2023-10-14 52 views
好耐前睇過食評,吸引了我去試過午餐。突然想起這間餐廳,約了朋友試晚餐。不起眼的門口,可能經過了也不覺。上到二樓餐廳嗰層,突然就像換了個環境。除了藝術氣息,門外還有一對愛情鳥在迎接客人的到臨。餐牌以套餐為主,有好多選擇,每個餐有唔多配搭的湯和小食等等,有點花多眼亂的感覺,我呢d選擇困難症到花了好一陣子才選定食物。最後揀咗兩個晚宴套餐,分別係香煎刁草格陵蘭比目魚柳和火焰美國prime護心肉牛柳串。🔸前菜首先嚟嘅係前菜小食,係煙燻三文魚。下面墊住一塊去嘅餅乾,上面有一些黑魚子點綴。貌似普通嘅前菜,但係一食口就覺得很不錯。三文魚是靚貨冇腥味,帶著淡淡的油香,又同下面塊餅幾夾喎。上面的魚子則提鮮整道菜。🔸俄羅斯雜菜湯味道很豐富,很夠蔬菜味 ,卻不會過鹹,就是一切剛剛好的味道。🔸野菌湯(+$38)好似食緊很多蘑菇咁。🔸香煎刁草格陵蘭比目魚柳很大快的魚柳,但係冇將貨就價。好耐冇食過咁好味嘅魚柳喇。可能因為魚肉夠厚,做到外脆內軟嘅質感。咬落去啖啖肉好滿足,調味都係非常好,小小咸,多多趣,good!週年旁邊的伴碟蔬菜半碟蔬菜,都食得出那份新鮮。尤其係蘆筍,嫩得很。🔸火焰美國prime護心肉牛柳串上枱後,
好耐前睇過食評,吸引了我去試過午餐。

突然想起這間餐廳,約了朋友試晚餐。

不起眼的門口,可能經過了也不覺。

🔸前菜

🔸俄羅斯雜菜湯

🔸野菌湯(+$38)

好似食緊很多蘑菇咁。

🔸香煎刁草格陵蘭比目魚柳

很大快的魚柳,但係冇將貨就價。

🔸火焰美國prime護心肉牛柳串

上枱後,先嚟一個眼球上嘅滿足。店員會將牛柳串用火燒一燒,增加焦香。

牛柳串嘅份量真係好多,我覺得一個人食係偏多的,最好兩三個人分享。

牛柳食落有點似熟成牛嘅感覺,濃郁的牛肉味。

🔸甜品拼盤

晚宴套餐冇得揀甜品款式,不過我都好滿意當晚嘅甜品。每人有一杯tiramisu和一件迷你卷蛋。特別喜歡tiramisu,輕甜質地細緻。

題外話,餐牌第一頁就寫咗老闆開呢間餐廳嘅心路歷程。食完之後更加體會到老闆對食物嘅認真和那種真誠,我食得到套餐的價值。

Type of Meal
Dinner
  • 歐陸式前菜小食
  • 雜菜湯
2023-10-13 31 views
今日同同事一齊放半晝去左銅鑼灣一齊食個lunch傾偈呢間同事之前食過 介紹吓我黎有得來環境好安靜可以同朋友坐低食嘢,慢慢傾偈我哋叫咗兩個set lunch 黎咗兩個餐包,外脆內軟配埋牛油好好味餐湯揀咗一個羅宋湯同一個蘑菇湯,個人鍾意蘑菇湯多啲,入面有粒粒碎蘑菇朋友就鍾意羅宋湯開胃啲,羊架叫咗五成熟烤得啱啱好肉質鮮嫩 好易入口冇羶味 值得一讚烤雞配薯菜烤得個皮夠香脆仲有餐飲同埋甜品呢度嘅環境唔錯還有好多畫 掛,喺場上面氣氛唔錯有個地方落腳同朋友聚一聚
今日同同事一齊放半晝
去左銅鑼灣一齊食個lunch傾偈

