2016-11-09 976 views
兩點下午茶時間, 入內看完餐牌, 想出門外多看一次剛才門外看過的食物餐點, 店員見狀話餐牌裏面已經有哂,  無問有咩可以幫到我,  唯有睇餐牌內相片揀, 叫左兩個SET: 刺身壽司SET($55)和叉燒拉面SET($42),  見圖都OK, 但上枱食物真身出現時判若兩人, 完全吾認得, 刺身壽司東歪西倒, 飯無味似爭鮮質素, 已經覺得中了伏, 失望後悔剛才無出門口走左.....點知再來拉面更差, 全碗淡荗荗無味,同一時間左耳傳來隔離座食客問店員取鹽話無味, 都吾緊要, 淡的話我可以自己加豉油五味粉, 食左舊叉燒, 無燒過,肥肉勁多, 有雪藏豬腥味, 吐返出來無食過, 蛋全熟硬乾, 蛋白剝開時甩漏難看, 拉面的配菜是生菜粟米和海帶, 非常求其........失敗, 家裏自己煮的水準還要比它好吃....唯一可取的是最後一小杯蛋布甸甜品好味少少.....全程太失望無影相,........此間是鉄板燒餐廳. 坐在吧枱, 睇見所有燒烤員工面上縐著眉工作, 非常沒趣面有難色....... 員工態度和食物水準之間想必有點闗係吧? 不知道燒物食物是否好一點, 但以後也不會再來......無緣再試了

失望後悔剛才無出門口走左.....
點知再來拉面更差, 全碗淡荗荗無味,
同一時間左耳傳來隔離座食客問店員取鹽話無味
失敗, 家裏自己煮的水準還要比它好吃....

唯一可取的是最後一小杯蛋布甸甜品好味少少.....

Other Info. : 不想有人再食得咁吾開心, 希望餐廳自己會自省改善吧, 起碼如果下午茶時段. 不是自己強項的食物請避過, 改餐牌為有把握的燒物或其他海鮮, 希望吾會再有食客覺得難食到吐.......
2016-11-06
$50 (Tea)
2016-08-20 896 views
如果七月一定要破地獄的話,今日相信已經破了。今日學完日文十級肚餓,一落堂就快步揾好西,今次唔想幫趁連鎖店,想支持下小店,特登去旺角內街既小店,尋尋覓覓,揾到間平靚正(我以為)既日式鐵板專門店,咁我緊係睇下有冇人先啦,起碼中伏都唔會死得太肉酸。睇到都坐左一半人諗住冇死啦,隔離幾間人都冇個係入面,隔住道門望著有即炒鐵板燒,嘩!正!幻想住一開門會迎來氛香撲鼻既牛肉香,口水都快流出黎,誰知,一開門迎來的唔係食物既味道而係霉味,係霉味,係霉味!!.........太可怕要講一千次!先講價錢,除左個特別晚餐同個別小菜價錢正常外,其他套餐根本就係酒店既價錢可惜佢不但冇酒店既環璄,除左發霉既味道仲有千年塵痴住部冷氣,四周殘殘舊舊,廚房(唔係鐵板個邊)污污糟糟,半場客,兩個侍應行行企企但就食飯兩尾,張單全漏,我諗因為我叫特價晚餐所以特價服務,兩個字形容厘間餐,就係垃圾。個主菜同炒飯味道係叫正常,但絕唔稱得上好食,水準係冇,冇heart垃圾言歸正傳,當時雖然內心既恐懼又害怕,但見到既然咁多人就係諗,一定係禾稈冚珍珠,要比機會佢既。咁我坐底好快就叫左兩個一人晚餐$88唔好講笑,其他餐我真係食唔起,郁下話70
如果七月一定要破地獄的話,今日相信已經破了。

