2024-07-24 478 views
越湯,位於: 深水埗營盤街128號地舖。 餐廳座位唔算多, 主打越南料理。    ▪️火車頭日本和牛湯粉$68 ~ 有牛筋、牛丸人牛展和牛肉, 湯底幾香濃。 ▪️招牌海南雞配椰香黃油飯$58 ~ 海南雞口感好乾, 黃油飯太散,有待改善。 ▪️米紙春卷$18 ~ 味道一般。 ▪️凍鹹檸七$10 ~ 味道清爽,甜度適中。 ▪️凍白桃爆珠梳打$12 ~ 飲不到白桃的味道。 整體我比較喜歡火車頭和牛湯粉, 可以一試。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

火車頭日本和牛湯粉

招牌海南雞配椰香黃油飯

▪️米紙春卷$18 ~ 味道一般。
米紙春卷

▪️凍鹹檸七$10 ~ 味道清爽,甜度適中。

▪️凍白桃爆珠梳打$12 ~ 飲不到白桃的味道。
凍鹹檸七$10 、凍白桃爆珠梳打$12

整體我比較喜歡火車頭和牛湯粉, 可以一試。

2024-07-23
Dinner
火車頭日本和牛湯粉
2024-07-09 704 views
深水埗有間越式小店,不少街坊光顧店內環境乾淨整潔,食物味道不錯,而且經濟實惠,難怪街坊都喜歡!越湯招牌 A5原片生牛肉湯河粉 $88我最愛生牛肉河越湯的A5原片生牛肉鮮嫩大塊食起來好滿足大大碗才$88真是超值自家越式手打墨魚餅蕃茄湯檬粉 $68越湯的手打墨魚餅紮實彈牙(讚)還有我媽愛蕃茄湯直接+$10換湯底!檬粉配蕃茄湯香甜爽口她說最適合夏天食啦 惹味麻辣魚皮 跟餐+$18麻辣魚皮就是惹味夠開胃!越湯米紙春卷 跟餐+$18/3件春卷炸得酥脆芋頭木耳作內餡味道不錯蒜香牛油雞翼$48/3隻成隻雞翼都好香脆咬落啖淡肉好抵食馬拉盞唐生菜$22

越湯招牌 A5原片生牛肉湯河粉 $88
我最愛生牛肉河
越湯的A5原片生牛肉鮮嫩大塊
食起來好滿足
大大碗才$88真是超值
自家越式手打墨魚餅蕃茄湯檬粉 $68
越湯的手打墨魚餅紮實彈牙(讚)
還有我媽愛蕃茄湯直接+$10換湯底!
檬粉配蕃茄湯香甜爽口
她說最適合夏天食啦
惹味麻辣魚皮 跟餐+$18
麻辣魚皮就是惹味夠開胃!
越湯米紙春卷 跟餐+$18/3件
春卷炸得酥脆
芋頭木耳作內餡味道不錯
蒜香牛油雞翼$48/3隻
成隻雞翼都好香脆咬落啖淡肉
好抵食
馬拉盞唐生菜$22
行開深水埗,今次來試下一間越南餐廳,主要試佢既湯粉同串燒~外脆內軟豬頸肉湯粉: 豬頸肉好出色,岩岩送上來又香又脆,沾沾佢酸酸辣辣既汁,超級野味。D粉就不過不失啦(畢竟主角唔係佢),但勝在大大碗,唔怕食唔飽。同埋湯底飲完唔覺頸渴,唔太重味精。仲有杯野飲送,性價比高酸辣無骨鳳爪 : 酸酸尾尾好開胃,但可惜份量唔算大,四十幾蚊來講唔算好抵食,但過下口癮係一個唔錯既選擇。另外,我地又散叫左少少串燒食,雞肉串值得一試,肉質好嫩,其他可叫可不叫。如果想試呢間最好係堂食,保證熱辣辣,不建議外賣,美味值大大下跌。
行開深水埗,今次來試下一間越南餐廳,主要試佢既湯粉同串燒~

