2019-04-16 390 views
喺尖沙咀想食日本菜不愁冇選擇,不過唯一要愁嘅就係冇位/等好耐...機緣巧合底下,尼間日本菜有位,咁就俾個機會佢啦。入到去,座位寬敞,氣氛亦好舒適。裝修用上大量木材,感覺好柔和。店員細心地介紹佢認為好食嘅菜式。經過佢嘅介紹,我決定跟佢叫,就叫咗隻自家製原隻豬手。等咗一陣,其他食物已經到咗。食咗一陣,豬手尼喇。原隻豬手,真係好大隻喎!豬手炆得軟稔,肉質唔嚡口,配上類似中式東坡肉/獅子頭嘅汁,好惹味。Btw,豬皮好滑呀,骨膠原豐富😂平時西式豬手就食得多,尼個特別嘅食法原來都幾好食架喎😋咁大隻豬手,最啱同朋友一齊分享!

咁大隻豬手,最啱同朋友一齊分享!
同朋友黎食個晚飯 覺得環境幾好坐得好舒服我叫左個鱈魚 第一次食我抱有希望 因為我朋友覺得貴所以冇叫到之後我一放入口 佢係咁問 點呀點呀我放入口果下 真係好似拍緊飲食節目咁合埋左眼微笑左下 我個fd即刻9秒9吉左黎食佢個樣係嚇一嚇 之後話 wa 好食喎真係好好食 因為好Cream 又甜甜地又冇乜骨真係好好食 之後我個fd食左我一半我講左我病會傳染都唔理
同朋友黎食個晚飯

2019-04-12
Type of Meal
Dinner
2019-03-18 175 views
還記得上次來到”WIRED green”的時候,我嚐了他們的巴馬火腿伴芝士蛋醬三文治,感覺還不錯,只是隨三文治附上的薯條不夠香脆,所以我今次特意到此品嚐他們其他的三文治。照燒雞扒三文治這個照燒雞扒三文治是他們的下午茶餐,所以除了三文治外,還有牛油粟米和薯條。牛油粟米的牛油香味相當不錯,不過粟米不夠爽脆清甜。至於用來製作三文治的麵包依舊鬆軟,但是照燒雞扒是冷冰冰的,同時又沒有什麼肉香味,口感還有點硬,整體味道和口感差勁,真的令人失望! 反而上次不夠香脆可口的薯條,今次卻炸得比較香脆可口,總算不錯!總括而言,他們下午茶餐的質素實在不穩定,希望他們能正視問題,加以改善!

照燒雞扒三文治

Type of Meal
Lunch
2019-03-13 165 views
琴晚約左朋友黎呢間西日式嘅餐廳食個甜品,上網睇食評,呢間嘅生果沙冰好推介。所以我地叫左一個士多啤梨沙冰($58+1服務費)同一個抹茶雪糕配紅豆,小丸子同抹茶凍($65+1服務費)。士多啤梨沙冰有驚喜,佢用士多啤梨刨冰,所以仲有d士多啤梨嘅果肉仲係沙冰內。沙冰內有布甸,牛奶布甸好好食,布甸嘅甜味提升左沙冰嘅士多啤梨嘅新鮮味。抹茶雪糕配紅豆,小丸子同抹茶凍份量偏少,抹茶雪糕好有茶味,配上甜甜嘅紅豆,好夾。推薦!推薦!

推薦!推薦!
2019-03-12
2019-03-01 221 views
好欣賞呢個tea嘅配搭:小清新豆腐柔和番濃味嘅芝麻醬芝士調和番蔬菜嘅單調雲厘拿雪糕同西多士係冰與熱對口腔嘅衝擊又係溶化同脆口嘅結合而咖啡呢 就可以幫手去走成個滯膩感明知佢都係幾肥但感覺好健康唔緊要啦 好食就得啦
好欣賞呢個tea嘅配搭:

而咖啡呢 就可以幫手去走成個滯膩感

明知佢都係幾肥但感覺好健康
唔緊要啦 好食就得啦
2019-02-12 327 views
Fine dining完還是有點餓加上他還沒有吃飯在K11找一家看上去舒服的餐廳找到了這Wired green本想是輕西餐的格局原來是日式代表餐牌上的選擇也太多了吧新年吃太多想吃點簡單的東西低溫焗牛柳沙律賣相有點求其或只是我的幻覺?so sick of romaine lettuce 牛柳倒是不錯溫泉蛋混醬是清淡中的一點溫度這炸魷魚餅很吸引很飽滿的魚餅也看得到件件魷魚粒驚訝地好味道鹽麴雞肉叉燒拉麵鹽麴是分開裝的雞肉也很飽滿重要的是這手工拉麵是米芝蓮的手工拉麵他說吃下去跟拉麵沒有什麼分別 不過向看上去覺得比普通拉麵比較薄 覺得還滿有質感的本身湯底非常淡鹽麴也是非常好的食物 很吸引的牛另外也有刺身生蠔三文魚沙律很想試呢連漬物也有一整頁鑄鐵鍋要等40分鐘真的太久了到底多少人會試?好想很流行的DIY 手卷在塚田農場也吃過類似的看過餐牌 覺得餐廳的食物健康為主其實有很多餐點都很想嘗試只好等下次初次到訪的感覺還不錯 只是覺得侍應的態度還是有待改善
Fine dining完還是有點餓

想吃點簡單的東西

低溫焗牛柳沙律

低溫焗牛柳沙律
賣相有點求其
或只是我的幻覺?
so sick of romaine lettuce

生蠔
三文魚沙律很想試呢

連漬物也有一整頁

鑄鐵鍋要等40分鐘真的太久了
到底多少人會試?

好想很流行的DIY 手卷

只好等下次初次到訪的感覺還不錯
只是覺得侍應的態度還是有待改善

魷魚餅
2019-01-23 357 views
尖沙咀返工,午餐洗費相當比較貴,活在Budget人生下,當然不可時刻外出午膳。可是正當星期五下,又適逢月頭,加上又有一班同事「游說」,出外午膳是走不掉的數的~外出吃飯多次,一百幾十真是基本啦,但在「一百幾十」的云云餐廳中,我心裡有數哪是「有下次」之選,哪些是「算數吧啦」之選,而呢間是我心裡「長期有下次」的午飯點。呢間位於K11地下的日本店,主打西日混合風美食,價錢.......都係中價路線(我呢D卑人絕對不能日日吃),但款款相對有質素,當中我最愛的就是那碟另類的「親子飯」— 煎雞扒沙律飯伴溫暖蛋。大約百數元,有湯、前菜、主餐及餐飲。份量大不是我欣賞它的重點,我喜歡它雞扒煎得香又唔老,唔肥膩都好重要。整份味道都好清新,一堆堆顏色豐富的鮮沙律菜加上酸酸開胃的沙律醬,份量剛好,刺激胃口又美味最最最令人感動的就是那隻完美的溫泉蛋,蛋味濃郁又Creamy! 撈埋煙韌軟糯的米粒,啖啖滋味誘人。旁邊又有脆口的墨西哥玉米片,添加西方特色,增加口感。貴係貴左D既,但咁滋味,咪當獎勵下自己囉~食好西是為了返更難受的工!

貴係貴左D既,但咁滋味,咪當獎勵下自己囉~
食好西是為了返更難受的工!
2K
2019-01-20 310 views
有一位樂壇天王曾經講過 " 我不會空肚食早餐 ", 這句說話相當有邏輯性 .... 筆者就認為 " 應該飽肚才吃晚餐 ", 就是基於這個邏輯 , 當日筆者就先吃一頓過了下午時間的下午茶 , 再去吃自助餐 ~Menu ~筆者點了下午茶餐的 明太子忌廉烏冬 , 此茶餐包括了 餐飲一杯 ~ 隨餐而上的 日本茶 , 還算好喝 ~ 明太子忌廉烏冬 $90 : 這忌廉烏冬真是有夠特別 , 因為除了明太子之外還有蟹籽和一些魚毛仔 , 把這些食材跟烏冬和忌廉汁混合起來吃 , 味道鹹鹹香香又帶點辣 , 又夠 creamy, 味道真好 ~本篇完 ~