言歸正傳,

咁我坐底好快就叫左兩個一人晚餐$88
唔好講笑,其他餐我真係食唔起,郁下話700-800,幾千一個餐都有,嘩!玩咁大,唔好食都唔會渣啦!只可以話我真係太天真太傻!
等左陣,先黎個野菜沙律,放底個下呆左,唔係話要你比咩貴沙律菜,生菜又好青瓜絲沙律都冇問題,大佬你個生菜沙律啲菜發黃,就標水咁樣,你放門口唔駛錢都唔食啦,平日做廚餘架!你侮辱我唔緊要,你身為廚師,咁樣唔尊重你既專業我真係好痛心!
算!!我輕輕有禮貌咁食左幾粒粟米就冇再掂!個侍應收碟亦冇問有咩問題,即係正常!
跟住既就係一場漫長既等待,我飢腸轆轆,餓到金精火眼,望穿秋水,隔離枱食貴野既都陸續上菜,說好的刺身,檸茶,炒雜菜.......通通不見蹤影......
一次又一次我按下即刻比錢走人既衝動,不停同自己講,食埋個主菜先至算,等左半個鐘終於黎左個鐵板配菜-燒茄子同帶內臟帶子仲見到屎既,茄子正常既,個帶子我小心翼翼肢解左佢食,係入得口但係un既,跟住又等左陣黎埋個主菜!
我x!!見到個薄牛..........頂你係四片佳寶肥牛,你老尾!!!! 我餓到仆街你比四片肥牛我(兩個餐加埋四片),然後旁邊係一堆充飢炒雜菜!味道正常!
食完當然唔飽,跟住迎接我既仍然既無盡等待!
終於黃金炒飯黎左,填飽個肚
麵豉湯,檸茶,刺身仍不見蹤影!忍唔住催促一下,侍應有禮貌講左唔好意思,等左陣黎左一碟廚餘三文魚,實左分唔到一片片,上面仲有點點黑色!
我真係崩潰了!!立刻起身走人埋單
甜品,麵鼓湯,檸茶依然冇黎
個叻叻侍應仲收我205蚊,而且一句都冇問食物有乜問題,同食物未齊等,佢嘴上依然禮貌,厘一刻,我覺得佢有禮既對答仲難聽過粗口,我真係忍唔住就問88x2點解205,佢話要加一(你老尾冇服務仲要加一)仲有綠茶同醬要每位收$5,嘩!你以爲你係酒樓呀!要收茶芥!
我忍住怒火比錢,出門口真係忍唔住要影低相,以免有人中伏,苦!我一個人受好了,唔希望仲有人受害!
2016-08-20
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
2016-08-13 677 views
去睇戲之前 係旺角搵食經過行走 咁岩想食日本野 見到個價錢合理 就入左去我地叫左兩個$88嘅一人餐 餐牌都叫多野食 有刺身 又有鐵板燒先黎嘅係三文魚刺身份量比較少 但味道唔錯 口感新鮮 油份豐富之後上嘅就係鐵板燒 由於我唔係坐近鐵板 所以師傅自己燒好先拎比我地份量都係偏少 全部野都係得一兩件味道方面,牛肉唔太熟 比較難入口 帶子同菜比較咸 可能落鹽重手左總結黎講主食表現平平最後上甜品 蛋味重 甜味淡 但食完重口味野點綴下唔錯另外,見到其他餐牌見到其他餐 有$6xx 又有$1xxx 的二人餐 變化真大
去睇戲之前 係旺角搵食