2024-05-28 537 views
呢個舖位轉咗越南嘢一段時間,第二次入嚟食,下午茶全部$38 ,有六款粉面飯,仲有埋小食+熱飲!有招牌越式檬粉河粉,仲有兩款配飯嘅選擇!我揀咗香茅雞扒撈檬,其實佢話嘅輕量都唔係輕,碗粉都好大碗,檬粉份量&味道正常,香茅雞扒夠味,炸過先出嚟,唔係擺咗好耐果啲下次可以再幫襯吓嗰兩個飯餐
有招牌越式檬粉河粉,仲有兩款配飯嘅選擇!
下次可以再幫襯吓嗰兩個飯餐
輕量香茅雞扒撈檬
2024-05-28
$43 (Tea)
輕量香茅雞扒撈檬
2024-05-17 391 views
抵食好味下午茶今日陪老友睇去長沙灣睇骨科,咪搵左哩間系附近的餐廳食下午茶。去到2點半左右無乜人,但一陣就坐滿,可能哩個系最實際的證明餐廳受歡迎程度。環境—其實吾大,但裝修簡單得來舒服,但想有卡位就無啦,但可能系有火鍋,所以檯面都夠曬大。服務,衛生—正常,無乜特別味道—大部分食物都新鮮整,除了豬頸肉好似整左一段時間,吾熱得來炸的表面仲硬抵食— 最低$38吾包野飲,如果兩公婆或者老人家share一杯有得選擇。—有一個小食跟仲幾好味。

抵食好味下午茶

服務,衛生

—正常,無乜特別

—有一個小食跟仲幾好味。

2024-05-17
$41 (Tea)
2024-04-30 449 views
員工態度差,食物質素一般,街檔都好食過佢。有一個較肥的員工用佢把無禮貌既嘴串顧客, 由始至終沒有尊重過每一位顧客, 只有易用一些不良好的語言及及眼神針對在座的顧客。而且座位冷氣機滴水,座位上亦有不同的水漬和油漬,衛生環境較差。及後該公司的印刷服務較為差, 本身已qr code 落單的服務, 由於墨水不足令到顧客 無法送出, 該員工並以西的服務態度對待顧客,問:落什麼諗好才叫我。 該服務態度真係令香港人羞恥。生人勿近
員工態度差,食物質素一般,街檔都好食過佢。
生人勿近
2024-04-30
Dinner
深水埗有間越式小店,不少街坊光顧☺︎︎ 店內環境乾淨整潔,食物味道不錯,而且經濟實惠,難怪街坊都喜歡!🎈越湯招牌A5原片生牛肉湯河粉 $88我最愛生牛肉河( ˘ ³˘)♥︎越湯的A5原片生牛肉鮮嫩大塊食起來好滿足大大碗才$88真是超值(≧◡≦) ♡🎈自家越式手打墨魚餅蕃茄湯檬粉 $68越湯的手打墨魚餅紮實彈牙(讚)還有我媽愛蕃茄湯♥︎ 直接+$10換湯底!檬粉配蕃茄湯香甜爽口她說最適合夏天食啦\(^ヮ^)/🎈惹味麻辣魚皮 跟餐+$18麻辣魚皮就是惹味夠開胃!🎈越湯米紙春卷 跟餐+$18/3件春卷炸得酥脆芋頭木耳作內餡味道不錯🎈蒜香牛油雞翼 $48/3隻成隻雞翼都好香脆咬落啖淡肉好抵食✔︎🎈馬拉盞唐生菜 $22以為係馬拉盞炒生菜但原來係白灼生菜🙈

