2024-08-25 369 views
喺餐廳林立嘅山林道,有間價錢合理,嘢食又幾靚,仲唔會坐得好逼嘅cafe。“喺度做乜” (Whatsup Cafe)我冇寫錯餐廳名,佢真係叫”喺度做乜”😂。一入去,樓底高,餐枱有一定距離,已經可以加分。當然,通常有空間感餐廳,最後都係喺價錢上反映番,尤其呢度係市區中心。不過,一睇之下,好多嘢食價錢都幾合理。如果叫set dinner很多都只係賣百幾蚊,相當平民。不過,今晚胃口唔多,我哋選擇散叫,可以叫啲更特別嘅嘢食。Tiramisu Latte $68 - 呢杯咖啡,不,應該話作為甜品飲品,佢實在太出色。熱辣辣嘅奶泡,溫柔嘅咖啡味,用嚟點咖啡嘅餅乾,加埋一齊可以當係好有層次同滿足感嘅熱飲。鵝肝蒜香法包 $128 - 表面上128已經係正統餐廳價錢,但要留意佢有兩件,加上佢嘅鵝肝好厚身,其實我覺得都算抵食。至於外脆內軟呢啲,就理所當然,最重要係冇特登鋪層粉喺面。白松露惹菌忌廉配酥餅 $78 - 好啦冇乜胃口,諗住叫個小食,點知嚟到咁大份😂。結果我哋未上甜品已經飽晒。咁當然主要係白松露惹菌醬係好惹味,我哋自己食多咗😅,而酥餅都唔少嘢。開心果牛角窩夫(轉抹茶雪糕) $68 - 算啦,區區一個甜

“喺度做乜” (Whatsup Cafe)

開心果牛角窩夫(轉抹茶雪糕) $68 - 算啦,區區一個甜品兩個人食,實食得晒嘅…結果嚟到原來係兩件牛角窩夫😅。我哋故意叫開心果醬去襯抹茶雪糕,睇吓呢個綠色組合嘅效果如何。結果各自味道嘅表現都好好。

結果二人連加一食咗$400有找,相當滿足。呢度坐得舒服,氣氛輕鬆,尤其適合喺附近買完野之後嚟休息吓。
2024-08-25
2024-07-08 704 views
估唔到今時今日都可以用一蚊就食到一件蛋糕,仲要係尖沙咀地舖,店家真係各出奇謀吸引香港人,大家真係要多多留港消費支持小店!🌖D8 香烤澳洲羊架拼德國腸配薄荷燒汁$218一碟有三件羊架,肉多肥膏少,羊羶味唔算重,如果可以配埋薄荷啫喱就Perfect;印象中嘅德國腸就係又粗又長,呢個德國腸竟然係幼幼短短,好在味道唔鹹,適合香港人口味👍🏻。🌖H 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯$168龍蝦超多膏,肉質結實唔會霉,略嫌有少少Over Cook;意大利飯偏熟,中間唔會有生米嘅感覺,忌廉汁唔會太漏,絕對可以輕鬆K.O.!🌖柚子沙冰 原價$57,跟餐-$34炎炎夏日沙冰絕對係好選擇,夠晒透心涼!而且柚子味道清新,夠曬refreshing,味道稍甜,減甜會更好~🌗London Fog 原價$45,跟餐-$34睇product name 唔知係乜黎所以問下店員,原來係伯爵茶鮮奶,一向都鍾情伯爵茶味咁梗係叫黎試下~伯爵茶味較淡,口味上似係入門級奶茶,就算晚飯時間飲都唔怕會訓唔著。🌖紐約芝士蛋糕 $1餅底厚薄適中,芝士層較平常嘅紐約芝士蛋糕軟,質感香滑,一蚊真係成本都唔夠cover,大家真係要多多支持小