呢間同事之前食過 介紹吓我黎
有得來環境好安靜
可以同朋友坐低食嘢,慢慢傾偈
我哋叫咗兩個set lunch

黎咗兩個餐包,外脆內軟

配埋牛油好好味

餐湯揀咗一個羅宋湯同一個蘑菇湯,
個人鍾意蘑菇湯多啲,
入面有粒粒碎蘑菇

朋友就鍾意羅宋湯開胃啲,
羊架叫咗五成熟
烤得啱啱好
肉質鮮嫩 好易入口
冇羶味 值得一讚
烤雞配薯菜
烤得個皮夠香脆
仲有餐飲同埋甜品
呢度嘅環境唔錯
還有好多畫 掛,喺場上面
氣氛唔錯
有個地方落腳同朋友聚一聚
前兩日阿妹英國返咗嚟, 梗係帶佢去啲有藝術氣質嘅餐廳, 話曬佢都主 修藝術, 所以喺銅鑼灣搵到依家咁特別嘅餐廳, 呢度 餐廳裏面同門口都 玩藝術風好靚, 我哋點咗 兩個行政套餐 1)炭燒美國安格斯西冷牛扒$208依塊安格斯真係超大塊睇相就知, 而且 又夠厚 又juicy,燒得啱啱好,我叫咗七成熟, 佢仲會有啲好creamy嘅薯蓉,沙律菜,青瓜,黃瓜等, 十分超值2) 芝士焗龍蝦意大利粉 $208龍蝦爽口彈牙香 濃 嘅芝士香味, 意粉 好香嘅蕃茄醬酸酸甜甜, 好好食3)呢兩個餐分別有頭盤 - 我哋嗰日係 沙律, 有芝士同埋麵包碎用心製作4)98%野菌忌廉湯- 真係啖啖 蘑菇味, 配埋佢哋個餐包冇得頂5) 仲有甜品- 木糠牛奶布甸, 牛奶布甸又滑又香, 真係想食多幾杯6)飲品- 凍檸茶

2) 芝士焗龍蝦意大利粉 $208

6)飲品- 凍檸茶
2023-10-04 34 views
叫左羊架 $478同海鮮飯$288 set.前菜已經覺得擺碟好decent, 青瓜包呑拿魚拼南瓜果凍,煙三文魚roll好有驚喜。熱㷫㷫既野菌湯同雜菜湯加埋佢個鬆軟餐包,唔錯~主菜既羊架不得了,7 成熟肉好嫩,而且羊扒既herb crusted外皮好惹味,同個汁好襯,仲有佢烤過既粗切薯仔塊好正呀~高水準海鮮飯個risotto 飯軟硬適中,海鮮味濃,青口,蝦,帶子都好新鮮~甜品又係整得好靚好精緻,chocolate cake 同 choco mousse 都好味道😋😋
叫左羊架 $478同海鮮飯$288 set.