🎈越湯招牌A5原片生牛肉湯河粉 $88

我最愛生牛肉河( ˘ ³˘)♥︎
越湯的A5原片生牛肉鮮嫩大塊
食起來好滿足
大大碗才$88真是超值(≧◡≦) ♡

🎈自家越式手打墨魚餅蕃茄湯檬粉 $68

越湯的手打墨魚餅紮實彈牙(讚)
還有我媽愛蕃茄湯♥︎
直接+$10換湯底!
檬粉配蕃茄湯香甜爽口

🎈馬拉盞唐生菜 $22
以為係馬拉盞炒生菜
但原來係白灼生菜🙈
2024-04-05 478 views
呢度嘅嘢食味道啱我口味~同埋足料🍲小食拼盤(1~2人份量)呢個小食拼盤非常豐富🥰入面有蔗蝦、炸蝦餅、魚餅、香葉包雞🥰蔗蝦係炸得香脆嘅蝦肉捲,每一口都帶有蝦嘅鮮甜味道同埋蔗嘅香甜味😛炸蝦餅係外層酥脆,入面有嘅蝦肉餡料鮮美多汁😍帶有一種濃郁嘅海鮮香氣🥰魚餅係炸得金黃酥脆嘅魚肉餅💘肉質鮮嫩😎帶有魚嘅鮮味同炸至香脆嘅口感😚香葉包雞係用香葉包裹著嫩滑多汁嘅雞肉🥹入口之後散發出一種香氣四溢嘅味道🤣🍛A5熊本黑毛和牛漢堡咖喱蛋飯A5熊本黑毛和牛漢堡咖喱蛋飯嘅味道真係好濃郁🥰和牛漢堡肉質鮮嫩多汁🥹每一口都帶有濃郁嘅牛肉香氣🙆🏻‍♀️漢堡肉配上咖喱醬汁,味道豐富而濃郁,帶有一種微辣的香氣,令人胃口大開😝蛋飯入面嘅米飯鬆軟香濃,蛋汁滲透其中😋增添了一層滑嫩的口感😉🧆炸豬頸肉佢有一種炸至金黃酥脆嘅外層,每一口咬落去都發出「嘎嘣」嘅聲音🤣豬頸肉本身肉質豐腴😇入口之後肉汁豐富,帶有豬肉嘅濃郁香氣😆炸豬頸肉嘅口感鬆脆,肉質又咬勁,咬落去令人愉悅🥹🥠味醂魚乾味醂魚乾有一種濃郁嘅魚香味🥰帶有一絲絲的甜味同埋醇厚嘅醬汁味😍魚乾本身係經過味醂醃製,因此肉質鮮嫩多汁,入口即化😌味醂魚乾嘅香氣散發出來,令人垂涎欲滴🥹佢可以作為
呢度嘅嘢食味道啱我口味~同埋足料

🍲小食拼盤(1~2人份量)
呢個小食拼盤非常豐富🥰入面有蔗蝦、

🍛A5熊本黑毛和牛漢堡咖喱蛋飯

🧆炸豬頸肉

🥠味醂魚乾
味醂魚乾有一種濃郁嘅魚香味🥰帶有一絲絲的甜味同埋醇厚嘅醬汁味😍魚乾本身係經過味醂醃製,因此肉質鮮嫩多汁,入口即化😌味醂魚乾嘅香氣散發出來,令人垂涎欲滴🥹佢可以作為小食或者配料,增添菜餚嘅風味🤣

🍹落霞(碟豆花+梳打+士多啤利醬)
碟豆花入面嘅豆花嫩滑爽口,帶有一種淡淡嘅豆香味🥹加上梳打飲品,口感氣泡爽脆,令味蕾感到清爽🥰士多啤利醬則帶有甜味同士多啤梨嘅鮮香☺️增添了一層果香的迷人風味😎

