2021-04-21 1683 views
呢間人氣良心cafe大家記得book左位先過黎避免要等太耐😋餐廳食物的性價比好高質素都唔錯啱曬係到坐下傾下計👍🏻.🍴二人套餐👫($278)🍴餐湯及沙律餐湯係南瓜湯可以飲到啖啖南瓜肉🤤沙律菜都幾fresh配胡麻醬好香😋🍴滋味二人小食拼盤(+$28)之前都食過好想食個腸但冇得單叫所以加左個拼盤🤣拼盤入面有薯角、法蘭克福腸同唐揚雞塊份量都幾多❤️每樣都好新鮮整出黎好熱大家要攤一攤先食😋🤣🍴温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉我個人都幾鍾意卡邦尼😋餐廳嘅温泉蛋做得啱啱好可以撈匀成個意粉令整體好有蛋香味配料又夠多👍🏻🍴西班牙黑毛豬肋骨配薯菜本身好鍾意食Ribs之前食過都唔錯❤️好入味好juicy同埋焗到剛好唔會好難切所以同朋友黎食都好易分😋🍴Oreo脆脆特濃朱古力(+$17)好推薦呢杯朱古力差唔多次次都係揀呢個🤣本身朱古力嘅味已經好濃郁配埋oreo好香~如果再多d oreo碎碎就更好❤️🍴香橙檸檬菠蘿紅茶(+$20)飲落好清新好fresh😋酸酸甜甜茶底都幾香配埋一齊都幾解膩😍餐廳性價比真係幾高重要有良心💛回頭率極高🤣📍 URBAN Cafe (旺角)旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
🍴二人套餐👫($278)
🍴餐湯及沙律

🍴滋味二人小食拼盤(+$28)

🍴温泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉

🍴西班牙黑毛豬肋骨配薯菜

🍴Oreo脆脆特濃朱古力(+$17)

🍴香橙檸檬菠蘿紅茶(+$20)

餐廳性價比真係幾高重要有良心💛回頭率極高🤣

📍 URBAN Cafe (旺角)
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓
  • 西班牙黑毛豬肋骨
  • Oreo脆脆特濃朱古力
2021-03-20 3887 views
係貓貓呀係貓貓呀黎有貓貓既cafe,當然係為左貓貓啦,入門前有部機自動包住你隻鞋唔好整污糟入到去都幾多人,但同時都幾多貓,仲有好多唔同既品種,好得意cafe既環境簡潔舒適,不過為左俾貓貓有足夠空間,坐就無平時啲cafe凳咁舒服,不過有得同貓貓玩都抵啦餐牌就正常cafe西式野,意粉扒甜品咖啡特飲咁,價錢意外地抵餐湯南瓜忌廉湯,南瓜味好濃,沙律同步上枱,精美,性價比高黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉,賣相相當唔錯,似白汁多過卡邦尼,入口食落味道都ok,咸淡適中,白汁濃味,麵掛到汁但汁唔太多,卡邦尼黎講無咩蛋味,份量都夠既青檸薄荷蜂蜜綠茶,個樣真心好靚,青檸味好出幾好,飲落其實偏甜,但好彩有薄荷葉清一清,refreshing勞蘇食推介 —— 燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁當你黎貓貓cafe咁玩貓梗係主角而都預咗食物係入得口已經ok,點知出現左燒肉眼,賣相仍然係不錯,一切入口牛味非常香濃,肉腍而滑,燒得扒邊香口,實在相當好味黑松露汁好味得黎唔會搶牛味,肥位都有煎香,牛脂味好出好正薯條係粗薯,香脆而味道都好好味,整碟實在高質到驚香橙檸檬菠蘿紅茶,賣相依然一流,非常吸引,味道都唔錯,鮮果,唔會好多糖味,飲啖
係貓貓呀係貓貓呀
入到去都幾多人,但同時都幾多貓,仲有好多唔同既品種,好得意

餐湯南瓜忌廉湯,南瓜味好濃,沙律同步上枱,精美,性價比高

餐湯(南瓜湯)

沙律

黃金炸蒜卡邦尼煙肉扁意粉

卡邦尼扁意粉

青檸薄荷蜂蜜綠茶

勞蘇食推介 —— 燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁
牛味非常香濃,肉腍而滑,燒得扒邊香口,實在相當好味
黑松露汁好味得黎唔會搶牛味,肥位都有煎香,牛脂味好出好正
薯條係粗薯,香脆而味道都好好味,整碟實在高質到驚
香橙檸檬菠蘿紅茶,賣相依然一流,非常吸引,味道都唔錯,鮮果,唔會好多糖味,飲啖再食扒

燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁

肉眼扒

香橙檸檬菠蘿紅茶

成餐飯驚喜左
茶餐廳多少少既價錢,但食物質素好,飲品賣相正,個牛直情驚,而仲要玩貓貓先係主角
不過又唔係完美,因為貓貓好多都唔太跟人,摸佢好多時會走,除咗啲熟客/員工,Tips:帶個袋去會有倍數機會被貓咪寵幸

#不定期會有貓餵食時間
#除食嘢時都可以係餐廳行黎行去同貓玩都好爽

燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁
肉眼扒
香橙檸檬菠蘿紅茶
2021-03-16 2359 views
自細好喜歡寵物貓貓,所以特別喜歡來今日的餐廳,又可以一邊用餐,一邊近距離親親牠們,推開門已經有幾隻可愛貓貓 ,來歡池迎我們,客人入餐廳前必須戴上鞋套及清潔液搓手, 做足衛生措施,用餐時,可愛的貓貓一時跳上你的枱上, 一時跳上你的大腿上親親你, 逗得大家開心透了。二人套餐$278有餐湯,沙律,頭盤,主食及飲品, 十分豐富和抵食。是日餐湯是日南瓜湯, 香甜美味, 仲食到一絲絲南瓜肉添。爽脆沙律菜配上新鮮鮮蕃茄仔, 伴着酸酸沙律醬,真是令人胃口大開。滋味兩人小食拼盤(追加$28)即叫即製的小食拼盤,熱呼呼、香噴噴,每款炸到金黃酥脆,令人垂涎,炸雞外皮香脆可口,雞肉滑溜Juicy,腸仔皮脆肉嫩,配上粗身薯角,沾上甜酸茄汁, 滋味得令人停不下來。溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉卡邦尼扁意粉完全沐浴在忌廉汁中, 香氣十足, 先輕輕把溫泉蛋叉開, 金黃色的蛋黃緩緩流下, 拌勻後與滑溜野菌及香口的煙肉一起吃,每口豐富而滋味, 津津回味。安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角黑色的竹炭漢堡包, 賣相吸引, 熱燙燙的手打安格斯牛肉、半溶芝士及新鮮蕃茄和生菜, 夾在鬆軟的漢堡包裏面,分量十足,大口咬下去,口感超級豐富,

二人套餐$278
有餐湯,沙律,頭盤,主食及飲品, 十分豐富和抵食。

滋味兩人小食拼盤(追加$28)

溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角
黑色的竹炭漢堡包, 賣相吸引, 熱燙燙的手打安格斯牛肉、半溶芝士及新鮮蕃茄和生菜, 夾在鬆軟的漢堡包裏面,分量十足,大口咬下去,口感超級豐富,牛肉十分軟稔,充滿肉汁,加上半溶芝士,是無比的邪惡和吸引, 伴碟的粗身薯角,入口熱燙燙,愈吃愈過癮。

