2022-01-09 2231 views
和氣食堂 (黃大仙中心) 地址: 黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖三點刺身盛 $128有三文魚丶甜蝦丶章紅魚🍣擺盤好靚!每一件都好厚身 唔會係薄切切咁😗 全部都鮮甜又肥美 比較鍾意章紅魚 肉質好好🥰豚肉丼 $82好大份 有好多片豚肉 豚肉色水好深色一睇就知道非常入味😈 食落去唔會好肥膩油淋淋 仲配埋泡菜 口味又唔同咗😛牛油果芒果三文魚班戟 $50見到呢個名都有啲嚇親😂 但其實所有嘢都夾 幾值得推介 本身所有材料都Make sense嘅 口感仲好豐富添 但用咗pancake成個口味仲要甜甜地咁幾特別✨✨❤️鹽味燒牛舌 $47牛舌算Juicy 不過一條呢個價錢就 還好啦😗三文魚椎茸燒 $36其實即係菇菌類嗰種 不過不失啦 唔算特別抵食啦😮電擊雞翼薯條 (加配)雞翼幾得意😂係凍冰冰咁上 有啲似冷盤嗰種!薯條上邊有芝士粉 都算唔錯!抹茶芭菲 $78呢個而家舖頭做緊推廣 抹茶味好濃郁😆 除咗甜味仲會有少少苦 我就好鍾意啦! 另外仲配咗好多配料有丸子丶Oreo條呢啲😛❤️❤️嗰日係最後一日晚市🥲全場都差唔多滿座 非常多人! 餐廳有好多選擇 咩類型都有‼️價錢都好抵食 好似今次咁 咩
和氣食堂 (黃大仙中心)

地址: 黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖

三點刺身盛 $128

豚肉丼 $82

牛油果芒果三文魚班戟 $50

鹽味燒牛舌 $47
牛舌算Juicy 不過一條呢個價錢就 還好啦😗

三文魚椎茸燒 $36
其實即係菇菌類嗰種 不過不失啦 唔算特別抵食啦😮

電擊雞翼薯條 (加配)

抹茶芭菲 $78

價錢都好抵食 好似今次咁 咩種類都有叫下!兩個人食都係$200左右🥰
刺身日本嘢呢啲價錢算唔錯㗎!!
2022-01-03 219 views
自從帶咗男友去呢間和氣食堂食野後 佢就成日話要去食😉 今日放假 於是滿足佢既願望 去和氣食堂食到飽!👍呢到係scan QR code 嚟落單 方便到極😉😉1. 溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗呢個沙律超大份🎉 好足料夠哂份量😆 首先個溫泉蛋既蛋漿撈落去沙律到好creamy 同fresh😎牛油果既份量都幾多 熟度岩岩好 是不錯既starter2. 珍寶赤蝦海鮮丼呢個丼飯好惹味同新鮮 當中包左赤蝦、厚三文魚 🍣 玉子 、帶子 、青瓜 、海量蟹籽😚 好好味道 所有食材都好新鮮~ 三文魚同赤蝦都好肥美 厚肉得嚟又夠鮮甜 簡直是人間美食 3. 生虎蝦刺身呢個刺身配有泰式辣醬 沾嚟食令味道剛剛好 更加帶出其甜味 🤪虎蝦肉質爽口富有彈性 😍推介!4. 雙重芝士鰻魚卷(3件)卷物入面有青瓜、cream cheese、玉子 非常豐富😚而卷物外面則有鰻魚 同炙芝士 😘 鰻魚入口即溶 且佢多重口感 我大力建議一口食落去 因為可以感受到濃厚既芝士味道 真是太滿足喇😋5. 燒日本廣島蠔(2隻)2隻蠔都好大隻😍一隻係蒜蓉做topping 另一款就係芝士燒做topping 2款都各有特色 🤪 皆突出左蠔既鮮味!啲蠔好新鮮

呢到係scan QR code 嚟落單 方便到極😉😉

1. 溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗

2. 珍寶赤蝦海鮮丼

3. 生虎蝦刺身

4. 雙重芝士鰻魚卷(3件)

5. 燒日本廣島蠔(2隻)

2款都各有特色 🤪 皆突出左蠔既鮮味!
啲蠔好新鮮 完全冇猩味

6. 糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕

甜品方面 都一樣咁高質 個宇治抹茶🍵抺茶味都幾濃郁 嗜甜既朋友就可以叫抹茶牛奶雪糕🍦剛好中和左宇治抹茶既回甘味!味道剛剛好😚
加埋糯米糍&紅豆蓉咁食真是令人回味無窮😍

7. 凍紫薯鮮奶 & 宇治金時

同男友一人一杯飲品 佢表示佢杯紫薯鮮奶好易入口 甜度剛好 紫薯跟鮮奶比例正好😋 至於我杯宇治金時 甜度都剛剛好 有埋紅豆係入面 令成杯野飲更上一層樓

食完簡直意猶未盡 一抽到時間繼續係到食好野!