總括而言,呢間越南菜都真係好抵食好推薦比大家🙆🏻‍♀️嚟食個下午茶份量都好足夠😉等我下次再嚟試吓佢其他小食☺️
2024-04-05 169 views
呢度嘅嘢食味道啱我口味~同埋都足料🍲小食拼盤(1~2人份量)呢個小食拼盤非常豐富🥰入面有蔗蝦、炸蝦餅、魚餅、香葉包雞🥰蔗蝦係炸得香脆嘅蝦肉捲,每一口都帶有蝦嘅鮮甜味道同埋蔗嘅香甜味😛炸蝦餅係外層酥脆,入面有嘅蝦肉餡料鮮美多汁😍帶有一種濃郁嘅海鮮香氣🥰魚餅係炸得金黃酥脆嘅魚肉餅💘肉質鮮嫩😎帶有魚嘅鮮味同炸至香脆嘅口感😚香葉包雞係用香葉包裹著嫩滑多汁嘅雞肉🥹入口之後散發出一種香氣四溢嘅味道🤣🍛A5熊本黑毛和牛漢堡咖喱蛋飯A5熊本黑毛和牛漢堡咖喱蛋飯嘅味道真係好濃郁🥰和牛漢堡肉質鮮嫩多汁🥹每一口都帶有濃郁嘅牛肉香氣🙆🏻‍♀️漢堡肉配上咖喱醬汁,味道豐富而濃郁,帶有一種微辣的香氣,令人胃口大開😝蛋飯入面嘅米飯鬆軟香濃,蛋汁滲透其中😋增添了一層滑嫩的口感😉🧆炸豬頸肉佢有一種炸至金黃酥脆嘅外層,每一口咬落去都發出「嘎嘣」嘅聲音🤣豬頸肉本身肉質豐腴😇入口之後肉汁豐富,帶有豬肉嘅濃郁香氣😆炸豬頸肉嘅口感鬆脆,肉質又咬勁,咬落去令人愉悅🥹🥠味醂魚乾味醂魚乾有一種濃郁嘅魚香味🥰帶有一絲絲的甜味同埋醇厚嘅醬汁味😍魚乾本身係經過味醂醃製,因此肉質鮮嫩多汁,入口即化😌味醂魚乾嘅香氣散發出來,令人垂涎欲滴🥹佢可以作
呢度嘅嘢食味道啱我口味~同埋都足料

🍲小食拼盤(1~2人份量)
呢個小食拼盤非常豐富🥰入面有蔗蝦、

🍛A5熊本黑毛和牛漢堡咖喱蛋飯

🧆炸豬頸肉

🥠味醂魚乾

🍹落霞(碟豆花+梳打+士多啤梨醬)

2024-04-05 276 views
提供多款足料越式料理🇻🇳用心烹調越式風味🔥店舖內的裝潢別具特色,牆上更掛有一架充滿越南街頭特色的單車🚲A5和牛湯粉用上A5日本和牛🐮炸豬皮、牛筋、牛肚、牛展,非常足料🤩配搭廚師精心製作的湯底,熬足18小時🥘散發特級牛肉風味,讓人垂涎三尺🤤除了湯粉和撈檬,還有多款小食及飲品🍗人氣串燒以越式香料調味🍢燒得剛剛好,外表帶微焦😋點一點自家炒製沙嗲醬,滿滿椰子與花生香🥜夠曬微辣惹味🌶️
提供多款足料越式料理🇻🇳
用心烹調越式風味🔥
店舖內的裝潢別具特色,
牆上更掛有一架充滿越南街頭特色的單車🚲

