2023-10-08 893 views
荃灣特色西班牙小店🤎西班牙蛋餅黑胡椒味幾突出,食嘅時候會平時食嘅早餐🍳🤎辣肉腸pizza即叫即整,pizza個底仲好脆,份量勁多性價比高🤎肉醬意粉肉醬嘅比例都幾多,食到粒粒肉香🤩估唔到呢個碟係無底深淵,好似食極都仲有🤎Passion Sour 清新果酸嘅百香果、接骨木花作平衡、四季特飲🍹水果味突出,容易入口很喜歡😊而且用中式嘅杯載住,好似飲茶咁幾有趣🤎Hakuna Matata果味濃郁,非常清爽,好欣賞佢地隻杯,好符合熱帶風情🏝️🦥Vici Stage (荃灣)荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖
荃灣特色西班牙小店
🤎西班牙蛋餅
黑胡椒味幾突出,食嘅時候會平時食嘅早餐🍳
🤎辣肉腸pizza
即叫即整,pizza個底仲好脆,份量勁多性價比高
🤎肉醬意粉
🤎Passion Sour
🤎Hakuna Matata
果味濃郁,非常清爽,好欣賞佢地隻杯,好符合熱帶風情🏝️

🦥Vici Stage (荃灣)
荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B號舖
2023-10-05 462 views
Vici stage 荃灣今日放工同好姐妹去chill,我地揀咗呢間喺荃灣都頗出名嘅酒吧,入邊坐咗幾個鐘吹水,吹到唔肯走🤣🤣叫咗兩個主菜一個小食,樣樣都唔錯😆西班牙辣肉醬意粉,意粉好煙靭,醬汁亦都好足夠,淡淡都有辣肉腸同蕃茄嘅味道🥰🥰脆皮黃油雞呢個幾推介!!雞嘅肉質好鮮嫩,雞皮亦都好脆,外脆內軟,啖啖肉,值得推介!😆香草蒜蓉大蝦,大蝦好新鮮,配上蒜蓉包,口感香辣,多重味道,幾過癮🤣🤣佢嘅Cocktail同Mocktail 都唔錯,係傾計好地方😆
Vici stage 荃灣

2023-09-13 379 views
今天我要跟大家分享一下我在香港荃灣的 Vici Stage 餐廳的用餐體驗。這家餐廳的特色是提供各式各樣的西式美食,從湯、蛋餅、意粉到飲品,都有不同的選擇和創意。我先點了一份泡沫黑松露野菌湯,這是一道很有層次的湯品,湯底是用多種野菌熬製而成,香氣濃郁,口感細滑,上面還有一層黑松露的泡沫,增加了香味和質感,讓人一口接一口,欲罷不能。接著是西班牙蛋餅,這是一道很有特色的菜式,以辣肉腸、洋蔥、香料混合蛋液翻炒而成,以巴馬火腿作為點綴。蛋餅的外層是酥脆的,內裡是鬆軟的,辣肉腸的香辣和洋蔥的甜味相互融合,讓人垂涎三尺。巴馬火腿則是增加了一絲鹹香,平衡了整道菜的味道。最後是野菌帶子意粉,這是一道很豐富的主食,意粉煮得剛好,不會過硬或過爛,配上濃郁的忌廉汁和新鮮的野菌,讓人感覺很滿足。帶子則是煎得金黃香嫩,彈牙有嚼勁,與意粉相得益彰。至於飲品方面,我選擇了 Happy Ending 和 Before 12 兩款特調飲料。Happy Ending 是一款果汁梳打水,以菠蘿、檸檬、熱情果等水果製成,清爽解渴,適合夏天飲用。Before 12 則是一款含有酒精的飲品,以檸檬、安格仕苦精和 Tonic Wa

至於飲品方面,我選擇了 Happy Ending 和 Before 12 兩款特調飲料。Happy Ending 是一款果汁梳打水,以菠蘿、檸檬、熱情果等水果製成,清爽解渴,適合夏天飲用。Before 12 則是一款含有酒精的飲品,以檸檬、安格仕苦精和 Tonic Water 混合而成,酸甜開胃,適合在午夜前飲用。

總括而言,Vici Stage 餐廳是一家值得推薦的西式美食餐廳,不管是湯、蛋餅、意粉還是飲品,都有自己的特色和風味,讓人回味無窮。如果你喜歡西式美食,不妨到這裡來試試看吧!
2023-09-12 294 views
大增,非常濃郁既芝士香味,薄餅皮香脆,加上辣肉腸咸香,好好味👍🏻西班牙蛋餅喺一道擁有西班牙特色既前菜,內餡有紅綠色椒和肉粒,蛋餅嫩滑。肉醬意粉份量非常多,肉醬微微甘甜有層次,麵條軟硬適中。飲品方面,因為揸車關係點左兩杯酒精Mocktail,前者水果味濃,較為香甜,後者果香清新,爽利解油。CinderellaGrenadine, Pineapple J, Cranberry J, Lemon Before 12Lemon Juice, Sugar, Angostura, Tonic Water