Menu ~
隨餐而上的 日本茶 , 還算好喝 ~

本篇完 ~
2019-01-14 257 views
叫咗兩個午餐,一個蕎麥麵一個日式擔擔麵。佢話午餐包小食所以我哋一樣叫一個,即是一個炸雞一個腐皮壽司。主餐唔好食都算,個小食難食都不能相信。你不如唔好俾人啦!個腐皮壽司夠膽反轉塊腐皮來包,即是話裡面變咗出面!?個廚房師傅係咪大近視?成世未見過腐皮?個炸雞炸到不知所謂,裡面一撻撻黃色嘢,根本食咗一啖都想吐番出來。真的很後悔趕時間入咗呢間嘢!原本以為午餐最穩陣,你一日賣咁多個唔會好差掛?而且間舖入面差唔多坐滿,今次好中伏
腐皮壽司
2019-01-06
TakeAway
$100 (Lunch)
2018-12-20 343 views
We didn't have any ideas what to eat. We were in K-11 and running out ideas, we decided to sit in anywhere that got free seats. Not much people in here so we just popped in.It was offering lunch sets (it was a Sunday). We had the eel and egg don bowl with hot wudon noodles and salad & appetiser.vDrink included.I would say the eel and egg was not quite what I had expected. The eel was not like those we usually have but still acceptable. Did not like the egg. Tasteless!Wudon noodles were just some

Wudon noodles were just some rice dough to us. We didn't like it AT ALL.

I knew they offer dessert as well, and I think that is what they are good at. It was a bad idea to have lunch here. Afternoon tea would be a wiser choice.
2018-12-08 372 views
其實之前已經食過好幾次,食物屬於一般,但有一次見到有一個女待應就態度好差對其他客人,自己睇見有D反感,所以都無去一排,今日望入去,好似有D人吳同左,甘又入去再食下,通常我去一間食肆食嘢,都好小一次就斷定人生死,隨非係食物又吳得,服務又差得好更要先吳會再去😁😁今日再去食物同服務都進步哂,認真吳錯👍入門口帶眼鏡黑色T恤男士帶位———-有笑容又有禮貌👍枱上又係放左有濕同乾紙巾—-good睇左餐牌叫左個豚肉反套餐➕餐飲熱🍋茶套餐內有一個🥣➕沙律➕小食😋@小食係昆布——小食好好味,好小日本餐既—-小食係昆布加有小小肉碎在內😋😋好味@沙律菜——正常沙律菜👌@豚肉反——豚肉煮得不鞋身,夠爽口好味———飯係用日本米,食落有口感加上佢既————-汁煮得好好味,平日小吃飯的我,————-今日都食多左飯😅@味噌🥣——好多海草同蔥,好好飲😋餐飲🍋🍵——紅茶夠香,不加糖的我——————-🍋也不會有苦的味道,👌👌服務員有兩個我覺得特別好,隨左有笑容同有禮貌,見佢地工作時都好主動幫客人👍👍@第1個—-同入門口帶位果個同一個人,好高穿黑T恤帶眼鏡男士🤗好有禮貌同笑容協助有小朋友的客人,而且不會覺得不耐煩,👍👍👍👍😊@
今日再去食物同服務都進步哂,認真吳錯👍
入門口帶眼鏡黑色T恤男士帶位
———-有笑容又有禮貌👍
枱上又係放左有濕同乾紙巾—-good
睇左餐牌叫左個豚肉反套餐➕餐飲熱🍋茶
套餐內有一個🥣➕沙律➕小食😋
@小食係昆布——小食好好味,好小日本餐既
—-小食係昆布加有小小肉碎在內😋😋好味
@沙律菜——正常沙律菜👌
@豚肉反——豚肉煮得不鞋身,夠爽口好味
———飯係用日本米,食落有口感加上佢既
————-汁煮得好好味,平日小吃飯的我,
————-今日都食多左飯😅
@味噌🥣——好多海草同蔥,好好飲😋
餐飲🍋🍵——紅茶夠香,不加糖的我
——————-🍋也不會有苦的味道,👌👌
@第2個—-穿白色衣,面頭掛上黑色圍裙,帶眼鏡的一個年輕男士🤗
見到佢好主動周圍望見邊D客人食完嘢就幫佢執好枱,仲好有禮貌問客人喝什麼餐飲,好留意D客人想要D乜嘢👍👍👍👍😊
又可以再去的食肆🤣🤣