A5和牛湯粉用上A5日本和牛🐮
炸豬皮、牛筋、牛肚、牛展,非常足料🤩
配搭廚師精心製作的湯底,熬足18小時🥘
散發特級牛肉風味,讓人垂涎三尺🤤

除了湯粉和撈檬,還有多款小食及飲品🍗
人氣串燒以越式香料調味🍢
燒得剛剛好,外表帶微焦😋
點一點自家炒製沙嗲醬,
滿滿椰子與花生香🥜夠曬微辣惹味🌶️
  • 火車頭日本和牛湯河
  • 順化豬肉卷撈檬
  • 蒜香牛油雞扒飯
  • 蜜糖豚五花
  • 香茅串燒牛肉
2024-04-01 348 views
突然間好懷念越南當地嘅美食,咁就即刻搵吓屋企附近有啲咩好食嘅越南餐廳。我係網上搵到間好多多人推介嘅越南餐廳 #越湯 ,鄰近長沙灣地鐵站 ,地點都好方便👍🏻👍🏻。我就決定去試下❤️❤️🙌🏻🐷香茅豬頸肉撈檬 $58豬頸肉烤到外脆內軟,肉質鮮嫩,食落口口感一流,配上魚露嘅酸甜檬粉,而檬粉配上青瓜絲、蘿蔔絲同花生碎,超級開胃😋🥣越式三寶飯 $68三寶就包括豬扒、雞翼同扎肉,豬扒煎得金黃香脆,肉質爽口。雞翼呢都係炸到金黃色,勁多汁,而扎肉非常爽口,配上白飯,簡直絕配👍🏻👍🏻🥰🍖越南米網春卷(3件) $18春卷炸到好香脆,配上甜甜酸酸嘅醬汁,又係令人超開胃🥰🍤越式炸蝦餅 $58份量超大份,蝦餅炸到好香脆,而且好彈牙,好好味😋👍🏻👍🏻🍢串燒:-蜜糖豚五花 $24 -香茅雞腿肉串 $12-香茅牛肉串 $12-香茅雞肉串 $26豚五花我最愛😍,串燒嘅肉質燒到剛剛好,味道都恰到好處,再配上佢哋自製嘅串燒醬汁,食完一串又一串❤️🥤飲品:-白桃梳打滿滿嘅白桃味,超級解渴-檸檬可樂檸檬可樂配越南菜,簡直絕配

🐷香茅豬頸肉撈檬 $58

🥣越式三寶飯 $68

🍖越南米網春卷(3件) $18
春卷炸到好香脆,配上甜甜酸酸嘅醬汁,又係令人超開胃🥰

🍤越式炸蝦餅 $58
份量超大份,蝦餅炸到好香脆,而且好彈牙,好好味😋👍🏻👍🏻

🍢串燒:
-蜜糖豚五花 $24
-香茅雞腿肉串 $12
-香茅牛肉串 $12
-香茅雞肉串 $26

🥤飲品:
-白桃梳打
滿滿嘅白桃味,超級解渴
-檸檬可樂
檸檬可樂配越南菜,簡直絕配
2024-03-31 209 views
今次黎到深水埗做野順便食lunch,深水埗就多平民野食,門口睇餐牌見呢間都ok就入去食啦😗越式小食拼盤 ($138)(米紙春卷、蝦餅、扎肉、雞翼、豬頸肉)呢個小食拼盤有齊曬我鍾意食既嘢,好豐富,每款小食都配上唔同既醬汁,其中豬頸肉比較特別,一般都係用燒既,呢個係炸既,口感完全唔同,幾好食🐷惹味麻辣魚皮(跟餐+$18)估唔到呢間餐廳有呢個小食,魚皮幾爽脆😋和牛湯唐生菜(跟餐+$18)睇餐廳名就知呢度既湯係主打食物,有別一般上湯味,用牛湯浸菜更好食🥬廚師推介口水雞飯($62)雞肉好嫩滑配上秘製辣醬十分惹味,撈飯都好好食,呢度既口水雞醬唔會好似平時D口水汁油淋淋,米飯口感似珍珠米,軟硬度適中🐥越湯生牛肉湯河($48)雙拼手打牛丸(+$15)另外梗係要點番個同餐廳名有關係既湯粉,生牛肉湯河就係我鐘意食既越南菜,個湯同生菜同款,都係出色,飲到啖啖牛肉味,牛肉質素唔會韌,手打牛丸食落有爆汁feel,成件事好滿意🐮午餐時間叫任何主食都會送熱飲,呢度既湯係好味,小食拼盤都用心整,價錢都係正常價,對越式食物有興趣都係幾好既選擇😄