精選特調咖啡
特調咖啡,入口細味到繞舌的咖啡香, 香滑甘醇。

草莓荔枝紅莓乾花茶(+$31)
草莓荔枝果茶以蠟燭台座熱, 上枱時 ,傳來陣陣果香,入口先是馥郁荔枝香氣, 跟着是草莓及紅莓的香甜,清新解膩, 香甜迷人。

抹茶雪山心太軟($25)
抹茶雪山心太軟, 輕輕叉開鬆軟的蛋糕 , 流心抹茶緩緩流出,抹茶回甘而不澀,甜度適中, 及配上一球滑溜雲呢拿雪糕,味蕾大享受。

1K
2021-03-15 1721 views
我成日出街食飯最近先發現OpenRice原來有好多function我冇好好利用,最近又學識咗新嘅search功能,幫貓奴朋友搵到 URBAN Cafe。佢就鍾意好多貓貓好得意,我鍾意食西餐,我哋兩個都啱口味,門口先上鞋套,量體溫消毒雙手,做足防疫措施,感覺夠晒安心啦!小店有限時 90分鐘,所以我都盡快落單。Cafe 場面非常熱鬧,識嘅掛住食玩嘅掛住玩,套餐價錢優惠,包自由選擇 $38以下的飲品,又可以追加甜品。URBAN Cafe 精選特調咖啡清新又帶甘香,味道好,超濃咖啡味,無失望!滋味小食拼盤額外追加 $48 ,小食拼盤分量好大,雞翼、法蘭克福腸、唐揚雞塊、薯角;最啱就係 主食 之前傾偈嘅時候食,酥脆可口,美味又不油膩,可能食物太過香噴噴啦!吸引到貓貓圍住我哋,好溫馨呀!餐湯、沙律是日餐湯質感順滑,口味適中。沙律清新爽脆,加入醋汁,甜甜酸酸更為開胃。Spaghetti 日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉大蜆鮮美肉厚,最緊要無沙,加上特色青蟹籽同大蔥做點綴,賣相真係搶眼。這裏的扁意粉彈牙十足,吸收了忌廉的精華,而忌廉味突出,口感柔滑香口。Main西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜西班牙黑毛豬肋骨厚身

URBAN Cafe 精選特調咖啡
清新又帶甘香,味道好,超濃咖啡味,無失望!

滋味小食拼盤

餐湯、沙律

Spaghetti
日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉

Main
西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜
西班牙黑毛豬肋骨厚身口感,足料肉質加上燒烤醬汁,味道濃郁,輕輕一咬便有骨肉分離的效果,入口鬆軟,濃郁的香味充滿整個口腔,還有意式薯菜真是滋味無窮。

甜品
雪山心太軟
到最後又點少得甜品呢!追加了雪山心太軟,濃厚的朱古力香味,一切開如火山熔岩般流出來,配埋雪糕就係冰火配搭,口感完美有驚喜。

• 雪山心太軟
  • 西班牙黑毛豬肋骨
  • 小食拼盤
2021-03-13 1454 views
久違的同家姐去貓cafe食飯😋 我哋又揀咗Urban Cafe,佢有旺角、觀塘兩間分店,我哋就去咗旺角,雖然旺角呢間比較細,但好似多啲貓貓㗎😛 我哋叫咗個二人套餐($278),有以下嘅嘢:🥗 餐湯、沙律 (每人一份)南瓜湯好飲,沙律有我最愛嘅麻醬😋🍟 二人小食拼盤 (+$28)小食有薯角、炸雞、法蘭克福腸,上枱嗰時熱到冒煙好正😆 炸雞嘅肉好嫩滑!🍝 日式青蟹籽大蜆大葱忌廉扁意粉第一次食青蟹籽,佢舖滿咗全個碟好靚✨ 蜆肉有好多,有啲辣辣𡁻木嘅生洋葱,加埋啲黑椒粒都有少少辣~ 忌廉汁好creamy,好味😋🐷 西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜豬肋骨份量都幾多!可以揀配薯菜或意粉,如果加埋意粉一定超大份量😆 豬肋骨有甜甜嘅barbecue sauce,好滋味😚🌋 朱古力心太軟 (+$25)心太軟可以揀朱古力或抺茶,我每次都揀朱古力xd (chocolate die heart fans) 佢仲配咗個tiramisu味嘅雪糕添㗎😍 心太軟唔算好濃郁,不過$25呢個質素已經好好好正,呢度仲要冇加一服務費㗎!🥤 Drinks個餐仲包每人一杯$38嘅飲品㗎!

🥗 餐湯、沙律 (每人一份)
南瓜湯好飲,沙律有我最愛嘅麻醬😋

二人小食拼盤

🍟 二人小食拼盤 (+$28)

🍝 日式青蟹籽大蜆大葱忌廉扁意粉

🐷 西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜

朱古力心太軟

🌋 朱古力心太軟 (+$25)

🥤 Drinks
個餐仲包每人一杯$38嘅飲品㗎!
2021-03-11
Dinner
  • 朱古力雪山心太軟
  • 是日餐湯及沙律
  • 餐湯
  • 滋味2人小食拼盤
  • 西班牙黑毛豬肋骨配薯菜
2021-05-05 0 views
旺角商廈中,估不到這是一個好玩的地方,既可以有短暫的休息,吃下午茶,又可以同貓咪玩。第一個感覺,來光顧的客人都很有禮貌和友善,不會爭先恐後。入店前的鞋套設計儀,是一個很注意衛生的設計,令人驚喜。🤪剛坐下,已看到細小的空間也可以有序地擺放桌子。因為有貓咪,所以沒有舒服的梳化,但整體很乾淨,即使貓咪跳到桌子上,也不覺得髒。😇這裏有超過30隻貓咪,全部都很乖。每一隻都有自己個人的風格和特色,有些是懶洋洋,有些是百厭佻皮,有些是高竇傲慢……🤭玩了過後,又可以點餐吃。這裏的飲品和食品都尚有選擇,花茶不錯,可以再試其他味道。😘