熱㷫㷫既野菌湯同雜菜湯加埋佢個鬆軟餐包,唔錯~

2023-09-28 42 views
成日搭雙層巴士經過都見倒佢七彩繽紛嘅佈置🚌尤其是夜晚望上去好靚🪅問過下食過嘅朋友都話藉得一試🍽️咁啱去完個悠長假期番香港🇭🇰要搵個好想試吓嘅餐廳慶生🎉咪即刻book咗🍽️員工們都好有禮貌好努力工作👨🏼‍🍳餐廳內好多打咭位📸食物性價比高🥩個羊架同牛都Good😋簡單做埋會員仲有starter送🍴咁啱見老闆響度同啲客打招呼🙌🏻特別介紹個蘑菇湯係8種🍄做㗎🥣有時做生意就係咁💰唔係你財唔入你袋👛尤其係做餐飲🍾真係要自己落場睇吓先至識點做到好🍽️見隔離枱個Seafood Platter好正🦐🐚下次再試🍽️開開心心過咗一晚🥰
2023-08-26
Celebration
Birthday
  • 98%野菌忌廉湯
  • 歐陸式前菜小食
  • 焦糖燉蛋
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
  • 招牌炭燒澳洲新鮮羊架
今次叫左2個set dinner🫢套餐包括一個歐陸式前菜小食是日餐湯精選甜品飲品✨火焰美國🇺🇸prime 護心肉牛柳串✨ $378配上牛肉燒汁同蒜茸香草🌿醬薯角串牛柳好巨型🤣上碟前店員會燒一燒先又香又igable💓😍肉味超級香濃又juicy重點真是好粒全部拼埋一齊其實大過一塊扒🤫伴碟嘅薯角都好出色👍🏻香草醬勁好食喎🤩✨燒美國豬肋骨配燒烤汁✨ $298 🐷一切開d煙就飄出來好治癒🤩肉質好嫩🤭一d都唔鞋口燒烤醬勁惹味👍🏻好食!✨朱古力心太軟✨ +$38 🍫流心效果是💯分🤭外皮帶微微焦香😍朱古力非常香濃而又唔膩甜度岩岩好!

今次叫左2個set dinner🫢

甜度岩岩好!

• 火焰美國Prime護心肉牛柳串
  • 燒美國豬肋骨配燒烤汁伴蒜蓉香草醬薯角
2023-09-24 36 views
我最近去咗一間凡高風格嘅餐廳食lunch!餐廳嘅環境好靚,佈置好有藝術感。牆上有好多畫,大家食飯時望住啲畫,心情都會好啲!我叫咗兩份餐:龍蝦意粉同牛扒餐。開始食之前,前菜嚟咗一份新鮮嘅沙律,啲蔬菜好新鮮,醬汁都好好味,令人覺得清新又開胃。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5之後嘅蘑菇湯好濃郁香口,唔會好稀,好有咬口。然後,佢嘅餐包剛上嚟嗰陣仲熱辣辣㗎,一口咬落去鬆軟,好味。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5主菜嘅龍蝦意粉喜出望外,入面嘅龍蝦肉鮮嫩多汁,龍蝦肉好彈牙,新鮮唔會霉,同埋個醬汁同意粉一齊食真係好正,每一口都令人陶醉。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5而牛扒都唔差既,我要5成熟,但個人覺得熟左少少,不過肉質好嫩又多汁。配菜都搭配得好啱口,同主菜一齊食就更加完美。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5整體嚟講,呢間凡高風格嘅餐廳真係好有特色。環境優雅,佈置好有藝術氛圍。餐廳嘅食物亦都好好味,從湯品到主菜,每一樣都係廚師嘅拿手好菜。如果你對美食同藝術有興趣,呢間餐廳絕對值得一試!整體味道指數:😋😋😋😋/5性價比:💰💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️❤️/5服務:✅✅✅✅/5

我叫咗兩份餐:龍蝦意粉同牛扒餐。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅/5
凡高餐廳係銅鑼灣已經好多年歷史,餐廳周圍放滿梵高嘅名畫,好有藝術氣氛!Set Dinner包含餐湯、沙律、主食、甜品同飲品🎨挪威雪蟹田園沙律沙律菜新鮮爽脆,可加入黑醋汁食,雪蟹肉鮮甜,份量都算多🎨98%野菌忌廉湯用上不同種類嘅蘑菇製成,真材實料,飲到好多蘑菇茸,非常濃郁🎨燒帶子青口及虎蝦伴鮮墨魚汁意大利粉相當豐富嘅組合,有齊帶子、青口同大大隻虎蝦,墨汁味道濃郁鮮香,意粉硬度剛好🎨炭燒美國頂級Prime護心肉柳牛柳好大件,肉質軟嫩,肉味濃郁,也可點上洋蔥汁!配料非常豐富,刺身帶子好鮮甜,仲有大啡菇、黃瓜同幼蘆筍等,配搭健康,真係大滿足🎨焦糖燉蛋薄薄嘅脆焦糖好好味,燉蛋香滑,味道剛好唔太甜,而另一個款甜品係一件迷你蛋糕同奶凍!晚餐仲包埋飲品,揀咗伯爵茶,茶具都好靚同餐廳好配搭!