🌖D8 香烤澳洲羊架拼德國腸配薄荷燒汁$218

🌖H 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯$168

🌖柚子沙冰 原價$57,跟餐-$34
🌗London Fog 原價$45,跟餐-$34

🌖紐約芝士蛋糕 $1
餅底厚薄適中,芝士層較平常嘅紐約芝士蛋糕軟,質感香滑,一蚊真係成本都唔夠cover,大家真係要多多支持小店~
2024-06-25
又完成忙碌嘅一週,想去飲嘢之前填一填肚,黎到佐敦山林道嘅「喺度做乜」先知換咗手,雖然裝修同上手差唔多,不過班底唔同咗首先感覺係服務態度好咗好多!店員態度十分殷勤,仲好細心介紹菜單,實屬難得俾個讚👍🏻 菜式同價錢方面都大眾化,期待值都高😎晚市套餐都有包餐湯,是日係南瓜龍蝦湯🦞 兩者分開來飲就飲得多,原來結合一齊都可以咁溫和👍🏻 好嘅餐湯為成個晚餐加左唔少分😋《 波士頓龍蝦半隻配白松露忌廉汁意大利飯 》🦞$158 4.5 / 5芝士焗龍蝦賣相好吸引,表層芝士焦香誘人,拮落去發現啖啖肉之餘仲有蝦膏😋白松露忌廉汁香噴噴又滑溜,意大利飯挺身有咬口🍚 套餐仲可以選擇配鮮茄汁同手工扁面,口味百搭😋《 炭烤美國1855牛肋排配蜜糖燒汁 》🥩 $188 4.5 / 5牛肋排外表經炭烤,表皮脆口之餘,肉質細嫩筋位零舍香口又唔黐牙!蜜糖燒汁令到牛肉更加惹味~配埋甘甜軟滑嘅紫薯蓉,份量十足大飽口福😁《 提拉米蘇蛋糕 》🍰 $48 4 / 5蛋糕有濃郁嘅咖啡香,口感𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺甜度適中👍🏻———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛

《 提拉米蘇蛋糕 》🍰 $48 4 / 5
蛋糕有濃郁嘅咖啡香,口感𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺甜度適中👍🏻

———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛💛
———————————————
Dinner
餐廳名字非常有趣 位處山林道有間cafe 到底 「喺到做乜」? 原來餐廳簡約設計 白色主調 有上下兩層 是約三五之己朋友輕鬆暢聚的好地方 Dinner Set包餐湯+沙律+主菜+餐飲 更可以半價加配小食 非常經濟🥣🥗是日餐湯配以麵包脆脆 而沙律也非常精緻 以玻璃樽盛載 醬汁另上 喜歡加幾多由自己決定 🍝波士頓龍蝦配白松露忌廉手工扁粉 $158白松露味很香濃 意粉口感煙韌 非常掛汁龍蝦半隻及原隻蟹鉗啖啖肉 並加了蟹籽芝士予以烹焗意粉更以三色椒及菇類伴炒 顏色及營養滿分 份量十足🍖燒烤醬美國豬梅肉拼北海道元貝 $198燒烤汁酸甜開胃 豬梅肉煎得煎香 元貝雖然是炸 但依然嫩口而伴菜有綿滑紫薯泥 超甜粟米及什菇 份量定能讓你棒腹而回🍹餐飲可選凍白桃烏龍及熱紅茶😋🍨Berry Croffle $68餐單有幾款甜品蠻吸引決定叫一款滿足一下甜品胃藍莓及草莓酸酸甜甜 Croffle 酥脆 配上大大球雲呢拿味雪糕 冷熱交融非常好吃不枉我留肚吃這甜點 大推

