6 day(s) ago
朋友生日希望食海鮮,過去幾次去西貢食都覺得水準下降,興記同竹家莊嗰啲又食過,今年就試吓搵間酒樓食。OpenRice見到旺角海鮮酒家,睇相覺得幾有feel,細細間專做海鮮,地點又勁方便喺Moko 5分鐘路程,即管試吓。見到有幾個負評,話蜆有沙同服務差,琴晚嘅體驗真係完全冇喎;服務勁friendly,係有傾有講嗰隻,係一個好開心嘅飯局,所以我都的起心肝寫個食評為佢哋平反吓😆我哋6個大人叫咗6人餐,份量好足夠,味道方面中上,絕對係可以回頭嘅餐廳👍🏻WhatsApp訂位時,我問有冇壽桃同價錢,老闆知道係生日飯就慷慨話贈送,仲要唔係迷你嗰啲,呢啲訂位過程都令我覺得呢間餐廳幾有人情味,唔係連鎖嗰啲機械式操作😇
杏汁菜膽白肺湯(套餐有兩款湯,可以自己揀自己嗰個👍🏻)
旺角六小福 (有負評話冇味,咁寫明係白灼,係點豉油食㗎喎,味道正常)
避風塘炒蟹 👍🏻👍🏻
豉椒炒蜆(食咗啲先記得影相,呢啲係餐廳送嘅,唔知係咪短期優惠)
油浸虎杉班 👍🏻👍🏻 (必點,唔好叫清蒸,蒸魚自己屋企都整到)
蒜蓉粉絲蒸元貝 👍🏻
豉汁果皮蒸鮑魚 👍🏻
薑蔥霸王雞
翡翠金沙蝦球
上湯浸時蔬
綠豆沙,有臭草同海帶,有誠意嘅甜品