2021-05-02
$100 (Tea)
Celebration
Mother's Day
  • 藜麥胡麻醬野菜沙律
  • 藍花皇家伯爵荔枝紅茶
2021-04-30 0 views
We had Sunday dinner in Urban Cafe, overlooking Nathan Road between Mongkok and Yau Ma Tei stations. It's not a big space, but it is a fun place, lively, crowded and bustling even under the current restrictions, mostly full of couples but with a few families and groups of friends.The menu has a good selection of snacks, salads and more substantial main dishes, including pizzas, burgers, and steaks, plus a variety of drinks, including some interesting options, both hot and cold. I started with th

The menu has a good selection of snacks, salads and more substantial main dishes, including pizzas, burgers, and steaks, plus a variety of drinks, including some interesting options, both hot and cold. I started with the camembert cheese and smoked salmon salad - not a combination I've had before, but it went well with the tangy-sweet balsamic vinegar - and my partner had the onsen egg and crab roe salad, which she also enjoyed. For my main course, I had the double fish fillet in a charcoal bun, which was juicy (the sauce), slightly crispy (the bread) and tasty (the fish), with a decent helping of potato wedges and salad on the side. My partner had the halibut, which was well-cooked and seasoned. We skipped dessert, tempting though it was, since we're both watching our diets and we'd eaten plenty already...

The staff, while busy, we're friendly and helpful. This is the third or fourth time I've eaten here, and it won't be the last!
2021-04-18
依到人氣好旺💗就算平日嘅午後時段,都非常滿座!午餐Set 每2星期更新,價錢都好經濟,50幾蚊(另加一)起,仲有埋沙律同飲品👍🏼如果想叫$38以上嘅飲品,就要補差價。◾️Lunch Set: 香辣蒜香蜆肉野菌橄欖油炒意大利麵 $57估唔到都幾辣喎🤤非常香口惹味👍🏼有蜆肉同埋野菌片~配搭好好👍🏼◾️柑橘蘭香子梳打 $58(跟餐 補$20)入口好清爽甜美,入面有好多蘭香子~增添口感👍🏼夏天飲佢好舒心💗◾️Lunch Set: 日式鹽燒鯖魚 配薯菜 $59 這個鹽燒鯖魚配以黑松露燒汁,有點西式料理的感覺🐟有魚香,不會膩口,薯角好香脆。◾️紅豆奶茶 $48(跟餐補$10)微微甜的奶茶入面有紅豆蓉,添了一點口感。◾️Tea Set: 楓糖漿番薯條$38 蕃薯條炸得金黃,入口香甜爽脆👍🏼 配以少許楓糖漿💗甜蜜蜜~好吃~◾️美式鬆餅配是日雪糕$68飯後想吃一點甜的,點了這個鬆餅🥞共有兩片,配以1球雪糕和1球忌廉,也有一點點水果伴碟~◾️草莓荔枝紅莓乾綠茶 $69(跟餐補$31)一大壺花茶,份量足夠兩人分享,花茶淡淡的不會太濃,配以蜜糖🍯非常清甜,飯後飲一下很解膩。呢度有好多好可愛嘅貓貓,佢哋都好乖🥳食嘢有佢地陪

◾️柑橘蘭香子梳打 $58(跟餐 補$20)

◾️Lunch Set: 日式鹽燒鯖魚 配薯菜 $59

◾️紅豆奶茶 $48(跟餐補$10)
微微甜的奶茶入面有紅豆蓉,添了一點口感。

◾️Tea Set: 楓糖漿番薯條$38

◾️美式鬆餅配是日雪糕$68

◾️草莓荔枝紅莓乾綠茶 $69(跟餐補$31)