🍝波士頓龍蝦配白松露忌廉手工扁粉 $158

餐單有幾款甜品蠻吸引
決定叫一款滿足一下甜品
不枉我留肚吃這甜點 大推

Dinner
今日喺尖沙咀行街,夜晚見到呢間餐廳名咁特別,而且入邊都坐咗唔少人,所以就決定入去試吓🤓🔖龍蝦(半隻)白松露手工扁麵💰168推薦大家嚟呢度試吓龍蝦白松露手工扁麵🦞龍蝦夠晒多膏,而且肉質爽彈🫶🏻至於扁麵質感方面都夠晒有咬口,可能係同手工製有關吧😋松露味道亦夠突出,整體令人滿意🤗💫推薦指數: 9/10🔖香草燒春雞💰178呢個燒春雞比想像中大隻,而且上枱嘅時候候已經一開二,所以進食嘅時候都比平時更為方便😆春雞外皮香脆,食落去有淡淡香草嘅味道,而且係雞胸、雞髀定係雞翼都夠晒入味🐥另外仲配咗一啲蔬菜同埋紫薯蓉,夠哂滿足啊🤓💫推薦指數: 8.5/10🔖黑松露香脆薯角💰68薯角質感綿密,外面又夠香脆😋最欣賞係餐廳喺薯角嘅面頭灑滿咗黑松露碎,所以食落去黑松露味好香濃㗎😍💫推薦指數: 8/10🔖熱情果白桃梳打💰57由於呢杯飲品係加入咗蝶豆花嘅關係,所以會出現漸層嘅效果🤩熱情果同白桃嘅味道同樣突出,相互平衡😚而且甜度亦都恰到好處,飲落去夠晒清爽😋💫推薦指數: 8/10-溫馨提示👉🏻一坐低之後,店員會送上一碗仔嘅焦糖爆谷🍿咁就可以食住等😆

🔖龍蝦(半隻)白松露手工扁麵

💰57
💫推薦指數: 8/10

溫馨提示

5 day(s) ago 0 views
睇完中秋花燈,去山林道醫肚。Cafe 環境幾舒適,適合同閨蜜聊天。🍴全日早餐:好多配料!有牛角窩夫、煙三文魚、雞肉腸、薯餅、滑蛋等等,都幾飽肚,同埋煙三文魚🍣唔太咸,質地似新鮮三文魚咁肥美👍🏻。🍴美國牛肋扒配蜜糖燒汁:兩大塊牛肋骨配紫薯泥。蜜蜂燒汁開胃,牛肋骨則偏肥,而紫薯泥甜甜地,吸睛又易入口。🍴Dinner set 跟$34飲品、湯同蒜蓉包。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🍴Dinner set 跟$34飲品、湯同蒜蓉包。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
6 day(s) ago 0 views
平日約左老公放工食個晚飯先返屋企!見老公喺尖沙咀放工,就喺附近搵間cafe,坐下,chill下! 見Openrice幾多好評,個名又幾得意XD,就入去試下!! 因為我地比較早,所以cafe比較寧靜,好岩傾計! 食食下就漸漸多客人,因為餐廳樓底比較高,都唔會好嘈XD (本人比較鐘意靜靜地🤫) 我地叫左兩個Pasta!!🍝煙三文魚忌廉野菌天使麵(HKD$128)鋪上滿滿既煙三文魚!! 下面就係好creamy既天使麵😋😋 我本人比較鐘意食天使麵,因為覺得比較掛汁!煙三文魚既鹹味同creamy既天使麵balance返!唔會覺得好膩!! 🦞龍蝦(半隻)白松露手工扁麵(HKD$168)老公鐘意食海鮮,所以佢叫左個龍蝦意粉XD!! 我都偷左啖龍蝦試下!好鮮味!!焗得岩岩好!白松露味好香😍 手工扁麵好有咬口!!估唔到都好掛汁!每一啖都充滿住松露既香氣! 🍨紅豆抹茶牛角窩夫(HKD$68)食cafe當然唔少得甜品!! 因為當日冇晒抹茶雪糕,變左士多啤梨雪糕XD 轉下新口味!店家比左超多紅豆!!牛角窩夫熱辣辣,再配一啖雪糕😋😋😋 正!! 下次可以試下食個tea飲杯咖啡☕️ #hkblogger #hkfoo

我地叫左兩個Pasta!!