肉醬意粉份量非常多,肉醬微微甘甜有層次,麵條軟硬適中。

Cinderella

Before 12
2023-09-12 196 views
今晚放工同朋友去了這間酒吧餐廳,食個晚餐飲返杯cocktail chill一下。餐廳有多款特色小食,送酒一流。另外還有Pizza,意大利飯及扒等主食。先點了兩杯signature cocktail,Plum Meng’s Soup是烏龍茶,檸檬及Gin,檸檬味突出,十分清新。Yuzu Forest則是柚子及果醬配gin,酸甜開胃。西班牙蛋餅鬆軟,蛋香味十足,還有煙肉香。泡沫黑松露野菌湯有粒粒洋葱及蒜香,比較稀身,有黑松露香味。野菌帶子菠菜意粉帶陣陣黑椒味,還有些野菌、菠菜等意粉爽口惹味。

Yuzu Forest則是柚子及果醬配gin,酸甜開胃。

西班牙蛋餅鬆軟,蛋香味十足,還有煙肉香。

泡沫黑松露野菌湯有粒粒洋葱及蒜香,比較稀身,有黑松露香味。

2023-09-08 128 views
實不相瞞😛小編自細響荃灣長大😌今次返去舊居附近竟然發現原來有間西班牙餐廳酒吧🤔所以決定入去試一試佢Dancing grape (Cocktail)杯Cocktail係用茶壺裝😍目的係可以俾我地一啖一啖慢慢品嘗😙主調係巨峰提子加埋Gin😊清清甜甜咁😋好清新同易入口Happy Ending(Mocktail)百香果味好香☺️酸酸甜甜咁好開胃🤪帶住非常清新嘅口感西班牙蛋餅好期待呢個傳統菜式🤨一埋枱已經聞到陣陣嘅蛋香味😋上邊仲有塊ham做裝飾🤤食落去好香蛋味☺️配合埋塊ham簡直係絕配黑松露薯條話說小編係極度鍾意食薯仔製品😍仲要加埋有黑松露點可以試一試? 呢個薯條仲有芝士響上面一齊焗🤤食落有拉絲感😳加埋松露嘅香味真係冇得頂👍🏻胡麻醬茄汁海鮮意粉聽聞呢個係佢哋自家製嘅醬汁😙又香龍嘅蕃茄味配上淡淡嘅日式胡麻味,😊比起普通嘅茄汁意粉有更高嘅層次👍🏻配有大大粒帶子同埋雜菌😋very yummy

Dancing grape (Cocktail)

Happy Ending(Mocktail)
百香果味好香☺️酸酸甜甜咁好開胃🤪帶住非常清新嘅口感

西班牙蛋餅

黑松露薯條

胡麻醬茄汁海鮮意粉
2023-09-07 102 views
今晚同老公係荃灣搵嘢食,我就喜歡有酒飲嘅鋪頭,咁啱係寶石大廈對面就有一間,梗係去試下。入到去情調一流,啱晒收工去放鬆下,食埋飯。泡沫黑松露野菌湯$68超級濃郁黑松露味,湯底十分綿滑,入口甘香Hakuna Matata生果汁加薑啤,酸酸甜甜,唔重酒味,有熱帶風情,好啱女仕飲。Plum Meng's Soup睇個中文名竟然係孟婆茶!呢個7月好啱飲🤣其實佢其中一款酒係有烏龍茶溝檸檬汁、Princ no.1,外國開胃酒,帶小小苦味,甜味,酸味,入口味道層次豐富,真係經歷左人嘅一生,甜酸苦辣。西班牙蛋餅以辣肉腸、洋蔥、香料混合蛋液翻炒而成,以巴馬火腿作為點綴,惹味健康。西班牙燉豬腩肉飯整個飯用鐵盤上枱,熱辣辣,香氣撲鼻。豬腩皮十分酥脆,肥瘦相間,肉質嫩滑,配搭埋沾滿豬油嘅飯,滿嘴的酥香。
泡沫黑松露野菌湯$68
超級濃郁黑松露味,湯底十分綿滑,入口甘香
Hakuna Matata
生果汁加薑啤,酸酸甜甜,唔重酒味,有熱帶風情,好啱女仕飲。
Plum Meng's Soup
西班牙蛋餅
西班牙燉豬腩肉飯
-最近有幸去咗荃灣區既「Vici Stage」酒吧餐廳🤩冇諗過呢間喺沙咀道並唔起眼既小店,為我帶嚟喜出望外既體驗☺️☺️首先,我想講下佢哋既無酒精飲品「happy ending」😋🍹<happy ending/$68>呢款飲品絕對係一個令人愉悅既享受,佢結合咗新鮮水果同香草的自然風味😋令人感到舒爽同滿足。佢唔單止係味道美味,而且喺外觀上都非常吸引人,俾人一種視覺上既享受。如果你鍾意酒精飲品,我強烈推薦佢哋既Dancing Grape🤩🍸<Dancing Grape /$88>呢款飲品結合咗精選既葡萄同特調既酒精,帶嚟一種獨特既口感同豐富既層次。佢既口感平衡,唔會太甜或太濃,俾人一種令人愉悅既感覺,無論係搭配餐前小吃定係作為整餐既陪伴都非常適合☺️👍🏻喺前菜方面,我特別鍾意佢哋嘅西班牙蛋餅同油浸香草蒜蓉大蝦~👍🏻🍽️<西班牙蛋餅/$88>西班牙蛋餅既口感輕盈,配上豐富既蔬菜同蛋既味道,非常開胃。🍽️<油浸香草蒜蓉大蝦/$98>而油浸香草蒜蓉大蝦就係一道令人難以忘懷既美味👍🏻蝦肉鮮嫩多汁,蒜蓉既香氣同香草既味道融合埋一齊,帶嚟了令人垂涎