• 雙重芝士鰻魚卷
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 一set包多款小食·性價比高高高 】#beerpig黃大仙 #beerpig日本菜✨總分:🍻🍻🍻🍻 8 / 10 分✨推薦:#😋幾好食喎✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—🍻🍖 質素:🍱 三文魚海膽丼定食|$92·套餐包括|關東煮·揚物·餐飲|呢到既刺身丼款式算多,而且每個丼飯午市套餐都會跟配關東煮·揚物·餐飲👍🏻都幾抵食架講番刺身既質素先,三文魚正常發揮有魚油香,海膽都不過不失,有微微甘甜味唔會腥臭😌✨評分:8.5 / 10 分🍲 壽喜燒牛肉鍋定食|$79·套餐包括|茶碗蒸·白飯·餐飲|豬生又揀佢至愛既壽喜燒牛鍋🤭牛肉鍋份量都幾大煲,跟餐仲有茶碗蒸😍(係小編至愛)壽喜燒湯底清甜,蔬菜索曬湯底好入味,牛肉就正正常常普通肥牛,成個鍋物撈飯食一流🫢最後豬生係食唔曬啲野食架,呢個價位呢個份量仲有小食飲品,同樣好抵食👍🏻✨評分:8.5 / 10 分🍲 吉列炸蝦卷|加配價 +$11 / 3件除左Lunch set包左既小食之外,小編仲另加左2份吉列蝦卷🤤蝦卷新鮮整起食落口熱辣辣😲炸得幾脆口加配價都只係$11,好抵食👍🏻✨評

#beerpig黃大仙 #beerpig日本菜

✨評分:8.5 / 10 分

🍲 壽喜燒牛肉鍋定食|$79
·套餐包括|茶碗蒸·白飯·餐飲|
豬生又揀佢至愛既壽喜燒牛鍋🤭
牛肉鍋份量都幾大煲,跟餐仲有茶碗蒸😍(係小編至愛)
✨評分:8.5 / 10 分

🍲 吉列炸蝦卷|加配價 +$11 / 3件
蝦卷新鮮整起食落口熱辣辣😲炸得幾脆口
加配價都只係$11,好抵食👍🏻
✨評分:8 / 10 分

☕️紫薯鮮奶|$35(跟餐半價)
最後小編點左一杯熱既紫薯鮮奶😲
聞落去幾香,不過味道就冇想像中咁正
紫薯味略為淡左啲,半價叫呢杯飲品都尚可接受
✨評分:7 / 10 分