鐵板燒
之後上嘅就係鐵板燒 由於我唔係坐近鐵板
所以師傅自己燒好先拎比我地
份量都係偏少 全部野都係得一兩件
味道方面,牛肉唔太熟 比較難入口

帶子同菜比較咸 可能落鹽重手左
總結黎講主食表現平平
最後上甜品 蛋味重 甜味淡 但食完重口味野點綴下唔錯

2016-07-29
三文魚刺身
2016-05-26 883 views
一早訂了上野鉄板燒,5月23係小弟生日,友人推止店的,生日當然試試,叫了二人前套餐788。首先來了沙律及刺身都新鮮但無特別,主菜有黃金老虎大蝦,鰻魚,鵝肝及牛柳,大蝦原來是這裏招牌菜,好好味,加了芝士及蛋黃。鰻魚就無特別。鵝肝燒得好香,入面好滑牛柳要了3成熟,師傅會點火,有氣氛及有牛肉味及好滑口師傅好好傾,到炒飯時,叫師傅寫了生日快樂給我,謝謝!整體而言,食物新鮮,服務週到,環境幾舒服,可以慢慢食,抽風系統做得好,食完無油煙味,一定會再嚟
牛柳要了3成熟,師傅會點火,有氣氛及有牛肉味及好滑口
師傅好好傾,到炒飯時,叫師傅寫了生日快樂給我,謝謝!
2016-05-23
Birthday
  • 黃金老虎大蝦,鵝肝,牛柳
2016-03-03 1023 views
有時和朋友去到一些餐廳,遇到一些不太禮貌的服務員,都會有股衝動想立即向他們的公司反映(其實就是投訴吧),不過總怕他們轉過頭在廚房裡靜雞雞在餸菜之中吐口水或落藥害我們,就此作罷。所以,小妹一向對鐵板燒或手握壽司的店舖情有獨鍾,除了保證食物有一定質素外,更加能在進食過程中,面對面地欣賞廚師在弄食物的功架,不單提升食慾,也提高了整餐飯的回票價。小妹經常是這間店舖的棒場客,要知道在旺角女人街的細巷之中,餐廳的數目多不勝數,要在眾多餐廳突圍而出,除了靠員工在門外拉攏客人或宣傳外,食物的質素也是重要的一環。小妹就是十分欣賞這間店舖的廚師,對每樣食材的煮法,排列先後,裝飾也極度講究,光顧了三年,食物價錢沒有提高多少,但食物品質同樣不變。一早鎖定了餐牌的鐵板大蝦二人餐($568),分有十道菜,包括了木魚絲蟹子沙律、雙色刺身、鐵板配菜、老虎大蝦、美國安格斯肉眼扒、香草三文魚扒或香草龍脷柳、牛肉炒烏冬或煙肉黃金炒飯、日式炒時菜、活蜆雜菇麵豉湯和甜品。先來的是木魚絲蟹子沙律和雙色刺身,因為這兩款都不用廚師在現場效勞。只是幾啖開胃的生菜片,蟹柳條和粟米都是清甜之選,配上木魚絲,又帶多幾分香甜。刺身是三文魚和八

木魚絲蟹子沙律
雙色刺身
刺身是三文魚和八爪魚片,前者肉厚柔軟,魚脂甘香,後者爽口鮮甜,不過質地較薄。
活蜆雜菇麵豉湯
活蜆雜菇麵豉湯,湯質不會太過咸惹,湯材裏有很多豆腐粒和海帶,甜甜咸咸的接住下來鐵板燒來一口溫暖。
香草龍脷柳
餐廳的三文魚扒吃得多,今次則要了香草龍脷柳,廚師把龍脷柳煎香兩邊,要灑下大量的香草,未吃先有一股陣陣迷人的草香撲鼻,更令人垂涎三尺。
香草龍脷柳
煎過的龍脷柳,面層有著一層「紙甘薄」的黃金色皮焦,甘香脆口,但內裡仍是純白啖啖肉的魚肉,魚香豐脥,加上脂肪少而蛋白質含量豐富,實在是不可不吃之選。
老虎大蝦
虎蝦是小妹這晚最期待的一環,完全盡顯廚師的刀功。師傅利用一把刀、一把丫叉,先把蝦頭切開,繼而去殼,一手便切去腸衣,刀功利落,接著把脫出來的身殼燒至金黃,最後將蝦肉切粒,連蝦頭蝦殼一拼上碟,絲毫沒有浪費任何一節的虎蝦,連蝦殻都能用作襯碟之用,非常出色。
老虎大蝦
蝦肉利用牛油調味,蝦肉爽口彈牙,牛油香豐盈,接近頭部部分還保留一點點的蝦膏,盡是鮮味的亮點,令人停不了口。
美國安格斯肉眼扒
美國安格斯肉眼扒
點了七成熟的肉眼扒,心中的厚度當然不能媲美牛柳的雄厚,不過單靠廚師的功力,肉眼扒外表深竭,内裡是清晰可見的粉嫩紅色卻不滲血水的美。