2018-12-07 1965 views
我在尖沙咀商場,「K11」樓上的鮮花料理主題餐廳「朝花X拾」裡面,食了一個跟「鮮花料理」,或者「以花入饌」都沒有太直接關係的下午茶之後,本來還以我是時候坐港鐵離開尖沙咀了。怎料我一經常走落樓下,在「K11」臨近尖沙咀港鐵站入口的位置,又發現到一間疑似有韓國雪奶冰甜品可以食的食店,店名就被稱呼叫做「Wired Green」。不過「Wired Green」在實際上,其實只是一間日本菜餐廳,「Wired Green」餐牌有一款甜品,是類似韓國雪奶冰的甜品,然而它的名稱實際上卻是冰刨生果,跟牛奶製作而成的牛奶布甸。「Wired Green」這款牛奶布甸的全名,叫做「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」。試食的感覺告訴我知道,「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」的食法有點像銅鑼灣的韓國菜餐廳「SeoulmXXe Cafe」。銅鑼灣的「SeoulmXXe Cafe」雪奶冰做法,是在純水刨冰表面,加上一個濃厚牛奶製成的雪糕球,然後等到牛奶雪糕球融化,雪糕球的汁液就會融入刨冰裡面,變成合成版本的雪奶冰。「Wired Green」廚房做法是先製作

「Wired Green」廚房做法是先製作碎冰出來,堆起碎冰之後淋上牛奶跟芒果糖漿,最後再在牛奶刨冰上面,加上一球牛奶雪糕球,變成另一個版本的雪奶冰。

雖然我自問已經試食過很多款的日本雪花冰,由最初純粹在刨冰表面淋上不同味道的糖漿,到後來有些日本輕食甜品店,開始嘗試在刨冰內部釀入牛奶雪糕、乳酪或者布丁,然後再在刨冰表面淋一層糖漿作結尾。

我發現現在的日本系刨冰甜品店,像「冰川菓屋」和「EXX」,在製造日系「雪花冰」的期間,變得比以前更加用心,會嘗試為刨冰製造甜味餡料,變得味道不遜色於韓國雪奶冰的日系甜品

於是我決定在嘗試「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」,先點一份日本系的吉烈豬扒三文治,食完吉烈豬扒三文治之後,再慢慢品嚐刨冰甜品「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」。

屬於「Wired Green」自己版本的吉烈豬扒三文治,名稱叫做「和風汁吉烈豬扒三文治」,「Wired Green」的「和風汁吉烈豬扒三文治」,還另外製作栗米沙律,以及炸薯條作為配菜。

至於「Wired Green」的甜品「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」,售價大致上跟有售賣日系雪花冰的日本甜品店,或者有售賣韓國雪奶冰甜品的韓國甜品餐廳相若,都是賣港幣八十八元。

我在點菜時事先向「Wired Green」的侍應提出要求,在我享用完「和風汁吉烈豬扒三文治」之後,才安排叫起送上甜品「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」。

所以我就可以安心,在享用「Wired Green」的「和風汁吉烈豬扒三文治」之後,然後才開始品嚐「Wired Green」的甜品「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」,不用擔心「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」會融化。

「Wired Green」售賣的雪花冰甜品「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」,分別有士多啤梨味跟芒果味兩款口味,可供光顧「Wired Green」的食客選擇。

我最後選擇了芒果味的刨冰「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」,「Wired Green」在我叫起,可以正式把芒果味「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」送過來的時候,旁邊還有一小瓶類似糖漿,實情是牛奶的調味料。

不久「Wired Green」的「和風汁吉烈豬扒三文治」率先製作完成,侍應端着三文治送到我的面前。先說三文治的外表,「Wired Green」處理三文治做法不像日本,三文治連着包裝紙被切開兩半。

結果「Wired Green」的「和風汁吉烈豬扒三文治」,跟栗米和炸薯條擺碟雖然完美極了,仿如一件藝術品一樣,但是卻失去了正宗日本吉烈炸豬扒三文治,連盒上的親切感覺。