吉列炸蝦卷
關東煮
茶碗蒸
紫薯鮮奶
短短Lunchtime同朋友食飯,揀左一間選擇多嘅日式餐廳。一品料理、刺身、壽司、烏冬,好多款式,應有盡有,唔怕揀唔到心頭好🥰 午市套餐更加抵食,每個set大約$100,包括刺身飯、炸雞、日式料理為前菜,非常滿足。刺身鮮甜,唔馬虎,壽司飯香軟高質,炸雞juicy十分香脆,日式前菜亦不過不失,似日本便利店食到嘅質素。———————————————評分🔖 (5⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️回購?會😋✅———————————————🚶🏻‍♀️ #youngcfood_hongkong🚶🏻‍♀️ #youngcfood_wongtaisin🕵🏻‍♀️ #youngcfood_japanese———————————————📍和氣食堂 📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖 👣 港鐵黃大仙站 D3 出口 ...#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphoto
短短Lunchtime同朋友食飯,揀左一間選擇多嘅日式餐廳。一品料理、刺身壽司、烏冬,好多款式,應有盡有,唔怕揀唔到心頭好🥰 午市套餐更加抵食,每個set大約$100,包括刺身飯、炸雞、日式料理為前菜,非常滿足。刺身鮮甜,唔馬虎,壽司飯香軟高質,炸雞juicy十分香脆,日式前菜亦不過不失,似日本便利店食到嘅質素。
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🕵🏻‍♀️ #youngcfood_japanese
📍和氣食堂
📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖
👣 港鐵黃大仙站 D3 出口
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #黃大仙 #黃大仙美食
2022-03-15
2022-04-09 243 views
最近見人地介紹話有間好食既日式餐廳叫配送達人所以我哋今日嗌左外賣自取但店名明明係和氣食堂🧐唔太明白點解外賣平台唔同名-🥢辣味三文魚小柱貝粒粒丼三文魚辣辣地好開胃兩件炸雞 兩件壽司 仲有少少配菜成個便當份量都好大份好足料炸雞既炸粉唔會太厚😋-🥢牛油果芝士吉列蝦卷定食一共三件牛油果卷,三件芝士卷同一碗細烏冬成個定食份量偏小,烏冬都好細碗🧐以呢個價錢黎講有少少唔抵不過吉列蝦都好大條😆 蝦肉飽滿
最近見人地介紹話有間好食既日式餐廳叫配送達人
兩件炸雞 兩件壽司 仲有少少配菜
成個便當份量都好大份好足料
炸雞既炸粉唔會太厚😋
🥢牛油果芝士吉列蝦卷定食
一共三件牛油果卷,三件芝士卷同一碗細烏冬
成個定食份量偏小,烏冬都好細碗🧐
以呢個價錢黎講有少少唔抵
不過吉列蝦都好大條😆 蝦肉飽滿
2022-02-21 222 views
🇭🇰黃大仙- 和氣食堂難得去開黃大仙~~就周圍搵吓有咩好食啦😌喺OpenRice見到呢間嘢咁多人推薦就試下😆嗰日入到去黃大仙中心,周圍都冇乜人咁,其他食嘢嘅餐廳都冇人排隊😹,係得呢間舖頭有堆人係門口等~~但其實都好快有位 佢入面環境都幾大下 午市同下午茶都好多選擇~👅🍣壽司定食B (⭐7/10) $79/set呢個午市套餐包括四件炸蝦卷,四件刺身壽司(三文魚,油甘魚,赤蝦,帆立貝)仲有一碗木魚湯烏冬同埋包熱飲😋碗烏冬係迷你版,味道正正常常,唔係話好重味精果啲,刺身壽司新鮮大舊,炸蝦卷好好食,但上面塊芝士好似冇燒咁🥲但成個set食係滿足既 咩都有得食吓咁~~下次會想加埋佢嘅雪糕試吓🥰🎏地址:和氣食堂 (黃大仙中心) (黃大仙)1.黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖2. 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖3. 屯門良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow
🇭🇰黃大仙- 和氣食堂

👅🍣壽司定食B (⭐7/10) $79/set

🎏地址:和氣食堂 (黃大仙中心) (黃大仙)
1.黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖
2. 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖
3. 屯門良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #黃大仙 #黃大仙美食 #日本菜 #和氣食堂

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_黃大仙 #lg_沙田 #lg_屯門
2022-01-07 163 views
一家人出去食飯, 老人家唔鍾意食生冷嘢,後生仔又鍾意食刺身, 我自己做想食多菜少肉竟然搵到一間舖頭可以滿足曬 大家嘅願望三個人食飯叫咗1. 黑豚肩燒丼2.石狩鍋3. 三點刺身盛 4. 日式炒野菜5. 鰻魚牛油果班戟1. 黑豚肩燒丼黑豚肉有豬嘅香味但係冇豬嘅騷味啖啖肉 ,仲配 一份偏辣泡菜 ,我自己就好鍾意, 飯嘅份量就比較多,三個人share食最後都食淨咗少少飯2.石狩鍋大大個魚頭,老人家見到就開心,裏面仲有好多菜同埋豆腐3. 3點刺身盛細路仔最鍾意刺身, 有三文魚有蝦4. 日式炒野菜炒菜真係好健康5.鰻魚牛油果班戟有牛油果好食, 同埋都好大件菜色選擇多,淨係睇餐牌都睇好耐下次再試其他嘢