🍹<happy ending/$68>

🍸<Dancing Grape /$88>

🍽️<西班牙蛋餅/$88>
西班牙蛋餅既口感輕盈,配上豐富既蔬菜同蛋既味道,非常開胃。

🍽️<油浸香草蒜蓉大蝦/$98>
而油浸香草蒜蓉大蝦就係一道令人難以忘懷既美味👍🏻蝦肉鮮嫩多汁,蒜蓉既香氣同香草既味道融合埋一齊,帶嚟了令人垂涎欲滴既滋味。

至於主菜

🍽️<西班牙燉豬腩肉飯/$228>
絕對係一道令人驚艷既料理🤤豬腩肉經過燉煮變得極為軟嫩,入口即融,配上香氣四溢既西班牙調味料,味道鮮美而豐富。飯粒充滿咗燉煮肉既香氣,每一口都令人愉悅。呢道菜絕對係「Vici Stage」酒吧餐廳既一道招牌菜,必試之選👍🏻👍🏻

…………………………………………………………………………📮Vici Stage (荃灣)
荃灣沙咀道325-331號德仁樓地下B舖
2023-09-02 69 views
七夕跟老婆約會😊在屋企附近揾到呢間餐廳酒吧🍴環境唔錯!燈光幽暗浪漫的氛圍感滿滿 非常有情調😄菜品和服務也無法挑剔,體驗感超贊🍴焗西班牙脆皮黃油鷄這個必點‼️擺盤好靚,鷄皮金黃!黃油味特別濃郁!肉質入味又嫩滑!搭配沙律口感豐富,一吃難忘🍴黑松露雜菌薄餅黑松露雜菌濃郁醇香!搭配芝士口感好贊,薄餅脆脆的要趁熱吃🍴穌炸單骨鷄翼最愛食鷄翼😄皮脆肉嫩多汁好好吃Dancing grape巨峰提子主題!小小酒精,酸酸甜甜好適合女生飲,茶壺奉上,好特別😊Yuzu Forest 柚子和果醬的結合,口感清新芳香
七夕跟老婆約會😊
在屋企附近揾到呢間餐廳酒吧🍴
環境唔錯!燈光幽暗
浪漫的氛圍感滿滿
非常有情調😄
菜品和服務也無法挑剔,體驗感超贊

🍴焗西班牙脆皮黃油鷄

🍴黑松露雜菌薄餅
黑松露雜菌濃郁醇香!搭配芝士口感好贊,薄餅脆脆的要趁熱吃

🍴穌炸單骨鷄翼
最愛食鷄翼😄皮脆肉嫩多汁
好好吃

Dancing grape

Yuzu Forest
柚子和果醬的結合,口感清新芳香

本身住哩到附近,咁啱行過諗住試下野食係荃灣西餐嚟講都算超班,建議可以試吓青口、羊架非常唔錯!食嘢時嗌左杯啤酒,食完飯想試下佢啲cocktail,試左杯孟婆湯,味道好特別,香港人好少飲到既風味慢慢chill下 9點半左右就校暗燈光 個場別有一番風味成個體驗好好 樓面侍應態度好好 的確好舒服一定會再嚟
本身住哩到附近,咁啱行過諗住試下
慢慢chill下 9點半左右就校暗燈光 個場別有一番風味
成個體驗好好 樓面侍應態度好好 的確好舒服
一定會再嚟

