2023-08-04 21 views
來到新蒲崗想食乜嘢?梗係想食這間外觀,外觀到食物都咁美味美麗嘅Cafe啦再來一杯,蜜桃冰茶夏日熱唔熱透心涼嘅飲品,絕對係令人醉心而且冰茶同埋蜜桃嘅味道配合得天衣無縫啱晒喜歡涼浸浸夏日嘅你遇上一杯外貿極似富士山嘅飲品透心涼 有爆炸糖喺面頭 口感味道乜都齊凱撒沙律一啲都唔失禮重重嘅芝士味道,加上爽脆嘅蔬菜作為一個大餐嘅前菜或者開胃菜係最佳嘅選擇四重芝士手工薄餅包括水牛芝士 巴馬臣芝士 車打芝士 菲達芝士喜歡食芝士嘅你一定大快朵頤而且這裏的烹調手法拿捏得非常準確 還有拉絲嘅效果 脆脆的薄餅 濃濃嘅芝士味竟然可以喺新蒲崗出現 簡直係無敵加拿大冇激素豬腰柳兩件大大嚿非常厚切,淨係賣相流晒口水煎封效果非常好 保存住美味嘅豬肉味道肉汁鮮味齒頰留香 還有配粗粗上薯條餐湯,簡直係大滿足想食•焦糖咖啡芭菲非常精彩嘅一個甜品 忍唔住要相機食先層次口感,非常豐富 可以喺呢個甜品入面不斷尋寶 不同脆卜卜嘅嘢 雪糕奶油等等隨餐附送甘筍湯綿綿的感覺濃郁甘筍味道雖然係夏天都可以享受溫暖窩心嘅感覺下次想食乜嘢 就即刻來到新蒲崗入來食啦
來到新蒲崗想食乜嘢?
梗係想食這間外觀,外觀到食物都咁美味美麗嘅Cafe啦

再來一杯,蜜桃冰茶
夏日熱唔熱透心涼嘅飲品,絕對係令人醉心
而且冰茶同埋蜜桃嘅味道配合得天衣無縫
啱晒喜歡涼浸浸夏日嘅你

遇上一杯外貿極似富士山嘅飲品
透心涼 有爆炸糖喺面頭 口感味道乜都齊

凱撒沙律

一啲都唔失禮
重重嘅芝士味道,加上爽脆嘅蔬菜
作為一個大餐嘅前菜或者開胃菜
係最佳嘅選擇

四重芝士手工薄餅

包括水牛芝士 巴馬臣芝士 車打芝士 菲達芝士
喜歡食芝士嘅你一定大快朵頤
竟然可以喺新蒲崗出現 簡直係無敵

加拿大冇激素豬腰柳

兩件大大嚿非常厚切,淨係賣相流晒口水
煎封效果非常好 保存住美味嘅豬肉味道肉汁鮮味齒頰留香
還有配粗粗上薯條餐湯,簡直係大滿足

想食•焦糖咖啡芭菲
非常精彩嘅一個甜品 忍唔住要相機食先

隨餐附送甘筍湯
綿綿的感覺濃郁甘筍味道
雖然係夏天都可以享受溫暖窩心嘅感覺

下次想食乜嘢 就即刻來到新蒲崗入來食啦

平時完全不會去新蒲江 在附近工作完很餓 跟同事隨便找一家門面乾乾淨淨 不太多人的餐廳吃飯門口餐牌都ok 價錢又不貴就試試想吃定食 但猶豫3杯雞或咕嚕肉問了店員平常最多人選 或是推薦的?最後選了拔絲咕嚕肉定食有一大碗飯、2小碟前菜雲耳好香好入味卻不會太辣蓮藕片好爽口 每一款都吃光光 很開胃拔絲咕嚕肉好大塊肉份量也很多 而且每一塊都真的可以拉起長長的糖絲皮很脆 粉漿不會太厚裡面的肉很juicy多汁怪不得店員說是最多人點的一款定食沒有介紹錯 !!正我跟同事一起share了這一份定食另外每人各點了一份肉我吃煎羊架 沒想到有3件 份量很足粗薯條的量也不少 還有沙律附茄汁& 薄荷醬同事點了豬腰柳都有2大塊厚切豬同事說豬肉好好吃 不會柴 是脆皮豬的口感我們太餓都吃完 還說下次再來工作可以再來吃荔枝冰茶 不會太甜好好喝定食/肉類menu都可以半價+飲品 好划算6:30之後人開始很多 都坐滿了我們幸好是6點左右所以才沒人下次如果再來會記得訂位