肉眼扒以牛油和黑椒調味,廚師特意沿著筋位切走肥膏部分,令每啖咬下去不致會咬到韌而不斷的筋部,每啖都是嫩化濃厚的牛味,肉汁與牛油的化學作用,令口感油潤香軟,油而不膩,再沾上小妹最愛的炸蒜,脆卜卜的感覺令口感更加錦上添花。
煙肉黃金炒飯
煙肉黃金炒飯
滿足完食肉獸的慾望,便要再來一點澱粉質去填飽肚子。師傅將所有材料,包括煙肉、蔥花、胡蘿蔔絲、珍珠米一拼在鐵版上兜炒。所謂的黃金炒飯,就是用雞蛋蛋汁炒成金黃狀。看見師傅雙手並用起勢地兜呀~炒呀~再把米飯分成一碗碗盛上。

米飯粒粒分明,每粒都平均沾起金黃色的蛋汁,絕無色差。質感光亮但入口沒有油的感覺,米飯香軟煙韌,蛋香依依誘人,輕輕咸香的煙肉又令人不知不覺地吃掉一碗米飯,一粒不漏。
日式炒時菜
日式炒時菜
生菜絲和胡蘿蔔絲在鐵板上加入水,立即用鐵鍋把蔬菜焗熟。沒有加入太多油或鹽調味,蔬菜味道較淡,但來得更清新健康,爽口程度依舊,小妹當然非常受落,但若果喜歡重口味一點的可預先跟師傅說一聲。

日式燉蛋布甸
最後的甜品是日式燉蛋布甸,小妹以前來吃時,一是雪糕或雪葩,一就是布甸了。加入花奶點綴,布甸嫩嫩滑滑的質感十分討好,濃郁的蛋香令人一度誤會以為花奶其實就是蛋汁般濃滑,飯後甜一甜是這晚最完美的結束。
2016-02-21
2016-02-08 352 views
年廿九同女朋友睇完戲搵野食,女人街有一半的店都關門了,想食日本野就走入去呢間。好耐都無食鐵板燒,由於第一次到訪,就揀個最經濟的套餐試試。皆因二人套餐由88蚊到千幾都有,想食過有信心下次先試第二啲。大家食同一個套餐,上餐就有薄牛肉、帶子、炒飯、味噌湯、沙律、三文魚同甜品,超豐富。薄牛肉煎到香口,用料屬中上。帶子夠大隻,又鮮甜。其實一飲碗味噌湯就知呢間可以再黎,入面有隻大蜆,十分足料,三文魚刺身有2大片,口感軟稔,入口融化,沒有將價就貨。炒飯是係你面前即炒,熱騰騰的,香口唔油膩。份量我夠飽,女朋友就食剩1/4左右。隔離枱叫左仲郁緊嘅活鮑魚,睇落似是熟客仔,同廚師有傾有講。個menu仲有好多海鮮揀,野食選擇都多,下次想食豪啲啲可以考慮翻啅廁所就衛生麻麻,希望可以留意。
大家食同一個套餐