🎨挪威雪蟹田園沙律
沙律菜新鮮爽脆,可加入黑醋汁食,雪蟹肉鮮甜,份量都算多

🎨98%野菌忌廉湯
用上不同種類嘅蘑菇製成,真材實料,飲到好多蘑菇茸,非常濃郁

🎨燒帶子青口及虎蝦伴鮮墨魚汁意大利粉

🎨炭燒美國頂級Prime護心肉柳

🎨焦糖燉蛋

晚餐仲包埋飲品,揀咗伯爵茶,茶具都好靚同餐廳好配搭!
2023-09-20 27 views
昨日去了銅鑼灣一間很有藝術色彩的餐廳食午餐。餐廳位於2樓,門口已放設很多花草和仿製梵高油畫作品,也有很多太陽花擺設,很有藝術的氣氛。而餐廳內放有一張桌球枱,花架,打卡鞦韆和很多書本,可以打卡玩樂。我點了:行政套餐,包了餐湯、主菜、甜品及飲品-98%野菌忌廉湯 野菌味濃郁,湯底非常Creamy。-鮮蝦雜果沙律鮮蝦放在哈密瓜和沙律菜上,口感清新。-莫撒里拉芝士焗龍蝦意粉龍蝦半邊蓋滿芝士焗香,意粉用了龍蝦汁和番茄焗煮,醬汁均勻在每條意粉上,很入味。-提拉米蘇很幼滑,味道香濃。-熱檸檬茶另外點了一份精選午餐,包了頭盤或餐湯、主菜、甜品及飲品-凱撒沙律羅馬生菜很新鮮爽脆。-海鮮什燴配龍蝦汁意大利飯有青口和帶子粒,意大利飯質感綿軟入味,還有3隻鮮蝦在飯面上。-士多啤梨奶凍奶凍質感和甜度適中,連鮮果食,味道很夾。-凍奶茶

我點了:
行政套餐,包了餐湯、主菜、甜品及飲品
-98%野菌忌廉湯
野菌味濃郁,湯底非常Creamy。

-鮮蝦雜果沙律
鮮蝦放在哈密瓜和沙律菜上,口感清新。

-莫撒里拉芝士焗龍蝦意粉

-提拉米蘇
很幼滑,味道香濃。

-熱檸檬茶

另外點了一份精選午餐,包了頭盤或餐湯、主菜、甜品及飲品
-凱撒沙律
羅馬生菜很新鮮爽脆。

-海鮮什燴配龍蝦汁意大利飯

-士多啤梨奶凍
奶凍質感和甜度適中,連鮮果食,味道很夾。

-凍奶茶

2023-09-11
今日帶大家一齊走進梵高嘅世界👩‍🎨,凡高廚房位於銅鑼灣,以梵高畫作為主題嘅西餐廳💫,踏入餐廳門口已經感受到濃厚藝術氣息,餐廳內有更多梵高相關藝術作品比大家欣賞🖼環境:7.5/10根本就係一個art gallery🎨,餐廳內仲有一張桌球枱和特色裝潢,還原左梵高1888年在法國小鎮繪畫的作品《夜間咖啡館》的場景,店內更有韆鞦打卡位📸,好有心思❤️食物:7.5/101️⃣極緻牛之盛宴餐$ 5884-course set dinner 重點係炭燒美國頂級prime 安格斯肉眼🐮揀咗5成熱,牛味濃,牛扒用燒嘅形式封邊鎖住肉汁,香口之餘保留juicy感覺,牛魔王必點‼️配上獨家蒜蓉香草薯角,side都有誠意😋2️⃣晚宴套餐 - 意式馬賽海鮮飯 $288同樣係4-course set dinner ,有餐前小食、餐湯同甜品附送,特別一讚店家為我地準備唔同嘅款式,等我地可以品嘗更多廚師嘅手藝👍🏿海鮮飯吸收哂海鮮精華變得相當入味,飯身粒粒分明唔又唔會硬身,海鮮有青口,帶子同大蝦,海鮮質素唔錯,抵讚🤩💰性價比:7.5/10 人均$450左右,藝術係無價✨,沉浸係梵高藝術世界享用美食,會唔會太浪漫🥰,好值得推介嘅主題西