門口餐牌都ok 價錢又不貴就試試

想吃定食 但猶豫3杯雞或咕嚕肉
問了店員平常最多人選 或是推薦的?
最後選了拔絲咕嚕肉

我們幸好是6點左右所以才沒人
下次如果再來會記得訂位
2023-08-03
  • 拔絲咕嚕肉
這一條街都是舊式舖頭為主 見到這個店舖名字設計 在細看Menu 在這一天的下午時光決定在這裏吃Tea time provide at 3-5pm 小店經營的形式 餐單主要為西式 也有特式的食品 🤍Margherita pizza 🍕 $60 簡簡單單的一個蕃茄芝士薄餅 想不到份量頗大 有四件大大的 拉絲芝士 配上有口感的蕃茄醬 薄脆的pie 非常滿意🤍黑松露流心芝士西多 $58 應該是這間店舖自創的充滿鹹香的芝士 加上松露醬 再加上糖漿 豐富了味蕾 Drink : 🤍Fuji mountain $33 碧水藍色乳酸飲品 爆炸糖在topping 就是乳酸飲品一杯 不錯的🤍Strawberry Smoothie $23 (after set price 50%off discount ) 清甜的士多啤梨味道 幼滑冰凍的口感
這一條街都是舊式舖頭為主

🤍Fuji mountain $33
碧水藍色乳酸飲品 爆炸糖在topping
就是乳酸飲品一杯 不錯的

清甜的士多啤梨味道 幼滑冰凍的口感
收工經過見到近期有多人推介既wanna eat餐廳,屬於工業清新文青風👍🏻, 所以都去左朝聖一下😋店內裝修以簡約為主🍽,少許清新佈置,感覺寫意休閒☕️,食物中西合璧fusion有特色,可以同朋友談心CHILL下 👍🏻周圍環境感覺好warm,係個適合聚餐打卡既地方✔️ 想食·拔絲咕嚕肉 定食👍🏻👍🏻 〔真心推介😋〕$98Wanna Eat Sweet & Sour Pork w/ Rice👍🏻 乒乓波甘大👍🏻 香脆👍🏻 熱辣辣👍🏻 外糖拉絲👍🏻 Juicy👍🏻 賣相吸引配 辣雲耳 蓮藕👍🏻 惹味開胃🙌🏻🙌🏻十級推薦✔️ 黑松霉蘑菇忌廉意粉〔真心推介😋〕$86Mushroom Spaghetti in Creamy Truffle Sauce👍🏻 掛汁👍🏻 極多蘑菇👍🏻 creamy 👍🏻 香濃黑松露味✔️ 黄金雞柳👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$55Golden Chicken Strip👍🏻 酥炸👍🏻 鹹蛋黃極多👍🏻 份量十足🙌🏻🙌🏻十級推薦✔️ 蜜糖芥未雞翼〔真心推介😋〕$48Honey Mustard Chicken Wings👍🏻 香脆👍🏻 惹味配 蜜糖芥末醬✔️榛子牛奶朱古力〔真心推介😋〕跟餐半價

✔️ 想食·拔絲咕嚕肉 定食👍🏻👍🏻 〔真心推介😋〕$98

👍🏻 特濃朱古力
  • 拔絲咕嚕肉定食
  • 黃金雞柳
2023-08-01 21 views
🎈Wanna Eat位於新蒲崗嘅高質小店,餐牌中西合璧除咗意粉、Pizza🍕仲食到中式小菜㗎而且有芭菲、窩夫等甜品,相當完美😚整體食物有質素,係一間用心經營嘅小店🔖[ 藜麥煙三文魚沙律 ]$86煙三文魚配沙律菜、藜麥、青瓜、蕃茄配搭簡單又清新🫶🏽沙律菜新鮮爽脆配上油醋汁,酸酸甜甜令味道更清新🔖[ 拔絲咕嚕肉定食] $98到店必食呢度嘅拔絲咕嚕肉❤️咕嚕肉圓碌碌🍽️賣相吸引有拔絲效果好特別👍🏽外皮酥脆唔厚粉,放耐咗都一樣咁脆內裡肉質juicy爽口,酸酸甜甜好啱送飯另外配有麻辣木耳及蓮藕,惹味又開胃🔖千島海鮮手工薄餅 $88手工薄餅口感特別煙韌烘得香脆,上枱時熱辣辣好吸引鋪滿芝士&千島醬,仲有粒粒帆立貝非常足料✨✨海鮮鮮味加上濃郁芝士,味道豐富🥰🔖Iced Mocha主食可以半價加配飲品😚
🎈Wanna Eat