至於「和風汁吉烈豬扒三文治」旁邊的炸薯條,炸薯條的質地偏向粗身的版本,但是炸薯條口感,卻是偏向有點像在連鎖快餐店,食法式炸薯條的感覺。
和風汁吉列豬扒三文治

食「Wired Green」質地粗大,但是口感又不太粉的炸薯條,這應該是我記憶之中的第一次,但是食這樣的炸薯條,始終無可避免地需要點蕃茄醬以作調味之用。

因為這樣粗身而口感不粉的炸薯條,我每次食得到的味道都會偏向比較淡,鹽味不重,最後還是需要依賴蕃茄醬作為調味,才能吃得完所有炸薯條。

至於「和風汁吉烈豬扒三文治」的味道,我覺得它是甜味之中,夾雜強烈鬆脆口感的感覺,因為三文治除了有,口感炸得非常鬆脆的吉烈炸豬扒之外,中間還夾着很多濃厚酸味的酸菜絲。

酸菜絲夾在麵包方包,跟吉烈炸豬扒之間,為「和風汁吉烈豬扒三文治」製作出很重空氣感,每一口口感都很鬆軟,兼且很有彈性感覺的日式吉烈炸豬扒。

或許因為我始終,未正式嚐試過日本正宗的吉烈炸豬扒三文治,所以無從比較香港跟日本兩者的優劣。但是「Wired Green」的「和風汁吉烈豬扒三文治」,麵包始終未經過烘烤,所以麵包稍欠鬆脆的口感,稍為打了折扣。

至於「和風汁吉烈炸豬扒三文治」中間的吉烈豬扒,吉烈炸豬扒炸得十分鬆脆,內裡十分飽滿的新鮮吉烈炸豬扒,這樣的吉烈炸豬扒一定要趁熱食才行。

「和風汁吉烈炸豬扒三文治」好食,除了因為有新鮮炸起的吉烈炸豬扒之外,還因為炸豬扒與麵包之間,還有一大撮味道很甜的和風醬汁,甜味的和風醬汁跟酸菜絲合而為一後,才吃到味道酸甜又有口感的三文治。

在我差不多快要食完「和風汁吉烈炸豬扒三文治」之時,我開始示意「Wired Green」的侍應,是時候可以把叫起的刨冰甜品「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」拿出來,送到我的檯面面前。

「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」的外型,跟一般日系的雪花冰有一點點的分別,甚至是有點像韓國系的雪奶冰。而且「Wired Green」還刻意為「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」附送了一瓶疑似花奶,又似煉奶的牛奶液體。

我把煉奶倒進「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」刨冰的頂層,這做法跟我以往,在旺角的韓國菜餐廳「NXn」裡面,食的芒果雪花冰十分相似。

不過「Wired Green」的「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」裡面的構造,跟「NXn」的芒果雪花冰就不一樣。我甚至可以說「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」內在結構,很像「氷川菓屋」「EXX」的雪花冰。

「Wired Green」「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」製成品跟「氷川菓屋」「EXX」雪花冰的最大分別,是「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」造型比較扁平,沒有那麼容易倒塌。

而且「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」裡面,原來還夾雜了,疑似意大利牛奶奶凍的布甸甜品。那個疑似意大利牛奶奶凍的布甸,擁有非常濃厚的牛奶甜味,那甜味是就算不加奶調味,也可以吃到的牛奶甜味。

此外,「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」除了濃厚的牛奶甜味之外,還有來自表面的甜味芒果糖漿。芒果糖漿淋到本來甜味也是很濃的雪糕球之後,雪糕球立刻增添了甜味。

「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」牛奶布甸雪花冰,除了雪花冰味道有濃郁的牛奶甜味之外,還有作為點綴調味的甜味芒果糖漿,以及甜味牛奶布甸,是「和風汁吉烈炸豬扒三文治」以外的另一個驚喜。