廁所就衛生麻麻,希望可以留意。
2016-02-07
男朋友辛苦工作完,週末晚隨心豪一次XD 呢間鐵板燒成日路過,但一直都未有衝動試;今日再次路過,就試試佢啦~ 㨂左bar枱位,可以欣賞師傅燒野食既過程(☆_☆) 果然無㨂錯~ 一邊睇住師傅燒,然後即食,食物好似更可口XD 㨂左個做緊特價既秋天優惠套餐,食到最後,男朋友忍唔住叫師傅炒雜菜細份d,再追加個鵝肝多士試XP 師傅都親切健談,仲會分享煮食心得(按讚) 下次有機會再豪會再幫襯=)
鵝肝多士
炒雜菜
安格斯牛肉粒(五成熟)
燒黑豚肉
黃金炒飯
芝士老虎大蝦
燒鯖魚
餐前刺身
Other Info. : 有好多鐵板燒既套餐選擇,豐儉由人=)
2015-10-17
鵝肝多士
炒雜菜
安格斯牛肉粒(五成熟)
燒黑豚肉
黃金炒飯
芝士老虎大蝦
燒鯖魚
餐前刺身
  • 老虎大蝦
2015-08-22 601 views
最近比較忙,現在先寫食評,7月11日是小弟生日,老婆提議去上野食鐵板燒, 我好久也沒吃鐵板燒了, 所以沒有異議.訂位Bar枱7點半都幾好生意, 差不多坐滿, 好彩有訂位. 我地叫了2人大蝦套餐, 加2隻南非鮑魚,鮑魚真是好鮮味, 口感一流, 加多支清酒賀賀佢. 套餐有:沙律, 清清地, 刺身好新鮮,賣相就一般, 大蝦好彈牙, 爽口,三文魚扒熟了少少, 但味道尚好, 幾香口, 安格斯牛扒五成熟, 肉味濃, 肥師傅還會點點火, 氣氛一流!炒飯食得出一粒粒分明香口, 活魚湯鮮甜, 炒菜就嫌多油了少少.師傅一有時間就同我地傾下計, 感覺上佢都好開心, 我地仲可以問佢食野的問題, 大家有傾有講, 幾開心. 鐵板燒除了師傅技術, 用料新鮮, 同客人溝通都好重要呀!這餐飯食了2小時, 真是很開心, 最後經理過來又同我地傾下, 真是值得推介!
2015-07-11
  • 老虎大蝦
  • 南非鮑魚
  • 安格斯牛扒
2015-06-07 797 views
上野的鐵板燒很出名,大家都很愛它們,慶祝生日或紀念日,因價錢實惠,4佰多元,已有大蝦,安格斯牛扒,銀雪魚,炒飯等10道菜,今次我哋就點大蝦,牛扒餐,食鐵板燒食材靚既一定好,其次係師傅表演,講幾樣野大蝦很爽甜,彈牙,安格斯牛扒我哋要了8成熟都唔硬,如有肉味,正……因我男友經食得太生,叫了2支sake,係經理介紹的,好飲。
Other Info. : 師傅還火焰四起,很有氣氛
2015-06-03
2015-04-09 887 views
難得中同聚踢波聚,踢完波餓到扁,梗係要食番啲好嘢醫肚XD上野係我哋中學時代成日都去嘅餐廳,每個星期都去,有時仲一個星期去兩次 XP身為熟客仔嘅我哋穿過橫街窄巷,好快就去到,我哋6條友就坐喺bar枱,正合我心意,因為可以望到師傅煮嘢食(真心幾好睇)一坐低,望一望熟悉嘅餐牌,諗都唔洗諗就叫咗我最鍾意嘅牛肉生薑燒($42),凍奶茶(+2)。雖然比差不多一年前貴咗幾蚊,但係呢間餐絕對無令我失望!啲牛肉依然係咁多,燒完之後仲有好多汁。牛肉同埋啲茶都入晒洋䓤(即係所謂的「生薑」)嘅味,香到絕!倒啲汁落啲飯到,每一啖都好好好好好味!!!!我最鍾意落啲七味粉落啲牛肉到,落少少,多一重味,不得之了 >w<其實點解我哋中學嘅時候成日嚟,除咗因為價錢okay又好食,仲有另一個原因:可以添飯!!!我話你知,如果你用一碗飯就食晒啲牛肉(或者其他餸),你就係完全浪費食物。呢到可以添飯,包我哋食得飽飽,仲可以享受耐啲呢咁正嘅鐵板燒!!!食完main course,即使係一間小小嘅餐廳都有甜品,蛋奶凍。呢個好唔好食就見仁見智喇,不過我就覺得幾好食 聽講呢間嘢夜晚有啲貴,但係睇到呢篇嘢嘅你晏晝去食一定無
難得中同聚踢波聚,踢完波餓到扁,梗係要食番啲好嘢醫肚XD
雖然比差不多一年前貴咗幾蚊,但係呢間餐絕對無令我失望!
可以添飯!!!
呢個好唔好食就見仁見智喇,不過我就覺得幾好食