呢度有好多好可愛嘅貓貓,佢哋都好乖🥳食嘢有佢地陪,真係特別療癒呀💗

*入座時間90分鐘
*另有 加一服務費
2021-04-27 0 views
Urban cafe位於旺角同油麻地中間,地理相當方便,去到餐廳真係好多貓咪,見住佢地走黎走去陪住食嘢真係治癒。大啡菇安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角 $98竹炭麵包好香好鬆軟,安格斯牛肉扒好厚,食落啖啖肉,第一次食有大啡菇嘅漢堡,大啡菇比食開蘑菇漢堡嘅味更出,但又同漢堡扒好夾,好好味。菲力牛柳配香草荷蘭汁薯菜 $158菲力肉被認為係牛各部位中最嫩滑嘅地方,上枱大約5乘熟,一下就可以切開,食落真係好嫩,完全無筋。美國豬鞍扒配檸檬蘋果醬薯菜 $138豬鞍口感比較結實,最特別係檸檬蘋果醬,酸酸甜甜,但又唔會太漏,好開胃。避風塘香酥雞翼 $58雞翼炸到好脆,但肉仲好嫩滑,諗住避風塘會好辣,但食落只係微微辣,怕辣嘅人都食得到。冬陰公忌廉煮紐西蘭青口 $68青口好新鮮,再配埋煮到好香濃嘅冬陰公汁,好惹味。朱古力咖啡冰沙 $58 & 青檸簿荷蜂蜜綠茶 $58飲品唔會太甜,冰沙加咗少少咖啡粒係裡面,更有層次。綠茶好fresh,好清京。

大啡菇安格斯牛肉手工竹炭漢堡配薯角 $98

菲力牛柳配香草荷蘭汁薯菜 $158

美國豬鞍扒配檸檬蘋果醬薯菜 $138

避風塘香酥雞翼 $58

冬陰公忌廉煮紐西蘭青口 $68
青口好新鮮,再配埋煮到好香濃嘅冬陰公汁,好惹味。

朱古力咖啡冰沙 $58 & 青檸簿荷蜂蜜綠茶 $58
2021-04-27 0 views
收工之後又係開餐嘅時候,今次相約友人係油尖旺區開餐,大家都想搵間特色餐廳食下,係OPENRICE見到URBAN CAFÉ好評如潮,又鄰近彌敦道同地鐵站,二不說就揀咗呢間去食,整體表現都非常唔錯餐廳位於二樓,唔洗等好耐就上到去,唔似其他CAFÉ要排長龍等電梯。餐廳座位都多,所以唔洗好耐就輪到我地入座。入餐廳之前顧客都要穿上鞋套,保持乾淨衛生,又可以確保店內貓咪不受污染,非常周到食物方面,價錢都好平民,種類亦比一般樓上CAFÉ多,多款主菜,小食選擇,飲品方面除左咖啡,水果茶之外,仲有特色花茶等等,咁多款式之下總會有一款啱心水▪️川式麻辣酥炸雞鎚雞鎚即叫即炸,上枱個陣非常之熱辣辣,咬落香脆,油份肉汁都好多,唔會乾乾柴柴,而且雞鎚都算大件,抵食▪️避風塘香酥雞翼鍾情香口食物嘅我地當然試埋餐廳嘅酥炸雞翼啦,雞翼同樣都係即叫即炸,同樣熱辣辣上枱,呢款雞翼仲有避風塘香料,更加香口惹味▪️冬陰功忌廉煮紐西蘭青口冬陰功唔算好辣,因為有忌廉中和咗,更令醬汁食落順喉CREAMY。青口最怕食到縮哂水又腥又臭嘅,但呢到就完全無咁嘅情況。SIZE正常之餘,青口同配菜車厘茄一齊食,清新又惹味▪菲力牛柳配黑椒汁 薯菜菲力牛

▪️川式麻辣酥炸雞

▪️避風塘香酥雞翼

▪️冬陰功忌廉煮紐西蘭青口

▪菲力牛柳配黑椒汁 薯菜
菲力牛柳食落口感軟硬適中,唔會太過淋令到肉質失去咬口感,肉質都嫩口而且肉汁都仲保留到,份量都算唔錯

▪️美國豬鞍扒配檸檬蘋果醬 薯菜
豬鞍扒對比菲力牛柳份量就相對較細小,但係肉質同味道不下於菲力牛柳,豬鞍扒肉質相當軟腍,配上清新檸檬蘋果醬,中和油膩感同非常開胃

▪️大啡菇安格斯牛肉手工竹炭漢堡
漢堡包黑蚊蚊好特別,麵包質地軟熟,而漢堡扒肉好厚身啖啖肉,大啡菇食落菇味濃郁又juicy,仲有薯菜配埋,份量又多價錢又平,真係無得輸