環境:7.5/10

食物:7.5/10
1️⃣極緻牛之盛宴餐$ 588
2️⃣晚宴套餐 - 意式馬賽海鮮飯 $288

💰性價比:7.5/10
人均$450左右,藝術係無價✨,沉浸係梵高藝術世界享用美食,會唔會太浪漫🥰,好值得推介嘅主題西餐廳👍🏻
炭燒美國頂級prime 安格斯肉眼
2023-09-10
炭燒美國頂級prime 安格斯肉眼
話說有日跳完舞經過見到凡高廚房個名幾得意,上網一搵決定要去試~因為本人係藍怪~餐廳門口已經有好多藍同紫藍色😆😆趁今日放半晝同朋友嚟感受下藝術氣息一坐低比幅牆吸引住~係咁影影影無論餐具、裝飾都好復古~覺得自己一下子都文化左😎兩個選擇困難既寶寶~揀左行政牛扒套餐套$208餐包括:☆行政沙律☆行政野菌湯☆炭燒美國安格斯西冷(七成)伴乾菌及法國黃菌☆是日甜品💫98%野菌忌廉湯好香菇味啖啖都食到菇好濃👍👍配埋牛油多士無得輸呢款多士仔食落好鬆脆😍精選午餐♤美國安格斯牛肉&西班牙COREN豬肉漢堡配美式燒烤醬&香草薯角$168加$10頭盤及餐湯(雜菜湯)頭盤係巴拿火腿蜜瓜火箭菜+黑醋墊底~好清新好大個漢堡♡兩人share食好滿足第一次有齊豬同牛~好特別香草薯角好食~薯仔夠淋我地都係叫熱咖啡帶少少微酸唔算太苦牙籤筒都好別緻~襟一下彈起是日甜品係奶凍上面有朱古力醬焦糖脆脆奶凍幾滑唔會太甜👍👍下午兩點去比有兩三枱1430有下午茶係甜品居多店員好熱情有禮貌~份量都算大兩個女仔食到好飽下次想試比目魚😆😆下午兩點去比有兩三枱1430有下午茶係甜品居多店員好熱情有禮貌~份量都算大兩個女仔食到好飽下次想試比目魚😆😆

趁今日放半晝同朋友嚟感受下藝術氣息

一坐低比幅牆吸引住~係咁影影影

無論餐具、裝飾都好復古~
覺得自己一下子都文化左😎

兩個選擇困難既寶寶~
揀左行政牛扒套餐套$208

好香菇味啖啖都食到菇好濃👍👍
配埋牛油多士無得輸

呢款多士仔食落好鬆脆😍

精選午餐
加$10頭盤及餐湯(雜菜湯)

頭盤係巴拿火腿蜜瓜

上面有朱古力醬焦糖脆脆
奶凍幾滑唔會太甜👍👍

下午兩點去比有兩三枱
1430有下午茶係甜品居多
店員好熱情有禮貌~
份量都算大兩個女仔食到好飽
下次想試比目魚😆😆
下午兩點去比有兩三枱
1430有下午茶係甜品居多
店員好熱情有禮貌~
份量都算大兩個女仔食到好飽
下次想試比目魚😆😆