煙三文魚忌廉野菌天使麵

🍝煙三文魚忌廉野菌天使麵(HKD$128)

龍蝦白松露手工扁麵

🦞龍蝦(半隻)白松露手工扁麵(HKD$168)

抹茶紅豆牛角窩夫

🍨紅豆抹茶牛角窩夫(HKD$68)

下次可以試下食個tea飲杯咖啡☕️

#hkblogger #hkfoodie #whatsupcafe #hongkongcafe #goodfood #yummy #tstfood #tst #pasta #lobsterlover #redbean #loveeat #jennyloveeat #cafe

煙三文魚忌廉野菌天使麵
龍蝦白松露手工扁麵
  • 鮮忌廉野菌煙三文魚天使麵
6 day(s) ago 16 views
啲嘢食望落去好似好平,但係原來仲隱藏收費。諗住去同朋友聚餐,見到樓面嘅態度真係想即刻走,唉,想食嘅嘢又話冇都算,見到(鮮)海班魚諗住試吓,點知嚟到一食落口好重雪藏味都不突止仲要霉。一定冇下次。個朋友叫鴛鴦扒飯個汁係涷嘅,仲要有層膜,之後啲肉係用鬆肉粉。啲嘢又貴又唔好食👎仲見到加$1有甜品,店員好惡咁話‘冇呀冇呀,夜晚先有呀’去到埋單比卡又話卡機壞 ,現金有88折望下張單冇打折嘅,原來係menu 已經折咗,仲衰過加1服務費。冇下次山林道仲有好嘅選擇
啲嘢食望落去好似好平,但係原來仲隱藏收費。
諗住去同朋友聚餐,見到樓面嘅態度真係想即刻走,
一定冇下次。
啲嘢又貴又唔好食👎
仲見到加$1有甜品,店員好惡咁話‘冇呀冇呀,夜晚先有呀’
去到埋單比卡又話卡機壞 ,現金有88折
冇下次

山林道仲有好嘅選擇
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2024-09-13 0 views
最近都好忙,終於有時間打下食評啦!今日去咗尖沙咀山林道呢一間Cafe,見到二人餐$438都包咗幾多嘢食🥰1️⃣ 是日餐湯及蒜香法包嗰日嘅餐湯有粟米湯,粟米嘅份量都好多啊,飲完都已經有少少飽😆2️⃣ 頭盤 - 黃金吉列炸蠔(4選一)炸蠔啱啱炸起,熱辣辣,好好食🤭3️⃣意大利粉/ 飯 - 澳洲牛柳香草醬意大利粉(三選一)牛柳嘅份量都好多,而且意粉入面有好多紅黃椒同蘑菇等伴菜,食落層次豐富,香草醬都好香呀🥰4️⃣主菜 - 燒烤醬西班牙黑毛豬鞍(四選一)豬胺肥瘦相間,燒烤醬同豬胺,果然係好好嘅配搭😍而且擺碟都有心機㗎,有番薯蓉,秋葵同埋炒過嘅羽衣甘藍,好豐富呀💗5️⃣甜品- 是日甜品甜品可以選擇三款芝士蛋糕入邊嘅其中兩款,或者加錢要牛角包窩夫,我哋就揀咗食朱古力芝士蛋糕同埋柚子芝士蛋糕😍柚子芝士蛋糕,味道比較清新,朱古力就好香濃嘅朱古力味,滿足呀☺️6️⃣飲品 - 抹茶牛奶及薄荷朱古力飲品可以選擇$34或以下嘅飲品,我哋就加錢叫咗薄荷朱古力同埋抹茶牛奶,打卡啱晒呀☺️另外值得一提嘅係,一坐低餐廳會提供爆谷,可以食住再諗嗌咩食呢😝

1️⃣ 是日餐湯及蒜香法包

2️⃣ 頭盤 - 黃金吉列炸蠔(4選一)
炸蠔啱啱炸起,熱辣辣,好好食🤭

3️⃣意大利粉/ 飯 - 澳洲牛柳香草醬意大利粉(三選一)

4️⃣主菜 - 燒烤醬西班牙黑毛豬鞍(四選一)