竟然搵到一間舖頭可以滿足曬 大家嘅願望

4. 日式炒野菜
5. 鰻魚牛油果班戟

1. 黑豚肩燒丼

2.石狩鍋
大大個魚頭,老人家見到就開心,裏面仲有好多菜同埋豆腐

3. 3點刺身
細路仔最鍾意刺身, 有三文魚有蝦

4. 日式炒野菜
炒菜真係好健康

5.鰻魚牛油果班戟
有牛油果好食, 同埋都好大件

菜色選擇多,淨係睇餐牌都睇好耐
下次再試其他嘢
2022-01-04
  • 3點刺身盛
2022-01-06 144 views
今次想介紹下我食左十年既平民美食-和氣食堂。有時唔想幫襯集團式壽司店又想搵間性價比高既餐廳就會揀佢,加上觀察到經理同員工都好勤力!好值得鼓勵。講返食物先,前菜極推薦牛油果凱撒沙律🥗,份量好多好抵食,牛油果鮮甜美味,所有配菜都好match,絕對會再食!刺身叫左一個海鮮丼,虎蝦三文魚新鮮,玉子好食,蟹子都多!非常合格。跟住小食類叫左牛油果三文魚蟹柳班cake,出奇意料地好好食!因為本身鐘意牛油果配搭埋沙律醬又有甜甜地嘅pancake,好正呀!主菜叫左咖喱忌廉烏冬配炸雞🍗,熱辣辣咁上,好好味😋 跟住唔小得飲品類,我叫左巨蜂提子梳打,甜味適中啱啱好。屋企人果杯朱古力賣相都唔差! 重頭戲黎啦!係佢地既甜品,宇治抹茶雪糕!非常吸睛,岩哂打卡用,好有日本🇯🇵感覺呀!最後最後仲加埋芝士薯條雞翼,很邪惡但芝士粉真係畢生最愛!我地食左咁多野埋單人均都只係$250。瘋狂的抵食👍

2021-12-23 105 views
日本野係我最喜愛嘅菜式之一,成日都好想食但銀包又唔爭氣所以間唔中就會黎呢間餐廳度食餐滿足下,銀包又唔肉痛呢間餐廳食物質素OK得黎價錢又實惠,所以基本上次次黎親都見到坐爆晒~黎親好似差唔多次次都會叫個沙律, 因為勁大份勁抵食!今次叫呢個温泉玉子牛油果凱薩沙律,菜嘅份量好多,不過牛油果份量就可以再多D~芝士厚燒玉子真係名乎其實,超級厚身!芝士鹹鹹地配合埋厚燒玉子嘅甜味令到整體豐富D!玉子燒都幾滑,不過覺得可以稍稍燒得濕潤返D就會更好!叫左個三點刺身盛share,每樣都有幾件share 黎食就岩晒,價錢又唔貴,過下口癮滿足晒又唔傷荷包白咖哩烏冬配炸雞,呢味白咖喱烏冬越黎越多地方有得食,雖然聽落好簡單但每次見到都會好想叫黎食,咖哩味香得黎又帶點creamy嘅口感,鹹同甜嘅味道互相配合令到佢比普通嘅咖哩更加有層次黑豚肩燒丼份量都唔細,大大碗飯加豚肉有好幾大塊,雖然望落bling bling 但口感唔油膩,豚肩肉色水咁深就知道好夠入味,好好送飯,估唔到仲有泡菜附送黎解下膩!
日本野係我最喜愛嘅菜式之一,成日都好想食但銀包又唔爭氣
所以間唔中就會黎呢間餐廳度食餐滿足下,銀包又唔肉痛

2021-12-19 102 views
今天下班來到黃大仙中心,商場不算很大,餐廳選擇也不少,我們逛了一會兒經過間日本餐廳,看了看餐牌選擇很多,而且價錢也相宜,有一部份人在等位,於是我們等一會兒便安排入座。餐廳食物種類真的很多,看到餐牌的食物令我食慾大開,同時感覺職員下單上菜效率快速,我們也很快地點了不同的食物。《芒果三文魚蟹籽沙律》沙律份量很多,幾片大芒果很鮮甜,三文魚粒適中,這個沙律在其他主食吃之前都滿清新的。《3點刺身盛》賣相不錯,刺身肥美,吃上口很滿足。《電擊雞翼配炸薯條》和《芝士厚燒玉子》這道小食很特別,雞翼是凍吃的,吃起來甜甜的,比起熱食的雞翼口感比較實;薯條鋪滿芝士粉,吃上口芝士味不算很重。玉子甜甜的,吃完雞翼再吃玉子,甜度中和了。《黑豚肩燒丼》我十分很喜歡,前幾樣東西都是冷吃和微溫的熱度,這個飯吃上口暖暖的,而且豚肉很薄很瘦,伴淋身的洋蔥和清新的葱碎,忍不住吃了大半碗飯😋吃到飽飽的,當然最後要叫甜品,我們點了賣相很吸引的《宇治抹茶芭菲》口感多層次,先是抹茶雪糕,伴有煙韌的丸子,吃到底有脆片和紅豆,而且不會很甜,我也很喜歡☺️。這餐吃得很滿足,價錢和質量也成正比,所以也值得再來光臨。