2023-09-18
Type of Meal
Lunch
  • 98%野菌忌廉湯
多年前曾踏足荷蘭,拜訪梵高博物館,欣賞到荷蘭後印象派的畫家—凡高的藝術作品。想不到竟然在香港,也能感受到凡高的藝術氣息。.早在餐廳的門口就已經感受到用心的設計,多幅凡高的知名畫作盡現眼前,包括《夜晚露天咖啡座》、《向日葵》、《星夜》、《羅納河上的星夜》、《在亞爾的臥室》和《自畫像》,在這氛圍下進食午餐,彷彿瞬間到了荷蘭,來了一趟短暫的旅行!.這次點了兩個行政套餐是日頭盤🥗新鮮的沙津菜混合煙肉碎和麵包粒,很是清新!.98%野菌忌廉湯🫕野菌味道濃郁,陣陣香味撲鼻而來,配上忌廉令口感更細滑!.招牌炭燒澳洲新鮮羊架 $198🐑最喜愛medium rare的熟成程度,切開後看到粉紅色的肉色,大為興奮,而且肉感鬆軟,非常推薦!.炭燒美國安格斯西冷牛扒 $208🥩比羊架略為遜色,肉感較硬和乾,但值得一讚是肉的表面燒得很香口!.是日甜品🍮很開心最後一道甜品是我最喜愛的Tiramisu!小小的一杯為這豐盛的午餐劃上完美的句號。.店員態度親切有禮,令人感到賓至如歸,而且在場亦不時有鋼琴音樂表演,絕對是高質午餐的好地方!
這次點了兩個行政套餐
是日頭盤🥗
新鮮的沙津菜混合煙肉碎和麵包粒,很是清新!
98%野菌忌廉湯🫕
野菌味道濃郁,陣陣香味撲鼻而來,配上忌廉令口感更細滑!
招牌炭燒澳洲新鮮羊架 $198🐑
招牌炭燒澳洲新鮮羊架
炭燒美國安格斯西冷牛扒
是日甜品
2023-09-13 21 views
想試呢間餐廳好耐, 因為見到呢間餐廳佈置相當之靚, 想親身感受一下☺️餐廳門口, 裡面四周圍都掛滿名畫, 每張枱嘅枱墊都係凡高畫作, 藝術氣息非常濃厚, 要細味欣賞周圍嘅打卡位先捨得拎起menu, 真係有夠心思的說✨餐包焗起熱辣辣好香, 夠哂鬆軟頭盤 凍蝦沙律凍蝦彈牙, 搭配沙律嘅黑醋好夾, 好醒胃精選餐湯 雜菜紅湯足料夠豐富, 餐包浸一口湯都好好味香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉&自家制Salsa Sauce賣相好靚, 厚厚薯蓉牛油味好香超creamy, 比目魚嫩滑到不行, 每一啖都直落喉嚨, 中間鋪左一層車厘茄, 中和黏立口感, 呢個main真係💯美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配日式和風汁Sirloin steak份量都幾多, 肉質鮮嫩, 外香內軟, 烤得恰到好處, 配以大量沙律菜車厘茄, 平衡牛扒油膩感👍是日甜品 Tiramisu好滑, 每一啖都實的的, 劃上完美句號