聽講呢間嘢夜晚有啲貴,但係睇到呢篇嘢嘅你晏晝去食一定無去錯!!
2015-02-14 1018 views
冇乜特別想食既情況下,見到佢個餐牌幾吸引,於是就走左入去,企係門口一陣,好似冇人招呼咁,之前有個好似經理既人問:幾位呀?於是我話3位呀!跟住就入左去最入面角落到坐!坐左5分鐘都冇人招呼,冇耐就有個女侍應眼望望話:叫左野喇....真係想反白眼!搞左一陣野食到喇!叫左一個分別係豬肉生疆同牛肉生費定食,同一個豬軟骨烏冬!個定食呢…我只可以講,吉野家好食過佢囉!而個烏冬,我家姐食左一啖成舊豬軟骨就吐返出黎!我食左佢一條烏冬都覺得D味怪怪地!一句講曬:好x難食!D侍應既態度唔係話好衰,只係十問9唔應,應左你都要等兩分鐘先行過黎....咁囉!跟住放野落張枱都要好大聲,方死你唔知咁!唉…重知呢間野,唔會有第二次!
重知呢間野,唔會有第二次!
2015-02-14
$40 (Lunch)
2015-02-14 854 views
超平鐵板燒, $88一個一人歺!$88一人歺既歺牌侍應係唔會主動比你的,一定要主動問佢攞。另外有一個$198一人歺,但食嘅嘢基本上同$88果個差不多。除左呢個一人歺,佢嘅menu其實一啲都唔平!歺廳環境一般,感覺有少少殘舊。白桃梳打:甜到完全飲唔到,糖漿味道亦有點假。三文魚:味道尚算鮮甜,但肉質太過爽。薄燒肥牛:肥牛嘅肉還肉,肥膏還肥膏,而且顏色好深,相信擺咗喺雪格有一段好長久嘅日子。而且散收收唔係完整一大片,好佩服師傅嘅功力,咁樣質素嘅肥牛包啲蔥花係入面都仍然可以包到整整齊齊,燒完都唔會散,利害。味道就正常吧。肥牛、帆立貝、雜菜全部放哂落同一隻碟上,基本上冇賣相可言。蛋炒飯:好味。蛋同蔥花味香濃,飯粒分明,炒得好均勻,亦好夠乾身,每粒飯都有旦香。只係略嫌煙肉嘅煙薰味過重。另外叫左一碟燒牛舌:味道好濃郁,剛剛燒到有小小燶好香口,初初食咗幾嚿肉質都好鬆軟,但之後發覺有部分好仞咬唔開。呢個價錢食鐵板燒其實真係冇得期望啲乜,整體泥講水準不過不失,可以接受。

超平鐵板燒, $88一個一人歺!

歺廳環境一般,感覺有少少殘舊。

白桃梳打:甜到完全飲唔到,糖漿味道亦有點假。

三文魚:味道尚算鮮甜,但肉質太過爽。

肥牛、帆立貝、雜菜全部放哂落同一隻碟上,基本上冇賣相可言。

其實佢啲嘢一啲都唔平
醬汁幾好味
炒飯
牛舌
肥牛薄燒、帆立貝、雜菜
三文魚
沙律前菜
白桃梳打
炒飯
牛舌
三文魚
2015-01-28 889 views
食物質素不錯。套餐只有2人或4人款,可惜這天共有3人。於是店員建議我們把2人份量増至3人份量,另叫一客北寄貝刺身。前菜後先上兩客北寄貝刺身和三文魚刺身。味道不錯,北寄貝肉質爽口,三文魚厚和滑。繼而是兩三塊銀雪魚、兩件冬菇和兩件瓜。對於三人食物來說,數量實在不太足夠。燒的程度剛好。特別是銀雪魚,表皮脆,有些楜椒味,不錯。然後再上一客鮑魚,店員說是活生生的鮑魚,非常新鮮,而肉質的確不錯,有咬口。這餐最值得一讚的是5成熟安格斯薄燒。店員把牛肉卷起,內裡是滿滿的蒜蓉粒和蔥,加上調味料的配搭,肥而不膩。另外還有炒飯和炒雜菜,這兩樣沒什麼特別。最後是甜品,淡淡的清香。可是,就是因為太淡,我和朋友都不太知道這是什麼甜品。對於食物質素外,今次最不滿意的是食2的份量,雖說是把二人前的套餐改為三人前,可是我卻認為份量並沒有増加。例如:只有兩件冬菇和兩件瓜、炒飯份量少。不過店員服務態度好,上菜時間恰當。
食物質素不錯。套餐只有2人或4人款,可惜這天共有3人。
於是店員建議我們把2人份量増至3人份量,另叫一客北寄貝刺身