位於新蒲崗嘅高質小店,餐牌中西合璧
除咗意粉、Pizza🍕仲食到中式小菜㗎
而且有芭菲、窩夫等甜品,相當完美😚
整體食物有質素,係一間用心經營嘅小店

🔖[ 藜麥煙三文魚沙律 ]$86

煙三文魚配沙律菜、藜麥、青瓜、蕃茄
配搭簡單又清新🫶🏽

沙律菜新鮮爽脆
配上油醋汁,酸酸甜甜令味道更清新

🔖[ 拔絲咕嚕肉定食] $98

到店必食呢度嘅拔絲咕嚕肉❤️
咕嚕肉圓碌碌🍽️賣相吸引
有拔絲效果好特別👍🏽
外皮酥脆唔厚粉,放耐咗都一樣咁脆

內裡肉質juicy爽口,酸酸甜甜好啱送飯
另外配有麻辣木耳及蓮藕,惹味又開胃

🔖千島海鮮手工薄餅 $88

手工薄餅口感特別煙韌
烘得香脆,上枱時熱辣辣好吸引
鋪滿芝士&千島醬,仲有粒粒帆立貝非常足料✨✨

海鮮鮮味加上濃郁芝士,味道豐富🥰

🔖Iced Mocha
主食可以半價加配飲品😚
2023-07-31 22 views
朋友話係新蒲崗發現一間清新cafe,即刻叫我黎陪佢食野,佢話岩哂我呢啲鐘意打卡既人🫣店舖裝飾都好日系,簡潔得黎邊邊都圓圓轆轆,感覺舒服,有種可愛既感覺。黃金雞柳$55外面既鹹蛋黃炸到脆卜卜,肉質都幾滑👍🏽香辣海鮮墨魚汁意粉$98辣度都唔錯😳會越食越想繼續食🤤鮮蝦大大隻又新鮮,墨魚汁沾滿全部意粉🫢食完咀都全黑特選紐西蘭牛肉竹炭漢堡配薯條$88牛肉漢堡好厚😳而且好多肉汁💦肉質有口感。薯條係新鮮炸起,脆口。富士山$33超靚既一杯飲料,仲有爆炸糖係表面🫢幾特別又好味😋味道甜甜地,完全係睇得又飲得🤣Peach Iced Tea (Set)$18蜜桃既味道都重,但甜度適中。餐廳食物既份量都好足夠,賣相精美,而且價錢實惠👍🏽味道都唔錯,環境仲好舒適😌

黃金雞柳$55
外面既鹹蛋黃炸到脆卜卜,肉質都幾滑👍🏽

香辣海鮮墨魚汁意粉$98

特選紐西蘭牛肉竹炭漢堡配薯條$88

富士山$33

Peach Iced Tea (Set)$18
蜜桃既味道都重,但甜度適中。

2023-07-28
  • 富士山特飲
2023-07-31 29 views
呢間wanna eat 個名好得意,門口一入去,環境光猛整潔,店員馬上招呼,感覺良好。我最鍾意喺廚房透視設計,食客可以睇到食物製作過程,非常放心。我哋兩個人個叫咗一個主菜,分別係拔絲咕嚕肉定食同埋香煎豬扒配薯條沙律。先講定食,跟咗兩個小菜,有麻辣雲耳同埋蓮藕片。麻辣雲耳葉得非常入味,瞬間清晒,蓮藕片夠爽脆,非常開胃。拔絲咕嚕肉成粒乒乓波咁大,上菜時真係嘩咗一聲,咕嚕肉皮脆多肉,一個人真係食唔晒,要同朋友開心share。香煎豬扒有兩大塊,厚切仲有肉汁,薯條勁脆,食完大滿足。我哋各加咗$20要沙律同餐湯。是日餐湯係椰菜花忌廉湯,沙律都好大兜。另外叫咗一個蜜糖芥末醬雞翼。雞翼大大隻,皮煎到勁脆,配埋蜜糖芥末醬勁嘢味。飲品方面,我哋叫咗士多啤梨smoothie,同埋熱情果冰茶。嘢飲跟餐可以半價,smoothie好杰身,係足料之作。熱情果冰茶唔會太甜,好refreshing。