餐包焗起熱辣辣好香, 夠哂鬆軟

頭盤 凍蝦沙律
凍蝦彈牙, 搭配沙律嘅黑醋好夾, 好醒胃

精選餐湯 雜菜紅湯足料夠豐富, 餐包浸一口湯都好好味

香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉&自家制Salsa Sauce

美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配日式和風汁

是日甜品 Tiramisu
好滑, 每一啖都實的的, 劃上完美句號

好姊妹生日,每年都會 book 最打卡able 又好味嘅餐廳慶祝,因為我地都好鍾意影相 💕 今年就比我諗到去凡高廚房慶祝,之前見朋友去過評價唔錯,環境靚,食物賣相精緻又好味 💕 果然入到去真係覺得餐廳用左好多心思去整呢個梵高主題,好多畫同花花,配色繽紛又有濃厚歐陸風 😍 環球精選海鮮拼盤 C呢款有原隻龍蝦、生蠔、翡翠螺、青口同埋白蝦,全部都大大隻好新鮮 😍 特別係生蠔,鮮味之餘又好 creamy,龍蝦同白蝦都好彈牙 😋 大大盤好滿足啊 😆燒日本刺身級帶子青口及虎蝦伴鮮墨魚汁意大利粉虎蝦帶子又甜又彈牙 🤤 鮮墨魚汁就好香濃,個麵好掛汁,海鮮控推介 🫶🏻意式馬賽海鮮飯有蝦、帶子同青口,味道鮮甜之餘,個飯係入曬味 😍 啖啖都係海鮮汁嘅味道~ 而且個汁唔會太鹹,飯嘅口感唔錯,唔會太硬但 keep 到咬口 🫶🏻套餐仲有一個歐陸前菜小食,個擺盤好靚,有蝦,配麵包嘅汁好香青瓜味好 fresh 😋 仲有非常足料嘅雜菜湯,配湯嘅麵包熱辣辣外脆內軟,非常唔錯 🙆🏻‍♀️ 最後食埋甜品,雖然係跟套餐但賣相完全唔馬虎 😆 靚靚嘅芝士蛋糕好香但唔會太甜 🤤

環球精選海鮮拼盤 C

燒日本刺身級帶子青口及虎蝦
伴鮮墨魚汁意大利粉

2023-09-07 35 views
呢間位於銅鑼灣黃金地段既餐廳,都已經開左十幾年,但水準一樣穩定地高店如其名,有好多同凡高有關既擺設,成個氣氛好正價錢唔貴,十分公道今日既前菜係無花果牛油果薄脆無花果既清甜好開胃,牛油果既creamy同薄脆既香脆好balance呢個set仲包埋餐湯餐包,水準都唔錯,特別係餐包面既燕麥非常香燒美國豬肋骨配燒烤汁豬肋骨勁高質惹味但不膩既燒烤汁好入味而且最難得係佢既豬肋骨非常軟熟唔似一般坊間成日燒到乾晒值得一讚特別一提係佢既薯菜都好高水準薯角先炸後煮口感佳,上面既醬汁更加係有層次蔬菜咬落去更加係爆晒汁香煎勺草格寧蘭比目魚柳呢個煎魚柳真係可以比美五星酒店級佢可以做到外皮香脆,而入面既魚肉又嫩又滑又juicy令你可以食到魚最原本既鮮味配埋特製醬汁,味道更有層次甜品我加錢轉左做心太軟,真係物超所值淨係個咁賞心悅目既星夜碟已經值晒回票價食物質素更加係冇得頂心太軟做到爆晒流心既效果而且甜度同朱古力濃度既平衡完美食完呢道甜品真心會令你好滿足
店如其名,有好多同凡高有關既擺設,成個氣氛好正
價錢唔貴,十分公道
而且最難得係佢既豬肋骨非常軟熟
唔似一般坊間成日燒到乾晒
值得一讚
特別一提係佢既薯菜都好高水準
薯角先炸後煮口感佳,上面既醬汁更加係有層次
蔬菜咬落去更加係爆晒汁
香煎勺草格寧蘭比目魚柳
呢個煎魚柳真係可以比美五星酒店級
佢可以做到外皮香脆,而入面既魚肉又嫩又滑又juicy
令你可以食到魚最原本既鮮味
配埋特製醬汁,味道更有層次
甜品我加錢轉左做心太軟,真係物超所值
淨係個咁賞心悅目既星夜碟已經值晒回票價
食物質素更加係冇得頂