2015-01-27
2014-08-11 1739 views
昨晚,與友人到旺角逛街,晚餐時想到女人街的巷仔類隨意挑選一間,步行途中,忽然看見有一間鐵板燒店,店內客人不多,但看見餐牌上一個晚市套餐有7碟菜,另有飲料及甜品,便入內品嘗。頭彩是沙律,醬汁酸酸甜甜十分開胃。接下來是三文魚刺身,頗為新鮮,沒有腥味。接下來是主菜,有一份鐵板燒牛肉,牛油炒雜菜,煎帶子、燒翠玉瓜和炒飯一客。整碟主菜佈置有心思,火口十足,調味恰到好處,既入味又不會搶去食材本身的味道。甜品是一客牛奶布甸,牛奶味頗重,上面亦有一浸焦糖糖漿。整套晚餐一人大約一百元,可謂價廉物美。

頭彩是沙律,醬汁酸酸甜甜十分開胃。

接下來是三文魚刺身,頗為新鮮,沒有腥味。

甜品是一客牛奶布甸,牛奶味頗重,上面亦有一浸焦糖糖漿。

整套晚餐一人大約一百元,可謂價廉物美。
鐵板燒牛肉,牛油炒雜菜,菜肉瓜,燒帶子,炒飯
三文魚刺身,水蜜桃梳打,青蘋果梳打
Other Info. : 該店有其他套餐,但動輒也要五百至一千,以一百元能品嘗佳餚,可謂物超所值。
2014-08-10
Anniversary
鐵板燒牛肉,牛油炒雜菜,菜肉瓜,燒帶子,炒飯
三文魚刺身,水蜜桃梳打,青蘋果梳打
昨日和男友補祝生日, 由於平日都很早食晚餐我1800就已經到了, 剛好能坐在吧枱旁~~點了鮑魚餐528+10%服務費, 飲品另計~~價錢是頗貴的一開始上了三文魚魚生很新鮮~~其後是有麵鼓湯和沙拉然後是燒茄子, 蘑菇和魚~魚很肥美, 燒得剛好~入口很嫩滑>0<再有牛肉卷蔥蒜~~食了滿口蔥蒜香~~其間看到師傅在為牛扒撰酒~~幾乎整個鐵板都是火~~WOW~~然後有我們點的鮑魚(還是生的), 看著師傅在我們面對燒好再食~~火氣十足且很爽口~~後面炒飯不錯, 但我已經很飽了T.T最後還有炒野菜, 這個炒得很好~但我食不下了~~還有甜品呢~~
昨日和男友補祝生日, 由於平日都很早食晚餐
我1800就已經到了, 剛好能坐在吧枱旁~~
點了鮑魚餐528+10%服務費, 飲品另計~~價錢是頗貴的
一開始上了三文魚魚生很新鮮~~
其後是有麵鼓湯和沙拉
再有牛肉卷蔥蒜~~食了滿口蔥蒜香~~
後面炒飯不錯, 但我已經很飽了T.T
最後還有炒野菜, 這個炒得很好~但我食不下了~~
還有甜品呢~~

Other Info. : 師傅手勢老到~~本人很COOL很有型~~~令我和男友都想起在關西食鐵板燒的感覺>V<
2014-07-06
  • 蔥蒜牛肉卷