5️⃣甜品- 是日甜品

6️⃣飲品 - 抹茶牛奶及薄荷朱古力

2024-09-12 80 views
工作了一整天,真是挺累的。來到尖沙咀的山林道,這裡有很多Cafe,見到其中一家店名好特別:喺度做乜 Whatsup cafe,於是進去吃點美食慰勞一下自己。### 香蕉朱古力牛角窩夫這款甜品令人驚歎,非常有藝術感,就連咖啡粉的灑落都很有講究,太吸引了!牛角窩夫外面脆,內裡拉絲有韌性,上面一個不規則形狀的朱古力雪糕球,漸漸融化在窩夫上面,絲滑香甜,朱古力的醇厚與香蕉的柔軟,令人感受到幸福的滋味!### 乳酪海岸好豐富啊,充滿了色彩與層次!乳酪如同雲朵般散開,奶香四溢,酸酸甜甜,搭配大量的黑葡萄,綠葡萄,香蕉,藍莓,瓜子仁,葡萄乾,脆米,杏仁,玉米片,芋頭幹和食用花,五彩繽紛,口感豐富!### 紅豆抹茶牛角窩夫抹茶雪糕球清新恬淡,紅豆的甜蜜軟糯,真是好有魅力!### 白松露忌廉野菌配酥餅野菌鮮美柔滑,將酥餅沾上白松露忌廉,就會有忌廉的順滑與白松露野菌的獨特香醇氣相互交融!### 蜜糖雞翼烤的金黃酥脆的雞翼外皮,加了少少蜜糖有絲絲甜,肉質鮮嫩!

### 香蕉朱古力牛角窩夫

### 乳酪海岸

### 紅豆抹茶牛角窩夫
抹茶雪糕球清新恬淡,紅豆的甜蜜軟糯,真是好有魅力!

### 白松露忌廉野菌配酥餅

### 蜜糖雞翼
烤的金黃酥脆的雞翼外皮,加了少少蜜糖有絲絲甜,肉質鮮嫩!
2024-09-12 0 views
今次無啦啦黎到山林道行行下唔知做乜,突然見到有間喺度做乜既Cafe,於是就入去試試喇!我地呢次嗌左二人套餐😎是日餐湯&蒜蓉包🥖今次既湯係蕃茄🍅湯,酸酸甜甜中規中矩👍🏻,個蒜蓉包香脆可口,我就好鍾意浸落d湯度軟軟脆脆就岩岩好🥰🥰🥰白酒忌廉藍青口平時我都食開貝類海鮮,今次呢個白酒香濃、忌廉香滑、青口鮮甜🤤🤤🤤,食到我停唔到口蟹肉露筍鮮蝦🍤黑松露意粉🍝啖啖意粉都充滿晒黑松露既味道,好香意粉又做到彈牙程度,蟹肉絲同蝦都好鮮,份量多安格斯肉眼牛扒🥩嗌左五成熟,口感幾好幾嫩,幾好切一d都唔會話好韌😋,係一塊合格既牛扒,配菜仲有我最愛既番薯蓉😍是日甜品🍰叫左朱古力🍫芝士蛋糕同柚子芝士蛋糕,兩個都好好食,本人就鍾意柚子個味道清新啲,朱古力芝士蛋糕有勁濃嘅朱古力味,唔會死甜,唔錯👍🏻🏠環境:8/10🌟味道:8/10💰性價比:8/10🙇🏻‍♂️服務:8/10📍喺度做乜Whatsup cafe 尖沙咀山林道3號地舖#hkfood#yummy#相機食先#hkfoodie#852food#foodahoilc007#尖沙咀美食#山林記#喺度做乜#whatsupcafe#西餐#高質cafe

是日餐湯&蒜蓉包🥖

💰性價比:8/10
🙇🏻‍♂️服務:8/10

📍喺度做乜Whatsup cafe
尖沙咀山林道3號地舖

星期日同朋友出咗尖沙咀行街❤️行完街梗係要食埋飯先返屋企啦!我哋就去咗山林道搵食啦💖見到呢間西餐廳裝修得幾靚,就入咗去食啦😇餐湯係蘑菇忌廉湯🤓味道好濃厚可以配埋旁邊嘅蒜蓉包一齊食😋黑椒蒜油豬柳意大利粉豬柳份量都唔少,每一塊都香煎過!意粉好有咬口,仲有陣陣黑蒜油嘅味道🌟三文魚凱撒沙律沙律菜非常爽脆又新鮮,煙三文魚鹹鹹香香😚忌廉青口青口好肥美,肉質好Creamy,同忌廉汁真係好夾呀🥰另外仲嗌咗一杯玫瑰桃茶✨桃味相當突出😁
星期日同朋友出咗尖沙咀行街❤️
行完街梗係要食埋飯先返屋企啦!
我哋就去咗山林道搵食啦💖