越式小食拼盤 ($138)
(米紙春卷、蝦餅、扎肉、雞翼、豬頸肉)

惹味麻辣魚皮(跟餐+$18)
估唔到呢間餐廳有呢個小食,魚皮幾爽脆😋

和牛湯唐生菜(跟餐+$18)

廚師推介口水雞飯($62)

越湯生牛肉湯河($48)
雙拼手打牛丸(+$15)

2024-03-22
Lunch
2024-03-17 302 views
呢間位於深水埗同埋長沙灣交界嘅越南餐廳非常好味 😋價錢亦都係好實惠 🥰 重點係份量超級多 小編真心推介🥰 加上店員亦都非常nice 食得超開心🤣.🐷秘製滷水牛腱蕃茄湯粉(金邊粉) 上菜嘅時候見到麵條份量真係嚇親 金邊粉雖然係用湯煮開 但係口感依然keep到 ❤️ 店員亦都會是不是經過嘅時候問使唔使唔加湯 非常貼心😍 亦會主動過嚟幫我哋加湯 冇咩幾可會見到啲餐廳有咁好服務同埋店員咁nice 🤓 呢個蕃茄湯底鮮甜🍅 配上軟綿嘅牛腱同爽口的蕃茄 啖啖都充滿濃郁嘅香味🤣🤣🤣 推薦比中意濃郁湯底嘅朋友!.🐷雙拼-手撕雞 食呢一碗粉仲可以加錢要一份細嘅手撕雞 入味多汁 肉質鮮嫩😉.🐷馬拉盞 娃娃菜 小編好鍾意食娃娃菜 佢哋嘅娃娃菜 唔係淨係用水煮開就算 而係食到有上湯嘅香味😂😂 呢道菜仲帶有香濃嘅馬拉盞香料 搭配清脆的娃娃菜 😍.🐷香茅串燒-豬頸肉 豬頸肉烤得恰到好處 香氣四溢 再淋上香茅醬汁 perfect match 😜.🐷越南米網春卷 外層酥脆 內裡鮮美 搭配特製醬汁 酸酸地嘅味道令到成件事勁開胃😍.🐷火車頭日本和牛湯粉(檬粉) 上菜嘅時候 仲見到啲牛肉係生嘅 過多陣就見到啲牛肉已經慢慢浸熟
🐷秘製滷水牛腱蕃茄湯粉(金邊粉)
🐷雙拼-手撕雞
食呢一碗粉仲可以加錢要一份細嘅手撕雞 入味多汁 肉質鮮嫩😉
🐷馬拉盞 娃娃菜
🐷香茅串燒-豬頸肉
🐷越南米網春卷
🐷火車頭日本和牛湯粉(檬粉)
上菜嘅時候 仲見到啲牛肉係生嘅 過多陣就見到啲牛肉已經慢慢浸熟咗 同樣地 店員都係會定時過嚟問吓我哋使唔使加湯 小編呢碗粉都加咗一次湯🤓 碗粉份量超級多 而且啲牛肉都係精選頂級牛 湯底清爽不油膩 搭配檬粉 同埋小編唧咗啲青檸汁 😜味道清新獨特
🐷蒜香牛油雞翼全翼
酥脆的外皮包裹著嫩滑嘅雞肉 蒜香濃烈 入口即化 外皮超級好食😂😂
越湯
📍深水埗營盤街128號地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #深水埗 #深水埗好去處 #深水埗美食
2024-03-06 311 views
難得平日下晝約到朋友咁啱去開深水埗一於嚟越湯嘆個越式下午茶🇻🇳呢間小店雖然睇落唔太起眼點知入面環境幾清靜舒舒服服咁慢慢邊食邊傾計當然食物都幾有驚喜😃1.)輕量春芧雞扒撈檬粉(茶餐$38)撈檬份量一d都唔輕量雞扒外皮香口薄脆有啲似乳豬魚露酸酸甜甜而家濕濕熱熱天氣幾開胃!2.)蒜蓉牛油雞翼配椰香黃油飯(茶餐$38)雞翼熱辣辣新鮮炸起反而黃油飯令沙峰有驚喜食得出明顯椰香味唔會令個飯油膩👍🏻3.)泰式串燒(雞腿肉、燒雞心、泰式燒牛肉)($12串)熱辣辣拎出嚟好香尤其欣賞雞腿肉嫩口燒雞心呢d唔係度度都食到緊係要整返串啦呢一串絕對滿足到沙峰胃口!4.)越式小食拼盤($138)有我最愛嘅米紙春卷、蝦餅仲有扎肉、雞翼、豬頸肉成碟拼盤睇落好飽滿未食已經大飽眼福🤤整體感覺:🌕🌕🌕🌕 🌗嘢食一d都唔馬虎份量都好有誠意呢個下午茶真係可以當食埋夜晚😆下次經開深水埗嘅朋友不妨一試👍🏻
難得平日下晝約到朋友
咁啱去開深水埗
一於嚟越湯嘆個越式下午茶🇻🇳