呢間🤩 Wanna Eat 係區內出名嘅 cafe🍴,佢哋出品別俱特色🥰,質素好價錢💰合理,所以就算已經開咗幾年,🔥人氣依然不減!佢哋有好多唔同款嘅🍹特色飲品,而且跟主食🍱一齊落單仲有半價💰優惠添。草莓🍓乳酪沙冰酸甜,開胃,熱情果🧊冰茶消暑解渴。主食加💰$20可以有餐湯🥣或者沙律🥗,我哋叫咗兩個主食🍱就加咗一個餐湯🥣同埋一份沙律🥗,今日餐湯係🥦椰菜花忌廉湯,入口🤤濃厚 creamy,而沙律🥗亦都清新爽口。🍯蜜糖芥末雞翼🐓外皮炸到好香脆,配埋🍯蜜糖芥末醬食一流呀!😍拔絲咕嚕肉🐷幾乎係每枱必叫嘅主食🥢之一,外層十分之😋香甜鬆脆,拉絲感十足👍,咬落去入面好嫩滑 juicy☺️,果然係呢度嘅人氣🔥熱賣食品!加拿大🇨🇦無激素豬腰柳🍖有兩塊,合共有成14oz份量十足,入口鬆軟🐖豬肉味香濃,再配埋沙律🥗同埋薯條🍟,絕對係食肉獸😆之選!呢度嘅🍮甜品亦都十分之有水準👍。尤其係焦糖☕️咖啡芭菲🍨勁大杯超多料,而且唔同嘅配料🤩一層一層咁堆疊上去,層次豐富🥰好好食!至於抹茶🍵蕨餅雪糕🍨杯亦都絕冇欺埸,抹茶🍵蕨餅大大塊😍放滿成個杯,入口Q彈抹茶🍵味濃,底部仲有唔少飽滿嘅紅豆🫘,配埋雪糕🍨食十分之滿足!

🍯蜜糖芥末雞翼🐓外皮炸到好香脆,配埋🍯蜜糖芥末醬食一流呀!

呢度嘅🍮甜品亦都十分之有水準👍。

Type of Meal
Dinner
地理位置非常方便我,有時我都會諗起佢嘅拔絲咕嚕肉!!! 真係好吸引😆👍🏼今晚黎到被安排坐舒服嘅梳化位,可以同朋友展開一場漫長嘅對話喇!想食•拔絲咕嚕肉 $98加咗價啦🥹不過都係性價比好高!有前菜(涼拌蓮藕,涼拌木耳)都係我好鐘意食嘅!佢個味食落好舒服好平和,而且夠哂凍😝主菜咕嚕肉,次次都無令我失望,一定拉到絲!!外脆內juicy!🤭個炸皮超好食🤤霹靂雞扒 $148里個餐好抵食!有塊勁大雞扒,再加沙律同薯條!好豐富🤭雞扒醃得好夠味,個periperi粉有少少辣which 係正常!但唔會食唔到嘅辣👍🏼薯條新鮮炸好!好有心機,係即叫即做,所以我哋都等咗15分鐘先有!不過可以食住等都開心😆蜜糖芥末雞翼 $48亦都係我必叫嘅心水之一👍🏼除咗平之餘,仲好好食!炸雞翼唔油,唔lone!賣相擺碟亦都好吸引你去食!😍Passion fruit smoothie $23因為dinner set可以半價嗌飲品,相對抵好多呀🤭passion fruit 味唔假,都清咼酸酸甜甜咁!!最後再share咗個焦糖香蕉朱古力雪糕waffle!!!雪糕高質,入面有chocolate chips ga!!!waffle點雪

