚟先!🙄男服務員叫佢地坐😡咁好就問個男服務員:我第一個入嚟叫你先,點解會問後面個人又覺得佢先呢?男服務員答:咁你同個位客人攪清楚先!我話:不用去攪其他人,重點是我叫你先,你仲要客人自己解決!男服務員跟住話有人埋單、比個張你囉!當然我緊係走啦!仲食咩?香港好多好嘢食,冇普通標準服務我都有得選擇其他!只是概嘆服務差會令人失望!😤😤😤
同fd去咗呢間食dinner,其實d 野幾好食,不過感覺貴咗d,難得食一次都ok既。饅魚鑄鐵鍋飯(小 $15x)呢個要等40分鐘,但真係好好食,雖然話for 2個人,但係好細......一個人都食得哂。我自己就好中意佢d飯,因為係炊飯,就咁食d飯都好夠味,又有少少飯焦,不過價錢真係貴。芝士焗雜錦野菌($5x)呢個幾多芝士,啖啖菇都有芝士香味,可惜份量好少,幾啖就食完,其實cp值唔太高。炸雞($7x)炸雞就正常味道,不過一舊都要寄十幾蚊,下次去就唔會再叫la。其實呢間野算係幾好食,不過價錢比較貴,cp值冇咁高,如果下次再去食,我應該會試下lunch set。

饅魚鑄鐵鍋飯(小 $15x)

芝士焗雜錦野菌($5x)

炸雞($7x)

2018-08-05 388 views
逛街到K11,想找個地方休息一下,飲杯咖啡抖抖,間間甜品店都有人排隊,最終找到呢間可以坐下休息,睇睇餐牌,原來有下午茶、仲有不同類形的、例如三文治、沙律飯、拉麵、....而且價錢合理,包埋飲品、掂!👍因為只想小小嘢否則晚飯便食不下!於是二個人叫左一份餐叫左二杯飲品!吉列魚柳三文治+薯條🍟粟米,蘋果荔枝紅茶同凍咖啡,食物味道不錯,薯條外脆內軟,三文治內的菜好新鮮,魚柳好脆可惜小塊一點!下次可以再去食其他種類的食物!😋
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2018-08-04 408 views
今個星期六遊尖沙咀,出咗地鐵行到K11果間wired green 望下門面幾光鮮,裝修雅致,於是入內邦襯吓,坐落見好多員工忙著招呼客人,其間我們坐的位置頭頂的冷氣風吹很勁,叫職員安排另坐,但由於客多未能換位,服務員也很邦得手,主動把冷氣吹風調低,感覺他很有禮和熱心解決問題,抵讚!👍職員不用吩咐也主動和客人添加茶水,服務態度很好!這𥚃午餐是日式定食點了一客吉列豬扒㗎喱飯定食有疏菜沙律,混和和麻醬,醒胃的前菜。麵鼔湯,味較淡,好像加了很多水,不喜歡!豬扒稔和嫩滑,香而可口,米飯是標明選用日本米,輭而不膩,配以日本㗎喱汁,好開胃。這個定食還配有一杯飲料,我選的是熱咖啡,但稀稀的沒什麼咖啡應有濃郁的香氣!

這𥚃午餐是日式定食

點了一客吉列豬扒㗎喱飯定食

2018-08-04
$115 (Lunch)
2018-07-26 348 views
今日同好耐無見既朋友約左係tst high tea~由於大家都好熱,同埋唔係好熟尖沙咀有邊d地方有好野食,所以大家都留係k11逛逛,見到呢間餐廳個樣唔錯,又好似坐得幾舒服,就入左去試下喇~一入到去見到佢d sofa好似好舒服,整身想request坐卡位,但師傅準備落場,好啦,有機會再坐喇,一睇餐牌,減肥又餵食既我想食sandwitch,仲要有薯條,而朋友就屬補給能量型,食完tea就開工喇,佢叫左雞扒沙律飯第一次聽果個沙律飯,唔知係咩東東,等緊野食先聽到d侍應講日文,原來係日式餐廳,哇,原來個沙律飯唔單止賣相吸引,仲要真係幾好食,沙律配飯雖然第一次食,不過其實都幾match,食落d菜爽口好fresh,on diet食應該唔錯!而我個巴馬ham夾蛋雖然賣相出事,但食落有驚喜!平時好怕 ham果種咸味,但夾蛋食中答到,唔錯!又坐得耐,可以再去