而且「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」實際上價錢不算昂貴,一客才收費港幣五十八元,「Frozen Fruits Flake Panna Cotta」看來又不像韓國雪奶冰那麼成本昂貴,是值得一試的甜品菜式。
2018-09-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$143 (Tea)
和風汁吉列豬扒三文治
2018-12-03 371 views
其實我真係成日食wired cafe/wired green😂😂因為出街食野成日都好油好熱氣Wired cafe /wired green 係日底fusion 菜 好多飯都有唔少既蔬菜配料 仲要做得好食今日黎到尖沙咀諗唔到食咩就碌入黎喇見到隔離枱點左哩個覺得幾吸引就跟住點明太子芝士玉子燒一切開d芝士同明太子就湧出黎成口都係芝士同明太子 好幸福鐵板燒安格斯牛牛定食Umm 坦白講有d失望牛好多筋同肥膏 同埋我本身以為係乾身 點知係濕煮都冇咩牛味 唔係咁推介下面既菜同洋蔥反而幾好食有我最鍾意既面豉湯 仲有d配菜都會令我覺得健康左哩個魚真係好食 唔係講笑 好想知係點整入口即溶仲有甜甜地既醃料好味道送飯一流
因為出街食野成日都好油好熱氣

都冇咩牛味
唔係咁推介
下面既菜同洋蔥反而幾好食

有我最鍾意既面豉湯 仲有d配菜都會令我覺得健康左

哩個魚真係好食 唔係講笑
好想知係點整

入口即溶
仲有甜甜地既醃料
好味道
送飯一流

2018-11-29 315 views
本身諗住返屋企點知又俾人急call,唯有係尖沙咀食d野再上路。一早係openrice度bookmark左幾間餐廳,但係由於本人太懶既關係,就此作罷。我決定以最快的方法-- 就係是但望下個menu就入左去,估唔到有驚喜。我去既時候唔多人,一入去就有位。由於佢既裝潢都幾有自然風味同闊落,就算坐近門口都冇局促既感覺。兩張枱中間仲好貼心甘擺左個籃俾我地裝野,值得一讚。我嗌左個set岩曬三心兩意既我。主食幾有驚喜。首先講左個烏冬先,唔似平時係屋企買既壽x牌,依度既烏冬幾彈牙,幾有咬口,配埋個濃郁的湯底真係唔錯。不過講到最正一定係個鰻魚飯,我本身冇睇清楚menu 以為係蒲燒鰻魚飯,原來係滑蛋鰻魚飯,食完覺得如果想好好地dap真d個鰻魚味,一定要吃後者。d鰻魚燒得好香,冇骨冇腥味又淋,再係上面淋上蛋漿變成的半熟蛋,夾埋洋蔥、冬菇、飯一齊食,諗起都開心。美中不足既係除左冬菇 佢仲加左雞脾菇 我自己就覺得唔係好夾 不過整體既水準真係幾好,我依d細食既人決定分上下半場都要食曬佢地落肚。前菜係細細兜既蘿蔔絲同沙律。沙律冇乜特別,正正常常+好多好多日本胡麻醬。蘿蔔絲有曬紅白兩款仲有少少豆乾,係點天婦羅🍤果碟野

我嗌左個set岩曬三心兩意既我。
whole set

烏冬

滑蛋鰻魚飯

前菜係細細兜既蘿蔔絲同沙律。沙律冇乜特別,正正常常+好多好多日本胡麻醬。蘿蔔絲有曬紅白兩款仲有少少豆乾,係點天婦羅🍤果碟野既味, 我自己就覺得太淡,普通啦。
蘿蔔絲

是日takeaway:
一個裝滿鰻魚同烏冬既胃
仲有 相信懶人都可以食到好野既心❤️
2018-11-23
$120 (Lunch)
whole set
烏冬
滑蛋鰻魚飯
2018-11-15 401 views
今日去k11行街,食番個tea set先。尼間位於k11既「Wired Green」。我之前食過一次,今日帶朋友黎食。佢有兩款野必點,一定要食:「厚厚三文治」同「沙津配法式多士」其他個d就可以ignore 左佢都得嫁啦。今次我地點左「火腿芝士蛋醬三文治」,厚厚既三文治,外相已經相當有睇頭,咬落去三文治既配料擁入口腔入面,真係好滿足呀!另外點左「火腿三文魚沙津配法式多士」。沙津對我黎講係其次(因為本人對沙津無咩太大既喜好)。個法式多士配雲呢拿雪糕,簡直係水火交融,法式多士既熱情配上雪糕既冰冷,大家互相融為一體,真的不得了。多士仲要係多脆內軟,真係無得嘆。一定要試!!
火腿三文魚沙津配法式多士配雲呢拿雪糕
火腿芝士蛋醬三文治