想食•拔絲咕嚕肉 $98

霹靂雞扒 $148

蜜糖芥末雞翼 $48

Passion fruit smoothie $23

最後再share咗個焦糖香蕉朱古力雪糕waffle!!!
雪糕高質,入面有chocolate chips ga!!!waffle點雪糕食一流呀😚仲有啲咖啡凍!!
  • 拔絲咕嚕肉
  • 香蕉朱古力雪糕窩夫
2023-07-26 61 views
今日放工約左朋友去食晚餐💛就係返屋企嘅途中揾左間cafe食,呢間wanna eat之前黎過飲嘢覺得唔坐,今次就試埋佢嘅食物☺️佢環境好舒服用左木系嘅設計🌱好啱同朋友坐低傾吓計架🥰*****🦑🍝香辣海鮮墨魚汁意粉 Spicy Seafood Spaghetti in Squid Ink Sauce $98有幾隻大蝦同帶子🤍鍾意佢個麵有少少辣,調味適中👍🏻🐔🍚想食•柚子雞(定食) "Wanna Eat" Yuzu Chicken w/ Rice $88甜甜地嘅柚子雞好味😋份量好多好抵食~順帶一提小食麻辣雲耳都好味🤤🧇🍨雲尼嗱雪糕窩夫配濃縮咖啡 Waffles w/ Vanilla Ice Cream and Espresso Aside $75本來想叫Affogato嘅但佢落錯左呢個,不過唔緊要因為佢嘅waffle都好香軟😻expresso好香濃配雪糕食係perfect!🗻🍸富士山特飲 Fuji Mountain $33好靚🥹打卡100分實際係可爾必思檸檬梳打特飲(我估😂)🍓🍼草莓沙冰 Strawberry Smoothie $46 (跟餐半價)見到pink pink就少女心大爆發haha🩷
富士山特飲

*****

香辣海鮮墨魚汁意粉

有幾隻大蝦同帶子🤍鍾意佢個麵有少少辣,調味適中👍🏻

富士山特飲
🗻🍸富士山特飲 Fuji Mountain $33

好靚🥹打卡100分
實際係可爾必思檸檬梳打特飲(我估😂)

草莓沙冰

見到pink pink就少女心大爆發haha🩷鍾意佢唔會太甜😚

*****

更多食評評及資訊: IG🔍litcloud_
2023-07-25
草莓沙冰
📍#Wanna Eat (新蒲崗)新蒲崗彩虹道16號地下▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪新蒲崗既Wanna Eat ,主要係走Fushion菜風格,有幾款crossover 既款式幾新穎😋 而餐廳裝修亦十分簡約,少少日式再加工業風~✨#黃金雞柳💰$55雞粒炸得香脆,外皮沾滿咸蛋黃,非常邪惡✨#香辣西班牙香腸帶子意大利飯💰$119呢款意大利飯有香煎帶子,厚肉得黎又煎得夠香。飯既醬汁都唔錯,裡面好多薄切香腸,食極都有😆✨#香辣墨西哥鮮蝦手工薄餅💰$90手工薄餅餅底略嫌有啲厚,配上香辣墨西哥醬,味道ok。✨#拔絲咕嚕肉💰$98咕嚕肉份量都ok,外層脆口,裡面啖啖肉~✨#雲呢拿雪糕窩夫配濃縮咖啡💰$75雲呢拿雪糕配濃縮咖啡都幾match,雪糕加上咖啡更有層次。✨Brown Diamond💰$58呢杯係期間限定飲品,裡面有bailey、咖啡朱古力沙冰、曲奇、牛油窩夫餅,bailey味唔算好重,加上朱古力後 味道幾豐富。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#Wanna Eat (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道16號地下

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#黃金雞柳💰$55
雞粒炸得香脆,外皮沾滿咸蛋黃,非常邪惡

