5 day(s) ago
[同friend子聚會推介]同朋友聚會或者慶祝生日,想坐得舒服、食得開心,當然要去韓燒大叔啦!餐廳喺旺角,位置方便,座位又好闊,四個人坐得好輕鬆。$298已經包咗好多肉類,雞肉、牛肉、雞翼、牛舌,仲有韓式小食!我最推介安格斯牛𦟌板、封門柳同肩胛肉。安格斯牛𦟌板真係一流,肉質滑到不得了,油花分佈得好,烤出嚟香味撲鼻,每一口都啖啖肉汁,加少少鹽就好好味。封門柳都唔可以錯過,肉質緊實,外面焦脆,裡面仲有豐富汁液,食落口感超正。肩胛肉都唔錯,脂肪同瘦肉比例剛好,搭配唔同醬汁都好味。再講下韓式小食,泡菜同炸雞都好好味,泡菜酸酸辣辣可以中和肉類嘅油膩,而炸雞外脆內嫩,真係好開胃。今次仲係我朋友嘅生日,四個人啱啱好送蛋糕,睇下我儂friend拍唒手幾興奮!食完燒肉唔夠喉想食甜品?可以自己去整窩夫加雪糕,真係好開心!