《芒果三文魚蟹籽沙律》

《3點刺身盛》
賣相不錯,刺身肥美,吃上口很滿足。

《電擊雞翼配炸薯條》和《芝士厚燒玉子》

這餐吃得很滿足,價錢和質量也成正比,所以也值得再來光臨。
Dinner
  • 黑豚肩燒丼
  • 宇治抹茶芭菲
2021-12-18 93 views
今日考完試,漫長嘅辛苦歲月終於完結,要同女朋友好好食返一餐,一於來到黃大仙中心嘅「和氣食堂」。溫泉玉子牛油果凱撒沙律好大盤嘅沙律,啲沙律菜好新鮮,索索聲,仲有一拮就穿嘅溫泉蛋,撈埋一齊食真係好 Fresh!千回火鳥3隻燒全隻雞翼,比較少食到,雞翼嘅外皮烤得好金黃香脆,仲有些少香辣,十分開胃!芝士軟殼蟹卷(4件)賣相都幾靚,啖啖芝士口感真係好豐富,最得我歡心,軟殼蟹又夠香脆。燒日本廣島蠔(2隻)芝士真係好香噴噴,廣島蠔夠肥美,仲保留到些少海水嘅味道,好鮮味哦!美國安格斯牛肉鍋牛肉質素十分高,肉質好幼嫩,點生雞蛋食,口感豐富。仲有粉絲、冬菇同野菜作配菜,夠晒入味,夠晒飽肚。黑松露鵝肝什菌石窩飯上枱時仲係熱辣辣!鋪滿配菜,將所有配菜攪勻,配上黑松露獨有嘅香味,愈食愈滋味。糯米慈紅豆宇冶抹茶牛奶雪糕女朋友話晚餐一定要有甜品。真係好賞心悅目,好似一幅藝術品咁。

溫泉玉子牛油果凱撒沙律

千回火鳥3隻

芝士軟殼蟹卷(4件)

燒日本廣島蠔(2隻)

美國安格斯牛肉鍋

黑松露鵝肝什菌石窩飯
糯米慈紅豆宇冶抹茶牛奶雪糕
  • 溫泉玉子牛油果凱撒沙律
  • 千回火鳥
  • 燒日本廣島蠔
  • 糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕
黃大仙中心裏面其實有好多好嘢食,今次呢間和氣食堂一直book mark咗好耐,今次終於食到。平日夜晚都幾多人,全場Full House,門口仲有好多人等外賣添。等咗一陣就有位,座位間有晒透明隔板,但座位依然好闊落,坐得幾舒服😌一打開Menu,款式好豐富,有壽司、刺身,仲有不同丼飯,烏冬丶炒飯及各種嘅小食,仲有好多款日式甜品,可以話係應有盡有😱白咖喱烏冬 ($92)係menu見到相幾特別,原來係咖喱烏冬上面有一層厚厚嘅泡泡白色忌廉,令成個烏冬更加有空氣咁而且又唔會好膩🥰大阪豬扒丼 ($88)呢個真係俾佢嘅賣相搶晒鏡,有一大堆椰菜鋪咗喺上面,好似雪冰咁🤣所以可以當係一個沙律咁食,平衡返豬扒嘅油膩。而炸豬扒都比我有啲驚喜,因為裏面嘅肉質好軟熟、一啲都唔會乾憎憎,值得一讚嘅👍🏻照燒魷魚筒 ($88)魷魚不嬲都係唔會輸之選,外面有少少照燒汁,燒得都幾香口🥰溫泉玉子牛油果凱撒沙律($62)出街食飯都想健康啲,所以都叫左個沙律,沙律正正常常,想食得健康記得食多啲菜😛😛電擊雞翼配芝士炸薯條呢個純粹口痕🤣見到啲相好吸引所以都配左一個試試。電擊雞翼天氣係凍嘅甜甜地味道幾特別。而炸薯條唔使講啦,係Alway

等咗一陣就有位,座位間有晒透明隔板,但座位依然好闊落,坐得幾舒服😌一打開Menu,款式好豐富,有壽司刺身,仲有不同丼飯,烏冬丶炒飯及各種嘅小食,仲有好多款日式甜品,可以話係應有盡有😱

白咖喱烏冬 ($92)

大阪豬扒丼 ($88)