• 照燒雞扒健康米沙律飯
2018-07-14 580 views
放工後好肚餓,見到附近有間日本野。同朋友即刻諗都唔諗入左去。佢叫左個撈麵,黑胡椒雞翼,同一杯野飲,我叫左個紙米卷。🍜🍹滿心歡喜食, 一入口。。。。Um.....冇味既,然後同朋友講,佢都話佢個麵冇味😂😂但個雞翼係唔差既。我地大家都食得唔夠喉,叫!甜!品!.....叫左兩個抹茶🍵雪糕🍦,好有味呀,因為個人喜歡茶味濃啲既,佢完全做到個味道👍🏻不過天氣可能真係太熱,好快就溶左嚕......
放工後好肚餓,見到附近有間日本野。
同朋友即刻諗都唔諗入左去。
佢叫左個撈麵,黑胡椒雞翼,同一杯野飲,
我叫左個紙米卷。🍜🍹

2018-07-07 527 views
絕對唔會有下次嘅西日fusion 料理餐廳話說今日同幾位朋友喺尖沙咀覓食本身揀食牧羊少年不過太多人所以喺K11揀另一間喇其中一位朋友見呢間餐廳環境幾靚,就話不如食呢間今時今日,冇人有反對就即係贊成就入咗去喇有位女侍應serve我哋,服務態度其差唔講以為有一刻去咗澳牛好似得罪佢咁其實態度差都算,如果有好味嘅野食填飽翻我個肚,咁都冇咩問題睇吓個menu見得拉麵嘅價錢算係冇咁貴(但都好貴),而且自己比較難整到拉麵不過最主要嘅原因係見menu嗰度,聲稱自己嘅拉麵係冇味精!而且係日本米芝連,唔洗排隊又入咗嚟咪try try所以我叫咗碗鹽麴雞肉叉燒拉麵,盛惠$98(唔好唔記得仲要加一)試吓個湯底先,嘩,咸到腎虧雞肉份量係夠,不過勁大陣雪藏味,食到有啲唔開胃本身以為咁已經係難食~少年,你太天真喇!最難食係喺最底竟然有柚子!!!!!仲要苦架,衰到係細細粒,好似呀媽逼你食薑咁切到細細粒等你咬落去就知出事嗰種又咸又苦又有雪藏味反而朋友嘅卡邦尼烏冬就好d,冇呢d奇怪嘅問題,只係賣相唔討好。但係貴呢,連埋加一要$100!以後都唔會再嚟呢間餐廳食
絕對唔會有下次嘅西日fusion 料理餐廳

話說今日同幾位朋友喺尖沙咀覓食
本身揀食牧羊少年
不過太多人所以喺K11揀另一間喇

其中一位朋友見呢間餐廳環境幾靚,
就話不如食呢間
今時今日,冇人有反對就即係贊成
就入咗去喇

有位女侍應serve我哋,
服務態度其差

唔講以為有一刻去咗澳牛
好似得罪佢咁

其實態度差都算,如果有好味嘅野食填飽翻我個肚,咁都冇咩問題

試吓個湯底先,嘩,咸到腎虧
雞肉份量係夠,不過勁大陣雪藏味,食到有啲唔開胃
本身以為咁已經係難食~
少年,你太天真喇!
最難食係喺最底
竟然有柚子!!!!!
又咸又苦又有雪藏味

但係貴呢,連埋加一要$100!

以後都唔會再嚟呢間餐廳食
  • 沒有