▪️青檸薄荷蜂蜜綠茶
青檸味同薄荷味出眾,飲落喉嚨好舒服,食完香口煎炸野之後飲返杯清涼飲品,真係最好不過
2021-04-26
☕️喺旺角揀Cafe從來都係一個學問,因為太多選擇😋除咗玩Board Game之外,有貓陪你食都可能係個好選擇😝。🥗餐湯沙律:勁好飲嘅湯,似係粟米加南瓜,十分濃郁😍拎去貴價西餐廳賣都唔失禮🤙🏻。🍝溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼扁意粉:撈蛋汁一齊食好香,調味適中,都係高質之選❤️。🐽西班牙黑毛豬肋骨:煮得好腍好易食🤤又係比美高級西餐水準味道,薯角份量都多👍🏻。🍽小食拼盤:套餐加配只係$28所以好抵食,有法蘭克福腸,薯角同雞塊😗。🍦雪山心太軟:抺茶口味嚟,水準不過不失,小小流心,雪糕好食😉。🥤飲品:焦糖咖啡好好飲呀,另一杯全白係薰衣草牛奶。💰埋單$400有找,我個人覺得性價比係高👍🏻就算只計食物都係中高水準,對得住個價~而加埋好多貓咪陪你食嗱喎,就更加抵玩啦😗😗啲貓都幾痴人,仲自己爬上我大肶到訓😂😂😂😂

🥤飲品:焦糖咖啡好好飲呀,另一杯全白係薰衣草牛奶

人氣高企的這間URBAN cafe,貓貓們又乖又可愛,食物質素都很高,價錢不貴,份量又大,難怪很多時都滿座。午餐時段點了幾份餐和甜點,一邊摸摸貓咪一邊進餐,很治癒泰式紅咖哩海鮮野菌忌廉意大利飯 $58咖哩味很濃郁,很重紅辣椒味,很多野菌和蜆肉,飯粒煙韌有咬口,辣度都較重,嗜辣人士必試川香麻辣雞扒薯菜配黑松露汁 $63雞扒嫩滑,雞皮香脆,香辣惹味,微辛辣,麻辣鲜香的口感,相當入味,不用配醬汁也十分滋味燒紐西蘭牛肉眼扒薯菜配黑椒燒汁 $89牛扒超大塊,份量十足,肉質軟嫩有肉汁,肉味香濃,配上黑椒汁很適合薯角炸得很香脆,很美味跟餐有吞拿魚野菜沙律及$38以下飲品,其他需補差價青檸薄荷蜂蜜綠茶 $58 (跟餐+$20)青檸清新散散陣陣薄荷,涼涼的喝下很解渴雜莓梳打 $58 (跟餐+$20)酸酸的有淡淡果香,很清甜薰衣草拿鐵 $54 (跟餐+$13)淡淡薰衣草花香,奶味香濃雙層朱古力蜜糖吐司 配 精選是日雪糕 $68甜品都是即叫即製,所以要預早一點下單,香濃朱古力味,吐司烘得香脆酥軟,配上忌廉和雪糕吃很美味比利是窩夫 配 精選是日雪糕 $58窩夫香脆,有牛油酥味,比較硬身所以慢慢吃也不怕會很快變
午餐時段點了幾份餐和甜點,一邊摸摸貓咪一邊進餐,很治癒

泰式紅咖哩海鮮野菌忌廉意大利飯 $58

川香麻辣雞扒薯菜配黑松露汁 $63

燒紐西蘭牛肉眼扒薯菜配黑椒燒汁 $89
薯角炸得很香脆,很美味

跟餐有吞拿魚野菜沙律及$38以下飲品,其他需補差價

青檸薄荷蜂蜜綠茶 $58 (跟餐+$20)
青檸清新散散陣陣薄荷,涼涼的喝下很解渴

雜莓梳打 $58 (跟餐+$20)
酸酸的有淡淡果香,很清甜

薰衣草拿鐵 $54 (跟餐+$13)
淡淡薰衣草花香,奶味香濃

雙層朱古力蜜糖吐司 配 精選是日雪糕 $68

比利是窩夫 配 精選是日雪糕 $58
窩夫香脆,有牛油酥味,比較硬身所以慢慢吃也不怕會很快變稔,雪糕裡面有一些餅粒,很可口

美式鬆餅 配 精選是日雪糕 $68
鬆餅薄身,淋上焦糖,濃濃的蛋香,鬆軟的口感,吃下很滿足