見到呢間西餐廳裝修得幾靚,就入咗去食啦😇

餐湯係蘑菇忌廉湯🤓味道好濃厚

可以配埋旁邊嘅蒜蓉包一齊食😋

黑椒蒜油豬柳意大利粉

豬柳份量都唔少,每一塊都香煎過!
意粉好有咬口,仲有陣陣黑蒜油嘅味道🌟

三文魚凱撒沙律

沙律菜非常爽脆又新鮮,煙三文魚鹹鹹香香😚

忌廉青口

青口好肥美,肉質好Creamy,同忌廉汁真係好夾呀🥰

另外仲嗌咗一杯玫瑰桃茶✨桃味相當突出😁
  • 黑椒蒜油豬柳意大利粉
  • 忌廉青口
長大後忙裏偷閑的一喘息也變得奢侈今日揀咗間餐廳個名好寫真簡單一句喺度做乜?出嚟食個飯傾吓偈呀。可能都會成為大家嘅救命鐘🤪今次推介呢間西餐廳提起山林道既 喺度做乜=====================🏠餐廳位置都算方便喺佐敦地鐵站D出口行大概3分鐘就會見到喺山林道一轉上去三四個舖位📋餐點選擇一行三人叫咗兩個餐餐廳好貼心咁比多一份餐湯同餐包人人都有份食餐湯每日都唔一樣今次係粟米湯配蒜蓉包嚟之前仲有爆谷俾大家食住傾偈🍿我哋叫左1️⃣明太子軟殼蟹意粉基本上去親西餐廳有呢一個combo 我都會試,軟殼蟹份量唔吝嗇,亦做得香脆可口,意粉醬汁足夠,而且好掛話,每一注意粉都食到滿滿嘅明太子粒粒👍🏻2️⃣美國牛肋骨配蜜糖燒汁牛肋骨係偏牛仔骨既做法,份量亦足夠,唔會太肥,口感唔錯,配菜都有誠意,係唔叫澱粉質但又會食得飽肚嘅選擇,薯蓉用紫薯蓉感覺再健康多一啲,唔錯!甜品我哋叫咗開心果麻糬牛角窩夫食起嚟有啲驚喜,而且個感覺係好夾好食嘅上邊有條細細的蜜瓜味雪條仔低B朋友玩咗好耐🤣但個味道又出奇地夾鹹鹹甜甜 窩夫亦新鮮麻糬口感好好食 好似食緊一嚿嚿迷你糯米糍係一個好好既收尾份量足夠三個人分啱啱好!坐坐吓傾傾吓又坐咗三
長大後忙裏偷閑的一喘息也變得奢侈
今日揀咗間餐廳個名好寫真
簡單一句喺度做乜?出嚟食個飯傾吓偈呀。
可能都會成為大家嘅救命鐘🤪

我哋叫左
1️⃣明太子軟殼蟹意粉
2️⃣美國牛肋骨配蜜糖燒汁

甜品我哋叫咗開心果麻糬牛角窩夫
食起嚟有啲驚喜,而且個感覺係好夾好食嘅
上邊有條細細的蜜瓜味雪條仔
低B朋友玩咗好耐🤣但個味道又出奇地夾
鹹鹹甜甜 窩夫亦新鮮
麻糬口感好好食 好似食緊一嚿嚿迷你糯米糍
係一個好好既收尾
份量足夠三個人分啱啱好!

坐坐吓傾傾吓又坐咗三個鐘😂😂
進入咗時間黑洞要即刻返屋企趕工🤪
用心小店需要多啲俾人知道
見到滿滿嘅細心位
值得支持!