呢間小店雖然睇落唔太起眼
點知入面環境幾清靜
舒舒服服咁慢慢邊食邊傾計
當然食物都幾有驚喜😃

1.)輕量春芧雞扒撈檬粉(茶餐$38)

撈檬份量一d都唔輕量
雞扒外皮香口薄脆
有啲似乳豬
魚露酸酸甜甜
而家濕濕熱熱天氣幾開胃!

2.)蒜蓉牛油雞翼配椰香黃油飯(茶餐$38)

雞翼熱辣辣新鮮炸起
反而黃油飯令沙峰有驚喜
食得出明顯椰香味
唔會令個飯油膩👍🏻

3.)泰式串燒(雞腿肉、燒雞心、泰式燒牛肉)($12串)

熱辣辣拎出嚟好香
尤其欣賞雞腿肉嫩口
燒雞心呢d唔係度度都食到
緊係要整返串啦
呢一串絕對滿足到沙峰胃口!

4.)越式小食拼盤($138)

有我最愛嘅米紙春卷、蝦餅
仲有扎肉、雞翼、豬頸肉
成碟拼盤睇落好飽滿
未食已經大飽眼福🤤

整體感覺:🌕🌕🌕🌕 🌗
嘢食一d都唔馬虎
份量都好有誠意
呢個下午茶真係可以當食埋夜晚😆
下次經開深水埗嘅朋友不妨一試👍🏻
蒜蓉牛油雞翼配椰香黃油飯
泰式串燒(燒雞腿肉、燒雞心、泰式燒牛肉)
越式小食拼盤
蒜蓉牛油雞翼配椰香黃油飯
泰式串燒(燒雞腿肉、燒雞心、泰式燒牛肉)
越式小食拼盤
2023-12-04 759 views
小店位於深水埗消費較平民化嘅地區,店舖外貌不起眼,若非特意去搵,好可能會忽略了這間小店,小店不大,只有十餘張枱,但環境給人一種整潔及安靜的感覺,餐具都係經過專心搜集的,未開餐前單看餐具都可以觀賞一番,或者係店家特意安排以分散客人等待食物的焦燥吧。手打牛丸湯金邊粉 $48可選擇金邊粉、檬粉或其他粉,亦可以加$15加半份手撕雞,湯底濃而不鹹,牛丸彈牙,味道不錯,加配手撕雞可以豐富味蕾的感覺。自家手打墨魚餅湯檬粉 $58墨魚餅份量足,賣相吸引,一看就是自家手打,配有指天椒粒及金不換,滿足不同客人的口味,價錢合理,性價比高。馬拉盞唐生菜 $22亦可選娃娃菜,可惜當日已賣晒,只能選唐生菜,份量足,馬拉盞味道可以,配合主食是不錯的選擇。

手打牛丸湯金邊粉 $48

自家手打墨魚餅湯檬粉 $58