照燒魷魚筒 ($88)
魷魚不嬲都係唔會輸之選,外面有少少照燒汁,燒得都幾香口🥰

溫泉玉子牛油果凱撒沙律($62)

電擊雞翼配芝士炸薯條
呢個純粹口痕🤣見到啲相好吸引所以都配左一個試試。電擊雞翼天氣係凍嘅甜甜地味道幾特別。而炸薯條唔使講啦,係Always favourite🤣

宇治抹茶芭菲 ($78)
一個完美嘅晚餐,最後一定要食甜品,呢個宇治抹茶芭菲係食到無論幾飽,你都會食得落,抹茶味好香而且唔會好甜,味到媲美好多甜品店,下面
仲有紅豆同脆脆做襯托,食完真係好滿足🥰🥰
2021-12-15 81 views
今日同男朋友去左黃大仙人氣日式餐廳食飯。雖然遲左收工,但好彩餐廳好近黃大仙地鐵站C2出口,非常方便。我地今次就試左幾款食物,印象較深刻既有火焰黑松露左口魚邊。一上菜,黑松露既香氣撲鼻,加上左口魚係有燒過,所以入口即熔,成件事好夾,好好味。香芒燻鴨胸沙津呢個我同男朋友都好鐘意食,鴨胸咸味mix芒果既甜味,而鴨胸脂肪同肉既比例大概係1:2, 食落無論口感定味覺好豐富,食埋沙律菜配上黑醋,係一個非常開胃既前菜。脆脆燒三文魚皮平時食開既魚皮都係捲埋一舊,而呢度既魚皮就係一片片,無估錯應該係即叫即炸,因為一開始食個陣鬆脆既聲音大到引起隔離枱注意😂之後我地放左一陣再食已經無咁誇張,所以要趁熱食就最脆最正呀宇治抺茶層次分明,由底至高係紅豆,抺茶,奶,同泡。先感受茶既香濃,再飲奶 再攪勻。一杯就有三種體驗。凍紫薯鮮奶呢杯紫薯鮮奶唔會話飲完好濟,加上飲落有少少紫薯小粒,紫薯同奶都幾夾泡菜黑豚腩鍋呢個鍋配料好豐富,除左主角豚肉同泡菜,仲有唔同既菇,白菜,蘿蔔,豆腐,粉絲等配料好豐富薄切豚肉唔會因為豚肉浸係湯既時間太長而變韌,反而會同粉絲其他配更入味雞扒鐵板飯咖哩汁呢個餐份量超級多😂超大碗飯😳雞扒煎過皮脆,

我地今次就試左幾款食物,印象較深刻既有火焰黑松露左口魚邊。

香芒燻鴨胸沙津

脆脆燒三文魚皮

宇治抺茶

凍紫薯鮮奶

泡菜黑豚腩鍋

雞扒鐵板飯咖哩汁
呢個餐份量超級多😂超大碗飯😳
雞扒煎過皮脆,加咖哩汁好惹味
流心太陽蛋用黎撈飯一流🤣

糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕
我見佢都好多抺茶甜品~就簡左呢個試下
然後佢抺茶味好濃,另一邊奶味又好出,值得一試

唔經唔覺嗌左咁多野好飽咁走😂

2021-12-14 68 views
餐廳性價比高,親民價格食到好豐富既一餐,晚市長期滿座👍🏻三點刺身盛 ($128)超級豐盛😋,刺身新鮮仲要都係厚切,食落好滿足😋 必點👍🏻溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗勁大碗既沙律,再埋牛油果飽肚感十足,女仔食呢個都夠曬~ 佢仲有啲脆脆既面包粒,為普通既沙律加啲點綴,多一種口感👍🏻電擊雞翼加薯條雞翼甜甜地辣辣地,再加啲芝麻係上面~係凍食~薯條就即炸,都夠脆大阪豬排丼勁多椰菜絲😂 豬排夠大塊,蛋都好滑,再配醬油其實都幾濃味宇治抹茶芭菲雪糕有濃濃既抹茶味,岩曬抹茶愛好者。略嫌側邊啲丸子偏淋未夠彈牙

餐廳性價比高,親民價格食到好豐富既一餐,晚市長期滿座👍🏻

三點刺身盛 ($128)
超級豐盛😋,刺身新鮮仲要都係厚切,食落好滿足😋 必點👍🏻

溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗

電擊雞翼加薯條

大阪豬排丼
勁多椰菜絲😂 豬排夠大塊,蛋都好滑,再配醬油其實都幾濃味
宇治抹茶芭菲