✨#香辣西班牙香腸帶子意大利飯💰$119

✨#香辣墨西哥鮮蝦手工薄餅💰$90
手工薄餅餅底略嫌有啲厚,配上香辣墨西哥醬,味道ok。

✨#拔絲咕嚕肉💰$98
咕嚕肉份量都ok,外層脆口,裡面啖啖肉~

✨#雲呢拿雪糕窩夫配濃縮咖啡💰$75
雲呢拿雪糕配濃縮咖啡都幾match,雪糕加上咖啡更有層次。

✨Brown Diamond💰$58

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-07-23 9 views
今次同朋友仔黎到呢間fusion cafe裝修走簡約風 亦帶點工業風 星期五黎到已經滿晒座 😳好彩一早訂位人均$700@4 性價比高✨黃金雞柳$55 好有驚喜😍竟然係鹹蛋黃酥炸嘅雞柳份量足夠 值得試試✨想食·明太子意粉$102 醬汁夠晒 偏秸。意粉十分掛汁令每條麵都充滿明太子嘅香味‼️仲有幾粒新鮮嘅帆立貝🍕香辣墨西哥鮮蝦手工薄餅$90 價錢合宜 岩岩好夠四個人分手工薄餅偏薄身 唔會食到太飽味道唔太辣 調味足夠🤤✨想食·拔絲咕嚕肉$98 必叫招牌菜式😍幾岩我口味大粒到好吸精 酸酸甜甜做到拉絲效果咬落口啖啖肉 完全無骨‼️仲有麻辣木耳同蓮藕片作前菜✨香辣西班牙香腸帶子意大利飯$119 飯粒分明 唔會太辣 醬汁亦好夠帶子大大粒 辣肉腸切成薄片 👍🧇雲呢拿雪糕窩夫配濃縮咖啡$75 窩夫唔會太厚 食落帶點煙韌 🤤仲有黑糖水晶伴碟 好有咬口加埋咖啡令成個味道更昇華雪糕亦好大球🍦大大推薦🍸凍雲呢拿牛奶朱古力 $44 (半價)🍸凍紫薯牛奶 $42 (半價)香濃嘅紫薯用左外賣杯 感覺冇咁美觀🍸Brown Diamond $58期間限定飲品當中有百利甜酒、咖啡朱古力沙冰、曲奇、牛油窩夫餅 口感十分豐富😋
今次同朋友仔黎到呢間fusion cafe
裝修走簡約風 亦帶點工業風
星期五黎到已經滿晒座 😳好彩一早訂位
人均$700@4 性價比高

✨黃金雞柳$55
好有驚喜😍竟然係鹹蛋黃酥炸嘅雞柳
份量足夠 值得試試

✨想食·明太子意粉$102
醬汁夠晒 偏秸。意粉十分掛汁
令每條麵都充滿明太子嘅香味‼️

窩夫唔會太厚 食落帶點煙韌 🤤
仲有黑糖水晶伴碟 好有咬口
加埋咖啡令成個味道更昇華
雪糕亦好大球🍦大大推薦

🍸凍雲呢拿牛奶朱古力 $44 (半價)

🍸凍紫薯牛奶 $42 (半價)
香濃嘅紫薯用左外賣杯 感覺冇咁美觀

🍸Brown Diamond $58
期間限定飲品
2023-06-22 53 views
#搞串個pantry話說之前去咗一間#新蒲崗 新開嘅Cafe☕️,感覺都唔錯,所以今次又嚟到新蒲崗一間靚靚Cafe chill下☺️食個lunch啦💕!今次就嗌咗個🔴特選紐西蘭牛肉竹炭漢堡配薯條($88)、🟤咖哩牛肋肉飯($78)。呢間Cafe都算坐得舒服,雖然無太華麗嘅裝修,但係比人嘅感覺都好休閒😚。不過,lunch hour就比較多人😖。特選紐西蘭牛肉竹炭漢堡配薯條🌟🌟🌟望落好吸引😜!食落口,可以一次過感受到唔同餡嘅味道,牛肉嘅肉汁,配合埋醬汁、番茄🍅、芝士🧀、生菜🥬,真係幾好食!薯條係帶少少皮嘅粗薯條🍟,食落炸得剛好。成個set食完都幾飽!咖哩牛肋肉飯🌟🌟🌟🌟飯嘅軟硬適中,咖哩🥘味道唔錯,唔會太辣,亦唔會偏向太甜。牛肋肉就煮到好腍🤤,好索啲咖哩,食落又有牛味,唔錯💕。
#搞串個pantry

特選紐西蘭牛肉竹炭漢堡配薯條🌟🌟🌟

咖哩牛肋肉飯🌟🌟🌟🌟
2023-06-22
Type of Meal
Lunch
2023-05-17 108 views
今次同朋友黎到依間cafe食午餐,今次揀左黑松露忌廉意粉同青醬大蝦忌廉意粉。黑松露忌廉意粉既忌廉醬十分多,黑松露味亦十分濃,同意粉十分夾,而青醬大蝦忌廉意粉既大蝦份量十分多,口感亦都十分爽口,青醬味道唔錯,推介大家一試。

2023-05-10 110 views
主食嘅味道沒有問題,但到最後嘅甜品真係大開眼界🥲!食咗咁多年窩夫,從來未食過咁難食嘅窩夫😱一上枱,覺得好大份,賣相唔錯,好有期待點知未食已知出事,喺切嘅果一下,已經勁難切😅心知不妙,而且上到枱嘅時候,已經係凍,真心未食過咁嘅窩夫,仲要塊野又硬身又乾😅囧仲要舊窩夫冇甜味,得啲麵粉味,問過廚房係唔係唔記得落糖,回應係味道就係咁🙈真係一言難盡😵‍💫超級中伏😵‍💫😵‍💫唔會再嚟幫襯!
窩夫