2023-08-16 141 views
平日來到荃灣呢間酒吧餐廳,好適合一班朋友嚟食佢哋嘅西班牙菜🥰西班牙燉豬腩肉飯($228) 豬皮烤得香脆,燉飯吸收了豬油之後非常香口~另外都推介送酒一流嘅脆香魷魚鬚($88),炸粉一啲都唔厚仲好惹味。芝士田園凍鮮茄沙律($78)加入原個大蕃茄,添加芝士粉層次豐富,底下鋪滿羽衣甘藍🥬飲品方面推介佢哋嘅Happy Ending Mocktail! 非常靚嘅漸變色,加上菠蘿、熱情果,同埋青檸嘅味道,夏天飲就最啱啦🔥
2023-08-11 147 views
本身對呢間嘢嘅印象不錯,嘢食好味,啲waitress/waitor送嘢食都好快 ,態度良好。直至叫左杯passion sour之後,比個barista(r戴眼鏡瘦瘦地) 係面前係咁鬧,話杯嘢好難整,又話好複雜,要係menu cut左杯嘢飲佢,總之就好難聽啦講嘅說話。最後仲要係度躁底丟野☺️先唔論杯嘢幾難整,喂大佬,就算難整係咪都唔應該係個客面前係咁鬧😅仲要鬧到咁大聲,驚死我地聽唔到咁,搞到好似我地做錯野咁,要坐係度受佢氣。完全無專業態度,未試過食餐飯食到咁勞氣,所以唔建議係度飲野,費時唔知嗌左咩酒又撩起佢把火。

2023-08-10 114 views
食物質素高,以荃灣區呢個位置來講,其實真係一間好用心既餐廳,由食材到擺盤都真係高質。環境舒適,最少唔會趕客走,你一杯酒坐一晚或者你一枱野食坐一晚都唔會趕你快啲交枱,香港已經好少咁既餐廳。服務就更加好,真心耐心講解。意粉水準高於預期,真係要食下。
smoked   manhattan
小食併盤
smoked   manhattan
2023-07-26 166 views
荃灣比較少呢類又有酒飲又有野食既餐廳一入去成個環境都好舒服好適合收工飲少少傾下計既地方Cocktail 好有驚喜🥳飲落去既感覺好清新Dancing grape $88 呢個係巨峰提子主題會想追住飲🤣Yuzu Forrest $78 呢個係柚子同果醬感覺濃啲泡沬黑松露野菌湯 $68 每啖既口感都好濃厚 非常高質芝士田園凍鮮茄沙律 $78賣相靚 影相打卡一流本身好怕生蕃茄既草青味但係呢個絕對係好鮮甜 個汁都非常好味🤤蒜香牛油焗白鱈魚柳 $188一上碟就已經係濃郁嘅蒜香味魚柳都非常有口感 好厚實並唔係一夾就散果種平價凍魚黃金焦糖燉蛋 $68最後甜品都有驚喜😍蛋味非常濃厚👍🏽
荃灣比較少呢類又有酒飲又有野食既餐廳

魚柳都非常有口感 好厚實
並唔係一夾就散果種平價凍魚

黃金焦糖燉蛋 $68
最後甜品都有驚喜😍蛋味非常濃厚👍🏽
環境靚,成間餐廳以復古綠色做裝修主調,好有情調~無論係朋友或者情侶來食嘢飲嘢都係唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻Yuzu Forrest ($78)由柚子、橙果醬、Gin等等調製而成,入口甜甜地,有柚子香,都會飲到Gin嘅酒味,整體甜甜地易入口Cucumber Cooler ($88)青瓜味好出,同接骨木花糖漿幾夾,整體幾清新,賣相都非常清涼夏日😍泡沫黑松露野菌湯 ($68)面層嘅奶泡好綿密,加埋香濃嘅黑松露一齊飲好creamy,夠熱辣辣暖胃,食到粒粒野菌😋西班牙燉辣肉醬意粉 ($128)辣肉醬很惹味,每條意粉都沾上了肉醬,意粉唔會太淋有少少咬口,如果份量有多啲就好了~酥炸單骨雞翼($88)炸得非常香脆,每舊雞翼都有香料,我覺得有少少迷迭香嘅香味,好滋味😋

Yuzu Forrest ($78)
Yuzu Forrest

Cucumber Cooler ($88)
Cucumber Cooler

泡沫黑松露野菌湯 ($68)
泡沫黑松露野菌湯

西班牙燉辣肉醬意粉 ($128)
西班牙燉辣肉醬意粉
西班牙燉辣肉醬意粉

酥炸單骨雞翼($88)
酥炸單骨雞翼
酥炸單骨雞翼