#佐敦美食 #西餐廳 #cafe #尖沙咀美食
2024-09-07 0 views
$1吃到芝士蛋糕??!! 門口見到馬上walkin!!安排坐在文青牆旁 一坐低送咗碗爆谷! 夠搞怪!點了一個二人餐 $438偏淡粟米湯 配上重口味蒜蓉包剛剛好蜜糖雞翼將雞翼炸到香脆再淋上蜜糖~入邊雞肉依然鮮嫩多汁!! 時間掌握得剛剛好蟹肉蘆筍蝦意粉有落黑松露但味道不濃烈 不吃黑松露也可一試白汁底但忌廉十分輕手 擔心熱量也可以試羊扒店員表示店內熱賣餐點~一上枱便滿滿羊臊味!! 羊扒很瘦 沒有多餘油脂 健康之選套餐包兩杯$34或以下飲品 特飲補差價Blue Lagoon $57柑橘糖漿配上梳打水~甜蜜蜜夠晒清爽~Pina Colada $57菠蘿汁溝椰奶 有一絲絲菠蘿肉! 好飲!📍喺度做乜尖沙咀山林道3號地舖

$1吃到芝士蛋糕??!! 門口見到馬上walkin!!
安排坐在文青牆旁 一坐低送咗碗爆谷! 夠搞怪!
點了一個二人餐 $438
偏淡粟米湯 配上重口味蒜蓉包剛剛好

蜜糖雞翼
將雞翼炸到香脆再淋上蜜糖~
入邊雞肉依然鮮嫩多汁!! 時間掌握得剛剛好

蟹肉蘆筍蝦意粉
有落黑松露但味道不濃烈 不吃黑松露也可一試
白汁底但忌廉十分輕手 擔心熱量也可以試

羊扒
店員表示店內熱賣餐點~
一上枱便滿滿羊臊味!!
羊扒很瘦 沒有多餘油脂 健康之選

套餐包兩杯$34或以下飲品 特飲補差價

Blue Lagoon $57
柑橘糖漿配上梳打水~甜蜜蜜夠晒清爽~

Pina Colada $57
菠蘿汁溝椰奶 有一絲絲菠蘿肉! 好飲!

📍喺度做乜
尖沙咀山林道3號地舖
2024-09-05 45 views
“What's up” 非正式問候語,通常係問對方近況或表達關心❤️「最近點丫?」「喺度做乜?」常用於朋友之間,輕鬆和隨意交流。同朋友去”What's up Cafe”食飯再What’s up關心佢最近點先😆餐廳裝修簡潔明亮,晚餐由$1️⃣3️⃣8️⃣起,包餐湯及$34飲品🍝明太子軟殼蟹意粉$1️⃣5️⃣8️⃣軟殼蟹炸至金黃酥脆,每條意粉掛上creamy明太子醬,味道甚佳。🎃南瓜湯濃郁香滑,微甜南瓜🎃味道,配香脆蒜蓉包🥖。☕️榛子咖啡 (補差額$2️⃣3️⃣)榛子香氣撲鼻,口感順滑。🥗凱撒沙律$8️⃣8️⃣羅馬生菜🥬清新脆嫩,車厘茄,煎香bacon和香脆麵包粒,配上凱撒沙律醬汁同芝士粉,口感清新。☕️提拉米蘇咖啡$6️⃣8️⃣甜而不膩,豐富層次感。不得不讚,服務很好,點餐後送上爆谷🍿又常常斟水,呢個要加分👏🏻📍喺度做乜 Whatsup cafe地址: 尖沙咀山林道3號地舖
「最近點丫?」
「喺度做乜?」
常用於朋友之間,輕鬆和隨意交流。

🍝明太子軟殼蟹意粉$1️⃣5️⃣8️⃣

🎃南瓜湯
濃郁香滑,微甜南瓜🎃味道,配香脆蒜蓉包🥖。

☕️榛子咖啡 (補差額$2️⃣3️⃣)
榛子香氣撲鼻,口感順滑。

🥗凱撒沙律$8️⃣8️⃣

☕️提拉米蘇咖啡$6️⃣8️⃣
甜而不膩,豐富層次感。

📍喺度做乜 Whatsup cafe
地址: 尖沙咀山林道3號地舖